標題: [Sep/2017] G.E.M. Queen of Hearts 世界巡迴演唱會 - 香港站 [打印本頁]

作者: 阻住    時間: 2017-6-15 02:00     標題: [Sep/2017] G.E.M. Queen of Hearts 世界巡迴演唱會 - 香港站

演出名稱: G.E.M. "Queen of Hearts" 世界巡迴演唱會2017 - 香港站
演出日期: 2017年9月15-17日 (星期五至日)
演出時間: 20:15
演出地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$1980 (VIP套票) / HK$898 / HK$698 / HK$498 / HK$298

VIP套票包括:
1. 保證舞台中正首六行或零距離Catwalk座位
2. 與G.E.M. 小組合照
3. VIP 專用進場入口
4. VIP 禮物包:
i) 演唱會限量紀念品套裝(QSpaceband、咖啡杯、撲克牌)
ii) 購買演唱會紀念品八折優惠
iii) VIP 票套及入場證

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務

優先訂票日期 : 2017年6月19日至23日
優先訂票網址: http://www.aegpromotion.com/Gem2017
(6月19日早上9時至6月23日晚上11時59分)
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: G.E.M HKFC FB + 大麥網
作者: hehehaha    時間: 2017-6-15 02:04

同gem team?真係多謝哂
定自稱gem小姐咁臭串?
作者: 616.1314    時間: 2017-6-15 02:05

嘩 D 霏貴到
不愧係國際漿
作者: jose    時間: 2017-6-15 02:07

開一場咁少 實要搶飛啦
作者: 616.1314    時間: 2017-6-15 02:08

hehehaha 發表於 2017-6-15 02:04

如果俾二千銀都無得同嗰歌手 Solo 合照
而係要同其他陌生人 Form Groups 一齊影
其實真係唔係幾抵
再者 VIP Suppose 應該係好少霏
但咁都要分組
會唔會其實係 VIP 霏多過大家預期呢
霏多但座位有限
會唔會D 位都無預期咁靚呢
作者: 616.1314    時間: 2017-6-15 02:09

開一場咁少 實要搶飛啦
jose 發表於 2017-6-15 02:07

我相信漿B 既號召力一定可以加曬成個九月
作者: hehehaha    時間: 2017-6-15 02:23

其實真係唔係幾抵
再者 VI ...
616.1314 發表於 2017-6-15 02:08

中國天后肯黎香港開演唱會已經要感恩啦
仲咁多要求
一陣又拍片杯葛你班香港歌迷
作者: nicholashin    時間: 2017-6-15 02:27

可以同GEM小組擺心心
作者: lemontea1069    時間: 2017-6-15 02:42

點解好簡體字feel
作者: 721AXA    時間: 2017-6-15 02:47

有合照拎 唔代表唔可以獨照既
即係我拎到部電話出黎同漿自拍下 唔通唔_俾咁_寸
如果入到去講明唔可以自拍定獨照 vip條_毛咩
作者: JayantL    時間: 2017-6-15 03:05

得一場
仲要大麥網賣飛
好明顯已經唔當香港係主場
將香港當咗啲香港歌手喺大陸開巡迴站咁
作者: ivanbb    時間: 2017-6-15 03:18

應該都係三面台㗎喇
作者: yanchapahsuk    時間: 2017-6-15 03:42

笑死朕了
"G.E.M. 小組" ....
作者: electric    時間: 2017-6-15 06:41

好Coca-Cola feel
作者: 黃家正    時間: 2017-6-15 07:19

一場....
作者: lightupmylight    時間: 2017-6-15 07:44

一場足矣,廣州場都滯銷
作者: 賴爽    時間: 2017-6-15 07:56

點解得一場咁少嘅?
作者: daniel1136    時間: 2017-6-15 08:57

票價898,698,498,298真係898囉
你睇埋我知個份啦
作者: tungbilly    時間: 2017-6-15 09:40

我第一下真係睇到小姐........
作者: HOTMAN    時間: 2017-6-15 10:20

等加場
作者: stopzi    時間: 2017-6-15 10:32

等加場
HOTMAN 發表於 2017-6-15 10:20

好似話有2場
作者: fifty1205    時間: 2017-6-15 10:47

5場變1場,佢都知佢個香港市場就快玩完
作者: fifty1205    時間: 2017-6-15 10:49

其實真係唔係幾抵
再者 VI ...

之前Fiona VIP都係分組合照
作者: HOTMAN    時間: 2017-6-15 10:52

好似話有2場
stopzi 發表於 2017-6-15 10:32

唔知會唔會唱廣東歌
作者: stopzi    時間: 2017-6-15 11:00

唔知會唔會唱廣東歌
HOTMAN 發表於 2017-6-15 10:52

唔想聽你把我灌醉
作者: fifty1205    時間: 2017-6-15 11:03

唔想聽你把我灌醉
stopzi 發表於 2017-6-15 11:00

1.A.I.N.Y.愛你
2.What Have U Done
3.我不懂愛 All Natural
4.你不是真正的快樂 Behind The Mask
5.死了都要·愛 Love and Death
6.我的秘密 My Secret
7.再見 Goodbye
8.存在 Survive
9.龍捲風 Tornado
10.One Button
11.泡沫 Bubble
12.光年之外 Light Years Away
13.你把我灌醉 Intoxicated
14.來自天堂的魔鬼 Away
15.於是 Therefore
16.紅薔薇白玫瑰 Red and White
17.多遠都要在一起 Long Distance(鋼琴伴奏)
18.單行的軌道 One Way Road(鋼琴伴奏)
19.後會無期 The End of The World(鋼琴伴奏)
20.查克靠近 Chuck Close(Lupo Solo)
21.新的心跳 Heartbeat
22.See You Again
23.Get Everybody Moving
24.喜歡你 Loving You

我完全唔明佢仲唱咁多翻唱做乜9
作者: bagfgfcde    時間: 2017-6-15 11:18

5場變1場,佢都知佢個香港市場就快玩完
fifty1205 發表於 2017-6-15 10:47

但香港唔係仲好多人支持佢咩

唔知點解我而家反而冇以前咁憎佢
不過都係想講張poster好嘔心
作者: kk8733    時間: 2017-6-15 11:48

但香港唔係仲好多人支持佢咩

唔知點解我而家反而冇以前咁憎佢
不過都係想講張poster好嘔心 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-15 11:18

扮小甜甜???
佢雙手唔見左。。驚。。
作者: cakeiii2000    時間: 2017-6-15 12:05

點解個POSTER可以整到咁醜樣?
構圖唔掂,底已經白色,但D字又白字,撞晒
造型唔掂,紅絲絨褸+長靴,仲要紮孖辮? 明明一個後生女打扮成個外國紅燈區櫥窗女廊
搵張派台相再PS都好過就咁整個災難級POSTER
作者: nicholashin    時間: 2017-6-15 12:12

以佢近年既造型黎講 呢張poster算靚架啦
作者: kenny1102    時間: 2017-6-15 12:17

fifty1205 發表於 2017-6-15 10:49

可能只係同一班叫GEM既小組合照, 冇話有國際漿份~~
作者: hohoho    時間: 2017-6-15 12:19

睇左廣州站都覺得好麻麻, 明明自己咁多好歌係都要唱人地個d

Rundown千篇一律, 同之前x.x.x一樣
作者: hohoho    時間: 2017-6-15 13:57

我睇第一場仲要爛聲, 唯一感動就係encore有all about you同睡公主
作者: stephybest    時間: 2017-6-15 13:58

其實佢唱返頭嗰幾隻碟都好過翻唱
作者: samxdxd    時間: 2017-6-15 14:04

得一場會唔會好難搶
利申:以前係佢死忠 , 而家無乜FEEL但都想睇
作者: Jacz    時間: 2017-6-15 14:22

係紅館開show但要去大麥網買霏係咩玩法?
作者: lemontea1069    時間: 2017-6-15 14:27

究竟品味差到點既人先可以接受呢個造型
作者: hehehaha    時間: 2017-6-15 14:29

究竟品味差到點既人先可以接受呢個造型
lemontea1069 發表於 2017-6-15 14:27

呢d夜總會poster 班target audience鍾意咪得lo
作者: samxdxd    時間: 2017-6-15 14:36

G.E.M. “Queen of Hearts” 世界巡迴演唱會2017 – 香港站

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2017年9月16日
演出地點 : 紅磡香港體育館
演出時間 : 晚上8時15分
票價 : HK$1980(VIP套票) / HK$898 / HK$698 / HK$498 / HK$298
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)
作者: tom    時間: 2017-6-15 14:55

咁貴 你睇埋我個份啦
作者: hohoho    時間: 2017-6-15 15:12

我諗兩場係極限, 大陸都唔係開好多場
作者: pooh1460    時間: 2017-6-15 15:45

Shit,19號返實習買唔到
作者: 紅葉大祭司    時間: 2017-6-15 16:07

其實會買HK$1,980 果d會係咩人?
作者: ivanbb    時間: 2017-6-15 16:17

真。翻唱歌手
自己作啲歌唔掂 就梗係要翻唱啲爛hit歌
作者: Waibing    時間: 2017-6-15 16:39

回復 1# 阻住

1980 vip    u joking !!
作者: Jacz    時間: 2017-6-15 17:12

2013: 1280(VIP) / 580 / 380 / 280
2014: 1880(VIP) / 898 / 698 / 498 / 298
2017: 1980(VIP) / 898 / 689 / 498 / 298

今次仲有冇Space  Band太空手帶「借」呀?
作者: Jacz    時間: 2017-6-15 17:30

其實真係唔係幾抵
再者 VIP Suppose 應該係好少霏
但咁都要分組
會唔會其實係 VIP 霏多過大家預期呢
霏多但座位有限
會唔會D 位都無預期咁靚呢

上次都係同個蠟像合影同埋參觀堆爛膠咋
而獲特別優待的1,880元VIP觀眾得以入後台,原來都只是跟G.E.M.的蠟像拍合照、並於現場300餘呎的房間內欣賞G.E.M.的各個獎項及拍MV用過的道具,無緣親近偶像。

作者: hohoho    時間: 2017-6-15 20:42

之前好似話今年佢會出新廣東歌, 睇下可唔可以收復失地
作者: loowee    時間: 2017-6-15 21:41

癡線完全抄Charli XCX
作者: kanxd    時間: 2017-6-15 22:07

佢係咪唔識hashtag
作者: steven891026    時間: 2017-6-15 22:37

終於都開PO啦

個SHOW差評  乜鬼新專輯主題巡演
我是歌手既翻唱同只新碟既歌出現差唔多頻率
成個RUNDOWN亂七八糟根本睇唔出咩意思
而且編排都差唔多 簡直就係XXX PART 3
又係鋼琴SOLO  又係打鼓  

又話請外國公司做既舞台  又細又唔好睇
原本以為D歌會改得有新意少少
點知道都係好保守既編曲 同原版區別唔大
反而得SEE U AGAIN有少少睇頭

Talking超無聊  串場片好難睇

反正成個SHOW差評   
雖然買既系黃牛平票,但係睇完都係想哎回水

利申:睇咗0401廣州場既死忠  一開場把聲就唔在狀態  
        完美避過曬高音位置 有都唔穩
        去到中段先好少少
        以前既巨漿系邊度????  開始脫粉
作者: kayzzz    時間: 2017-6-15 23:02

終於都開PO啦

成個RUNDOWN亂 ...
steven891026 發表於 2017-6-15 22:37

真心想問佢係大陸仲紅唔紅?
作者: Jacz    時間: 2017-6-16 00:02

癡線完全抄Charli XCX
loowee 發表於 2017-6-15 21:41

[attach]7796[/attach][attach]7797[/attach][attach]7798[/attach]

直頭係 Charli XCX  +  超能暴隊既Harley Quinn
作者: 帥小寶`    時間: 2017-6-16 01:08

搞成咁真係狗也不__
作者: lightupmylight    時間: 2017-6-16 08:14

kayzzz 發表於 2017-6-15 23:02

喺紅嘅話,呢位忠粉都買唔到平飛啦,明顯開場當日仲未售罄
作者: newguy    時間: 2017-6-16 09:46

Fiona個vip抵好多 (雖然唔係紅館)
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 09:56

終於都開PO啦

成個RUNDOWN亂 ...
steven891026 發表於 2017-6-15 22:37

我都係睇個場, 狀態真係唔好, 同埋重覆上次演唱會d野, 最尾又係大叫G.E.M

佢間公司production出名差, 之前幾個演唱會都做得唔好, 個排睇完joey secret live真係好好多

成日都唱人地歌, 不過佢的確紅人唔紅歌, 最出名得AINY同泡沫
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 10:00

喺紅嘅話,呢位忠粉都買唔到平飛啦,明顯開場當日仲未售罄
lightupmylight 發表於 2017-6-16 08:14

個勢真係弱左, 不過前幾年食住我是歌手條水都執唔少
作者: steven891026    時間: 2017-6-16 12:41

廣州三場變兩場 唔爆內地好多場次都已經沒之前個架勢啦 你話紅唔紅?
有話題度但沒乜實際作用
沒好既作品加持 一直翻唱真心煩
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 12:54

廣州三場變兩場 唔爆內地好多場次都已經沒之前個架勢啦 你話紅唔紅?
有話題度但沒乜實際作用
沒好 ...
steven891026 發表於 2017-6-16 12:41

佢自己d歌唔紅, 翻唱個堆歌觀眾先最有反應
作者: zxc    時間: 2017-6-16 13:04

記得佢上次d飛去得快過千fa好多
最後千fa滯銷到要自爆嘉賓谷飛 lol

做咩今次得一場?
作者: lemontea1069    時間: 2017-6-16 13:06

佢自己d歌唔紅, 翻唱個堆歌觀眾先最有反應
hohoho 發表於 2017-6-16 12:54

咁已經証明佢好失敗啦, 之前都係虛火
作者: Lewis    時間: 2017-6-16 13:27

笑死 依家廢到開得1場3面台
作者: Lewis    時間: 2017-6-16 13:34

上次都係同個蠟像合影同埋參觀堆爛膠咋
Jacz 發表於 2017-6-15 17:30

癡線... 咁FIONA都算幾好, 起碼有小組合照
作者: Jacz    時間: 2017-6-16 13:46

記得佢上次d飛去得快過千fa好多
最後千fa滯銷到要自爆嘉賓谷飛 lol

做咩今次得一場? ...
zxc 發表於 2017-6-16 13:04

佢五場3面台,千嬅7場4面台
千嬅係開佐第一場之後先被蘋果爆個嘉賓list出黎喎
千嬅上次開頭d飛唔算去得好快,但絕對唔算滯銷囉

仲有漿上次有勁多打折飛
作者: 721AXA    時間: 2017-6-16 13:47

個台堅細堅醜bor
作者: Jacz    時間: 2017-6-16 13:54

咁已經証明佢好失敗啦, 之前都係虛火
lemontea1069 發表於 2017-6-16 13:06

一個歌手缺少大量入屋廣為人知既代表作係好難玩得耐
睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sammi / Kelly / Miriam / Joey 全部係擁有大量代表作,甚至乎大量hit爆既side cut
先可以長玩長有,雖然佢地未必可以次次開到十場八場,但係絕對唔會一野跌到淨係開得1-2場

而阿漿,佢自己hit爆既代表作,都唔知有冇5首
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 14:02

個台堅細堅醜bor
721AXA 發表於 2017-6-16 13:47

佢擺曬成隊band出黎已經無左好多位
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 14:03

睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sa ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:54

不過以前d歌手一年出幾隻碟, 一定有幾首爆, 而家幾年先出一隻
作者: Jacz    時間: 2017-6-16 14:12

Lewis 發表於 2017-6-16 13:34

第一次就就話  VIP 保證首96個位
第二次就話  VIP  保證首五排座位
今次就話   VIP   保證舞台中正首六行或零距離Catwalk座位   
作者: Jacz    時間: 2017-6-16 14:16

不過以前d歌手一年出幾隻碟, 一定有幾首爆, 而家幾年先出一隻
hohoho 發表於 2017-6-16 14:03

問題係佢寧願唱人地既歌都唔唱自己個d呢
作者: zxc    時間: 2017-6-16 14:56

佢五場3面台,千嬅7場4面台
千嬅係開佐第一場之後先被蘋果爆個嘉賓list出黎喎
千嬅上次開頭d飛唔算去得好 ...
Jacz 發表於 2017-6-16 13:46

蘋果點會知嘉賓
咪又係千fa見銷情唔好同蘋果夾定爆嘉賓出黎
作者: hohoho    時間: 2017-6-16 14:56

問題係佢寧願唱人地既歌都唔唱自己個d呢
Jacz 發表於 2017-6-16 14:16

可能佢剩係想個人紅, d歌紅唔紅無所謂

不過明明自己d歌都唔差, 上隻碟都好正
作者: tsoihl    時間: 2017-6-16 18:58

認真 其實我覺得香港人真係唔值得擁有佢
一個咁有才華既歌手 係香港係冇人欣賞佢
說到底 香港人咪又係值得個d 不成才既歌手
作者: zxc    時間: 2017-6-16 19:03

Lewis 發表於 2017-6-16 13:34
小組合照咪又係呃錢
作者: 616.1314    時間: 2017-6-16 19:46

fifty1205 發表於 2017-6-15 10:49

但 FI 個 VIP 平過漿好多
仲會唱多幾首歌
作者: fifty1205    時間: 2017-6-16 23:17

GEM首再見同光年之外hit到咁都話佢無hit歌,仲可以講咩
作者: fifty1205    時間: 2017-6-16 23:20

睇返其他其他天后,唔講上一代,淨係現今既幾位天后Sa ...

GEM同佢地都唔同年代出道,點可以做比較啊
2008年後(GEM出道),你講嘅呢幾位咪又係無乜hit歌,係Joey靠K歌/劇歌先多少少hit song
作者: 俊仔    時間: 2017-6-16 23:21

唔理 我會買298
真心鐘意聽佢LIVE
作者: hosealiu    時間: 2017-6-16 23:56

海報過於大陸feel
講真2年前可能仲有零星香港fans會死守不退
但到今時今日有邊個香港人再願意睇佢
送飛而人地肯去睇已經偷笑啦
仲以為自己好把炮堅持賣千幾蚊
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 00:05

GEM同佢地都唔同年代出道,點可以做比較啊
2008年後(GEM出道),你講嘅呢幾位咪又係無乜hit歌,係Joey靠K ...
fifty1205 發表於 2017-6-16 23:20

2010後個批佢算係最有料個個, 不過佢又唔多理香港市場, 如果唔係實掃曬d女歌手金獎
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 00:07

GEM首再見同光年之外hit到咁都話佢無hit歌,仲可以講咩
fifty1205 發表於 2017-6-16 23:17

我諗街客最熟都係愛你, 泡沫同睡公主個幾首
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 00:09

海報過於大陸feel
講真2年前可能仲有零星香港fans會死守不退
但到今時今日有邊個香港人再願意睇佢
送飛而人 ...
hosealiu 發表於 2017-6-16 23:56

我諗深圳個d會走落黎睇
之前又放曬風出廣東歌, 睇下係咪真
作者: fifty1205    時間: 2017-6-17 00:51

我諗街客最熟都係愛你, 泡沫同睡公主個幾首
hohoho 發表於 2017-6-17 00:07

睇下幾多歲嘅街客啦
年紀大嘅/近年無聽華語歌嘅咪係囉
其實唔計翻唱歌,佢都仲有好多hit song,Where Did U Go/All About You/我的秘密/Someday I''ll Fly etc
比起好多女歌手,算多啦,仲有新的心跳入面10首歌9首YouTube click rate 過1000萬
唔好又講咩數據入面有幾多來自香港人,CM唔聽高登唔聽仲有大把人聽,佢上次出碟全國語香港0宣傳照樣wk 1空降商會冠軍,證明香港仲有一定數量支持者
如果硬係要話香港d銷量都係大陸人買,咁唔洗討論
作者: 616.1314    時間: 2017-6-17 01:03

1.A.I.N.Y.愛你
2.What Have U Done
3.我不懂愛 All Natural
4.你不是真正的快樂 Behind The Mask
5.死 ...
fifty1205 發表於 2017-6-15 11:03

其實呢個演唱會既 associated album 唔係 suppose 係新的心跳嗎?
點解唱甘少新碟既歌
連 KingJer 都話好聽既瞬間都無
作者: fifty1205    時間: 2017-6-17 01:12

其實呢個演唱會既 associated album 唔係 suppose 係新的心跳嗎?
點解唱甘少新碟既歌
連 KingJer 都話好 ...
616.1314 發表於 2017-6-17 01:03

我最唔明係點解無自傳式電影主題曲一路逆風
呢首演唱會唱一定勁震撼
作者: 616.1314    時間: 2017-6-17 01:20

我最唔明係點解無自傳式電影主題曲一路逆風
呢首演唱會唱一定勁震撼 ...
fifty1205 發表於 2017-6-17 01:12

可能套戲票房唔好所以唔想再提
查克靠近 可唔可以自己唱翻 好愛呢首
仲有 盲點 我覺得舞台效果可以搞到好靚 點解又唔唱
存在 啊 龍捲風 啊個D 唔該走開
仲有 你把我灌醉 已經成為 GEM 演唱會既怨鬼
作者: fifty1205    時間: 2017-6-17 01:25

仲有 盲點 我覺得 ...
616.1314 發表於 2017-6-17 01:20

五首翻唱都唔想聽,喜歡你直頭聽到想嘔,乜活動都唱
仲有首死了都要愛,真心惡頂
唔知香港站有無機會聽到失真呢 聽左幾年都仲係成日loop
作者: 616.1314    時間: 2017-6-17 01:29

唔知香港站有 ...
fifty1205 發表於 2017-6-17 01:25

失真 !!!!!!!!! 好想聽到呢首 希望到時唔好照 clone 大陸場個 rundown 啦
作者: pooh1460    時間: 2017-6-17 02:04

唔知香港站有 ...

失真正呀
作者: alex    時間: 2017-6-17 10:50

張海報一睇就覺得係抄 仲要核突
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 16:47

我覺得盲點仲正過泡沫, 不過佢自己都無咩理首歌, 點擊率比起隻碟其他歌又唔高
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 16:49

唔知香港站有 ...

同意, 出function成日都係喜歡你做大合唱, 好悶
佢都有d歌末唱過live
作者: hohoho    時間: 2017-6-17 16:54

失真 !!!!!!!!! 好想聽到呢首 希望到時唔好照 clone 大陸場個 rundown 啦  ...
616.1314 發表於 2017-6-17 01:29

我諗過rundown同廣州站差唔多, 最多encore改1-2首
一定係睡公主做ending, 同埋自彈自唱

我發覺佢隊band個rundown一定set死曬, 其他歌手開show都可以ad-hoc轉幾首
作者: stopzi    時間: 2017-6-17 23:00

查克好慘呢
潛意識的殘酷又無咗
作者: matthew1990    時間: 2017-6-17 23:42

睇下幾多歲嘅街客啦
年紀大嘅/近年無聽華語歌嘅咪係囉
其實唔計翻唱歌,佢都仲有好多hit song,Where Di ...
fifty1205 發表於 2017-6-17 00:51

香港站應該會多番少少廣東歌既
作者: matthew1990    時間: 2017-6-18 00:22

佢今年終於有新歌紅到

其實佢之前隻碟有好多新質都高質啲
不過最後紅既都係比較K既光年之外
所以我相信佢黎緊會出番啲迎合市場既material 去谷紅自己
作者: matthew1990    時間: 2017-6-18 00:31

但你例子嗰堆係香港樂壇全盛時期最後一水既歌手
之後出道嗰啲歌手已經好難不斷咁出一堆家傳戶曉既歌

Gem 早期啲歌紅其中一個原因係
佢出道嗰一兩年電台電視台會谷佢既歌
到佢玩得咁上下 佢細公司歌手又係原罪
佢啲歌唔會再俾人谷, 頒獎禮又唔可以俾乜大獎佢
所以佢之後啲廣東歌自然冇 Where Did You Go 睡公主咁紅

到佢上我歌知名度高左
佢既主要觀眾群變左做想聽翻唱歌既人
比賽後如果佢推唔到新歌 佢一定唔會玩得耐
作者: matthew1990    時間: 2017-6-18 00:35

個勢真係弱左, 不過前幾年食住我是歌手條水都執唔少
hohoho 發表於 2017-6-16 10:00

好多唱歌比賽走紅既歌手
唱番自己歌都唔會有乜人聽
因為啲觀眾只係想睇佢唱自己熟悉既歌

情況就好似啲Youtube 翻唱歌手咁
(所以美祖嗰陣上我歌俾人吹奏嗰陣
我已經講佢之後冇乜可能靠唱歌喺大陸撈
)
作者: matthew1990    時間: 2017-6-18 00:47

回復 58# hohoho

話說我之前都同其實人討論過佢把聲既問題
佢把聲喺我歌嗰段時間應該係peak
之後可能佢開得太多演唱會用聲過度
把聲開始nasal 同 throaty, 聽到我打哂突
upper belts 都開始唱得辛苦

佢真係要好好休息吓把聲

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2