標題: [Mar-Apr/2017] 容祖兒 My Secret Live [打印本頁]

作者: hinz    時間: 2017-1-3 15:09     標題: [Mar-Apr/2017] 容祖兒 My Secret Live

作者: 風見志郎    時間: 2017-1-3 15:15

Minor Classics
作者: stephybest    時間: 2017-1-3 15:20

VIP1080有咩呢
作者: 阻住    時間: 2017-1-3 15:20

買VIP套票係咪有得入後台參觀,睇美祖果幾廿個叱咤奬
作者: cbacbacba1    時間: 2017-1-3 15:24

阻住 發表於 2017-1-3 15:20

宇宙gem 2.0?
作者: 艾石仔    時間: 2017-1-3 15:25

美祖會出碟是常識吧
作者: 阿mark    時間: 2017-1-3 15:26

阻住 發表於 2017-1-3 15:20

好似係33.5個
作者: Ki    時間: 2017-1-3 15:42

終於official有料到啦!2010年講到依家頭啖湯都俾人飲埋

價錢都好貴下喎,演藝唔計VIP要$880 / $480
作者: cathay1996    時間: 2017-1-3 15:44

作者: Solomon    時間: 2017-1-3 15:49

好似係33.5個
阿mark 發表於 2017-1-3 15:26

真祖粉
01 1999生力軍 銅獎
02 2000女歌手 銅獎
03 2001女歌手 銅獎
04 2002女歌手 銀獎
05 2002十大(第四位)
06 2003女歌手 金獎
07 2003我最喜愛的女歌手
08 2003十大(第七位)
09 2004女歌手 銀獎
10 2004我最喜愛的女歌手
11 2004十大(第九位)
12 2005女歌手 金獎
13 2006女歌手 銀獎
14 2006十大(第三位)
15 2007女歌手 金獎
16 2007十大(第七位)
17 2008女歌手 金獎
18 2008十大(第四位)
19 2009女歌手 金獎
20 2010女歌手 金獎
21 2010十大 (第四位)
22 2011女歌手 金獎
23 2011十大 (第五位)
24 2012女歌手 金獎
25 2013女歌手 金獎
26 2013十大 (第七位)
27 2014女歌手 銀獎
28 2014十大(第四位)
29 2015女歌手 金獎
29.5 2015十大(第二位)
30.5 2015十大(第八位)
31.5 2016女歌手 金獎
32.5 2016至尊唱片大獎
33.5 2016十大(第八位)
作者: Wing1211    時間: 2017-1-3 15:52

終於等到,希望唔會笑住唱心甘命抵
作者: 阿mark    時間: 2017-1-3 15:58

真祖粉
01 1999生力軍 銅獎
02 2000女歌手 銅獎
03 2001女歌手 銅獎
04 2002女歌手 銀獎
05 200 ...
Solomon 發表於 2017-1-3 15:49

我不是祖粉,只係記得d奬項姐
原來仲差至尊,第六,第十位,睇黎有排都唔使退出叱咤臺
作者: ansen514    時間: 2017-1-3 16:10

點賣飛 !!!!!!
作者: bagfgfcde    時間: 2017-1-3 16:36

撞考試
唯有祈求有part 2
作者: lblemon    時間: 2017-1-3 16:59

天價門票, 不過相信仍然秒速爆滿
作者: aka    時間: 2017-1-3 17:16

比較想知道vip套票系乜
作者: lightupmylight    時間: 2017-1-3 17:37

十場固定嘉賓:李克勤
作者: Jacz    時間: 2017-1-3 17:40

上次就富通,今次就萬通
作者: hihi    時間: 2017-1-3 19:00

賣貴啲趕走點唱16號嘅街客
作者: 721AXA    時間: 2017-1-3 19:03

呢度有張正常版
[attach]7211[/attach]
作者: kenvincy.cn    時間: 2017-1-3 20:40

仲貴過紅館
幾時公售?
作者: TT进化论    時間: 2017-1-3 21:36

唉,無攞到903認證會員最喜愛女歌手,唔知D票會唔會滯銷

比較期待325呢場特別場
作者: kilai    時間: 2017-1-3 23:36

依家先出萬通咭有冇得睇25號嗰場?
作者: mychart-    時間: 2017-1-3 23:39

希望佢唔好聽fb d fans 意見,好恐怖
作者: kilai    時間: 2017-1-3 23:42

十場固定嘉賓:李克勤
lightupmylight 發表於 2017-1-3 17:37

你認真ga?
作者: JayantL    時間: 2017-1-3 23:52

點解冇得寫幾時優先訂票嘅。。。。。
作者: cbacbacba1    時間: 2017-1-4 00:09

希望佢唔好聽fb d fans 意見,好恐怖
mychart- 發表於 2017-1-3 23:39

一陣問點解無
痛愛
習慣失戀
抱抱

就死得
作者: John    時間: 2017-1-4 00:11

上次就富通,今次就萬通
Jacz 發表於 2017-1-3 17:40

下次運通
作者: mychart-    時間: 2017-1-4 00:31

一陣問點解無
痛愛
習慣失戀
抱抱

就死得
cbacbacba1 發表於 2017-1-4 00:09

仲話要原裝編曲,強烈建議祖祖係neway開算
作者: masterdragon    時間: 2017-1-4 00:32

最平480都貴
不過場地細預左會貴
希望到時都買到
作者: Qmen    時間: 2017-1-4 00:43

容祖兒 Joey My Secret Live

日期:2017年3月26、29-31日至4月1-2、6-9、12-15日

時間:8:00PM

地點:香港演藝學院歌劇院

票價:HK$1080(VIP套票)/$880/$480
作者: on07111    時間: 2017-1-4 00:45

想聽借過,最後勝利, 他恨過你,早有預謀,心甘命抵,我也不想這樣.
最好得05年或之前的歌,多d人識
作者: add    時間: 2017-1-4 00:46

冇人想聽損友?
作者: Qmen    時間: 2017-1-4 00:46

開14場LOL
作者: ivanbb    時間: 2017-1-4 01:08

想聽:候鳥樹 / 心甘命抵 / 借過 / 男朋友與歌 / 去火星戀愛 / 我也不想這樣 /
        歌姬 / 煙霞 / 螢 /
作者: Jacz    時間: 2017-1-4 01:16

下次運通
John 發表於 2017-1-4 00:11

再再下次八達通

btw, 點解26/3 第一場之後要隔咁多日先到第二場既?
作者: John    時間: 2017-1-4 01:23

想聽:

扮了解、今年新款、瘦身大法、赤地雪
布穀鳥大反擊、正好、出色、新貴
共你支支愛在、雙腳著地、動作派、祖國兒女
作者: stephybest    時間: 2017-1-4 01:35

如果計埋25/3 EXCLUSIVE SHOW係開15場
作者: steph    時間: 2017-1-4 03:14

如果計埋25/3 EXCLUSIVE SHOW係開15場
stephybest 發表於 2017-1-4 01:35

11咋喎
作者: bchan    時間: 2017-1-4 08:09

11場都係得一萬多幾張飛 黃牛仲唔上天
Ps想聽圓謊 貪慕虛榮
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-4 08:39

想聽:

扮了解、今年新款、瘦身大法、赤地雪
布穀鳥大反擊、正好、出色、新貴
共你支支愛在、雙腳著地、動 ...
John 發表於 2017-1-4 01:23

plug過啦, 不過都可能會唱plug過嘅, 與蝶同眠一定要有唔該
作者: cbacbacba1    時間: 2017-1-4 09:17

最想聽 sexy 四步曲

愛上了 - 如果睡袍太少布 - 二人浴 - 垂涎
作者: l00540    時間: 2017-1-4 11:54

呢度有張正常版
721AXA 發表於 2017-1-3 19:03

優先訂票只限呢張信用卡
作者: Riverfish    時間: 2017-1-4 13:03

既然係演藝學院唔係紅館,估計未必有跳舞快歌?就算快歌side tracks都會改晒編曲?我想像到個模式會有小小似Perfect 10咁做

Anyway 其實佢咁多個演唱會音樂會以來都唱過唔少side track,所以今次會 all in 《何苦》!雖然當年係第四主打但真係十幾年冇唱過喇!如果版權唔係問題的話 (唔知係咪唔想益迪士尼),我好想聽《像昨天她喜歡我》...我懷疑祖兒自己記唔記得佢唱過呢首歌
作者: KYC0347    時間: 2017-1-4 15:11

真係好多都數唔哂
1.近在咫尺
2.戀人未滿
3.飛
4.花城
5.圓謊
6.時不與我
7.兩面
8.夢非夢
9.二人浴
10.忘憂草
11.二人浴
12.很忘
13.暖光
14.螢
15.渴望晨曦的女孩
16.傷神
17.卸妝
18.蒸餾
19.流淚眼望流淚眼
20.上次坐飛機
21.冬眠
22.去火星戀愛
23.日安憂鬱
24.蜃樓
25.男朋友與歌
26.最後勝利
27.吹沙入眼
28.朱古力萬歲
29.候鳥樹
30.凝溶
31.派對機器
32.心甘命抵
33.勉強幸福
作者: JayantL    時間: 2017-1-4 15:29

之前睇佢facebook發嗰啲side tracks
好多plug過甚至主打(不過少唱 例如《與蝶同眠》)嘅佢都當side tracks
所以我估個rundown應該可以適應到幾多人嘅口味
作者: hehe    時間: 2017-1-4 16:01

其實有派台/有唱過LIVE既正歌真係唔介意佢今次再唱!
like 與蝶/蛇/候鳥樹/蜃樓/時不與我/螢/歌姬/可歌可泣/摩登時代/蜉蝣
作者: jaydeng    時間: 2017-1-4 16:03

美千旨在以歌會fans
美祖旨在搶錢
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-4 16:29

既然係演藝學院唔係紅館,估計未必有跳舞快歌?就算快歌side tracks都會改晒編曲?我想像到個模式會有小小 ...
Riverfish 發表於 2017-1-4 13:03

如果版權唔係問題的話, 梗係第一次我想醉。
作者: victor1991415    時間: 2017-1-4 16:58

想聽與蝶同眠同別說愛我
作者: Ki    時間: 2017-1-4 17:17

既然係演藝學院唔係紅館,估計未必有跳舞快歌?就算快歌side tracks都會改晒編曲?我想像到個模式會有小小 ...
Riverfish 發表於 2017-1-4 13:03

佢係投票個FB Post到話會原汁原味,所以編曲應該唔會大改

如果版權唔係問題的話, 梗係第一次我想醉。
風見志郎 發表於 2017-1-4 16:29

Perfect 10唱左啦

見到啲FB Fan Page講個啲所謂Side Tracks真係得啖笑幾乎講親既都係紅館演唱會成日聽到既
要聽既就返去紅館聽啦
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-4 17:24

見到啲FB Fan Page講個啲所謂Side Tracks真係得啖笑幾乎講親既都係紅館演唱會成日聽到既
要聽既就返去紅館聽啦
Ki 發表於 2017-1-4 17:17

希望祖兒可以揸主意
而且side嘅定義係冇plug過(圓謊/心甘命抵/為你萬歲)
或者plug咗但真係被人低估(與蝶同眠/摸燈時代/歌姬)
OR真係plug過hit過但好少唱但係祖迷餓咗好耐嘅(可歌可泣/貪嗔癡/美麗在望)   
舊日回憶/麻煩你本身side中嘅經典遺珠
不過1314同no.6都有唱, 所以已經唔係咁期待今次有
而且果陣唱都俾唔到CD Version個感動同震撼我
作者: ivanbb    時間: 2017-1-4 17:33

其實真正side track唔算多,好多歌紅館show經常encore既
作者: Ki    時間: 2017-1-4 17:34

希望祖兒可以揸主意
而且side嘅定義係冇plug過(圓謊/心甘命抵/為你萬歲)
或者plug咗但真係被人低估(與蝶同眠/摩登時代/歌姬)
OR真係plug過hit過但好少唱但係祖迷餓咗好耐嘅(可歌可泣/貪嗔癡/美麗在望) ...
風見志郎 發表於 2017-1-4 17:24

你講呢堆都好合理,見到阿門、借過呢啲真係無眼睇,以前已經唱過好多次
好多歌係淨係出過CD、未唱過Live,Fans等緊聽架囉

見到Joey果個投票,高票數既幾乎都唱過Live咁濟
作者: Ki    時間: 2017-1-4 17:38

其實真正side track唔算多,好多歌紅館show經常encore既
ivanbb 發表於 2017-1-4 17:33

淨係計廣東歌,出左31隻碟(唔計精選個6隻都有25隻),每隻碟我計得兩首係Side Tracks,呢到都50首啦
仲未計國語碟個到,咁都唔算多?!
作者: mychart-    時間: 2017-1-4 17:39

邊個做music director, 呢樣仲重要過佢唱咩歌

另佢唱到五首係neway 無得唱既side track,就當佢贏
作者: hihi    時間: 2017-1-4 18:57

希望真係原汁原味認真唱
唔好好似Perfect 10啲編曲咁搞到鬼五馬六
作者: l00540    時間: 2017-1-4 18:58

另佢唱到五首係neway 無得唱既side track,就當佢贏 ...
mychart- 發表於 2017-1-4 17:39

何bing/ Alex Fung
作者: shirley94922    時間: 2017-1-4 19:05

如果到時仲聽到16號愛人真係暈低
我相信啲人入場都係想聽佢唱啲未唱過或者少唱live嘅歌
我想聽男朋友與歌,二人浴,卸妝,與貓共舞
佢真係當啲歌迷唔會聽佢派台以外嘅歌
我仲記得1314尾場佢唱最好時光嗰陣聽到啲反應之後話都識架喎
結果全場都識唱,係佢以為人人都唔識
作者: 阻住    時間: 2017-1-4 19:10

生果即時新聞

今年3月容祖兒將會喺演藝學院舉行10場《容祖兒. My Secret . Live》,因為場地座位有限,只係得一萬張飛,所以預計喺1月23日公開發售會即時賣完,祖兒直言最唔想係黃牛買晒啲飛:「好想可以一張身份證只可以買兩張,但問過係唔得,所以我0依家有一場係特別做俾歌迷會。等佢哋一定買到飛。至於其他冇入歌迷會歌迷,如果真係買唔到,就唔好幫襯黃牛喇,我寧願開騷見到啲位吉咗,都唔想聽到有人話,炒貴幾百咁入場囉!」

其實唔只啲演唱會飛出現秒殺嘅情況,早前祖兒搵咗林海峰(Jan)擔任海報創作總監,雖然佢哋係首度合作,但係前後只係用咗半個鐘就影完一張海報就收工!本來喺拍攝當日,祖兒買咗大量新衫去影海報,阿Jan準備咗大量不同品種鮮花,祖兒話:「阿Jan一直唔講想點樣影,影影吓又問我可唔可以大露背拍攝,於是第二張我幾乎係喺冇乜著衫之下影,原來佢想將花同我個人混埋一齊,出嚟嘅效果又真係好靚呀!」

祖兒好搞笑話好彩0依家買衫有退貨服務,阿Jan就話:「其實我一早諗定係咁,但好難一早同你講,萬一唔得都可以有衫影,如果我叫你唔好帶衫,你『退咗』我個人咁點算?」

講到今次喺演藝學院開騷,祖兒就話:「其實已經期待咗六年,我一直好想開一個騷,唱啲自己好有感覺嘅歌,同埋一啲大家覺得係滄海遺珠嘅作品,可能喺好多歌手立場,覺得我傻咗呀?喺細場做十場,等於做一場紅館咁上下,但自己就要多出十倍力,但係我覺得唔同場有唔同感受,希望可以舒舒服服同歌迷喺近距離一齊嘆歌,唯一係有啲把聲會唔會太攰,其他商業上考慮真係冇諗咁多。」
作者: Nathan    時間: 2017-1-4 20:28

點解唔學千嬅係star hall搞?容祖兒d飛又唔會滯銷,搵個 咁細個場-_-
作者: 炎力    時間: 2017-1-4 21:35

另佢唱到五首係neway 無得唱既side track,就當佢贏 ...
mychart- 發表於 2017-1-4 17:39

何秉做啊!
作者: 星勤    時間: 2017-1-5 00:26

早前祖兒搵咗林海峰(Jan)擔任海報創作總監,雖然佢哋係首度合作,但係前後只係用咗半個鐘就影完一張海報就收工!本來喺拍攝當日,祖兒買咗大量新衫去影海報,阿Jan準備咗大量不同品種鮮花,祖兒話:「阿Jan一直唔講想點樣影,影影吓又問我可唔可以大露背拍攝,於是第二張我幾乎係喺冇乜著衫之下影,原來佢想將花同我個人混埋一齊,出嚟嘅效果又真係好靚呀!」
阻住 發表於 2017-1-4 19:10

作者: 721AXA    時間: 2017-1-5 00:35

星勤 發表於 2017-1-5 00:26

multiple exposure, google search都一大堆類似圖
作者: effy    時間: 2017-1-5 01:06

其實點解要揀演藝,唱咁多場佢又辛苦飛又難買
作者: effy    時間: 2017-1-5 01:11

中意張poster,好有意境。引述hins ig: 此花不與群花比
作者: Jacz    時間: 2017-1-5 01:12

最想聽祖祖既甜歌:
如果睡袍太少布 / 垂涎 / 二人浴 / 金銀島 / 很忘 / 鴛鴦襪 / 拍拖 / 囉囉攣 / 舌尖開叉 / 暖光 / 蒸餾 / 遲鈍

Bossz Nova, Jazz, Broadway,  圓舞曲類:
亂唱歌 / 天氣報告 / 頹 / 花城 / 上次坐飛機 / 拍拖 / 我的麻煩男友 / 吹沙入眼

有格調:
卸妝 / 兩面 / It Doesn't Matter /

Dance:
Give Love A Break / 派對機器 / 閃光彈 / 床前無月光 / 搖搖搖

Ballad:
早有預謀 / 圓謊 / 一個人砌圖 / 故弄玄虛 / 我不要你

想聽既仲有好多,不過好多都係之前既演唱會唱過,上面個堆雖然有好多首都唱過,但算係比較少唱的了
作者: cathay1996    時間: 2017-1-5 03:04

最想聽祖祖既甜歌:
如果睡袍太少布 / 垂涎 / 二人浴 / 金銀島 / 很忘 / 鴛鴦襪 / 拍拖 / 囉囉攣 / 舌尖開叉 / 暖光 / 蒸餾 / 遲鈍

Bossz Nova, Jazz, Broadway,  圓舞曲類:
亂唱歌 / 天氣報告 / 頹 / 花城 / 上次坐飛機 / 拍拖 / 我的麻煩男友 / 吹沙入眼

有格調:
卸妝 / 兩面 / It Doesn't Matter /

Dance:
Give Love A Break / 派對機器 / 閃光彈 / 床前無月光 / 搖搖搖

Ballad:
早有預謀 / 圓謊 / 一個人砌圖 / 故弄玄虛 / 我不要你
Jacz 發表於 2017-1-5 01:12

呢兩隻擺到明係r&b,點會係ballad
作者: cathay1996    時間: 2017-1-5 03:23

星勤 發表於 2017-1-5 00:26

大把呢d design啦 你真係好井底
作者: John    時間: 2017-1-5 03:56

最想聽祖祖既甜歌:
如果睡袍太少布 / 垂涎 / 二人浴 / 金銀島 / 很忘 / 鴛鴦襪 / 拍拖 / 囉囉攣 / 舌尖開 ...
Jacz 發表於 2017-1-5 01:12

冇扮了解
作者: Joseph    時間: 2017-1-5 10:17

回復 24# kilai

乜有萬通咭架咩,正確黎講係出返份大額萬通保險
作者: Jacz    時間: 2017-1-5 11:05

呢兩隻擺到明係r&b,點會係ballad
cathay1996 發表於 2017-1-5 03:04

R&B唔可以係Ballad?
作者: Jacz    時間: 2017-1-5 11:08

冇扮了解
John 發表於 2017-1-5 03:56

扮了解 令我諗起90年代尾2000出頭個次disco電音風潮,有點怕怕
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-5 11:47

扮了解 令我諗起90年代尾2000出頭個次disco電音風潮,有點怕怕
Jacz 發表於 2017-1-5 11:08

咩呀, 呢首歌2000年出商演仲排過舞架, 祖兒寫真仲有片睇, 幾好笑.
作者: Jacz    時間: 2017-1-5 12:52

咩呀, 呢首歌2000年出商演仲排過舞架, 祖兒寫真仲有片睇, 幾好笑.
風見志郎 發表於 2017-1-5 11:47

想睇

我純碎係唔鍾意原曲butterfly,唔關佢事
作者: cathay1996    時間: 2017-1-5 13:06

R&B唔可以係Ballad?
Jacz 發表於 2017-1-5 11:05

可以,但果兩隻絕對唔係
作者: Ki    時間: 2017-1-5 13:07

演唱會一月十六日東亞銀行優先訂購,一月二十三日公開發售。

詳細內容:http://www.eegmusic.com/news/content.php/view/2021
作者: SPNicole    時間: 2017-1-5 14:02

美千旨在以歌會fans
美祖旨在搶錢
jaydeng 發表於 2017-1-4 16:03

$1080 最貴都叫搶錢

作者: 721AXA    時間: 2017-1-5 14:06

容祖兒 Joey Yung《JOEY·MY SECRET·LIVE》
日期:3月26.29-31日及4月1.2.6-9日(共十場)
時間:晚上8時正
地點:香港演藝學院 歌劇院
東亞信用卡優先訂購日期:2017年1月16日
公開發售日期:2017年1月23日
資料來源:http://www.eegmusic.com/news/content.php/view/2021

以下場次不作公開發售:
3月24日歌迷會特別場(只限歌迷會會員)
3月25日美國萬通保險Exclusive show

作者: l00540    時間: 2017-1-5 15:32

容祖兒 Joey Yung《JOEY·MY SECRET·LIVE》
日期:3月26.29-31日及4月1.2.6-9日(共十場)
時間:晚上8時 ...
721AXA 發表於 2017-1-5 14:06

VIP可以入後台參觀
作者: llggjj    時間: 2017-1-5 15:49

回復 82# l00540
VIP 現場可以領乙隻限量版cd
作者: hehe    時間: 2017-1-5 16:32

any JY6 member here???????
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-5 16:54

真祖粉,有心排過嘅
my rundown:
1、歌姬/日安憂鬰(開場一定要靜,以一把歌聲就可以壓場,好似starlight開場咁)

(然之後呢,好似都係要靠快歌warm up下個場)
2、紅牌出場x四面台(除衫)
3、床前無月光(呢首我覺得超型,洗乜鬼次次唱紅雙囍)
3、囉囉攣(祖祖處女rap咁經典點可以唔唱live)
4、快歌medley: mic-stand唱:今年新款/電我/命苦/跩跩/混血兒
6、What's Up(次次都冇!)

(好side嘅歌)
7、上次坐飛機/堂堂男人
8、你是我堅强的唯一理由
9、穿花蝴蝶/愛いしてる/還未
10、精神戀愛/他狠過你/我不要你
11、一個人砌圖
12、勉強幸福
13、撈針
14、渴望晨曦的女孩

(特設握手位及廁所位)
15、我要玩(呢首咁快樂點可以無,開動快樂?行開啦)

(祖國兒女part,呢part比較悶,不過可以照顧排隊去緊廁所未返嚟嘅觀眾)
16、國語medley: 不想回家/間接傷害/不好意思我愛你/心情不好/放愛自由/我們都寂寞
17、說真的
18、獨照(17、18呢兩首一定要唱全首)

(卡拉OK環節)
19、男朋友與歌
20、罪魁
21、候鳥樹
22、戀人未滿
23、新貴

(輕快歌part)
24、It Doesn't Matter
25、與貓共舞mix銀蛋伴小貓
26、卸妝
27、很忘/蟲之家/途經北海道
28、美麗在望mix蜉蝣

(呢part有plug過有hit過但又真係好餓,求求你唱多次)
29、可歌可泣
30、medley:時不與我/貪嗔癡/呼天不應/借過
31、摩登時代
32、最後的茱麗葉

(電影歌劇集歌環節,唔收錄on call,開頭嘅歌姬可以擺埋係度)
33、貪慕虛榮
34、密友
35、身驕肉貴
36、像昨天她喜歡我

(點唱互動環節)
37、特別嘉賓
38、雙腳著地/會很美/放過你(搵三個fans上去合唱三首)

(遺珠part,又名海洋之心,因麻煩你/舊日回憶的山丘成日唱,已被海洋局除名)
39、心甘命抵
40、與蝶同眠(呢首唔認認真真唱一次真係對唔住呢首咁大嘅歌,年紀大容許你睇手機或者照書讀)
41、圓謊
42、我也不想這樣
43、早有預謀(珍珠!)

encore
44、出色(玩熒光棒變色)

2nd encore
45、為你萬歲(歌迷會就一定要Be Ture?no,呢首先係有兒萬歲囉!)

overrun咗,建議6點開場,不要食花生!
作者: 721AXA    時間: 2017-1-5 17:23

真祖粉,有心排過嘅
my rundown:
1、歌姬/日安憂鬰(開場一定要靜,以一把歌聲就可以壓場,好似 ...
風見志郎 發表於 2017-1-5 16:54

有心, 但好唔realistic
1. rundown頂盡三十首, 紅館最多都只係6-7 parts, 細場大概3-4 parts收工 or perfect 10咁一套衫由頭唱到尾 so9sad
「今次唔再鐵甲威龍咁上台,舒舒服服去近矩離同歌迷一齊嘆歌!」<--絕對有可能係perect 10咁
2. 佢講左唔會盔甲上陣 唔會跳勁舞 強勁快歌基本唔會出現 頂盡應該改編un下
作者: 風見志郎    時間: 2017-1-5 17:26

有心, 但好唔realistic
1. rundown頂盡三十首, 紅館最多都只係6-7 parts, 細場大概3-4 parts收工 or per ...
721AXA 發表於 2017-1-5 17:23

我好驚係moov live成班歌迷見面會咁
作者: cbacbacba1    時間: 2017-1-5 17:36

佢依家應該唱唔到呢堆歌

美麗在望
我的麻煩男友
遲鈍
跩跩
作者: 721AXA    時間: 2017-1-5 17:37

我好驚係moov live成班歌迷見面會咁
風見志郎 發表於 2017-1-5 17:26

我已做好心理準備係PERFECT 10+MOOV LIVE 2013
作者: hihi    時間: 2017-1-5 18:59

我已做好心理準備係PERFECT 10+MOOV LIVE 2013
721AXA 發表於 2017-1-5 17:37

其實唔介意有冇太多花臣嘢
只要係認真唔係hea唱就得
舞台效果靚衫嗰啲留返紅館大show
作者: l00540    時間: 2017-1-5 19:18

真祖粉,有心排過嘅
my rundown:
1、歌姬/日安憂鬰(開場一定要靜,以一把歌聲就可以壓場,好似 ...

陳輝陽的作品可這樣排

Intro: 怯
我的麻煩男友
What's up
命苦
拽拽
Outro: 再見我的初戀

Encore:
男朋友與歌/ 候鳥樹/ 我也不想這樣
作者: 721AXA    時間: 2017-1-5 20:54

其實唔介意有冇太多花臣嘢
只要係認真唔係hea唱就得
舞台效果靚衫嗰啲留返紅館大show ...
hihi 發表於 2017-1-5 18:59

我又唔係咁睇啦
收到咁貴喎
仲要咁難得開 唔想睇佢全場企定定咁唱

唔明佢點解咁堅持一定要細搞
作者: hihi    時間: 2017-1-5 23:40

我又唔係咁睇啦
收到咁貴喎
仲要咁難得開 唔想睇佢全場企定定咁唱

唔明佢點解咁堅持一定要細搞 ...
721AXA 發表於 2017-1-5 20:54

以佢呢幾年嘅所謂花巧嘢(雙子座mv / 1314 concept 等等)
我真係寧願佢咩都唔搞
作者: newguy    時間: 2017-1-5 23:43

以佢呢幾年嘅所謂花巧嘢(雙子座mv / 1314 concept 等等)
我真係寧願佢咩都唔搞 ...
hihi 發表於 2017-1-5 23:40
雙子座個mv真係唔敢睇第二次 1314 d 節日concept都好格硬
作者: 721AXA    時間: 2017-1-6 00:06

我真係寧願佢咩都唔搞 ...
hihi 發表於 2017-1-5 23:40

冇人要佢啲idea呀
搵阿朱joey咪幾好 JH演唱會設計得幾好
個肥佬就唔該閃開
作者: JayantL    時間: 2017-1-6 01:49

真祖粉,有心排過嘅
my rundown:

終於見到有人提 你是我堅強的唯一理由
作者: eggsteven    時間: 2017-1-6 07:56

希望opening 係玩家啦
作者: 酷愛903    時間: 2017-1-6 09:27

想聽與蝶同眠同別說愛我
victor1991415 發表於 2017-1-4 16:58

與蝶同眠係IN MOTION第2主打而且上過903/RTHK NO.1,未必會唱
作者: HOOOO    時間: 2017-1-6 09:59

幾想聽佢d真side tracks live
但對佢揀歌冇咩信心
作者: hinz    時間: 2017-1-6 11:01

作者: nicholashin    時間: 2017-1-6 12:09

與蝶同眠係IN MOTION第2主打而且上過903/RTHK NO.1,未必會唱
酷愛903 發表於 2017-1-6 09:27
恭喜入場觀眾有得聽與蝶同眠
作者: 721AXA    時間: 2017-1-6 13:16

hinz 發表於 2017-1-6 11:01

(JF消息) 限量版CD係同馮穎琪合作, 重新編曲同翻唱自己歌, 未知咩歌, 未知幾多首

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2