標題: 理性與任性之間 - AGA [打印本頁]

作者: CunninG    時間: 2021-8-31 23:05     標題: 理性與任性之間 - AGA

歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 27/08/2021

[YouTube]2nINlxMq0hk[/YouTube]

作詞:林若寧   
作曲:AGA江海迦
編曲:何秉舜
監製:舒文@Zoo Music

沒結果的夢想
其實彼此不需要再緊張
遺下「對不起!」別要講
輕鬆些 輕鬆些 我對你沒有哀傷

明日每影一張相 當中總少了你
成熟定會有些缺陷的美
無憾我的悲喜 共你試過一起
在最奢侈的青春碰上你 總算種福氣

如遺憾
我過去與你相關 但現在沒有相關
你是一支煙蒂在某天都煙消雲散
時間捨不得的歡送這段時間
沒怪責在你世界太短暫
能承認
有過你沒法推翻 是事實沒法推翻
你是往事有感覺都曲終人散
遙遠過去都只不過 人間聚散
和你眨一眼 融化幾多慨嘆

無論記不起或記起
(it’s so far it’s so far where you are)
存在過你

其實我的傷口 不需急於處理
還是能夠與痛做知己

如遺憾
我過去與你相關 但現在沒有相關
你是⼀⽀煙蒂在某天都煙消雲散
和你很艱辛的掙扎不敵歲月離間
沒怪責在你世界太短暫
能承認
理性與任性之間 落淚又大笑之間
結局最後縱使終於輸給時間
唯有愛上新的一個 忘記過去傷患
上帝眨⼀眼 融化幾多慨嘆

天國車站 一到便散
難以佔有都很足夠 完美永遠短暫
除了感激你 還要怎麼慨嘆
(Wherever you are, where you are?)
(Wherever you are, where you are?)
作者: ambrose121    時間: 2021-8-31 23:18

首歌可以一聽,不過vocal普通,3分。
作者: tree    時間: 2021-8-31 23:20

孤雛 x 吃定我 x SUNT
Aga勁係勁在一聽就知係佢既歌咁
電結他同鼓一下一下轟落去 真係好爽
一開始聽覺得麻麻 聽聽下都loop得落
作者: Yan    時間: 2021-8-31 23:29

明明同好多歌好似 但係呢首又唔覺悶
作者: JasOh103    時間: 2021-8-31 23:47

首歌越聽越正 佢寫啲副歌的確好上口
三姊妹之中最好

仲請到爸爸拍MV 一姐confirmed
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-1 00:18

聽得出佢唱到虛脫,不過我好佩服佢可以每次都interpolate自己D歌落新歌到
「輕鬆些 輕鬆些」= 「it's alright, it's alright」from 一釐米
作者: 快劍俠    時間: 2021-9-1 10:18

佢慢歌D 旋律點解好似全部都咁笠, but this better than see you next time
作者: lorbat    時間: 2021-9-1 11:07

其實係CUNT個friend
但係又好易聽上癮,
AGA既魔力...
作者: just11256    時間: 2021-9-1 15:57

聽得出佢唱到虛脫,不過我好佩服佢可以每次都interpolate自己D歌落新歌到
「輕鬆些 輕鬆些」= 「it's alrig ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-1 00:18

「如遺憾 我過去與你相關」條ascending line係「coz you’re my superman/神奇地能存在完全為你」嚟
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-1 22:53

「如遺憾 我過去與你相關」條ascending line係「coz you’re my superman/神奇地能存在完全為你」嚟 ...
just11256 發表於 2021-9-1 15:57

覺得佢開始唱作上有少少stuck,LI兩年D歌都係抄返佢以前果D,好似See You Next Time後段用返Tonight嘅structure
LI首就 孤雛 x 吃定我 x See You Next Time,開始聽到厭,佢其實可以考慮下同其他人合作,可能會有多D inspiration。

Edit: oh 原來依家先知佢後面依依um um係唱緊英文,我以為佢飲醉酒。
作者: Frankiekiekie    時間: 2021-9-2 00:49

呢條賓妹啲歌迦味重到真係聽第一句已經知係佢
作者: Daabinlo    時間: 2021-9-2 01:19

5分
雖然係冇咩新意但好好loop
作者: sigmasigma    時間: 2021-9-2 21:06

MV
[YouTube]xMLuHGu-BPU[/YouTube]
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-2 21:10

個MV阿迦係咪自肥
作者: 梨胃言    時間: 2021-9-2 21:14

MV
sigmasigma 發表於 2021-9-2 21:06

MV食煙
港台成績會唔會同美男子與香煙一樣
作者: WZA111    時間: 2021-9-2 21:16

Gaga 好幸福
作者: JasOh103    時間: 2021-9-2 21:48

MV正到
Aga壞過凱婷 but I like
作者: Frankiekiekie    時間: 2021-9-2 21:50

MV食煙
港台成績會唔會同美男子與香煙一樣
梨胃言 發表於 2021-9-2 21:14

球記真係好多煙民
幾時到一姐詠
作者: fifty1205    時間: 2021-9-2 21:53

救命 點解周爸肯同青口拍床戲
作者: lmml4    時間: 2021-9-2 22:00

點解啲男主角永遠都唔關門
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-3 00:59

鍾意AGA又食仔,睇得出佢好有經驗。
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-3 02:16

點解啲男主角永遠都唔關門
lmml4 發表於 2021-9-2 22:00
MV directors Maggie Leung & Sheng Wong 特色

不過劇情弱過d男歌手MV, 例如 在錯誤的宇宙尋找愛 時光倒流一句話 不可愛教主 E先生 小諧星 等等
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-3 04:28

MV 周爸 0:47-0:49 個OMG見到舊女友樣 同 0:52-0:54 個不安樣 好正, 3:50-4:04 (以前熱戀一幕) 個 background 意味 Aga 應該係畫家 (而家成功自己開店), 想知其實周爸係唔係都係畫家/藝術家, 但係唔夠 Aga 成功要做 waiter/chef? 定係周爸係畫家, Aga 只係利用畫家嘅 curator, 所以同周爸理念唔同分手?

Timeline:
Workshop 熱戀 -> 茶餐廳分手 -> Aga 成功自己開店, 周爸遠處看見 (opening scene) -> 餐廳周爸 chef/waiter 重遇 Aga, 然後一起抽煙閒談 -> Aga 等周爸放工 -> supermarket, raining + taxi -> Aga 請周爸回家一起回憶舊事 (舊事 = workshop love scene + 茶餐廳分手) -> 最後 kiss 暗示有機會復合.
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-3 04:40

MV 周爸 0:47-0:49 個OMG見到舊女友樣 同 0:52-0:54 個不安樣 好正, 3:50-4:04 (以前熱戀一幕) 個 backgrou ...
boy4dudes 發表於 2021-9-3 04:28

新聞係話AGA做櫥窗設計師
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-3 05:12

新聞係話AGA做櫥窗設計師
jcbartleby 發表於 2021-9-3 04:40
即係Aga同周爸其中一個(或兩個)做唔成畫家/藝術家要做櫥窗設計師同廚師
作者: bagfgfcde    時間: 2021-9-3 09:49

中英兩首都合格嘅
好過佢上年嗰啲咩 mad 同 see you next time 多多聲
作者: JasOh103    時間: 2021-9-3 10:33

MV 周爸 0:47-0:49 個OMG見到舊女友樣 同 0:52-0:54 個不安樣 好正, 3:50-4:04 (以前熱戀一幕) 個 backgrou ...
boy4dudes 發表於 2021-9-3 04:28

我以為係Endy想追求夢想去外學學廚 所以分手
幾年後成功開到餐廳再重遇
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-3 10:40

即係Aga同周爸其中一個(或兩個)做唔成畫家/藝術家要做櫥窗設計師同廚師  ...
boy4dudes 發表於 2021-9-3 05:12

應該AGA係artist,周都係廚師,然後分手後N年後AGA成功做了櫥窗設計師,然後周就成功開了餐廳。

AGA由重遇一刻見返周就好想食咗人咁款
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-3 10:40

Honestly,AGA除衫果幕係第一次覺得佢有少少sexy,不過演技就麻麻,開頭飲果樽野完全交唔到戲
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-3 10:59

Honestly,AGA除衫果幕係第一次覺得佢有少少sexy,不過演技就麻麻,開頭飲果樽野完全交唔到戲 ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-3 10:40

背脊睇唔到樣嗰下定係studio嗰下 飲樽嗰下好明顯乜都冇飲過,放喺咀邊,同埋食煙食到手指餅咁
作者: matthewyky    時間: 2021-9-3 11:05

Aga 啲戲有啲屎
作者: Emily    時間: 2021-9-3 11:48

唔錯
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-3 14:45

我以為係Endy想追求夢想去外學學廚 所以分手  
幾年後成功開到餐廳再重遇  ...
JasOh103 發表於 2021-9-3 10:33
應該AGA係artist,周都係廚師,然後分手後N年後AGA成功做了櫥窗設計師,然後周就成功開了餐廳。
jcbartleby 發表於 2021-9-3 10:40
Thanks, 我太想周爸係artist
作者: mosesming    時間: 2021-9-3 14:50

喜歡腎兒
作者: ychmarco1023    時間: 2021-9-3 16:00

個MV超正,加好多分
作者: PEACH    時間: 2021-9-3 16:10

年度主打,應該有合唱版吧
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-3 16:24

上次無期有Endy劇場版有903十大, 今次MV有Endy maybe又有十大?
作者: leroyjaime    時間: 2021-9-3 19:32

我覺得呢首睇個相有機十大
作者: xteve    時間: 2021-9-3 20:52

Endy 支煙咁特別,係啡色的,好型。

好想學 Aga 咁開心地吸 Endy 支煙。
作者: kaka1224    時間: 2021-9-4 12:11

初頭聽有啲悶 聽聽下又ok
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-4 22:28

AGA江海迦剛推出廣東新歌《理性與任性之間》,這次MV拍攝歷時18小時,直到清晨5時,由AGA和周國賢(Endy)飾演這對情侶,演繹二人過去相戀時的點滴,以及重遇後的情境。

這次AGA擔正做女主角,而且有極多與Endy的對手戲,包括熱戀、淋雨濕身、吵架等,對AGA而言簡直是越級演技挑戰!導演大讚AGA「演技大進步」,AGA表示很高興能夠有周國賢擔任MV男主角,她說:「以往曾與Endy於音樂會合作,他是一個具有音樂才華的人。這是第一次跟他拍MV,不論是演技及對歌曲故事的感受,他都能夠將故事呈現出來,令我可以投入不同場境之中。」

AGA認為今次MV拍攝,每一個與團隊經歷的畫面都很難忘,她表示:「今次的MV難度在於要演戲的地方很多,但幸好有Endy在場,很快能跟上他的節奏進行拍攝。今次MV拍了18小時,大家在短時間內完成想呈現的畫面,很熱血,所以跟團隊合作的每一個片段都很難忘。」

Endy表示最初知道要跟AGA合作有點緊張,因為大家都是內歛的人,他說:「唱片公司同事跟我說AGA性格比較內歛,拍攝上可能需要我幫忙。但我心想『其實我自己都很內歛,到底要怎樣幫忙呢?』不過到了現場後發現,可能大家都是創作歌手,屬性比較類似,我們都有很多感覺,但選擇將這些感覺投放到歌曲之中,所以日常生活中的言行舉止比較內歛,但不等如我們沒有情緒。亦因為這個原因,我們不需要熱身就很自然投入劇情之中。」
作者: slouisex    時間: 2021-9-4 22:35

比其他歌手唱會更好
作者: henhenhen    時間: 2021-9-5 12:42

終於又有食仔mv
作者: 路易    時間: 2021-9-5 19:43

Sheng Wong有睇呢到啲留言
作者: sumtom    時間: 2021-9-5 21:01

首歌還可以,
不過d歌詞就....
作者: miyybot    時間: 2021-9-6 01:21

阿迦除衫嚇親我
睇腎仔好過...
作者: kk8733    時間: 2021-9-6 01:39

鍾意AGA又食仔,睇得出佢好有經驗。
angelicdestiny 發表於 2021-9-3 00:59

願意參加香港小姐。。會願意自甘墮落。。
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-6 11:10

片:https://hd.stheadline.com/life/e ... 6%E6%9C%89%E7%81%AB

AGA(江海迦)最近推出新歌《理性與任性之間》以「make peace for yourself」作為主題,希望每個人都接受自己的過去和不完美,她形容這次演繹更是最灑狗血的一次。至於早前AGA參與《聲夢傳奇》出任導師,她大讚三料冠軍炎明熹有心亦有火,更佩服一班年紀輕輕參賽者的抗壓能力。 撰文:杜淑霞 攝影:張詠森

AGA搵來林若寧為《理性與任性之間》寫詞,「我同佢講好想寫『make peace for yourself』呢個topic,點樣原諒自己嘅過去,點樣接受一啲不完美,或者擁抱一啲痛嘅感覺,呢個係愛情故事,大家set 個目標一齊去行,但呢對情侶去到目標望番轉頭原來變咗兩個人,因為追目標時自己都改變咗,冇咗當初最重要嘅初心,係咪做錯?有冇後悔?錯失咗啲咩?所以叫《理性與任性之間》。」在監製舒文建議下,今次AGA一改以往唱法,「好似好奇怪去形容,呢次唱法係最灑狗血嘅一首歌,哈哈!過往演繹方法比較平和少少,今次我係個主角,好似講嘢形式去唱,錄呢首歌時好攰,錄完嗰日唔想做任何工作。」

同Gigi一個星球

早前AGA出任《聲夢傳奇》導師,她笑言有太多蝦碌嘢,「我覺得咁多學員得Gigi(炎明熹)明我講乜,因為大家同一個星球,做導師係一個挑戰,始終我識喺Studio寫,識得演繹同投入情感,但第一次去表達咁多嘢,識做未必識教。」她大讚Gigi不但明白她教導,而且吸收能力超強,「唔同人同佢講嘢都會好似一嚿海綿咁吸得好快,領悟力好高,同埋佢願意去試,嘗試係自信同勇氣嚟,仲要喺賽制裏面,佢好知道自己把聲屬性,以一個10幾歲少女嚟講真係好唔簡單。佢最可取之處,譬如我哋將《命硬》改編嚟唱,而上一集好多人質疑佢咬字,於是我介紹佢畀舒文識,大家喺Studio執咗好耐啲咬字,每句逐隻字執到唱啱為止,其實佢第二日8點要考試,但係佢話唔緊要唱埋先、學埋先,呢個咪係火、個heart囉!去到最後五強絕對唔係僥倖,每個人都努力,但係心理質素同抗壓力令到佢哋行到去最尾,所以好戥佢哋開心。」
作者: kayzzz    時間: 2021-9-6 13:46

d床戲黎得好突然

係咪aga自己加插錫同除衫依d戲份架?

Btw周仔老婆唔會呷醋咩?
作者: 快劍俠    時間: 2021-9-6 14:52

片:

AGA(江海迦)最近推出新歌《理性與任性之間》以「make peace for yourself」作為主題,希望每個人 ...
jcbartleby 發表於 2021-9-6 11:10

what? 晒左狗血喇?
作者: pkl    時間: 2021-9-6 15:08

d床戲黎得好突然

Btw周仔老婆唔會呷醋咩? ...
kayzzz 發表於 2021-9-6 13:46

除衫真係好突然
作者: Cherrychch    時間: 2021-9-6 17:46

d床戲黎得好突然

Btw周仔老婆唔會呷醋咩? ...
kayzzz 發表於 2021-9-6 13:46

同感 係咪Aga 要求加
作者: PEACH    時間: 2021-9-6 20:03

4:42 周爸咀落去 , AGA個樣好監
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-6 22:50

片:

AGA(江海迦)最近推出新歌《理性與任性之間》以「make peace for yourself」作為主題,希望每個人 ...
jcbartleby 發表於 2021-9-6 11:10

又到執grammar嘅時候,係「make peace with yourself」or 「make peace with myself」唔係 「make peace for yourself」
佢D grammar咁屎,黎緊嘅英文專輯會very bad good
作者: JasOh103    時間: 2021-9-6 22:59

又到執grammar嘅時候,係「make peace with yourself」or 「make peace with myself」唔係 「make peace  ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-6 22:50

真係教壞細路
聽返GinGin唱Let It Go算
作者: miyybot    時間: 2021-9-6 23:13

又到執grammar嘅時候,係「make peace with yourself」or 「make peace with myself」唔係 「make peace  ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-6 22:50

but I’m used to “lonely”
作者: on07111    時間: 2021-9-6 23:20

真係教壞細路
聽返GinGin唱Let It Go算
JasOh103 發表於 2021-9-6 22:59

希望gingin今年出兒歌大碟
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-7 00:40

奇怪係點解從來冇人同佢執啫

新嗰首英文歌有句"You make me feel I’m on a merry-go-around",其實我多數聽merry-go-round,比較少聽merry-go-around
作者: WZA111    時間: 2021-9-7 12:32

越聽越好聽
我都係變節支持 gaga 算了
作者: qwerzx    時間: 2021-9-7 12:39

Oh no no no
作者: on07111    時間: 2021-9-7 16:08

睇完MV加左四分,支持AK
越聽越好聽
我都係變節支持 gaga 算了
WZA111 發表於 2021-9-7 12:32

作者: miyybot    時間: 2021-9-7 19:40

新嗰首英文歌有句"You make me feel I’m on a merry-go-aroun ...
jcbartleby 發表於 2021-9-7 00:40

阿迦以一曲wonderful u打開國際市場出英文專輯好心搵人執執英文demo詞...
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-7 21:50

新嗰首英文歌有句"You make me feel I’m on a merry-go-aroun ...
jcbartleby 發表於 2021-9-7 00:40

可能佢想做trendsetter,亂咁寫都無人話,佢merry-go-around條line真係好搞笑,
其實merry-go-round個R音扭少少就可以唱到果個note,可能佢以前讀書最差嘅subject係英文
even then, someone from universal should've pointed out her poor grammar
舒文唔講因為佢自己都屎,英文歌詞grammar錯好明顯,如果唔執好真係笑大人地吧口

阿迦以一曲wonderful u打開國際市場出英文專輯好心搵人執執英文demo詞... ...
miyybot 發表於 2021-9-7 19:40

我早幾日無啦啦聽返佢D英文歌/demo,真係笑到我肚疼,past同present tense溝埋黎寫又miss左D字
作者: Willjohnson    時間: 2021-9-7 21:52

想聽Gin唱What are we gonna do
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-7 22:02

回復 63# angelicdestiny

係,我最近聽返佢最近自彈自唱Better Me個demo,佢仲要好有心機落埋歌詞 之後就見到啲錯grammar詞,希望唱片公司幫佢諗下,冇理由咁大間公司冇人發現
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-7 23:08

回復  angelicdestiny

係,我最近聽返佢最近自彈自唱Better Me個demo,佢仲要好有心機落埋歌詞 {:1_8 ...
jcbartleby 發表於 2021-9-7 22:02

I honestly think her vocabulary is quite limited. If you look at her English lyrics in her demos and official releases, you'll notice she never strays away from singing about writing love songs, whether if she writes them or her lover does. Her lyrics go around in circles and are repetitive.

What are we gonna do:
Cause every single song you used to sing to me
  Reminds me just how you should be the one for me too~」

Yes or No (哈囉 Demo)
Cause whenever see the stars,
  I always think of you.
  And each song I sing reminds me
  just how much I missing you.」

When you are in my song (獨一無二 demo):
I know it just a simple love song
  Forgive me if the words have gone wrong
  Now I'll sing alone
  You know I'll always be strong
  And all night long, I'll have you in my song, baby」

And so forth... 環球應該要請一個editor俾佢

作者: jcbartleby    時間: 2021-9-8 00:30

I honestly think her vocabulary is quite limited. If you look at her English lyrics in her demos a ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-7 23:08

想像唔到成隻英文碟都係咁,既然Oscar Tao而家只係做勁歌金曲駐場,作為高材生應該幫下師姐手
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-8 00:54

想像唔到成隻英文碟都係咁,既然Oscar Tao而家只係做勁歌金曲駐場,作為高材生應該幫下師姐手 ...
jcbartleby 發表於 2021-9-8 00:30

LI個discussion搞都我好期待佢隻英文碟,不過佢嘅grammar問題都好多年啦,可能環球覺得佢班fans英文水平低所以無花時間幫佢執
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-8 10:43

LI個discussion搞都我好期待佢隻英文碟,不過佢嘅grammar問題都好多年啦,可能環球覺得佢班fans英文水平低 ...
angelicdestiny 發表於 2021-9-8 00:54

不過出demo應該主因係因為佢唔夠歌,然後咁樣出係最慳水慳力,如果又重新執過歌詞同錄過音,應該有違本身慳水慳力嘅原意 佢半夜個ig story話一日寫完了三首歌,唔知寫俾人定自己,期待!
作者: Thomas    時間: 2021-9-8 17:01

其實睇歌詞講grammar真好笑,外國大把歌唔跟grammar,你聽歌學英文?
作者: boy4dudes    時間: 2021-9-8 17:52

其實作曲 ba ba ba la la la da da da 個 melody, 找個 ghostwriter 幫佢寫 demo lyric 就 OK

當年有買 Janice 隻英文碟, 未決定 Aga 隻.
作者: John    時間: 2021-9-8 17:54

其實睇歌詞講grammar真好笑,外國大把歌唔跟grammar,你聽歌學英文?
Thomas 發表於 2021-9-8 17:01

中文歌d噴詞都係好多人講
英文歌講都冇問題呀...
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-8 19:38

有時為咗就個音而錯係OK,但係如果錯到離晒罩真係un耳
同埋個音樂本身OK,無謂被歌詞影響到,呢啲搵個人執下有幾難
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-8 22:53

Thomas 發表於 2021-9-8 17:01

AGA不嬲俾人個impression係鬼妹仔所以以為佢語法好
但係D英文歌詞真係唔合格 英文歌詞唔啱grammar會影響到首歌想帶出嘅meaning
當然外國D歌唔係首首都啱grammar但係大多數都唔會好似AGA咁寫都D tense亂晒同埋漏詞
如果佢想衝出香港就真係要搵人執下,仲有聽歌學英文係一樣野黎架,好似D人睇英文subtitles咁
作者: losyes    時間: 2021-9-8 23:06

AK作為MK系歌手,錯grammar係好合理㗎喎
作者: on07111    時間: 2021-9-8 23:11

AK好有親切感,有地道嘅感覺
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-9 14:01

[YouTube]sAwiJ2k8baw[/YouTube]
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-9 22:41

jcbartleby 發表於 2021-9-9 14:01

估唔到佢LIVE又唔係咁差wor
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-9 23:09

估唔到佢LIVE又唔係咁差wor
angelicdestiny 發表於 2021-9-9 22:41

係,至少唔似以往咁勁shaky今日聽佢訪問好似話聲帶傷了之後搵唱歌老師重新學返啲正確發聲位置

https://www.instagram.com/p/CTlq3ToCL3-/
5:40左右
同埋疑似下年四月左右開紅館
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-10 00:21

係,至少唔似以往咁勁shaky今日聽佢訪問好似話聲帶傷了之後搵唱歌老師重新學返啲正確發聲位置

5:40 ...
jcbartleby 發表於 2021-9-9 23:09

佢終於搵唱歌老師啦? 老師應該要叫佢擘大個口唱歌。
作者: jcbartleby    時間: 2021-9-10 00:32

佢終於搵唱歌老師啦? 老師應該要叫佢擘大個口唱歌。
angelicdestiny 發表於 2021-9-10 00:21

應該係聲帶傷咗之後重新調整

https://seanymac.com/artists/
AGA began working with SeanyMac Studios in 2019 and is now preparing for her Hong Kong concert in March 2020.
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-10 02:39

應該係聲帶傷咗之後重新調整

AGA began working with SeanyMac Studios in 2019 and is now prepari ...
jcbartleby 發表於 2021-9-10 00:32

原來SeanyMac教過咁多人,不過個網站好搞笑,寫Jay Fung贏左 Super Giant 3,用translate app黎做copy
AGA好似舊年個期係4月份唔係三月,anyway希望可以再教AGA唱得好D
作者: Lewis    時間: 2021-9-10 12:37

首歌悶到, 聽citypop好過
作者: 梨胃言    時間: 2021-9-10 22:54

原來首歌關星座事

歌手江海迦(AGA)上周四(2日)推出新歌《理性與任性之間》,MV在YouTube至今有12萬點擊次數。據悉,這又是一首星座之歌,這首歌是填詞人林若寧特意為水瓶座的AGA度身訂做,道盡理性的水瓶座受情傷後的失落,「理性與任性之間 /落淚又大笑之間/結局最後縱使終於輸給時間​/唯有愛上新的一個 /忘記過去傷患」。
作者: on07111    時間: 2021-9-10 22:57

原來首歌關星座事

歌手江海迦(AGA)上周四(2日)推出新歌《理性與任性之間》,MV在YouTube至 ...
梨胃言 發表於 2021-9-10 22:54

係咪向楊千嬋致敬呀
    大家唱歌舞步都咁精湛
作者: Willjohnson    時間: 2021-9-10 23:59

兩首歌都好悶, Citypop ok
作者: b01091018    時間: 2021-9-11 00:49

姓任與姓李之間
作者: Frankiekiekie    時間: 2021-9-12 07:36

呢條賓妹好神奇
明明唱到鬼食泥咁
但啲歌又忍唔住想loop
作者: henhenhen    時間: 2021-9-12 11:58

我gin粉入黎比5分
作者: ricnature    時間: 2021-9-13 03:50

第一次聽完我明明鬧爆阿瓜不斷重複自己加首歌勁拖
但聽聽下極度上癮痴線
覺得編曲好好聽
唔介意呢首有十大
作者: JJJA    時間: 2021-9-15 11:36

支持迦迦
作者: Serendipity    時間: 2021-9-15 13:28

第一次聽完我明明鬧爆阿瓜不斷重複自己加首歌勁拖
但聽聽下極度上癮痴線
覺得編曲好好聽
唔介意呢首 ...
ricnature 發表於 2021-9-13 03:50

呢隻我都不自覺狂loop,編曲幫到首歌好多。
作者: tyli    時間: 2021-9-15 13:30

好恐怖,真係唔知有咩魔力
首歌明明第一次聽咁普通點知真係會loop上癮
作者: gfans    時間: 2021-9-15 14:23

周國賢X AGA 超正, MV 好好睇!
作者: lorbat    時間: 2021-9-17 21:24

好恐怖,真係唔知有咩魔力
首歌明明第一次聽咁普通點知真係會loop上癮 ...
tyli 發表於 2021-9-15 13:30

Me too. 其實係cunt既重覆
但真係好上腦好好loop
同埋歌詞都係亮點
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-18 00:28

條賓妹作D歌有D psychosis嘅作用
明明vocal唱到就來死咁都忍唔住再loop
作者: angelicdestiny    時間: 2021-9-21 03:30

[youtube]kJu7YbyLR74[/youtube]
作者: darrengihaywu    時間: 2021-9-21 20:12

very good!! 5分!!
作者: lmml4    時間: 2021-9-21 21:38

angelicdestiny 發表於 2021-9-21 03:30

失完聲啲live正常咁多嘅
作者: ookne    時間: 2021-9-22 13:02

MV睇到床戲嗰part覺得好尷

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2