標題: 網絡安全隱患(INK Remix) - Serrini [打印本頁]

作者: kevinlai1621    時間: 2020-6-29 22:58     標題: 網絡安全隱患(INK Remix) - Serrini

歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 25/06/2020

[YouTube]7glh3F8_4J0[/YouTube]

作曲:Serrini / Yeung Tung
填詞 :  Serrini
重新混音:INK @Beat Friday

電台DJ
多謝聽眾淑芬咁勇敢嘅真情剖白。
唔知你有無同我一樣,
喺淑芬嘅愛情故事當中,
搵到,
一絲嘅,
共鳴呢?

愛情嘅世界,
係無絕對嘅啱同錯㗎。
最緊要係你曾經全程投入咁樣愛過呀嘛。

(笑)

應承我!
抹乾啲眼淚!
成為一個更好嘅自己。
因為你地每一位,
都係獨一無二嘅鑽石。
/電台DJ

餘情無謂再講 講多有更尷尬的對望
誰是對 誰是錯 定還是對仍是錯 通通都不講
人人投入說謊 編一個更諷刺的盼望
迷惑你 迷惑我 定迷惑眾人是我 今天不想講

G Bot
Hi, Gwendolyn.You are securely connected to our very private network.
You may, now, start browsing.
/G Bot

一雙手 來驗證我
一親嘴 全力攻破
扭轉惡劣命運 不妒忌恨 咬著疑問 請抱緊(請抱緊壓迫裡的你的我的網絡緣分)
假天真 回味上癮
一手撕開 全部封印
一吻你就達陣 不用遺憾 繼續行近 我就會
令你令你令你令你令你令你 感覺很安全

Four, three, two, one

仍然期待曙光 等一個有勇氣的碰撞
期待對 期待錯 定期待有人道破 今天不想講

G Bot
Gwendolyn, you have been granted with an acceleration in our virtual access.
Faster, safer, and sexier.
/G Bot

一雙手 來驗證我
一親嘴 全力攻破
扭轉惡劣命運 不妒忌恨 咬著疑問 請抱緊(請抱緊壓迫裡的你的我的網絡緣分)
假天真 回味上癮
一手撕開 全部封印
一吻你就達陣 不用遺憾 繼續行近 我就會
令你令你令你令你 感覺很安全

G Bot
Faster, faster, faster 啊啊啊啊啊啊
/G Bot

親手 來驗證我
點起火 餘燼的錯
今晚我做獵物 歡度末日 繼續淪陷 請抱緊(請抱緊壓迫裡的你的我的網絡緣分)
等一等 提煉亢奮
虛假開心 仍是興奮
一吻煽動末日 激動投入 數字迷陣 我就會
令你令你令你令你 感覺很

電台DJ
(咇) 十二點
/電台DJ

作者: JayantL    時間: 2020-6-30 00:26

支持淑芬!
作者: bagfgfcde    時間: 2020-6-30 07:32

希望淑芬快啲搵翻自己
作者: powerful    時間: 2020-6-30 10:03

淑芬今日終於表白左,大家feel唔feel到,果種好安全既感覺呢?
作者: 勞斯    時間: 2020-6-30 11:46

令你令你令你令你 感覺很安全
5 Fun
作者: hehehaha    時間: 2020-6-30 18:22

獨立天后又一十大之作
作者: 阻住    時間: 2020-7-1 19:59

出咗加長
[YouTube]Xosn9JM4BZA[/YouTube]
作者: abcxyz302006    時間: 2020-7-1 22:23

出咗加長版
阻住 發表於 2020-7-1 19:59

成粒鐘
作者: John    時間: 2020-7-2 00:48

好過原版
作者: bagfgfcde    時間: 2020-7-2 22:11

創作歌手Serrini今日到新城電台宣傳新歌《網絡安全隱患》,歌意指大眾漸趨關心網絡安全,因當中存有好多制肘,但Serrini認為可以跳舞、開心、狂喜態度去面對:「依家大家都好似好難用語言去表達自己思想,就用虛無、象徵方式去表達。」

她指希望之後可以製作一隻懷舊復古跳舞風的唱片,為滿足爸爸:「因為爸爸好鍾意呢個曲風,想造啲歌係佢真心鍾意。」又抵死笑話鍾意「娘」歌:「『娘』都可以係新潮,唔介意有污名,先會有自己權力。」

Pop diva!
作者: doughnut    時間: 2020-7-3 21:33

成件事好啱數,有做到錦上添花
作者: SugarFree    時間: 2020-7-3 22:37

我其實buy呢個version多好多
作者: cymusic    時間: 2020-7-8 18:54

點解首歌係youtube music下咗架
但係youtube就冇事
作者: csyzt    時間: 2020-7-10 21:48

有淑芬更正!!!
作者: b01091018    時間: 2020-7-12 22:57

beat friday 係咩人 ?

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2