標題: 吳若希頂替「世紀賤男」鄭俊弘 7月紅館開騷 [打印本頁]

作者: ~love1314~    時間: 2017-4-20 14:03     標題: 吳若希頂替「世紀賤男」鄭俊弘 7月紅館開騷

24歲吳若希(Jinny)去年意外有咗,懷孕初期點都唔認,不過多次被人影到肚凸凸,又去咗男友Alex喺澳門嘅豪宅安胎,再講陀B係一件喜事,吳若希之後就大方認陀囡囡Giselle,今日有周刊指,臨盆在即嘅吳若希,7月將頂替「世紀賤男」鄭俊弘開紅館騷。

據報道講吳若希要生B、鍾嘉欣長居加國、許廷鏗想離巢,鄭俊弘絕對係星夢力捧歌手之一,點知近日爆出鄭俊弘背未婚妻暗交何雁詩,形象插水,得罪公司老闆何哲圖,鄭俊弘被掟入雪櫃,何哲圖將紅館7月個檔期俾咗吳若希,而吳若希預產期4月尾,佢就會快速收身,以最佳狀態示人,吳若希一向係「爸B」何哲圖愛將,早前大肚已經講過生完就復出,今次見何哲圖7月個檔唔知搵邊個去頂,佢就好快應承,報道又指,吳若希最近多咗喺社交網貼相係為咗keep人氣囉!

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56587965&category_guid=7018882&category=instant&issue=20170420

如果係真吾知入座率過吾過一半

作者: victor1991415    時間: 2017-4-20 14:10

下 ... 點計都俾Alfred 開先啦
作者: Kaybb    時間: 2017-4-20 14:11

作者: lblemon    時間: 2017-4-20 14:18

盏佢比人笑

CURRY NG生完之後相信已經冇晒商業價值
作者: Wing1211    時間: 2017-4-20 14:19

憑什麼?去紅館開個走曬音又唔夠氣既演唱會?
紅磡殯儀館係隔離啵
作者: lblemon    時間: 2017-4-20 14:25

對其它努力實現紅館夢的歌手黎講, 簡真係侮辱
作者: KITSTON    時間: 2017-4-20 14:26

不如整個張家誠/黃安弘/徐洛鏘作品展仲多人睇
作者: 風見志郎    時間: 2017-4-20 14:37

嘩, 不如俾走數kay喇
作者: Kaybb    時間: 2017-4-20 14:40

作者: lemontea1069    時間: 2017-4-20 14:42

係咪笑話黎架?
作者: fifty1205    時間: 2017-4-20 14:49

好明顯笑話一單,佢唔洗坐月咩
作者: tom    時間: 2017-4-20 14:53

一定係生完即刻開工啦
作者: kk8733    時間: 2017-4-20 14:55

盏佢比人笑

CURRY NG生完之後相信已經冇晒商業價值
lblemon 發表於 2017-4-20 14:18

點會無。可以拍KFC 廣告
作者: kk8733    時間: 2017-4-20 14:57

好明顯笑話一單,佢唔洗坐月咩
fifty1205 發表於 2017-4-20 14:49

坐住唱歌LOR。。
作者: John    時間: 2017-4-20 14:58

不如比hana開紅館
唱30次一輩子守候
作者: kk8733    時間: 2017-4-20 14:59

不如比hana開紅館
唱30次一輩子守候
John 發表於 2017-4-20 14:58

唱完三十次。。破香港記錄啦。
作者: 阿mark    時間: 2017-4-20 15:18

俾鄭俊弘開啦
作者: 阿mark    時間: 2017-4-20 15:21

不如比hana開紅館
唱30次一輩子守候

Encore:七岁,傻瓜裡的童話
作者: 光怪陸離    時間: 2017-4-20 15:35

作者: lightupmylight    時間: 2017-4-20 16:11

紅館而家點會變成咁咖……叫我花錢睇呢d。咪搞~~~~
作者: 阿mark    時間: 2017-4-20 16:19

老老實實,佢有冇戴過耳筒聽下自己錄出黎嘅作品呀?!
知唔知自己咩vocal呀? 刺耳又冇音準

紅館真係變咗阿豬 ...
光怪陸離 發表於 2017-4-20 15:35

仲有阿牛
作者: HOTMAN    時間: 2017-4-20 16:22

不如比hana開紅館
唱30次一輩子守候

支持呀 呢個好吸引
作者: Ching2015    時間: 2017-4-20 16:26

24歲吳若希(Jinny)去年意外有咗,懷孕初期點都唔認,不過多次被人影到肚凸凸,又去咗男友Alex喺澳門嘅豪宅 ...
~love1314~ 發表於 2017-4-20 14:03

可能孖住其他星夢歌手如Hubert同Hana開呢! 咁樣一場應該開到嘅。
作者: kevinlai1621    時間: 2017-4-20 16:27

星夢群星演唱會都算啦, 1個吳若希一黎就紅館會唔會過份左d
作者: Ching2015    時間: 2017-4-20 16:36

俾鄭俊弘開啦
阿mark 發表於 2017-4-20 15:18

係攞,佢孖住何小姐情侶檔有睇頭。不過激嬲何生冇運行。
作者: hehehaha    時間: 2017-4-20 16:51

個rundown係咪會係咁?

吳若希「世紀賤男」 紅館演唱會

9:30pm start

1. 越難越愛 (Dance Version)
2. 眼淚的秘密 (Jazz Version)
3. Accapella Medley with : 高山低谷 / 青春頌 /一 / 矛盾一生 / 可以背負更
多 / 越難越愛 / 女神 / 我的宣言 / 不許你注定一人 / 無盡
4. 炊煙
5. 廣場舞 Medley: 越難越愛 / 鎂光燈下 / 心急人上 / 愛情
當入樽 / 全身暑假 / 陽光點的歌
6. 喜氣洋洋 (星煥群星+派壽包)
7. 我沒有傷心
8. 知己 (許廷鏗合唱)
9. 暗戀 (胡鴻鈞合唱)
10. 我們都受傷
11. 越難越愛 (HANA合唱)
12. 青春常駐
13. 囍帖街
14. 熱血青年
15. 現代愛情故事
16. Classic Medley: 錯過了 / 炊煙 / 眼淚的秘密 / 我們都受傷 / 越難越愛 / 我沒有傷心
17. 愛要撐下去
Encore:
18. 錯過了
19. 影迷
20. 我沒有傷心
21. 眼淚的秘密
22. 越難越愛
23. 越難越愛 (喊左,重唱)
2nd Encore:
24. 真心真意 (鄭俊弘合唱+牙Fred宣佈12月復出開紅館)
作者: 賴爽    時間: 2017-4-20 17:24

成個紅館臭哂
作者: kwanie    時間: 2017-4-20 17:27

個rundown係咪會係咁?

吳若希「世紀賤男」 紅館演唱會

9:30pm start

1. 越難越愛 (Dance Version)
2. ...
hehehaha 發表於 20/4/2017 16:51
八點鐘吹起晚風呢
作者: mrshadowll    時間: 2017-4-20 17:57

所以咪話,香港樂壇已玩完
作者: jose    時間: 2017-4-20 18:02

Joey有期嘅話比佢開啦
搞咁多嘢
作者: boy4dudes    時間: 2017-4-20 18:26

吳若希爸B月巴人老想倒錢落海
作者: nicholashin    時間: 2017-4-20 19:22

星夢又有歌派?
作者: 阻住    時間: 2017-4-20 19:35

但無記錯幾年前改例後, 如果入紙係話開阿Fat演唱會又搞唔成既話只可以撻訂, 無得自己轉人

除非肥佬入紙係話開星夢群星show而紅館又居然肯批俾佢...
作者: John    時間: 2017-4-20 19:53

但無記錯幾年前改例後, 如果入紙係話開阿Fat演唱會又搞唔成既話只可以撻訂, 無得自己轉人

除非肥佬入紙係 ...
阻住 發表於 2017-4-20 19:35

如果係咁即係個期空左
有d想開而一路開唔到既分分鐘冷手執個熱死雞
例如梁fing旗
作者: dom    時間: 2017-4-20 20:02

都話大住個肚都見肥老闆係趕住復出啦,不過無想過係開紅館姐。
鏗哥走的機會又大左好多
作者: 阻住    時間: 2017-4-20 20:07

話時話,八卦望過紅館個待租用日期表,大帝原本3/12-4/1個期已經放出嚟,即係Shine上次爭輸左都要入紙再爭過唔係自動俾佢後補

七月仲係全full, 可能肥佬仲未撻

http://www.lcsd.gov.hk/en/hkc/co ... d_booking_dates.pdf
作者: loowee    時間: 2017-4-20 20:09

4月尾生,坐月坐到6月,點樣7月開show呀大佬
作者: fungbear123    時間: 2017-4-20 20:13

Encore:七岁,傻瓜裡的童話
阿mark 發表於 2017-4-20 15:21

re encore :今天的我
作者: matthew1990    時間: 2017-4-20 20:22

星夢學園演唱會
作者: Lewis    時間: 2017-4-20 20:27

癡孖根
真係阿豬阿狗都可以起紅館開騷
作者: b01091018    時間: 2017-4-20 20:36

佢唔係有份跣咩
有冇咁順攤俾佢
作者: dongbb2332    時間: 2017-4-20 21:06

可能係吳雨霏開
報紙佬誤以為係吳若希
作者: hehehaha    時間: 2017-4-20 21:08

Joey有期嘅話比佢開啦
搞咁多嘢
jose 發表於 2017-4-20 18:02

side track Part 2!

作者: Bluejays    時間: 2017-4-20 21:10

除非肥佬入紙係 ...
阻住 發表於 2017-4-20 19:35

唱片公司 向紅館 入紙一定要用歌手名,
而歌手名的確唔可以轉,冇得內部讓嚟讓去。

但唔好忘記 坤哥 舊年嗰個 summer pop 期,
旅發局 個期,歌手係邊個應該有得轉。

至於 7月定8月 呢啲,差唔多冇乜所謂啦。

根本吹嚟吹去,可能由頭到尾都只係講緊 summer pop。
作者: 阿mark    時間: 2017-4-20 21:16

唱片公司 向紅館 入紙一定要用歌手名,
而歌手名的確唔可以轉,冇得內部讓嚟讓去。

但唔好忘記 坤哥 舊 ...
Bluejays 發表於 2017-4-20 21:10

坤哥果個期,有傳本身係關家姐噶
作者: newguy    時間: 2017-4-20 21:27

唔怪得 Fi/Joey 呢d 今年都選擇唔開紅館啦

#曲
作者: Our_Souvenir    時間: 2017-4-20 21:27

係攞,佢孖住何小姐情侶檔有睇頭。不過激嬲何生冇運行。
Ching2015 發表於 2017-4-20 16:36

其實有激嬲到咩?
TVB 好似仲好捧對狗男女咁款喎
作者: Ching2015    時間: 2017-4-20 21:42

其實有激嬲到咩?
TVB 好似仲好捧對狗男女咁款喎
Our_Souvenir 發表於 2017-4-20 21:27

因為何生第一次回答傳媒時根本唔知佢地真係拍緊拖,佢地係機場拖手見傳媒都係事前無知會何生,唔嬲就假。其實好耐無睇TVB, 佢捧邊個唔關我事,不過如果我係何生就會改捧Hubert同Hana.
作者: Jacz    時間: 2017-4-20 22:30

隔住個mon都聞到紅館成陣味  [attach]7670[/attach][attach]7670[/attach][attach]7670[/attach][attach]7670[/attach]
作者: 星夢情真    時間: 2017-4-20 23:37

Alfred真係想離巢嘅話都唔怪得佢..
你睇下 咁對佢!?
作者: Ching2015    時間: 2017-4-21 00:08

Alfred真係想離巢嘅話都唔怪得佢..
你睇下 咁對佢!?
星夢情真 發表於 2017-4-20 23:37

其實何生對Alfred算唔錯了,如果佢唔走我估個期係book比佢的。不過佢又唔拍劇,留係主力唱劇歌的星夢其實難有發展,而且吒叱頒獎禮17年有機會賣比友台,分分鐘因為版權問題連十大都無埋,甚至公司唔比出席。17年最男又封盤了,最多只可以爭吳小姐攞過的金曲金,咁不如另謀高就,反而有機會有新發展。
作者: amy    時間: 2017-4-21 00:15

真心,男嘅得Alfred叫有料開到,女嘅得Linda/Joyce可以開到…
Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanbase過佢,
吳弱希除咗靠電視劇主題曲仲有咩歌真係hit?
你老味講起我就扯火,使橫手攞咗啲易hit嘅主題曲去唱攞到獎就以為自己真係掂
Linda hit嘅歌/唱k經常被點嘅歌都唔係主題曲嚟(除咗最幸福的事係),相反弱雞被點嘅歌都係乜乜劇集主題曲
作者: angelicdestiny    時間: 2017-4-21 01:37

吳若希做餵奶show吖? Herman真係sort左。
作者: 一個小子    時間: 2017-4-21 01:53

吳若x 頂替「阿媽個囡」xxx 1月唔知邊度拎最女
作者: Qmen    時間: 2017-4-21 02:18

吳若希開紅館?
邊度嚟嘅勇氣?
面皮成尺厚
識寫個醜字嗎?
作者: mc)    時間: 2017-4-21 10:25

回復 30# jose

弱 應該開得一晚 好難讓lol
作者: HURRICANE    時間: 2017-4-21 11:28

回復 5# Wing1211

你甘講TWINS LOL LIVE表示不服
作者: kk8733    時間: 2017-4-21 11:33

吳若希做餵奶show吖? Herman真係sort左。
angelicdestiny 發表於 2017-4-21 01:37

肥佬諗野。。
作者: Crooks    時間: 2017-4-21 19:39

以為偽毒已經夠驚嚇,點知一山還有一山高

完全唔明紅館批場係咩準則,星夢book左個期可以比邊個開都得??係咪老作架?!
作者: rainbowdash    時間: 2017-4-21 22:00

好明顯寫呢編嘢嗰條友係麻甩佬或係未生過仔嘅女人,唔知女人生完仔要坐月。
作者: Our_Souvenir    時間: 2017-4-21 22:43

因為何生第一次回答傳媒時根本唔知佢地真係拍緊拖,佢地係機場拖手見傳媒都係事前無知會何生,唔嬲就假。 ...
Ching2015 發表於 2017-4-20 21:42

拖完手之後勁歌金榜即刻新上榜 真心真意
今個星期仲冠 太想討好你
分分鐘兩週冠
捧到出晒面
作者: Our_Souvenir    時間: 2017-4-21 22:45

真心,男嘅得Alfred叫有料開到,女嘅得Linda/Joyce可以開到…
Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanba ...
amy 發表於 2017-4-21 00:15

JOYCE 唔係星夢嘎喎
LINDA 一早比人打左入冷宮啦
作者: rainbowdash    時間: 2017-4-21 23:01

JOYCE 唔係星夢嘎喎
LINDA 一早比人打左入冷宮啦
Our_Souvenir 發表於 2017-4-21 22:45

Linda即使最當紅嗰陣都冇可能開到紅館啦。
作者: Qmen    時間: 2017-4-21 23:35

吳若希生完要調理身子

有報道指吳若希(Jinny)七月開騷頂替鄭俊弘,星夢負責人稱:「其實我哋從來都冇講過7月會有歌手開騷,又何來邊個頂邊個?而且Jinny生完之後都需要足夠嘅時間調養身體,呢啲新聞大家笑笑就算啦,其他鋪排我哋會有正式公布。」
作者: Jason0223    時間: 2017-4-22 11:17

紅館而家真係搞到cheap哂
阿豬阿狗都可以上去唱
作者: tom    時間: 2017-4-23 19:34

原來吳若希今日生左
雖然WFC
作者: hkwilliamsiu    時間: 2017-4-24 09:48

恭喜吳若希生了一位重磅的女兒
今年不要開演唱會啦! 好好享受湊B的樂趣!
作者: electric    時間: 2017-4-24 10:07

Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanba ...
amy 發表於 2017-4-21 00:15

其實佢開都好難爆啦...
作者: 阿mark    時間: 2017-4-24 12:30

根本就係亂作,星夢都話無申請檔期
作者: kaman921    時間: 2017-4-24 17:03

走晒音都可以開紅館笑死人 生完專心湊女算啦
作者: kk8733    時間: 2017-4-24 17:25

囡囡都生埋。快些驗DNA 。咁樣可以結婚啦
作者: kk8733    時間: 2017-4-24 17:26

其實佢開都好難爆啦...
electric 發表於 2017-4-24 10:07

依度好多佢粉絲。應該會爆
作者: l00540    時間: 2017-4-26 21:24

因為何生第一次回答傳媒時根本唔知佢地真係拍緊拖,佢地係機場拖手見傳媒都係事前無知會何生,唔嬲就假。 ...
Ching2015 發表於 2017-4-20 21:42

雙H做一哥/一姐 = 自取滅亡
作者: Ching2015    時間: 2017-4-26 21:44

雙H做一哥/一姐 = 自取滅亡
l00540 發表於 2017-4-26 21:24

根本個榜已經滅亡左好耐啦,邊個做一哥一姐都一樣。
作者: 星勤    時間: 2017-4-26 22:17

最貴 680
作者: Our_Souvenir    時間: 2017-5-5 22:20

黃翊再上紅館兼有新歌唱 20年後再戰:覺得timing啱喇!

離開樂壇20年的黃翊近期因為《流行金曲50年》(前稱《流行金曲50強》)再次彈起,其演出片段亦在網上流傳,近日黃翊不時在Facebook分享Studio的相片,又貼上與星夢老闆何哲圖的合照,好多網民都期望黃翊復出。

《香港01》致電黃翊問到是否打算簽約星夢再圓歌手夢?黃翊笑言如果真的要簽約星夢,就不會公開Post相,而是等一切塵埃落定再作公布,又表示今次和何哲圖傾的「正嘢」,其實是討論暑假舉行的紅館騷:「聽聞因為節目收視好好,就打算將個節目搬到上紅館,佢哋話想搵我做嘉賓,個騷大概係8月左右,其實我第二次去節目錄影時,監製已經同我講過。」

黃翊早前和何哲圖食飯。(Facebook圖片)

黃翊第二次錄影應該是4月頭,和鄭俊弘與何雁詩爆出戀情的時間相近,當時一直有指鄭俊弘因事件失去上紅館的機會,其7月檔期先後傳過會由許廷鏗和吳若希接手。現在星夢打算開個「流行金曲50年演唱會」,雖然時間相差一個月,但也有可能就是解決紅館期問題的Plan B。

不過黃翊對於此事就不太清楚,更直言連有甚麼同台嘉賓都不清楚:「我冇問到,但知道會係出演過節目嘅歌手,其實我有得唱,對依啲都冇所謂。」在《流行金曲50年》中再次爆紅的歌手不少,包括兩位凍齡美男孫耀威和陳曉東、衛蘭等等,記者曾向孫耀威方面查詢,對方回覆未有收到邀請,到底到時有咩嘉賓呢?大家期待一下吧。

未知其實在節目中其他有迴響的人會否參加這個演唱會?(電視截圖)

另外,黃翊表示正在錄製新歌,不過簽約方面就未有打算:「錄歌係進行中嘅,節目出街之後,好多人都想再聽我唱歌,我覺得timing啱喇,就搵咗啲朋友幫我。」黃翊自言已不在是十八廿二,知道有今次的機會好難得,所以行的每一步都會很謹慎:「都有幾間公司搵我,有啲都好有誠意,但我就出咗新歌先,睇下個反應點,再拎首歌去傾。」問到可會心思思想開個個唱?他亦坦言第一次上節目已收到邀請,但當時覺得未係時候,希望再睇準一點時間再出擊:「唔敢講住,做好眼前嘅嘢先,我又唔係好心急,都嘆凍咗20幾年喇。」

作者: 阿mark    時間: 2017-5-6 09:49

黃翊再上紅館兼有新歌唱 20年後再戰:覺得timing啱喇!

離開樂壇20年的黃翊近期因為《流行金曲50年》( ...
Our_Souvenir 發表於 2017-5-5 22:20

流行經典個節目同名曲滿天星一鬼樣,唔覺有幾好睇咯,咁都開到紅館
作者: 阻住    時間: 2017-5-6 10:06

班五、六十後係睇都睇倫伯+呀Sam先啦
作者: Our_Souvenir    時間: 2017-5-6 20:18

流行經典個節目同名曲滿天星一鬼樣,唔覺有幾好睇咯,咁都開到紅館
阿mark 發表於 2017-5-6 09:49

其實世紀賤男執唔成二攤個期係用左黎做流行經典 50 年

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2