標題: 2017 JOOX / MOOV / KKBOX / HMV MUSIC 音樂會討論主題 [打印本頁]

作者: hinz    時間: 2016-12-6 14:53     標題: 2017 JOOX / MOOV / KKBOX / HMV MUSIC 音樂會討論主題

供討論2017年由JOOX / MOOV / KKBOX / HMV MUSIC所舉辦的各類型音樂會
作者: 星勤    時間: 2017-3-2 23:53

KKBOX x 1563 at the East
TASTE of Music #01 衛蘭 x 鄧小巧
2017.04.02 (星期日) 20:00

作者: remus    時間: 2017-3-3 00:04

星勤 發表於 2017-3-2 23:53

Wah ! 正呀
作者: kk8733    時間: 2017-3-3 00:11

星勤 發表於 2017-3-2 23:53

門票幾多錢???
作者: 星勤    時間: 2017-3-3 00:12

門票幾多錢???
kk8733 發表於 2017-3-3 00:11

未公佈,留意 KKBOX 啦
作者: kk8733    時間: 2017-3-3 00:16

未公佈,留意 KKBOX 啦
星勤 發表於 2017-3-3 00:12

希望JANICE 同 小巧有合唱歌啦。。
作者: 星勤    時間: 2017-3-6 18:51

活動期間內購買KKBOX 一年方案即可獲得「KKBOX x 1563:Taste Of Music 衛蘭x鄧小巧」音樂會門票兩張,大家快快手喇!(名額:75名)

立即優惠價購買KKBOX,數量有限,先到先得!
KKBOX 365天額外再送50天 HK$588 http://kkbox.fm/J4dezI
KKBOX DBS信用卡優惠365天 HK$499 http://kkbox.fm/F1G8Tk
作者: remus    時間: 2017-3-6 19:35

希望JANICE 同 小巧有合唱歌啦。。
kk8733 發表於 2017-3-3 00:16

舉腳贊成
作者: hehe    時間: 2017-3-9 18:56

Janice ig story post jor rundown, no song name, but total 11 songs only :(
作者: 阻住    時間: 2017-3-28 22:55

當晚KKBOX會直播

【直播詳情】
日期:2017年4月2日
時間:晚上8時
足本直播:
直播網站-http://kkbox.fm/U3hcXl
KKBOX APP及電腦版Player
作者: 星勤    時間: 2017-3-29 15:46

當晚KKBOX會直播

【直播詳情】
日期:2017年4月2日
時間:晚上8時
足本直播:
直播網站-
KKBOX APP及電腦 ...
阻住 發表於 2017-3-28 22:55

要係 KKBOX 會員先睇得 (包括試用同過期會員都可以)
作者: 阻住    時間: 2017-4-2 13:41

今晚Yahoo都會直播
https://hk.video.yahoo.com/kkboxconcert
作者: kk8733    時間: 2017-4-2 20:11

今晚Yahoo都會直播
阻住 發表於 2017-4-2 13:41

未有畫面。
作者: 阻住    時間: 2017-4-2 20:13

Yahoo開場後10秒就死左, 即刻開kkbox app都miss左半首The Scientist
作者: kk8733    時間: 2017-4-2 20:16

Yahoo開場後10秒就死左, 即刻開kkbox app都miss左半首The Scientist
阻住 發表於 2017-4-2 20:13

有番啦。。。
作者: 阻住    時間: 2017-4-2 21:54

Rundown
1. The Scientist (Coldplay cover) - Janice + 小巧
2. 強弱 - 小巧
3. 煩可寧 - 小巧
4. 驗傷 - Janice
5. 天敵 - Janice
6. 荒唐 - 小巧
7. 不藥而癒 - 小巧
8. Rainbows - Janice
9. 穿花蝴蝶 - Janice
10. 雅俗 - Janice + 小巧
11. 心亂如麻 - Janice + 小巧
作者: JayantL    時間: 2017-4-7 01:57

TASTE of Music #02 林奕匡 x 王嘉儀
作者: 阻住    時間: 2017-4-10 22:59

TASTE of Music #02 林奕匡 x 王嘉儀
JayantL 發表於 2017-4-7 01:57

出咗package, 同lanb X 小巧一樣
KKBOX 365天額外再送50天 HK$588
KKBOX DBS信用卡優惠365天 HK$499
名額100名

但上次唱得11首歌, 今次仲有幾多人肯買
作者: nicholashin    時間: 2017-4-10 23:24

名 ...
阻住 發表於 2017-4-10 22:59
仲要得三首合唱 又有得直播……
作者: pooh1460    時間: 2017-4-24 00:50

名 ...
阻住 發表於 2017-4-10 22:59

I bought
作者: kevinlai1621    時間: 2017-5-7 20:32

Rundown(Phil x Sophy)

1. That's what I like (cover Bruno Mars)- 林奕匡 / 王嘉儀
2. 寫詩 - 林奕匡
3. 查無此字 - 林奕匡
4. 安徒生的錯 - 林奕匡
5. 愁滋味 - 王嘉儀
6. 夕陽無限好 (cover 陳奕迅) - 王嘉儀
7. Gone (cover Lianne La Haves) - 王嘉儀
8. 難得一遇 - 林奕匡
9. 高山低谷 - 林奕匡
10. 給男神的命書 - 王嘉儀
11. 深淵 - 王嘉儀
12. 獵 - 林奕匡 / 王嘉儀
13. 停止繁殖 - 林奕匡 / 王嘉儀
14. Thinking Out Loud (cover EdSherran) - 林奕匡 / 王嘉儀
作者: 帥小寶`    時間: 2017-5-7 21:14

Rundown(Phil x Sophy)

1. That's what I like (cover Bruno Mars)- 林奕匡 / 王嘉儀
2. 寫詩 - 林奕匡
3. ...
kevinlai1621 發表於 2017-5-7 20:32

暫時已經多過蘭b同大巧
作者: kevinlai1621    時間: 2017-5-7 21:19

暫時已經多過蘭b同大巧
帥小寶` 發表於 2017-5-7 21:14

其實只係個人多左隻, 合唱都係多一隻
作者: 星勤    時間: 2017-5-7 23:04

phil 今晚爆哂 seed,另眼相看喎
作者: nicholashin    時間: 2017-5-8 01:16

估唔到會唱寫詩 其他歌正路到一個點
phil 今晚爆哂 seed,另眼相看喎
星勤 發表於 2017-5-7 23:04
其實佢除左「捐軀」同「遺傳下去」 live根本唱得唔差
利申無睇今次
作者: RVHOCPC    時間: 2017-5-8 01:26

估唔到會唱寫詩 其他歌正路到一個點其實佢除左「捐軀」同「遺傳下去」 live根本唱得唔差
利申無睇今次 ...
nicholashin 發表於 2017-5-8 01:16

安徒生?
作者: nicholashin    時間: 2017-5-8 01:29

安徒生?
RVHOCPC 發表於 2017-5-8 01:26
呢隻碟四首plug+上隻碟一首歌+高山低谷都唔正路? Sophy就實唱全碟架啦
作者: RVHOCPC    時間: 2017-5-8 01:56

呢隻碟四首plug+上隻碟一首歌+高山低谷都唔正路? Sophy就實唱全碟架啦
nicholashin 發表於 2017-5-8 01:29

i mean 安徒生live 好好咩
利申 停止繁殖(王嘉儀 ft. 林奕匡)好聽
作者: nicholashin    時間: 2017-5-8 11:33

i mean 安徒生live 好好咩
利申 停止繁殖(王嘉儀 ft. 林奕匡)好聽
RVHOCPC 發表於 2017-5-8 01:56
都無睇到場show
作者: 星勤    時間: 2017-5-8 14:29

都無睇到場show
nicholashin 發表於 2017-5-8 11:33

咁你要睇左先,尤其 opening
作者: 阻住    時間: 2017-5-9 18:39

1 應該係Lil' Ashes (心跳在卜卜卜)
2 係咩? 話係氣質歌手
作者: 阻住    時間: 2017-5-12 16:37

TASTE of Music #03 小塵埃 x 岑寧兒
2017年6月11日 (星期日) 8pm
作者: 星勤    時間: 2017-5-12 18:17

呢一場不能錯過!
作者: JayantL    時間: 2017-5-12 19:06

TASTE of Music #03 小塵埃 x 岑寧兒
2017年6月11日 (星期日) 8pm
阻住 發表於 2017-5-12 16:37

所以第二個係岑寧兒邊隻歌 真.估唔到
作者: 星勤    時間: 2017-5-12 21:02

所以第二個係岑寧兒邊隻歌 真.估唔到
JayantL 發表於 2017-5-12 19:06

明天開始 by KKBOX page
作者: RVHOCPC    時間: 2017-5-13 00:10

呢一場不能錯過!
星勤 發表於 2017-5-12 18:17

我寧願抽中呢場但係中左林奕匡希望再中
作者: 星勤    時間: 2017-5-13 00:14

我寧願抽中呢場但係中左林奕匡希望再中
RVHOCPC 發表於 2017-5-13 00:10

祝你好運~~ (我果日見唔到你添…)
作者: RVHOCPC    時間: 2017-5-13 01:14

祝你好運~~ (我果日見唔到你添…)
星勤 發表於 2017-5-13 00:14

我響胡鴻鈞右邊兩個
作者: 阻住    時間: 2017-5-19 21:34

hmv LIVE Special night: <Shut Up And Sing> Night with Angela
日期:5月25日(星期四)
時間: 晚上8時
訂座電話:tel:25041538 (設有最低消費)
地址:@hmvKafe 銅鑼灣百徳新街明珠城4樓
作者: hinz    時間: 2017-5-26 01:41

作者: 阻住    時間: 2017-6-11 20:15

TASTE of Music #03 小塵埃 x 岑寧兒 Rundown
1. Bizarre Love Triangle (New Order cover) - Lil' Ashes & Yoyo
2. 嗚 - Lil' Ashes
3. 化險為夷 - Lil' Ashes
4. 我愛京達卡 - Lil' Ashes
5. Don't Think Too Much - Lil' Ashes
6. 戒口 - Yoyo
7. 牆 - Yoyo
8. You And I - Yoyo
9. 剎那的烏托邦 - Yoyo
10. 哪裡 - Lil' Ashes & Yoyo
11. 卜卜卜 - Lil' Ashes & Yoyo
12. 曖昧 (王菲 cover)  - Lil' Ashes & Yoyo
作者: 艾石仔    時間: 2017-6-14 08:13

1563 下個月係小肥x立立
作者: hehehaha    時間: 2017-6-14 10:21

1563 下個月係小肥x立立
艾石仔 發表於 2017-6-14 08:13

10周年 vs 10周年
作者: 阻住    時間: 2017-6-15 23:49

今次變左$294訂半年送一張
作者: 阻住    時間: 2017-7-3 13:09

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music
2017年8月5日 (星期六) 8pm
麥花臣場館
門票詳情將於日內公佈

Source: JOOX facebook
作者: 阻住    時間: 2017-7-7 17:13

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music
麥花臣場館
門票詳情將於日內公佈

...
阻住 發表於 2017-7-3 13:09

由即日起至7月21日,於指定活動頁面登記參加活動,並購買6個月JOOX VIP服務 (價值HK$258),除可額外獲得3個月VIP服務外,答得好嘅朋友更有機會贏取音樂會門票2張! ( 門票名額有限,送完即止。)

問題:你心目中的#JKLM有什麽意思?(請於300字以內作答)

詳情即睇:https://goo.gl/ETrsgx

啲霏真係難攞
作者: moxy    時間: 2017-7-16 19:52

今晚8點kkbox 1563 有小肥X洪卓立
作者: moxy    時間: 2017-7-16 20:17

TASTE of Music #04 洪卓立 x 小肥 Rundown
1. The Best Is Yet To Come(at17 Cover) - Ken & Terence

2. 想一個人 - Ken
3. 回到最愛的那天 - Ken
4. 你好嗎 - Ken
5. 帶著骨灰去旅行 - Ken

6. 差一點 - Terence
7. 當你走了以後 - Terence
8. 冒雨 - Terence
9. R.E.M. - Terence

10. 寵物 - Ken & Terence
11. 彌敦道 - Ken & Terence
12. 浮誇(陳奕迅 Cover) - Ken & Terence

作者: 阻住    時間: 2017-7-21 21:58

下個月 Robynn & Kendy x 黎曉陽

作者: moxy    時間: 2017-7-25 08:38

下個月 Robynn & Kendy x 黎曉陽
阻住 發表於 2017-7-21 21:58

8月20號
作者: 阻住    時間: 2017-7-25 23:37

7月29日(星期六) 9:30pm
遊歷過不同的地方,看過不同的面貌,REGENC 張惠雅好想跟樂迷近距離分享她的故事她的歌曲。
訂座電話:25041538 (設有最低消費)
地址:@hmvKafe 銅鑼灣百徳新街明珠城4樓

Source: hmv facebook

應該到時hmv facebook會有直播...
作者: 阻住    時間: 2017-7-29 22:37

hmvLIVE x 張惠雅 Regen C 重溫: https://www.facebook.com/hmvDigi ... s/1454250961335007/

1. 一個人旅行
2. 自己的情歌
3. 莞爾
4. 慶祝
5. 還未 (美祖 cover)
6. 干物女 (by Hey Joe Trio)
7. After 17 (陳綺貞 cover)
8. 心跳500天
Encore: 自己的情歌
作者: 阻住    時間: 2017-8-1 19:08

麥花臣場館
...

JOOX果晚會現場直播
作者: on07111    時間: 2017-8-5 20:06

麥花臣場館
門票詳情將於日內公佈

...

宜家joox有直播睇, 好快開show
作者: 阻住    時間: 2017-8-5 20:23

JOOX Live:#JKLM JW KwanGor Love Music Rundown
01. Say Something (A Great Big World & Christina Aguilera cover) - JW + KG
02. 坤哥 - KG
03. 小故事 - JW
04. 男孩很想 - KG
05. 陽光點的歌 - JW feat. KG
06. 小酒窩 - JW + KG
07. 傷心到變形 - KG feat. JW
08. Stupid BOII - JW + KG
09. 風山水起 - JW + KG
10. 兵兵 - JW + KG
11. 男人信什麼 - JW + KG
12. 羅生門 - JW + KG
13. 孤單不要怕 - JW
14. 原來她不夠愛我 - KG
15. 矛盾一生 - JW
16. 自由飛翔 - KG
17. 原來只因深愛著 - JW + KG

Encore
18. 安全感 - JW
19. 百姓 - KG
20. 你最珍貴 - JW + KG
21. 多少年 - JW
22. 演員 - KG
作者: on07111    時間: 2017-8-5 22:04

jw 2018年1月6日紅館
作者: hin0526    時間: 2017-8-5 22:06

Jw開紅館
HOTMAN 發表於 2017-8-5 22:04

賣到一半話佢叻
作者: HOTMAN    時間: 2017-8-5 22:06

Jw宣佈下年1月6號開紅館
作者: John    時間: 2017-8-5 23:15

賣到一半話佢叻
hin0526 發表於 2017-8-5 22:06

三面台6000個位
都係比舊年九展多少少
舊年九展雖然賣得唔好, 但都叫散到下飛
同埋開過紅館身價又唔同了
作者: kwanie    時間: 2017-8-5 23:52

得廿二首 .__.
作者: hkwilliamsiu    時間: 2017-8-7 09:20

如果有興趣想看JWLM Joox live 演出, 可click 以下:
https://www.facebook.com/lo.saikit/videos/10155716412878939/
作者: hkwilliamsiu    時間: 2017-8-7 09:27

看完JKLM Joox live感覺好正, JW 和坤哥合作和默契都不錯,而且都有些驚喜.
作者: 阻住    時間: 2017-8-16 20:35

演出名稱 :  JOOX Presents Alfred Hui My Playlist Live
演出日期 :  2017年9月5日 (星期二)
演出時間 :  晚上8時
演出地點 :  九龍灣國際展貿中心三樓展貿廳2

Source: JOOX facebook
作者: leongl    時間: 2017-8-17 01:30

演出名稱 :  JOOX Presents Alfred Hui My Playlist Live
演出時間 : ...
阻住 發表於 2017-8-16 20:35

Same route as Jancie- last year was Hearing Colors live and now My Playlist live...
So Hk 紅館 for alfred soon.. (don't think he's ready in my opinion anytime soon)
作者: Crooks    時間: 2017-8-17 12:58

Same route as Jancie- last year was Hearing Colors live and now My Playlist live...
So Hk  ...
leongl 發表於 2017-8-17 01:30

我覺得Alfred轉會後好似流失好多大台fans,突然覺得佢呢步真係好勇
作者: Bluejays    時間: 2017-8-17 20:13

我覺得Alfred轉會後好似流失好多大台fans,突然覺得佢呢步真係好勇
Crooks 發表於 2017-8-17 12:58

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
連續直落咁多首都有問題 就好難過骨了
喺唔喺 TVB 都冇關係
作者: Ching2015    時間: 2017-8-17 21:44

演出時間 : ...
阻住 發表於 2017-8-16 20:35

點解我覺得呢個show好似係為佢明年開紅館試水溫。數數下,今年5月柏豪,明年1月Janice,  之後應該到Dear Jane同佢了,華納絕對有能力一年為兩組歌手開紅館。
作者: Ching2015    時間: 2017-8-17 23:17

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
喺唔喺 TVB 都冇關係 ...
Bluejays 發表於 2017-8-17 20:13

你對佢的standard set得好高下喎。其實我的志願,痛醒同藍血人幾正呀! 有問題的可能只係根同你在我在。
作者: ouyang    時間: 2017-8-17 23:26

回复 68# Ching2015

我特中意 根 你在我在
作者: Ching2015    時間: 2017-8-17 23:46

回复  Ching2015

我特中意 根 你在我在
ouyang 發表於 2017-8-17 23:26

哈哈,各人口味唔同,我覺得根 - 悶,非我杯茶
你在我在 -  唔夠力量
其他無咩問題.
作者: Crooks    時間: 2017-8-18 14:23

我覺得係啲歌嘅問題
一兩首出事 可以過到骨
喺唔喺 TVB 都冇關係 ...
Bluejays 發表於 2017-8-17 20:13

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都係咁話,所以同啲歌關係不大。許生要做嘅係要吸納一批真正鐘意聽佢唱歌,而唔係只鐘意追劇、聽劇歌嘅人
作者: Ching2015    時間: 2017-8-19 23:04

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都 ...
Crooks 發表於 2017-8-18 14:23

有同感,而家佢改緊歌路同形象,除左忠粉外,華納想同佢target另一批真係樂迷的fans,其實的tvb粉都有部份成左佢忠粉,其他唔再follow佢都無法。
作者: kevinlai1621    時間: 2017-8-20 20:24

KKBOX x 1563: Taste of Music (Robynn & Kendy X 黎曉陽)

1. Photograph - R & K / Michael (cover ed Sheeran)
2. 負攝石 - R & K
3. Shout n' Cry - R & K
4. 急救中 - R & K
5. Say Goodbye - R & K
6. I will be Alright - Michael
7. 快樂很慢 - Michael
8. Mr. Weather Man - Michael
9. 無敵 x 敗部 - R & K / Michael
10. 放不低 - R & K / Michael / Vicky Fung (cover 鄭秀文)
11. We Don't Talk Anymore - R & K / Michael (cover Charlie Puth)
作者: frankie_0401    時間: 2017-8-20 23:11

你對佢的standard set得好高下喎。其實我的志願,痛醒同藍血人幾正呀! 有問題的可能只係根同你在我在。 ...
Ching2015 發表於 2017-8-17 23:17

藍血人好似出哂事喎...我睇坊間都唔係好多好評

利申我都有Apply抽飛
作者: nicholashin    時間: 2017-8-20 23:22

KKBOX x 1563: Taste of Music (Robynn & Kendy X 黎曉陽)

1. Photography - R & K / Michael (cover ed S ...
kevinlai1621 發表於 2017-8-20 20:24
Michael唱少一首
同埋Ed Sheeran首歌係叫Photograph
作者: kevinlai1621    時間: 2017-8-20 23:25

Michael唱少一首
同埋Ed Sheeran首歌係叫Photograph
nicholashin 發表於 2017-8-20 23:22

證明我對英文歌0認識
  其實好似set野都幾徙時間

anyway, 今次crossover係有d心思嘅
作者: leongl    時間: 2017-8-21 00:22

我唔係咁睇,我覺得有班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人,一旦離開大台,嗰班人係會離棄你,就算視帝視后都 ...
Crooks 發表於 2017-8-18 14:23

班人只係支持tvb同tvb力捧嘅藝人是原因香港音樂無法進步, 忠毒太深. 他們可以說fred的歌很好這麼大的笑話
作者: Ching2015    時間: 2017-8-21 09:18

藍血人好似出哂事喎...我睇坊間都唔係好多好評

利申我都有Apply抽飛 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-20 23:11
其實坊間反應好兩極化,但佢轉歌路係嚇親以前buy佢乖仔形象的tvb fans. 不過呢班人多數只中意睇免費電視,聽劇歌同睇You tube, 未必會買碟同買飛睇演唱會。

King Jer share左個post帮佢宣傳,睇黎都幾難攞到飛。
作者: tungbilly    時間: 2017-8-21 09:27

1. Photograph - R & K / Michael (cover ed Sh ...
kevinlai1621 發表於 2017-8-20 20:24

最後有encore多次photograph
作者: frankie_0401    時間: 2017-8-21 12:20

其實坊間反應好兩極化,但佢轉歌路係嚇親以前buy佢乖仔形象的tvb fans. 不過呢班人多數只中意睇免費電視, ...
Ching2015 發表於 2017-8-21 09:18

老實講瓊姐影響力細左好多啦自從陳伯推唔起 C Allstar投票又唔多人
㩒個Like有幾難 我apply左到而家都未搵到人同我去
d人寧願睇JKLM
作者: Ching2015    時間: 2017-8-21 13:51

老實講瓊姐影響力細左好多啦自從陳伯推唔起 C Allstar投票又唔多人
㩒個Like有幾難 我apply左到而家都未 ...
frankie_0401 發表於 2017-8-21 12:20
我總覺得柏宇粉同CA Star粉唔係熱心投票果類,fans唔投點推都無用,但演唱會場場爆喎。

咁快講有冇人同你去? 抽到先算啦。
作者: 阻住    時間: 2017-8-22 14:10

逆插玫瑰 x 一支煙的時間?
作者: 阻住    時間: 2017-8-24 22:05

TASTE of Music #06 盧巧音 x 傅珮嘉
2017年9月17日 (星期日) 20:00

今次係Taste of Music最後一場
作者: 阻住    時間: 2017-8-31 21:53

JOOX下禮拜二會現場足本直播鏗鏗個Playlist Live
作者: JayantL    時間: 2017-9-5 20:26

唱咁多電視歌
作者: 阻住    時間: 2017-9-5 20:50

用佢app睇lag咗半粒鐘先知原來fb都有直播

Rundown
01 准我留下 (羅嘉良 cover)
02 不想獨自快樂 (蘇永康 cover)
03 歲月如歌 (陳奕迅 cover)
04 終身美麗 (鄭秀文 cover)
05 司機 (余文樂 cover)
06 甘心替代你 (鄭伊健 cover)
07 我們的紀念冊 (Twins cover) x 18相送 (Shine cover)
08 開學禮 (李克勤 cover)
09 壞孩子的天空 (陳冠希 cover)
10. 假如讓我說下去 (楊千嬅 cover) (with 歌迷)
11. 自欺欺人 (趙學而 cover)
12. 電燈膽 (鄧麗欣 cover)
13. 重新長大
14. 我的志願

Encore
15. 面具
16. 藍血人
17. 根
18. 神奇之旅
19. 青春頌

有錯請指正, 我無一首係聽到哂成隻
作者: fifty1205    時間: 2017-9-5 20:54

Rundown
02 不想獨自快樂 ( ...
阻住 發表於 2017-9-5 20:50

說好的女人味呢
作者: 阻住    時間: 2017-9-5 20:58

原來fb得頭七首, 但fb真係順好多, 即係唔係我手機+wifi問題la
作者: JayantL    時間: 2017-9-5 21:11

lag到唔想睇XD
作者: frankie_0401    時間: 2017-9-5 21:12

Rundown
02 不想獨自快樂 ( ...
阻住 發表於 2017-9-5 20:50

係咪無買版權
作者: on07111    時間: 2017-9-5 21:15

cover歌之夜
作者: Wing1211    時間: 2017-9-5 21:28

鏗鏗今晚live都幾差lol
作者: JayantL    時間: 2017-9-5 21:30

點解連呢啲mini concert都要玩偽encore咁樣衰
作者: JayantL    時間: 2017-9-5 21:38

藍血人走音走到...
雖然佢一早就喺ig話自己把聲唔得
作者: 艾石仔    時間: 2017-9-5 21:46

徐浩成晚黑面
作者: l00540    時間: 2017-9-5 23:10

見倒輝陽、Mag

好在無唱《女人味》
作者: Ching2015    時間: 2017-9-5 23:32

現場氣氛唔錯。坐前排見到欣宜,AGA , Mag.
作者: mychart-    時間: 2017-9-6 00:41

又一個係被 k房奶水餵大
作者: pooh1460    時間: 2017-9-6 01:23

原來fb得頭七首, 但fb真係順好多, 即係唔係我手機+wifi問題la
阻住 發表於 2017-9-5 20:58

用app睇,好似要自己較返個解像度,720p,上次我睇佢啲廢live,較完先唔lag
作者: 阻住    時間: 2017-9-15 23:30

KKBOX LIVE: AGA X (一隊本地樂隊) 音樂會
2017年12月10日 (星期日)
8pm
會展Hall 5FG

希望呀DEEP加場啦, 咁先有機睇到呢場直播

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2