標題: 瑪麗嘉兒除夕表演 咪嘴失敗罷唱遭全國恥笑 [打印本頁]

作者: matthew1990    時間: 2017-1-2 11:01     標題: 瑪麗嘉兒除夕表演 咪嘴失敗罷唱遭全國恥笑

[YouTube]UkTy_vSPkWc[/YouTube]

瑪麗嘉兒喺Instagram回應出醜一事,上載咗自己表現得好無奈嘅舊短片,留言話:「衰嘢有時係會發生,祝大家有個開心、健康嘅新年,希望2017年上多啲頭條。」咁樣自嘲一番去化解尷尬,天后嚟講都算係咁。

紐約於香港時間今日下午1點踏入元旦,美國天后級歌手瑪麗嘉兒(Mariah Carey)喺倒數15分鐘前負責於時代廣場表演,呢個表演仲喺美國電視直播,好威威。

可惜瑪麗呢個表演成為2016年最後一個大悲劇,成為美國網民2017年第一個恥笑對象。事緣瑪麗照常穿上性感舞衣,有多名舞蹈員為佢伴舞,舞蹈員男友Bryan Tanaka亦都有表演。瑪麗第一首歌就係唱經典新年歌《友誼萬歲》(Auld Lang Syne),不過明眼人一睇就知佢係咪嘴,成日甩嘴形。

之後背景音樂就播出《Emotions》,但係就冇人聲嘅,瑪麗即時露出個好迷網嘅樣,點都唔肯唱,仲話「我聽唔到音樂,我哋冇準備過呢首歌」,瑪麗不時將個咪俾觀眾唱,只係同舞蹈員跳吓舞,完全放棄咗個表演。

不過佢都「唱」埋《We Belong Together》,今次就有人聲,佢都係hea住跳同唱,不時喺歌詞未完就將個咪放低。到最後,瑪麗拋出一句「點都唔會更好」就嬲爆爆咁落台。據悉本身瑪麗係冇預《Emotions》呢首歌,加上首歌冇人聲,佢就唔肯唱。

美國網民喺twitter狠批瑪麗,話佢咪嘴都咪得咁差,事業玩完。
作者: angelicdestiny    時間: 2017-1-2 11:12

Diva is not a hustler. She dealt with it embarrassingly but it is what it is.
作者: loowee    時間: 2017-1-2 11:14

Mariah 真系算9數啦 把聲已經爛左好幾年  咪嘴咪得多遲早出事
作者: masterdragon    時間: 2017-1-2 11:20

I don't know her
作者: newguy    時間: 2017-1-2 11:26

佢件肉衣都唔靚
作者: Wing1211    時間: 2017-1-2 11:35

香港都有個Eason Chan ar =.=
作者: Jacz    時間: 2017-1-2 11:35

masterdragon 發表於 2017-1-2 11:20

I still don't know her
作者: 阿JIA    時間: 2017-1-2 11:48

Ariana Grande 、J.LO 立即点Like左尼篇新闻
作者: JasOh103    時間: 2017-1-2 12:10

其實每次出現都打開中門係咪佢剩返既唯一亮點?
連carpool都著到咁真係...
作者: tom    時間: 2017-1-2 12:32

Disgusted
作者: carlghost    時間: 2017-1-2 13:30

我都係將 Mariah Carey 的回憶停留係 2005-2006 年算.....
咪咀唔緊要,咪甩咀唔緊要,但都要尊重返個 SHOW。
台下的人都係想歡樂一晚,唔會理你有冇咪咀甩咀。

記住..........你已經唔係 90 年代的 Mariah Carey,睇返第 18 隻 SINGLE 冠軍之後的排名就知,幾乎每隻 SINGLE 都排 50 之後...

作者: ~蛋撻~    時間: 2017-1-2 13:38

紐約有Mariah Carey,香港有陳奕迅
唔識尊重舞台既老屎忽
作者: 數彩虹    時間: 2017-1-2 14:18

見到瑪麗嘉兒,我以為係marie claire
作者: 樂遊    時間: 2017-1-2 14:41

睇嚟佢要向Britney多多學習
作者: matthew1990    時間: 2017-1-2 14:44

睇嚟佢要向Britney多多學習
樂遊 發表於 2017-1-2 14:41

你有冇睇過我偶像唱Chandelier 既車禍片?
作者: 樂遊    時間: 2017-1-2 14:52

回復 15# matthew1990

Sia唱咁多次Live 唔知你講邊次
作者: matthew1990    時間: 2017-1-2 14:54

回復  matthew1990

Sia唱咁多次Live 唔知你講邊次
樂遊 發表於 2017-1-2 14:52

嗰日佢病左喉嚨有事, 唱唔到副歌, 結果爆笑收場

[YouTube]bbdjNS3cTds[/YouTube]
作者: 樂遊    時間: 2017-1-2 15:05

回復 17# matthew1990

0:39 OH SHXT
作者: matthew1990    時間: 2017-1-2 15:07

回復  matthew1990

0:39 OH SHXT
樂遊 發表於 2017-1-2 15:05

之後唱低8度算數
作者: Jacz    時間: 2017-1-2 15:19

嗰日佢病左喉嚨有事, 唱唔到副歌, 結果爆笑收場
matthew1990 發表於 2017-1-2 14:54

笑死~ btw,跳舞個女仔係咪唔同佐樣?
作者: matthew1990    時間: 2017-1-2 15:24

笑死~ btw,跳舞個女仔係咪唔同佐樣?
Jacz 發表於 2017-1-2 15:19

小妹妹唔得閒就會搵呢個女人頂上
作者: 黃家正    時間: 2017-1-2 16:03

回復 17# matthew1990

唱成咁所以台下特別high?笑pun
作者: JasOh103    時間: 2017-1-2 16:13

[YouTube]6PzY8WHzobk[/YouTube]
my fav thus far
grammy worthy
作者: PangChiYeung    時間: 2017-1-2 16:15

作者: loowee    時間: 2017-1-2 16:37

我都係將 Mariah Carey 的回憶停留係 2005-2006 年算.....
咪咀唔緊要,咪甩咀唔緊要,但都要尊重返個 SHOW ...
carlghost 發表於 2017-1-2 13:30

其實我都覺得咪嘴失敗唔系最大問題,而系佢成個態度好不知所謂,乜鬼"This song went number 1 and that's all you need to know"人地麥當娜飛落幾級樓梯仆爆街都好pro咁完成成個performance,依d咪叫專業敬業lo,Mariah真係不節不扣的老屎忽。
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-2 16:58

FLOP 18 K
作者: shing    時間: 2017-1-2 17:03

對MC認識不多, 但佢首without you真係好好聽
作者: cathay1996    時間: 2017-1-2 17:08

對MC認識不多, 但佢首without you真係好好聽
shing 發表於 2017-1-2 17:03

其實佢係翻唱囉sosad 啲人成日以為首歌係佢sosad

見到MC成日低胸露腿以為自己年輕性感女星真係好嘔心sosad
作者: boy4dudes    時間: 2017-1-2 17:12

I watched it on youtube, she was not 咪嘴, they were playing MMO (Music Minus One). It seems that she was unable to reach the high notes when singing <Emotions>, so she started saying she could not hear the music because of headphone failure.
作者: 我等我在    時間: 2017-1-2 17:18

CM會員真係年輕化,咁知明既外國女歌手都唔識?
佢90年代既舊歌好聽過時下咩Adele,taylor swift D歌N倍。
作者: 光之父    時間: 2017-1-2 20:17

CM會員真係年輕化,咁知明既外國女歌手都唔識?
佢90年代既舊歌好聽過時下咩Adele,taylor swift D ...
我等我在 發表於 2017-1-2 17:18

LOL 你有無聽過佢最近上WWHL既訪問??
作者: lmml4    時間: 2017-1-3 10:30

難得啲觀眾仲咁歡樂

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2