標題: 葉巧琳力壓姜濤奪冠軍歌 唔怕惹負評:我點同佢鬥? [打印本頁]

作者: ambrose121    時間: 2021-10-26 17:36     標題: 葉巧琳力壓姜濤奪冠軍歌 唔怕惹負評:我點同佢鬥?

ViuTV音樂節目《Chill Club》最近邀請葉巧琳(Mischa)擔任嘉賓主持,除了與歌手互動外,更有機會一起合唱。今天(25/10)Mischa現身ViuTV參與節目錄影後接受《香港01》訪問時,直言今次身兼主持不太緊張:「今次會做三集,如果講做主持,其實之前公司嘅周年晚宴都要我去做主持,同埋今次有Thor(駱振偉)帶住,感覺都幾輕鬆同興奮,因為可以同唔同歌手夾medley,唱多幾首歌。」

Mischa透露今次無緣與同場的MIRROR成員AK(江熚生)、Lokman(楊樂文)和樂隊ONE PROMISE合唱,不過在較早前有幸與偶像合唱:「我之前會喺K房唱佢嘅歌,今次就可以喺度同佢唱一啲從前喺K房唱嘅歌,可以話係達成願望,成就解鎖。」

今個星期Mischa與《全民造星III》隊友Manson(張進翹)合唱的《心獸(怪物version)》贏得「Chill Club推介榜」冠軍,她指較早前已為歌曲錄影,但不知道歌曲登頂日期,自己亦無暇觀看節目直播,不過也感到高興。然而在同一時間,姜濤《Dear My Friend,》則落榜,與冠軍刷身而過,再次在網上引起熱議,Mischa稱沒有看網上言論,又不擔心此事會引起「姜糖」不滿:「我哋大家嘅觀眾圈子都唔同,其實我又點同佢鬥?同埋依家又唔係鬥唔鬥嘅問題,依家樂壇都可以有多啲唔同年紀、唔同音樂風格嘅人,絕對係好事,多啲嘢聽,畀大家選擇。」
Link

討論重點:究竟姜糖會唔會持續罵Mischa,甚至乎身敗名裂?究竟《心獸(怪物version)》贏得「Chill Club推介榜」冠軍對Mischa是否好事?
感想:Mischa的回應非常得體,希望她頂得順網上留言。
作者: 小伙子.    時間: 2021-10-26 17:43

鬧Mischa有咩用 鬧viu好過啦
再加上Master Class已經冠左
作者: JayantL    時間: 2021-10-26 17:49

不過在較早前有幸與偶像合唱:「我之前會喺K房唱佢嘅歌,今次就可以喺度同佢唱一啲從前喺K房唱嘅歌,可以話係達成願望,成就解鎖。」

睇晒成篇嘢都唔知講緊邊個
作者: losyes    時間: 2021-10-26 17:54

我睇ig comments見到有hellosss質問點解咁快上megahit,又見到姜糖鬧viu/花姐,但係見唔到有人鬧mischa喎
真係屈得就屈
作者: ambrose121    時間: 2021-10-26 17:58

我睇ig comments見到有hellosss質問點解咁快上megahit,又見到姜糖鬧viu/花姐,但係見唔到有人鬧mischa喎
...
losyes 發表於 2021-10-26 17:54

暫時睇就係,遲啲就唔知
作者: cathay1996    時間: 2021-10-26 17:58

《心獸(怪物version)》

咩來沒人識的歌
歌名好尷尬
作者: 阿mark    時間: 2021-10-26 18:12

咁都要閙??
作者: LoveMirkay520    時間: 2021-10-26 19:00

無聊
作者: John    時間: 2021-10-26 19:05

今次無緣與同場的MIRROR成員AK(江熚生)、Lokman(楊樂文)和樂隊ONE PROMISE合唱

Tiger's door live!
作者: boy4dudes    時間: 2021-10-26 19:18

實話係 fill 下 Sony CC 嘅冠軍歌 quota, 今次輪到 Mischa 啫

Jason 3
Cath 2
Mischa 2
Phil 2
Karen 1

Karen 係特別 case, 下次又輪到 Cath or Phil.
作者: 星夢情真    時間: 2021-10-26 20:56

身敗名裂咁誇張
作者: gigingng12    時間: 2021-10-26 21:39

咩事呀~
作者: kenneth    時間: 2021-10-26 22:30

吹得就吹
作者: rickychan0809    時間: 2021-10-26 23:23

有幾多姜濤fans真係鬧Mischa?

最多咪鬧CC個榜
作者: hictons    時間: 2021-10-27 00:39

咁都可以屈到Mischa?
作者: beethoven250    時間: 2021-10-27 00:48

寫到冇野好寫
作者: aegeanangel    時間: 2021-10-27 04:09

CC榜就真係算x數啦
fans好早已經識鬧CC,無人鬧Mischa。。。
作者: kwanie    時間: 2021-10-27 12:06

美貨FANS 仲未入嚟
作者: delightcantopop    時間: 2021-10-27 15:03

每星期日晚睇CC榜FB同IG post留言已經成為routine
作者: Solomon    時間: 2021-10-29 03:47

每星期日晚睇CC榜FB同IG post留言已經成為routine
delightcantopop 發表於 2021-10-27 15:03

d cm仲好睇過個CC榜

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2