標題: 信 - Gin Lee [打印本頁]

作者: Nicholas    時間: 2018-4-15 01:00     標題: 信 - Gin Lee

歌曲: 信
主唱: Gin Lee

派台日期: 2018-3-23

[YouTube]tvmXqjpsDnI[/YouTube]

曲:Audi Mok 莫壯耀
詞:周耀輝
編 : Fergus Chow / Derrick Sepnio
監 : Fergus Chow / Derrick Sepnio / Gin Lee

難道學忍耐
寧願學相信你
就算你不想聽    也請想起   怎麼去愛

誠實是傷害
其實是相信你
就當我很天真    也想率真    都因有愛

單單一個字
漸漸變做懷疑
你也許不發覺我感慨

天天的見面
漸漸變做無言
你到底可發覺你不該

你終於會不會改
我都要堅決說出來
知我想放開    也知我想更覺得被愛
原來還有意思    至少我跟你還在對話
要是你願意     便接受我絕不信天
責備你為相信愛

容或未忍耐
還是未拋棄你
還期待你今日    或某一日    更懂得愛

誠實地問你
可想過失去我
可會是得到我    便看輕我   到了現在

單單一個字
現在變得諷刺
你也許不發覺我感慨

當初的故事
現在變得掛念
你到底可發覺你不該

你終於會不會改
我都要堅決說出來
原來還有意思    至少我因你還在渴想
要是你願意     便記住我在相信的
我信很需要愛
我信當需要就離開
為了真愛
就算我信很需要你
我信當需要就離開你
為了真愛

你終於會不會改
我都要堅決說出來
知我想放開    更想你知我難在放開
祈求還有你想哭     至少你跟我還在渴想
要是你願意    便接受我絕不信天
責備你為相信愛

是否相信你肯改     我想相信愛

你終於會不會改
我都要堅決說出來
作者: Nicholas    時間: 2018-4-15 01:05

我唔明各位GIN LEE支持者不停摧本人開post既意義係邊
Youtube無仼何試聽link
Joox又要VIP先聽到
係無仼何Link既情況下我係開唔到post
而各位如果有仼何link提供係可以pm我
而唔係不停摧

FYI 呢個MV 2小時前先upload
作者: kayzzz    時間: 2018-4-15 01:10

Gin lee 啲fans真係好煩 平時已經成日吹奏自己個偶像啦
個偶像又出唔到好歌
依首歌真心唔掂 越有野心造首金曲出嚟 點知越變越造作
作者: newguy    時間: 2018-4-15 01:11

嘩!開咗11分鐘已經有12個人投票 #此帖必火

Gin Lee好似話過呢首係佢最難唱嘅一首歌?但我覺得Falling好似難唱啲呀~

btw 原來Gin自己都係監製
我唔明各位GIN LEE支持者不停摧本人開post既意義係邊

Nicholas 發表於 2018-4-15 01:05

辛苦版主了   都唔知佢地係咪真係支持者
作者: angelicdestiny    時間: 2018-4-15 01:12

This is an extremely hard song to sing because there's not a recognizable melody, but for some reason she always manages to captivate you. I didn't like this song at first but I'm slowly warming up to it. The MV is a bit much tho even for her newly 一姐 status.
作者: Nathan    時間: 2018-4-15 01:16

係無仼何Li ...

邊位?
作者: JasOh103    時間: 2018-4-15 01:16

講真
Gin Lee開始比人反就係因為佢班粉不停搞事
原本人見人愛都變到見佢後面 憎佢前面
希望全部堅粉都會改

呢首歌一定係入環球之後最難唱既一首歌
睇佢唱到跪低就知
live version一定好過studio 成件事順好多
無論點我都係投5分
一位勤力用心做音樂而準時交到貨既歌手 一定好過只係識得講大話走數既偽人
樂壇需要良心+有樣有好唱功既歌手先有救 真係唔敢想像冇Gin Lee既香港樂壇會幾一沉不起
作者: JayantL    時間: 2018-4-15 01:36

聽咗幾次就記得隻歌點唱
但真係唔好聽
作者: Laichu    時間: 2018-4-15 01:50

作者: PerryXD    時間: 2018-4-15 01:51

mv好唔環保 燒哂d有用既傢俬同衫
呢d 衫同傢俬本身可以用黎送俾好多有需要既人
家下浪費地球資源
同時又製造好多二氧化碳
作者: Laichu    時間: 2018-4-15 01:52

作者: John    時間: 2018-4-15 02:00

大馬作曲人?
作者: kelvinho726    時間: 2018-4-15 02:02

呢首歌真係好考唱功 少D都唔得 5分
作者: stephybest    時間: 2018-4-15 02:04

份詞有啲位唔啱音
你也許不發覺我“感慨”
至少你跟我還在“渴想”
Verse is better than chorus
不過轉key搞到唔係好順暢
但唱嗰方面聽得出咬字刻意執到好正
作者: John    時間: 2018-4-15 02:06

好聽過歌聲如初
作者: fifty1205    時間: 2018-4-15 02:11

係無仼何Li ...

我想知邊d Gin Lee支持者摧你?confirm左真係Gin粉?
專登喺呢個po度咁打,我唔知你有咩用意囉 lol
想「粉絲行為 偶像埋單」?之後成個po又瘋狂罵Gin Lee?
作者: 帥小寶`    時間: 2018-4-15 02:13

唔講太多 5FUNNNNNNNNNN
作者: newguy    時間: 2018-4-15 02:13

份詞有啲位唔啱音
你也許不發覺我“感慨”
至少你跟我還在“渴想”
Verse is better than chorus
不過轉key ...
stephybest 發表於 2018-4-15 02:04

我初頭無睇歌詞,聽到呢兩句都唔知唱緊咩
作者: fifty1205    時間: 2018-4-15 02:14

大馬作曲人?
John 發表於 2018-4-15 02:00

係啊,佢係訪問提過
Btw vocal 聽落係辛苦嘅,可能佢今次轉左用chest voice唱可能聽唔慣
同埋編曲真係唔夠match首歌,唔及falling
作者: hehehaha    時間: 2018-4-15 02:22

GIN LEE 版Nose Eyes Lips
作者: stephybest    時間: 2018-4-15 02:23

係啊,佢係訪問提過
Btw vocal 聽落係辛苦嘅,可能佢今次轉左用chest voice唱可能聽唔慣
同埋編曲真 ...
fifty1205 發表於 2018-4-15 02:14

冇可能會追得上falling呢首神作啦
作者: cathay1996    時間: 2018-4-15 02:24

馬拉雞係咪未搵過wyman填詞
作者: hehehaha    時間: 2018-4-15 02:26

馬拉雞係咪未搵過wyman填詞
cathay1996 發表於 2018-4-15 02:24

作者: thomas199028    時間: 2018-4-15 03:01

份詞真係唔得
作者: Serendipity    時間: 2018-4-15 03:51

我想知邊d Gin Lee支持者摧你?confirm左真係Gin粉?
...
fifty1205 發表於 2018-4-15 02:11

可能催開post嗰啲只係想投一分 lol
呢隻歌其實回應咗啲人話環球冇整首難唱嘅歌俾Gin Lee展示唱功嘅訴求,但好實在,呢首歌難度係夠但旋律唔夠好,或者需要時間去聽熟。不過佢唱得真係好落力,首歌唔易唱。
另一個問題係編曲,為咗突顯vocal個曲太靜,最尾先爆太遲,應該第二段就重返啲,豐富編曲先襯托到Gin Lee咁肉緊嘅演繹。
作者: rainbowdash    時間: 2018-4-15 04:44

份詞真係好唔掂,冇重點好難有共鳴。
作者: btvfans    時間: 2018-4-15 05:32

睇title以為環球叫Gin Lee翻唱 命運是對手 永不低頭~
作者: 怪獸一族    時間: 2018-4-15 06:50

唱腔好難聽
作者: dom    時間: 2018-4-15 08:01

剩睇Gin Gin 係MV的表現都5分啦。
但唔明燒枱燒傢俬同車與首歌有咩關係?
莫非同清明節有關?
Ps: Gin Lee 深受眾多CM會員的愛戴,想盡快開po 投票討論支持她係緊張肉緊D.
作者: 賴爽    時間: 2018-4-15 08:28

痴線,好難搵到一線歌手啲歌可以悶到咁
作者: loowee    時間: 2018-4-15 08:58

成首歌悶到噴,系後面先開始好d, buildup咁耐做乜勁?
首歌如果1:30開始的話我會比1分,宜家零分。
作者: just11256    時間: 2018-4-15 09:45

音樂上絕對值5分 香港有幾多個歌手敢做一隻咁嘅歌
由頭 build 到尾 編曲有層次 最尾出鼓嗰下係真係 feel 到鼓嘅 impact

不過份詞真係唔係好掂 周耀輝就算填呢啲大路嘢通常都 ok(例:今天終於一人回家)
今次呢份冇 hook line 又好多唔啱音 歌名又 hea
作者: Nathan    時間: 2018-4-15 10:02

剩睇Gin Gin 係MV的表現都5分啦。
但唔明燒枱燒傢俬同車與首歌有咩關係?
莫非同清明節有關?
Ps: G ...
dom 發表於 2018-4-15 08:01

佢燒既野都係個男人既野,佢好想信個男人肯改,但同時又好嬲
作者: John    時間: 2018-4-15 10:16

隻歌可能講大馬大選
好想信納吉 但發覺佢真係信唔過!
作者: CunninG    時間: 2018-4-15 10:28

...
fifty1205 發表於 2018-4-15 02:11

其實用意好簡單就係CHH開post一定要有link試聽
就算我唔係負責開post都收到pm
所以如果大家(無論係fans定hater)想快d討論
麻煩大家提供試聽link
作者: iamsingingwong    時間: 2018-4-15 10:29

作者: fifty1205    時間: 2018-4-15 10:44

其實用意好簡單就係CHH開post一定要有link試聽
就算我唔係負責開post都收到pm
所以如果大家(無論係fans定 ...
CunninG 發表於 2018-4-15 10:28

呢樣嘢我記得之前有板主講過啦,喺各大個邊以前都有講過
洗唔洗專登喺呢個po公開指責「Gin Lee支持者」啊版主
作者: on07111    時間: 2018-4-15 10:47

gin lee有支持者?
曲線下fa.
作者: 星夢情真    時間: 2018-4-15 10:56

最鐘意都係潛水
作者: CunninG    時間: 2018-4-15 11:12

呢樣嘢我記得之前有板主講過啦,喺各大個邊以前都有講過
洗唔洗專登喺呢個po公開指責「Gin Lee支持 ...
fifty1205 發表於 2018-4-15 10:44

我再一次重申
個po既原意只係想強調要有link
未至於係一個公開指責

同埋關心歌手既好多時都係支持者
第一時間諗起係「Gin Lee支持者」都好人之常情
我地唔會咁陰謀論去諗係咪有人曲線
再者, 我地都無咁多時間去check每一個會員係咪真心Gin LEE支持者

如果你覺得我地既用字不當
我只可以對講句唔好意思
但我地有必要再次係Cool Hot Hits強調
出po係必須要有試聽Link
而唔係想針對Gin Lee支持者
Thanks
作者: sunnyay1231    時間: 2018-4-15 11:17

不如出falling2018或者今天終於一人回家2018算
而家係連雙雙同月球下的人嘅質素都追唔到
呢首街客可能聽30秒已經熄咗機
作者: hinz    時間: 2018-4-15 11:18

做乜一句支持者就咁緊張?
唔通要寫憎恨者?
幾多歲人呀 好心啦
作者: HOTMAN    時間: 2018-4-15 11:29

做乜一句支持者就咁緊張?
唔通要寫憎恨者?
幾多歲人呀 好心啦
hinz 發表於 2018-4-15 11:18

可以寫「會員」啫
作者: Garfield    時間: 2018-4-15 11:42

我再一次重申
個po既原意只係想強調要有link
未至於係一個公開指責

同埋關心歌手既好多時都係支持者
第 ...
CunninG 發表於 2018-4-15 11:12

其實邊個唔同意出po要有試聽link呢個rule, 搞到你要重申咁多次? 扣佢分啦

人之常情所以搞到個post又ot又可能引起罵戰

其實無需分門分派,簡單提醒 "cm會員"or 某人 會好過話"各位xxx支持者/憎恨者"不停催  

作者: iamsingingwong    時間: 2018-4-15 11:57

作者: Crooks    時間: 2018-4-15 12:02

李小姐一日唔離開間垃圾公司,繼續行呢條間越搞越肉酸嘅未來天后路(而家仲要賣埋肉,嫌佢仲唔夠多咸濕阿叔fans??),我都會繼續比一分

睇完mv只有一個感覺,就係超級唔環保
作者: boy4dudes    時間: 2018-4-15 12:23

請所有真偽gin粉, 真偽反gin者以歌論歌, 以MV論MV Peace

MV The song is better than 很堅強, but the melody could be better.
隨風而來 隨風而去 > 空姐 = 曌 > 和每天講再見 = 信 > 很堅強

UMG HK's Game Of Thrones:
Fire (信 MV) & Ice (無期 MV)

OR/

UMG HK's 偽五行 Power Rangers 全女打MVs:
天 = Kelly (尾站天國 MV) Pink Ranger
木 = AGA (無期 MV) Green Ranger
水 = Kary (奉愛之名 MV) Blue Ranger
火 = Gin (信 MV) Red Ranger
土 = Ellen (荒原 MV) Yellow Ranger
作者: bagfgfcde    時間: 2018-4-15 12:48

俾完一分再聽 覺得俾多左
作者: tom    時間: 2018-4-15 13:15

聽完已經唔記得左
很堅強雖然難聽 但起碼有記憶點
呢首真係不了 。
作者: hehehaha    時間: 2018-4-15 18:10

支持呢首十大,作為一線2nd plug, 好嗱大膽
作者: kayzzz    時間: 2018-4-15 19:11

賴爽 發表於 2018-4-15 08:28

佢係一線?
作者: nicholashin    時間: 2018-4-15 19:21

賴爽 發表於 2018-4-15 08:28
容祖兒都出咗《重生》、《這種天真》呢啲連唔少祖粉都嫌悶嘅歌啦
Gin Lee《信》呢啲小兒科啦

呢個MV可以配落MastaMic《Fire》 反正都係以為自己好勁 其實虐待聽眾
作者: hkchart    時間: 2018-4-15 20:03

旋律/編曲 開頭算幾有鋪排, 以為一路落去會黎料
結果旋律去到CHORUS好 anti-climatic

編曲偏歐美風格其實比較適合佢唱法 ,而且比普遍香港垃圾K 歌多層次同變化, 算
係比較稱職既部份

但係歌詞平淡又長又冇咩特別意思冇另人記得/回味既詞句, 聽完完全冇印象, 為填而填, 想
跟住唱幾句都難, 大大降低流行元素

有野心, 但整體覺得係欠流行元素, 有D 拖,又欠另人回味/有記憶點既部份,
要HIT有D 難度

重D beat 既版本, D 詞重新填過, 整個新版本派台會好D
作者: dongbb2332    時間: 2018-4-15 20:28

首歌做得兩頭唔到岸
呢類歌既話
科零同我說比信好
作者: nicholashin    時間: 2018-4-15 23:33

真係好難聽咩?又唔多覺。唔係話唱得好好,但絕對冇樓上一堆所形容嘅咁差
首先呢首歌唔易駕馭,挑戰唔小,腦補一下邊個得?個人覺得只有吳雨霏可以。阿畸同美祖?咪講笑啦
唱片公司畀美堅唱,係對佢嘅一種肯定。老實講,請美祖,美祖都未必敢唱
珠玉在前,咿咿吖吖肯定比唔上外語歌手,我相信美堅自己亦心知,肯接呢首歌係有膽識有勇氣
作者: newguy    時間: 2018-4-15 23:38

睇頭呢兩首plug,佢下一隻碟應該係無主題嘅single collection

真係好難聽咩?又唔多覺。唔係話唱得好好,但絕對冇樓上一堆所形容嘅咁差
首先呢首歌唔易駕馭,挑戰唔小, ...
nicholashin 發表於 2018-4-15 23:33

我最期待的comment出現了
作者: hehehaha    時間: 2018-4-15 23:53

首先呢首歌唔易駕馭,挑戰唔小, ...我相信美堅自己亦心知,肯接呢首歌係有膽識有勇氣
nicholashin 發表於 2018-4-15 23:33

呢個真
另外話悶個班人已經仲哂計
聽左咁耐Gin Lee, 佢環球時期比BMA時期參與作曲、製作、監製仲多左
香港有幾多女歌手出到第二張大碟可以自己監製有話事權?
好明顯d歌佢自己有份決定唱唔唱,而大路格式既歌相信佢應該唔太鍾意唱
作者: John    時間: 2018-4-16 01:16

聽完呢隻聽返很堅強
覺得很堅強好難頂 又俗又唔襯佢
作者: Lewis    時間: 2018-4-16 01:21

1分走唔甩,入左環球最悶嘅歌
仲有家下先知原來佢咁多fans,仲要係on9嘅
作者: thomas199028    時間: 2018-4-16 01:38

聽完呢隻聽返很堅強
覺得很堅強好難頂 又俗又唔襯佢
John 發表於 2018-4-16 01:16

很堅強呢d灑狗血 leung到爆既歌  聽完一次就算啦  簡直黑歷史
作者: 帥小寶`    時間: 2018-4-16 02:06

周耀輝已經攞滿分
就算煎煎只係值一分
首歌都係爆分
愛信
作者: tree    時間: 2018-4-16 10:28

唱Live神曲
聽完Live真係畀五分
其實副歌頭幾句聽一次就記得
但我覺得可以出個radio edition 簡單啲會大眾化啲

Btw 而家Gin Lee都邁向美祖既分數比
期待3rd plug 有首快歌正野
作者: dongbb2332    時間: 2018-4-16 10:46

周耀輝已經攞滿分
就算煎煎只係值一分
首歌都係爆分
愛信
帥小寶` 發表於 2018-4-16 02:06

周耀輝同煎既分今次應該調轉
作者: jaydeng    時間: 2018-4-16 10:54

正過隔離170+ap果首歌多多聲
5fun for sure
作者: Pure.    時間: 2018-4-16 12:38

呢首歌好聽好大氣, 但唔係會大熱嘅style
作者: 帥小寶`    時間: 2018-4-16 12:59

要是你願意    便接受我絕不信天
責備你為相信愛

好聽到
作者: boy4dudes    時間: 2018-4-16 16:09

首歌其實可以改歌名做, 因為 Gin Lee 真係好勇, 成首歌無和音, 只有佢一把聲音. 可惜曲差左D
作者: Nathan    時間: 2018-4-16 19:37

呢首歌唱Live先好聽,Joox Live 同今日理大Live都好聽過cd ver.
作者: lblemon    時間: 2018-4-16 21:05

呢首歌唱Live先好聽,Joox Live 同今日理大Live都好聽過cd ver.
Nathan 發表於 2018-4-16 19:37

同意,live先有果種震撼
作者: hehehaha    時間: 2018-4-16 21:17

同意,live先有果種震撼
lblemon 發表於 2018-4-16 21:05

唱到跪係到都唱到
好勁
作者: kaman921    時間: 2018-4-16 21:37

佢簽環球之後啲歌越黎越悶呢首聽一次都唔想再聽

版主有時間幾時po就幾時po
洗咩催 唔係支持者咪唔係囉
幾歲人呀 咁都好嘈
作者: XYZZY    時間: 2018-4-16 21:42

Nathan 發表於 16/4/2018 19:37

[YouTube]m6m-xdaYDjI[/YouTube]
作者: JasOh103    時間: 2018-4-16 23:02

好鍾意mv裡面個look
畫面真係好震撼
將首歌昇華左 愛
作者: Dante    時間: 2018-4-16 23:12

2016直到今日 出咁多隻歌
只有一隻光環 叫有質素。
盲粉真係乜都岩聽-.-
作者: John    時間: 2018-4-16 23:30

Nathan 發表於 2018-4-16 19:37

可能係促銷演唱會既手段
叫大家入場聽信(Live)
作者: Serendipity    時間: 2018-4-16 23:35

首歌其實可以改歌名做勇, 因為 Gin Lee 真係好勇, 成首歌無和音, 只有佢一把聲音. 可惜曲差左D  ...
boy4dudes 發表於 2018-4-16 16:09

其實歌名應該改做〈我信〉至啱,夾歌詞又可以同我說襯番。
作者: John    時間: 2018-4-16 23:40

Serendipity 發表於 2018-4-16 23:35

不如叫「相信愛」啦
夠哂老土 浸娘味由個mon傳到去大馬 襯佢
作者: hehehaha    時間: 2018-4-16 23:43

Gin Lee 出世直到今日 出咁多隻歌
冇一隻係無質素。
盲反真係乜都唔啱聽-.-
作者: HOTMAN    時間: 2018-4-17 00:07

MV背景咁大火其實性暗示 代表睇緊既男士女士都比gin色惑 慾火焚身
作者: boy4dudes    時間: 2018-4-17 11:12

Serendipity 發表於 2018-4-16 23:35
〈我信〉又真係幾啱, 我 suggest〈愛與信〉(follow Leo 愛與誠), 又可以做偽宗教歌
作者: nicholashin    時間: 2018-4-17 15:00

音樂唔係sciences 唔係只有一個答案
    首歌由監製都ok 出得街 證明唱法無問題
     人哋係專業音樂人 你會懂得比監製多?
    我覺得 無論studio 定live 都咁正 studio 直頭驚喜 你知啦 佢studio 比較易出事
作者: Frankiekiekie    時間: 2018-4-17 18:02

先唔講首歌講MV
學埋宇宙蟑啲衰嘢
扮係國際天后又放火又爆破實情娘到爆
同埋啲錢係咪用晒喺放火無錢租Stabilizer
Zoom in Zoom out震到
呢啲shot加個stabilizer已經唔同層次啦

連臭貨葉巧琳首能見度個超低成本MV
無內容條女又臭貨但用啲技巧加stabilizer
叫條臭貨行嚟行去Fing嚟Fing去都好睇過呢MV
唔講重以為返返九十年代尾
作者: kayzzz    時間: 2018-4-17 21:17

人哋係專業音樂人 你 ...
nicholashin 發表於 2018-4-17 15:00

笑左, 咁樣都係邏輯, 香港D監製出既貨係完美, 香港監製=專業, 香港歌手=歌唱家,
我地唔比5 分係我地唔識貨, 係咪咁﹖ 同D 盲粉講都浪費時間
作者: 放空    時間: 2018-4-17 21:45

首歌其實可以改歌名做勇, 因為 Gin Lee 真係好勇, 成首歌無和音, 只有佢一把聲音. 可惜曲差左D  ...
boy4dudes 發表於 2018-4-16 16:09

唔該唔好侮辱我美千既神作
作者: 放空    時間: 2018-4-17 21:46

笑左, 咁樣都係邏輯, 香港D監製出既貨係完美, 香港監製=專業, 香港歌手=歌唱家,
我地唔比5 分係我地 ...
kayzzz 發表於 2018-4-17 21:17

佢幾時變左盲粉
作者: 放空    時間: 2018-4-17 21:47

首歌好過很堅強 很堅強本身我俾5分 但後面愈聽愈煩
呢首難度都大好多

可惜個旋律唔吸引

我反而鍾意佢唱空姐呢啲舒舒服服既歌
作者: thecool123    時間: 2018-4-17 21:52

人哋係專業音樂人 你 ...
nicholashin 發表於 2018-4-17 15:00

曲同唱還OK, 但份詞差到咁都收貨, 個監製都好有問題。份詞水蛇舂咁長, 但毫無記憶點。
作者: kayzzz    時間: 2018-4-17 21:52

先唔講首歌講MV
學埋宇宙蟑啲衰嘢
扮係國際天后又放火又爆破實情娘到爆
同埋啲錢係咪用晒喺放火無錢租Stabi ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-17 18:02

你每次見解都好獨到

佢幾時變左盲粉
放空 發表於 2018-4-17 21:46

真心膠?
作者: John    時間: 2018-4-17 22:17

我地唔比5 分係我地 ...
kayzzz 發表於 2018-4-17 21:17

段野本身係酒店係歌聲如初講
哎呀我都真心埋tim
作者: John    時間: 2018-4-17 22:19

呢首難度都大好多

可惜個旋律唔吸引

我反而鍾意佢唱空 ...
放空 發表於 2018-4-17 21:47

我鍾意雙雙 月球 芝麻開門 含蓄 一想到你呢d
平淡中見不平凡 先真係顯佢功力
作者: kayzzz    時間: 2018-4-17 22:20

段野本身係酒店係歌聲如初講
哎呀我都真心埋tim
John 發表於 2018-4-17 22:17

段野係 香港榜 係歌聲如初講
你堅係真心左

估唔到咁都引到兩舊真心膠出黎
作者: Nathan    時間: 2018-4-17 22:29

呢首難度都大好多

可惜個旋律唔吸引

我反而鍾意佢唱空 ...
放空 發表於 2018-4-17 21:47

其實空姐係幾好聽,個曲有種魔力。
作者: Nathan    時間: 2018-4-17 22:33

其實睇得出Gin Lee唔太簡普通廣東格調既曲,所以先有
Falling 光環 隨風 信 呢堆歌

Gin Lee好任性
作者: boy4dudes    時間: 2018-4-17 22:36

唔該唔好侮辱我美千既神作
放空 發表於 2018-4-17 21:45
個人覺得美千既勇好悶, M Vs M 慢.熱……北海道夏 最正
信 plug 隻 acoustic live 可能好 D
作者: Nathan    時間: 2018-4-17 22:57

個人覺得美千既勇好悶, M Vs M 慢.熱……北海道夏 最正
信 plug 隻 acoustic live 可能好 D {:4 ...
boy4dudes 發表於 2018-4-17 22:36

熱……北海道夏好難唱,想千嬅再挑戰下
作者: Laichu    時間: 2018-4-17 23:06

作者: boy4dudes    時間: 2018-4-17 23:16

熱……北海道夏好難唱,想千嬅再挑戰下
Nathan 發表於 2018-4-17 22:57
可能性好低, 聽2002萬紫千紅演唱會吧.
Back to Gin Lee
佢會唔會六月出到新碟
作者: 放空    時間: 2018-4-17 23:23

可能性好低, 聽2002萬紫千紅演唱會吧.
Back to Gin Lee
佢會唔會六月出到新碟  ...
boy4dudes 發表於 2018-4-17 23:16
佢唔係錄國語碟啦咩
應該出到啦演唱會前
作者: stephybest    時間: 2018-4-17 23:24

其實有冇考慮轉plug
作者: 放空    時間: 2018-4-17 23:41

你每次見解都好獨到

真心膠?
kayzzz 發表於 2018-4-17 21:52

SORRY 我做左真心膠

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2