標題: (孖住拍廣告)謝安琪怕齊齊露背被搶鏡 麥浚龍包到冚 [打印本頁]

作者: myrichardac    時間: 2019-5-16 16:31     標題: (孖住拍廣告)謝安琪怕齊齊露背被搶鏡 麥浚龍包到冚

全文:蘋果日報

今日氣溫高達30度,Kay以露背裝示人,Juno貫徹其風格穿上灰色大衣,記者笑指Kay為何不提議Juno齊齊露背?Kay即大笑說:「我有提議㗎,不過我驚佢搶鏡。」身旁的Juno笑謂:「我驚凍親,其實我慣咗,因為拍《風林火山》嗰陣都無冷氣,又要扮到好凍咁。」

談到Juno為廣告執導,他指過程很有趣,亦是他與Kay的新嘗試:「原本我哋首新歌《廢話》個MV係19分鐘,為咗呢個廣告濃縮成3分鐘,廣告入面有個跳舞動作,拍嗰陣有80個年青人,為咗嗰個畫面,我哋拍咗120個take,大家都好落力。」

Kay坦言對跳舞沒有天份:「我發現自己唔識轉圈,我份人都係腳踏實地嗰種,喺屋企練咗成個月。」記者笑指Juno經常「虐待」她,早前拍MV又要爆喊、又要抽煙,這次要挑戰轉圈,Juno即搶答說:「呢啲叫突破,佢又做到嗰度好。」Kay表示很開心,因為每次效果都很好。問到兩人下次會為甚麼產品拍廣告?Kay笑言要拍禦寒衣物,Juno則搞笑表示要為吸濕產品拍廣告。

Kay背後甚有睇頭

Juno則包到冚

個人感想:
19分鐘嘅mv   希望快d出啦
作者: cathay1996    時間: 2019-5-16 16:34

薯條 熱量每100克係 242.3 千卡 蛋白質 5.6% 脂肪45% 碳水化合物 49.4%
普通芝士奶蓋 熱量每100克係 409.2千克  蛋白質 0.6% 脂肪14.3% 碳水化合物 85.1%

薯條營養成分係好過芝士奶蓋
而且芝士奶蓋含有糖成分高  應該都提倡抗糖  唔係pola抗糖點會咁貴
作者: kayzzz    時間: 2019-5-16 16:48

原本我哋首新歌《廢話》個MV係19分鐘,為咗呢個廣告濃縮成3分鐘

多謝M記
作者: Pure.    時間: 2019-5-16 17:05

希望快啲有得睇美Kay瘋狂轉圈
作者: hlyung    時間: 2019-5-16 17:27

咁風林火山會唔會都係一個mv嚟
作者: hehehaha    時間: 2019-5-16 18:49

Kay坦言對跳舞沒有天份:「我發現自己唔識轉圈,我份人都係腳踏實地嗰種,喺屋企練咗成個月。」

佢以為自己好好笑?
作者: z6yhk159    時間: 2019-5-16 19:59

咁今次MV好多分鏡
作者: Frankiekiekie    時間: 2019-5-16 20:10

好想同浦銘淫瘋狂跳舞
作者: liebe    時間: 2019-5-16 20:52

心姐真係好鬼正
呢個廣告 將M記既質感完全提升
唔似以前果d低質廣告同音樂
作者: kenny1102    時間: 2019-5-16 20:55

juno成日賣弄以為咩都整黑白 故弄玄虛就好高級
內容空洞唔知做乜 畫面閃黎閃去又細聲
作為一個快餐廣告完全失敗

轉貼:LIHKG
作者: hehehaha    時間: 2019-5-16 20:57

轉貼:LIHKG
kenny1102 發表於 2019-5-16 20:55

認同一部分
不過個廣告幾時有黑白 明明係全彩色
作者: 白河喜來登    時間: 2019-5-16 21:54

作者: John    時間: 2019-5-17 01:24

心姐真係好鬼正
呢個廣告 將M記既質感完全提升
唔似以前果d低質廣告同音樂 ...
liebe 發表於 2019-5-16 20:52

以前成日聽到你們的幸福 十二月二十二
作者: scenestation    時間: 2019-5-18 12:31

次次key都同露字有關,教壞細佬
作者: scenestation    時間: 2019-5-18 12:31

人紅真係無辦法 Kay 一復出 又接八達通 再接mc Cafe  連拍快餐廣告都型到裂
白河喜來登 發表於 2019-5-16 21:54

執祖兒二攤都叫型過人?
作者: ckho219    時間: 2019-6-7 00:44

回復 16# scenestation

又唔係做開就一定比佢做既 執咩二攤姐
7月咪又另一個廣告比返容祖兒做 有咩好嘈

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2