標題: 楊千嬅發聲明澄清不撐「港獨」 千嬅:熱愛我的祖國 [打印本頁]

作者: Solomon    時間: 2019-8-15 17:37     標題: 楊千嬅發聲明澄清不撐「港獨」 千嬅:熱愛我的祖國

香港近日就「反修例」觸發連場社會風波,曾有男子就「反修例」於太古廣場抗議時墮樓身亡,楊千嬅在IG發帖「R.I.P.」而因此被扣上,令楊千嬅所屬經理人公司昨日(8月14日)立即發聲明澄清楊千嬅沒有支持「港獨」。

楊千嬅更在微博轉發時留言:「我在香港出生及長大,我愛這遍土地,也熱愛我的祖國。我相信明天會更好。」

楊千嬅透過經理人公司發聲明。(取自楊千嬅IG)

楊千嬅經理人公司正向文化娛樂聲明內容如下:

本公司特此嚴正聲明,旗下藝人楊千嬅女士,出生於中國香港,祖籍潮汕,一直以來,一心擁護《中華人民共和國香港特別行政區基本法》,並堅持香港特別行政區是中華人民共和國不可分割的一部分。

本公司對最近於互聯網、微博、微信、Instagram、Facebook等社交平台流傳的多篇不實報導(道)及惡意人身攻擊信息,捏造和散佈楊千嬅女士為港獨人士之謠言給予最堅決的反對和強烈的憤慨。

楊千嬅女士一直深愛中國,深愛香港,敬請各大平台及用戶停止傳播有關對楊千嬅女士的不實言論,本公司將會保留一切法律追究權利,以正視聽。

6月15日「反送中」抗爭者梁凌杰(Marco)因危站金鐘太古廣場平台,不幸在拯救過程中意外墮地身亡。當時楊千嬅亦在IG貼上「R.I.P」留言,其後帖子卻被刪除,千嬅曾解釋IG被黑客入侵,亦對傳媒表示:「明白我的人自會明。」

日前千嬅被指將參予內地《妻子的浪漫旅行》節目,卻有網民留言指「這個人是不是港獨」!

除著「反修例」的社會矛盾日益增加,不少藝人公開表態響應「我是護旗手」活動,當中包括《志明與春嬌》導演彭浩翔,加上男主角余文樂早前曾在微博寫道:「香港是中國的一部份,我是中國人。」

不少粉絲表示對《志明與春嬌》組合失望。(黃建輝 攝)

令不少忠實粉絲將唯一希望放在楊千嬅身上,如今楊千嬅聲明傷透了忠實歌迷的心,很多網民表示對楊千嬅失望:「我明白你呀!你放心啦,你要賺人仔可以去到幾盡,絕對是有個勇字。」

https://topick.hket.com/article/2427225
作者: Lewis    時間: 2019-8-15 17:48

其實我唔會怪佢, 唔覺得佢係咁藍
係篇聲明出得有D問題, 丁生玩死佢
作者: henhenhen    時間: 2019-8-15 17:55

公關災難
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:02

作者: ~蛋撻~    時間: 2019-8-15 18:14

佢老友祖祖從來都無講立場, 其實唔出聲都無人話你啞,
為左舐共賺人仔, 驚住無得賺而急不及待出賣自己條腰骨,
明你既人就明, 老lun奉明你呀?
又要賺人仔, 又要人明白你為左賺人仔而出賣自尊,
比起來, 連唯萎都坦白D, 真小人好過偽君子
唉, 真係失9望
作者: Lewis    時間: 2019-8-15 18:18

如果大家覺得聲明有問題,不如搞個楊千嬅聲明比賽,睇下你又寫得幾咁好 ...
你老闆 發表於 2019-8-15 18:02

又黎跑馬要快過隻馬論

好心7少陣得唔得 顯得你好低智
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:26

作者: Lewis    時間: 2019-8-15 18:32

咁叻你去寫呀笨
你老闆 發表於 2019-8-15 18:26

其實你明唔明人講緊乜? on9到打冷震
作者: mc)    時間: 2019-8-15 18:34

出生於中國香港?
I didnt know she was born after 97 LOL
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:36

作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:37

作者: hehehaha    時間: 2019-8-15 18:45

太愛她 怎樣想到這麼恐怖
作者: hohoho    時間: 2019-8-15 18:49

[attach]9738[/attach]   

又變過街老鼠
作者: 阿mark    時間: 2019-8-15 18:52

「R.I.P.」好多藝人都有發啦,佢係hocc度點like先係重點
作者: hohoho    時間: 2019-8-15 18:53

[attach]9740[/attach]
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:53

作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:55

作者: hohoho    時間: 2019-8-15 18:56

呢個港獨粉真係好癲
你老闆 發表於 2019-8-15 18:55

我想有片睇佢點打爛

吸血鬼
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 18:59

作者: Lewis    時間: 2019-8-15 19:06

你唔明楊千嬅份聲明就收聲啦,連撤回都寫成撒回,字都唔識寫又彈聲明寫得差,咁叻你去寫啦笨 ...
你老闆 發表於 2019-8-15 18:36

連人打字打錯都咁記得,你人生真係好有意義

你睇得明咪得囉,小粉紅
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 19:08

作者: electric    時間: 2019-8-15 19:12

我發覺我真係愛佢愛到佢做乜都會咁愛佢
作者: Lewis    時間: 2019-8-15 19:13

electric 發表於 2019-8-15 19:12

證明你愛佢多過愛港

或者你好愛國
作者: electric    時間: 2019-8-15 19:21

證明你愛佢多過愛港

或者你好愛國
Lewis 發表於 2019-8-15 19:13

其實份嘢都未算好過分
我覺得我係明佢嘅人
作者: tom    時間: 2019-8-15 19:28

炒左個公關佢啦
作者: hohoho    時間: 2019-8-15 19:32

佢無資格再唱林夕YY的作品
作者: otk223    時間: 2019-8-15 19:43

祖祖暫時仲未俾大陸網民標籤港獨,所以仲未要表態。睇吓之前張敬軒都要出聲明。
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 19:46

作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 19:47

作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 19:47

作者: hehe    時間: 2019-8-15 19:52

丁丁係咪唔愛千千啦?分明玩9佢
作者: 帥小寶`    時間: 2019-8-15 20:19

真係好憎丁生 CLS
作者: Kyle_    時間: 2019-8-15 20:21

明佢點解會出咁嘅聲明,一句rip 比支那人屈做撐港獨,但又做緊巡迴,冇得佢唔屈服,不過可以做得好睇d 囉
但重要嘅係我唔會認同佢份聲明內容,希望佢知道,佢係一手由香港及廣東歌捧出黎
最後,我嘅底線係撐警同做護旗手
佢一做是但一樣即刻898
作者: gzsbx3    時間: 2019-8-15 20:29

祖祖開完演唱會應該都會發類似嘅野,玻璃心粉絲要做好脫粉嘅準備
作者: hohoho    時間: 2019-8-15 20:34

祖祖開完演唱會應該都會發類似嘅野,玻璃心粉絲要做好脫粉嘅準備
gzsbx3 發表於 2019-8-15 20:29

希望祖祖認真放棄大陸市場, 反正佢大陸都無咩人氣, 佢自己又唔缺錢
作者: 星夢情真    時間: 2019-8-15 20:34

洗唔洗玩到咁大 出聲明
祖祖有無後悔請左佢做嘉賓
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 20:36

作者: electric    時間: 2019-8-15 20:37

明佢點解會出咁嘅聲明,一句rip 比支那人屈做撐港獨,但又做緊巡迴,冇得佢唔屈服,不過可以做得好睇d 囉
但 ...
Kyle_ 發表於 2019-8-15 20:21

佢心底一定係支持反送中
只係有時身不由己
作者: 黃家正    時間: 2019-8-15 21:09

佘詩曼 李佳芯都發表類似言論wor,但係無人出來鞭。
作者: gzsbx3    時間: 2019-8-15 21:09

希望祖祖認真放棄大陸市場, 反正佢大陸都無咩人氣, 佢自己又唔缺錢
hohoho 發表於 2019-8-15 20:34

咁不如退休算啦。香港仲有乜市場同表演機會,頒獎禮同TVB又唔去,得番個kkbox,唔通年年開十場八場演唱會?
作者: gzsbx3    時間: 2019-8-15 21:10

佘詩曼 李佳芯都發表類似言論wor,但係無人出來鞭。
黃家正 發表於 2019-8-15 21:09

佢地唔係歌手,唔需要靠粉絲搵食
作者: wchild    時間: 2019-8-15 21:13

我覺得有機會唔肯做護旗手先出咁既聲明

Btw 我底線都係撐警同做護旗手
作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 21:18

作者: 你老闆    時間: 2019-8-15 21:18

作者: fifty1205    時間: 2019-8-15 21:23

其實佢出post rip同like hocc post已經知佢咩立場啦
佢都冇諗過大陸啲人咁玻璃心會搞到咁嚴重
其實佢要背負嘅嘢好多 全公司嘅人靠佢養 同埋班musicians 仲有幾十場演唱會合約
大家可唔可以成熟少少 唔通要推哂班一線去死咩 人地都要養家
所謂嘅香港樂迷 依家仲有幾多人俾錢買歌買實體碟去支持 大家心知肚明啦
同埋 其實佢只係針對港獨指控去澄清 大家咁玻璃心同大陸人有咩分別
作者: gzsbx3    時間: 2019-8-15 21:29

我覺得有機會唔肯做護旗手先出咁既聲明

Btw 我底線都係撐警同做護旗手
wchild 發表於 2019-8-15 21:13

連GEM都唔敢做呢D,其他人更加唔會啦。
作者: jason567    時間: 2019-8-15 21:31

我覺得千嬅自己出黎講仲好過出咩聲明
丁生d公關真係好廢

不過是但啦
影后都做埋 歌影有晒代表作
上晒岸
做埋d巡演 做唔到香港場
咪當休息下
作者: kio0909    時間: 2019-8-15 21:40

點都支持楊千嬅!絕不割
作者: dom    時間: 2019-8-15 21:50

應該將之前件事慢慢淡化,突然出個咁的聲明令件事火上加油。
丁生公關經驗應該唔差,今次點解好似想送佢老婆一程咁。
我就唔會因為人地企係另一邊就由愛變做恨,始終每個人都有自己選擇權,唔係個個一定要跟你企埋同一方向。如果係果D 真係中毒太深。
作者: jason567    時間: 2019-8-15 22:07

應該將之前件事慢慢淡化,突然出個咁的聲明令件事火上加油。
丁生公關經驗應該唔差,今次點解好似想送佢老 ...
dom 發表於 2019-8-15 21:50

唔出聲明    巡演拎唔到批文

不過聲明d字實在用得差
作者: henhenhen    時間: 2019-8-15 22:12

其實佢出post rip同like hocc post已經知佢咩立場啦
佢都冇諗過大陸啲人咁玻璃心會搞到咁嚴重
其實佢要背負 ...
fifty1205 發表於 2019-8-15 21:23

養大陸個家? 佢咁講明知會得失香港市場 好fair架
作者: aussie2013    時間: 2019-8-15 22:35

electric 發表於 2019-8-15 19:12

Same here.
唔覺份聲明有咩問題,係寫得唔通順同文字功底太差
無論如何都會盲撐千千直到一種永遠
作者: jason567    時間: 2019-8-15 22:38

養大陸個家? 佢咁講明知會得失香港市場 好fair架
henhenhen 發表於 2019-8-15 22:12

睇下幾時到文匯之星   你要慶幸佢而家係香港開show
   唔係參加緊「歌手」
作者: jason567    時間: 2019-8-15 22:39

Same here.
唔覺份聲明有咩問題,係寫得唔通順同文字功底太差
無論如何都會盲撐千千直到一種永遠 ...
aussie2013 發表於 2019-8-15 22:35

其實丁生公關出身   但幫千嬅既公關真係做得好差
   佢公司班人真係唔多掂
作者: jason567    時間: 2019-8-15 22:40

有冇人覺得kingjer 好煩
永遠記得佢以前係高登做既7野
點解而家d人當佢神咁拜
作者: jaydeng    時間: 2019-8-15 23:02

d祖粉7少陣啦 遲下你以為唔會輪到佢乜 喺咁出離吠
果d所謂脫粉嘅香港樂迷 有幾個真係買過佢d碟啊 聽過三兩首歌都叫fans 真係不得了
人哋明顯已經想將重心放係內地賺錢 香港俾到佢乜嘢?
現實d啦唔該,你得把口敲兩下鍵盤幫到楊千嬅穩食?

BTW,果d成日話美淫忘本嘅fans應該都好想推美淫去死,真fans
作者: jason567    時間: 2019-8-15 23:05

果d所謂脫粉嘅香港樂迷 有幾個真係買過佢d碟啊 聽過三兩 ...
jaydeng 發表於 2019-8-15 23:02

文匯之星既fans真係最可恥
作者: kayzzz    時間: 2019-8-15 23:13

BTW,果d成日話美淫忘本嘅fans應該都好想推美淫去死,真fans

嘻嘻
作者: ahcow1986    時間: 2019-8-15 23:27

I am pretty disappointed in her. I have supported her for 20 years and seeing how Hong Kong has suffered she doesn't need to show how less she cares about people in Hong Kong just to make a buck in China
作者: hissorhk    時間: 2019-8-15 23:41

出聲明唔係問題
但用字就大大問題
證明丁生同佢公司 D 人中文奇差
作者: jason567    時間: 2019-8-15 23:46

I am pretty disappointed in her. I have supported her for 20 years and seeing how Hong Kong has suff ...
ahcow1986 發表於 2019-8-15 23:27

你只須諗一樣野   第一位烈士離開時
   邊個藝人敢發rip?
   後尾點解del 同發聲明
   你明我明
   如果係真fans 更加唔應該切割
作者: yuelk    時間: 2019-8-16 00:02

I am pretty disappointed in her. I have supported her for 20 years and seeing how Hong Kong has suff ...
ahcow1986 發表於 2019-8-15 23:27

you have to remember, she has a team. Some of her team members and families probably are supporting the Hong Kong movement. If those members are out of jobs, they suffer even more. She is an artist, not a politician. Her way to support Hong Kong is to bring Cantonese songs to China through her concerts. She may not be explicitly telling the mainlanders what to do and what to think, but as an artist, it is her jobs to bring music to the world. Let the mainlanders to hear what she has to say through her music. This is freedom  - isn't that's what you looking for? If you cannot understand what she has to say from this ig post, you do not deserve to be her fans, so yes, you may discard her cds.

I don't know what job title you hold, but if you are a blue/white collar, yes, i agree the way to support Hong Kong is through protest. Not everyone has to be doing the same thing to show support though.

Think out of the box - hong kong people.
作者: Kyle_    時間: 2019-8-16 00:40

有冇人覺得kingjer 好煩
永遠記得佢以前係高登做既7野
點解而家d人當佢神咁拜 ...
jason567 發表於 2019-8-15 22:40

不嬲覺得佢係N 年前敗走高登同cm 嘅曱甴
作者: Kyle_    時間: 2019-8-16 00:41

佢公司班人真係唔多掂 ...
jason567 發表於 2019-8-15 22:39

嚴格黎講佢係歌手出身rather than 公關
作者: JayantL    時間: 2019-8-16 01:20

丁生啲PR真係垃圾到不能
同樣都係話唔撐港獨
Ali個post真係好瑞瑞個聲明一百倍
作者: 黃家正    時間: 2019-8-16 06:33

Kyle_ 發表於 2019-8-16 00:40

其實king jer做過乜柒嘢?
作者: 乐坛风云    時間: 2019-8-16 08:42

聽晚就有巡演喇,八月份有四五場好似。但貌似票房都唔多掂,岩大麥网睇下
作者: btvfans    時間: 2019-8-16 09:10

作為人瑞嘅歌迷都知道人瑞一向鐘意講大話
特別係近十幾年,每次做電台雜誌訪問都會講好多大話,撒小聰明
但今次真係玩大咗,7到冇朋友
作者: Frankie318    時間: 2019-8-16 10:12

如果唔知點解丁生忽然出聲明嘅可以去微博search下,呢兩個幾月黎千嬅俾人屈得幾緊要
微博仲已經有個專門嘅account叫 anti_楊千嬅 日日喺度po啲不知所謂嘅野老屈千嬅
俾著我系千嬅老公我都會火
作者: MiRi    時間: 2019-8-16 10:34

我係大陸我好清楚
當時d公眾號鋪天蓋地話佢係港獨
如果比人屈係港獨有可能成個巡迴都取消
可能大家都覺得佢掛住賺人仔之類
學有d人話齋楊千嬅都搵夠啦
但我想講可以圓夢巡迴唔係話錢就可以買到呢份滿足感

其實呢份聲明都等左成個月再發
份聲明話維護基本法愛國愛港
已經表明立場係支持一國兩制
發聲明唔想各個地區Fans失望
份聲明你可以話唔完美但已經盡力

最後想講,就算佢之前被誣衊係港獨,我都一直相信佢
所以佢之前已經講過懂佢既人自然會懂
作者: wildchild    時間: 2019-8-16 11:02

「深愛中國」四個字比起佢二十幾年黎走過既音更難聽
但仲未超越我既底線 仍然相信同體諒
如果佢唔再衝出黎 7 的話 出年香港尾站我仍然會睇曬咁多場
作者: 脆香雞翼    時間: 2019-8-16 11:50

果d所謂脫粉嘅香港樂迷 有幾個真係買過佢d碟啊 聽過三兩 ...

你講到今次鬧千千既人全部都係祖迷咁
老實講呀

我淨係見到今次千千D FANS一直拉埋祖祖落水
作者: bagfgfcde    時間: 2019-8-16 11:55

老實講呀

我淨係見到今次千千D FANS一直拉埋祖祖落水  ...
脆香雞翼 發表於 2019-8-16 11:50

喺邊度拉祖兒落水?

見到有人打爛哂佢買過既所有千千既碟
成張枱都係
嗰度應該都唔少錢

BTW 聽講最新消息係千千喺 ig unfollow 咗明哥同hocc
作者: MiRi    時間: 2019-8-16 11:58

老實講呀

我淨係見到今次千千D FANS一直拉埋祖祖落水  ...
脆香雞翼 發表於 2019-8-16 11:50

講真
祖祖果時唔罷唱都已經比人插
所以都唔關千千fans事
作者: 賴爽    時間: 2019-8-16 11:59

講真
祖祖果時唔罷唱都已經比人插
所以都唔關千千fans事
MiRi 發表於 2019-8-16 11:58

我見身邊唔少人一邊笑容祖兒係文匯之星一邊比錢入去睇 Pretty Crazy lol
作者: MiRi    時間: 2019-8-16 12:00

[quote]喺邊度拉祖兒落水?

成張枱都係
嗰度應該都唔少錢

BTW  ...
[size=2][color=#999999]bagfgfcde 發表於 2019-8-16 11:55[/color] [url=http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=1350677&ptid=16422][img]http://www.cmusichart.com/discuz/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

但帳號聲稱已經被盜
依家都未清楚係唔係佢本人
其實佢2018年10都被盜過兩次
作者: 乐坛风云    時間: 2019-8-16 12:07

唔翻大陸做show,一年開一次紅館都大把人捧場
作者: MiRi    時間: 2019-8-16 12:15

我見身邊唔少人一邊笑容祖兒係文匯之星一邊比錢入去睇 Pretty Crazy lol
賴爽 發表於 2019-8-16 11:59

同樣地
內地都誣衊祖祖係港獨
但我都相信祖祖唔係
因為我都好期待佢呢個演唱會好耐
所以大家互相理解吧

睇番千千演唱會片段
好多場都影到fans聽到喊
內地fans真係期待佢個演唱會好耐
大家都應該以廣東歌為榮
作者: kaman921    時間: 2019-8-16 12:18

佢愛中國我又無咩反感喎
反而撐警譚伯B哥個幾個就太反感
作者: Frankiekiekie    時間: 2019-8-16 12:53

Kyle_ 發表於 2019-8-16 00:40

講真佢應該都賣咗個名出嚟
而家嘅king jer應該已經唔係真身
作者: Frankiekiekie    時間: 2019-8-16 12:55

嚴格黎講佢係歌手出身rather than 公關
Kyle_ 發表於 2019-8-16 00:41

我覺得佢出身都係靠關係rather than佢真係有料
作者: 阿mark    時間: 2019-8-16 13:01

其實都係睇人,就算美千點都好,都有好多不離不棄的忠粉(香港or內地),如果係暗星或者三四線的早就鬧爆了
作者: Frankiekiekie    時間: 2019-8-16 13:01

我係大陸我好清楚
當時d公眾號鋪天蓋地話佢係港獨
如果比人屈係港獨有可能成個巡迴都取消
可能大家都覺得佢 ...
MiRi 發表於 2019-8-16 10:34

不過佢畀人屈港獨又係好笑嘅
大部份人都知佢係愛國樺

連心姐都未批鬥無啦啦輪到佢

而份聲明又係好肉酸
作者: cathay1996    時間: 2019-8-16 13:02

喺邊度拉祖兒落水?

成張枱都係
嗰度應該都唔少錢

BTW  ...
bagfgfcde 發表於 2019-8-16 11:55

唔洗unfollow 咁多年的friend掛?今次人瑞真係好肉酸
作者: 阿mark    時間: 2019-8-16 13:06

喺邊度拉祖兒落水?

成張枱都係
嗰度應該都唔少錢

BTW  ...

明哥好似=人山人海
作者: Soler8    時間: 2019-8-16 13:24

丁生啲PR真係垃圾到不能
同樣都係話唔撐港獨
Ali個post真係好瑞瑞個聲明一百倍 ...
JayantL 發表於 2019-8-16 01:20

Ali做得好過千嬅100倍
第一Ali係出post唔係聲明所以感覺personal d
聲明用字真係出事

其實再讀都ok
起碼唔係撐警察(余文樂。。)
佘詩曼都做得好難睇
作者: 我等我在    時間: 2019-8-16 13:32

Ali做得好過千嬅100倍
第一Ali係出post唔係聲明所以感覺personal d
聲明用字真係出事

其實再讀都ok
起碼 ...
Soler8 發表於 2019-8-16 13:24

Ali聲明好多內地網民都唔受
作者: 脆香雞翼    時間: 2019-8-16 13:33

喺邊度拉祖兒落水?

成張枱都係
嗰度應該都唔少錢

BTW  ...

好多啦睇下IG就知
"千嬅講愛國愛港有咩問題? 唔似得容祖兒話文匯報好正面"

其實點解一單單獨既新聞
要拉另一單舊聞出黎? 另一個人既新聞喎? 一年前喎? 講份報紙喎?
到底有咩連結
作者: Soler8    時間: 2019-8-16 13:43

Ali聲明好多內地網民都唔受
我等我在 發表於 2019-8-16 13:32

我地唔係講緊香港反應???
Actually講緊最好PR方法唔出賣良心但亦保住飯碗
要內地網民接受唔難只要repost口號,國旗就得
作者: MiRi    時間: 2019-8-16 16:12

我地唔係講緊香港反應???
Actually講緊最好PR方法唔出賣良心但亦保住飯碗
要內地網民接受唔難只要repos ...
Soler8 發表於 2019-8-16 13:43

你太低估部分內地網民
就算微博發左聲明一樣比人插
話究竟你祖國係邊度講清楚
你IG點解唔發
最後千千微博又發多一條微博證明IG已經發

講嚟講去份聲明都好難做到十全十美
信就信唔信就唔信
為反而反都隨便
一百個人有一百種講法
作者: llggjj    時間: 2019-8-16 16:48

佢公司班人真係唔多掂 ...
jason567 發表於 2019-8-15 22:39

做PR Event 同做 PR 專業上都幾大分別噶,好明顯佢只擅長event
作者: Lewis    時間: 2019-8-16 17:15

比較想知係咪有有心人/stakeholder想千千死就真
佢絕對無可能扯得上港獨, 之前連咩老軍佢都致敬啦
依家要打壓人地好鬼易, 求其扣你帽子話你撐港獨就搞掂
連柏豪都係咁 慘
作者: Frankie318    時間: 2019-8-16 18:08

有個講法系,因為fa申請到喺北京開演唱會,而且系滿座
本身申請北京演唱會對非大陸歌手黎講系好困難
所以就有人眼紅報復
而且呢個懷疑系符合時間線嘅(開完北京演唱會之後fa就開始俾人屈)
作者: Serendipity    時間: 2019-8-16 18:12

比較想知係咪有有心人/stakeholder想千千死就真
佢絕對無可能扯得上港獨, 之前連咩老軍佢都致敬啦
依家要打 ...
Lewis 發表於 2019-8-16 17:15

說出重點來,你唔覺呢啲事只發生在細公司嘅artist?
講真千嬅份聲明已經盡做,係好多人冇睇清楚意思就鬧咗先,碎碟嗰個fans都好令人失望,有冇了解千嬅想講乜㗎?
同Ali回應好難比較,因為Ali唔係喺大陸做緊嘢可私人回應,今次明顯踩中演唱會所以一定要官方回應,所以個聲明要寫得好清楚。大家唔發現上個月佢冇演唱會都潛水啦,如果唔係而家再開佢就唔駛刻意回應。
作者: starz    時間: 2019-8-16 18:12

係由「rip」開始被人話支持「暴徒」(佢哋真係咁講),之後就傳下傳下話佢港獨。去到俾like單嘢就一發不可收拾。
其實話佢港獨依單嘢又真係幾刻意下。
微博上好多咩娛樂博主都話佢係,之後引發到一大批人走出嚟話佢係。
作者: Serendipity    時間: 2019-8-16 18:31

係由「rip」開始被人話支持「暴徒」(佢哋真係咁講),之後就傳下傳下話佢港獨。去到俾like單嘢就一發不可 ...
starz 發表於 2019-8-16 18:12

總之我覺得香港人批評佢post完RIP要刪都好無謂,其他人連post都唔敢反而對佢哋感覺良好,原來香港人咁天真。根本有明確出過聲已經好過好多冇表態或好婉轉嘅人。
我覺得丁生幫佢完咗手上已公佈嘅大陸巡演場次應該會停咗做中國場先,無謂勉強。
樂觀啲睇,今次呢件事應該會加深佢同丁生嘅感情,真係世界將我包圍誓死都一齊。
作者: 白河喜來登    時間: 2019-8-16 21:47

作者: kenneth    時間: 2019-8-16 22:05

賴爽 發表於 2019-8-16 11:59

係

我有個朋友睇左佢兩次

話睇文匯可能唱歌會好聽d添
作者: 你老闆    時間: 2019-8-16 22:06

作者: electric    時間: 2019-8-16 22:42

總之我覺得香港人批評佢post完RIP要刪都好無謂,其他人連post都唔敢反而對佢哋感覺良好,原來香港人 ...
Serendipity 發表於 2019-8-16 18:31

呢樣真
大陸都開咗好多場啦
專心搞海外場好啦

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2