標題: 陳卓賢嘉賓環節被cut JJ監製稱溝通問題致歉 [打印本頁]

作者: losyes    時間: 2023-3-20 09:23     標題: 陳卓賢嘉賓環節被cut JJ監製稱溝通問題致歉

歌手林俊傑(JJ)的《JJ20世界巡回演唱會香港站》日前(17日)開始舉行,昨日(19日)是第三場,而網上一直流傳第三場的嘉賓是男團MIRROR,網上賣票平台亦有人以MIRROR為嘉賓作招徠。

但昨晚只有JJ一個人由頭唱到尾,沒有邀請嘉賓上台,甚至去到encore環節也不見MIRROR或任何嘉賓上台。而在接近完場時,疑是嘉賓的MIRROR成員邱士縉(Stanley)在社交平台上載了與江X生(AK)、陳卓賢(Ian)、楊樂文(Lokman)、李駿傑(Jeremy)、邱傲然(Tiger)及王智德(Alton)的合照,並寫下:「要記念吓!」有網民認得他們背後的場景正是JJ辦演唱會的中環海濱,因為JJ演唱會範圍用黑布圍起,正與他們背後的場景相乎。據知昨日一場演唱會是Ian做嘉賓,而其他兄弟是來看他的演出。

Stanley上載相片後,AK、Ian、Jeremy及Tiger都有轉發該照片,Ian更轉發說︰「記低」,有傳因為公司以安全理由,不讓Ian上台做嘉賓,但說法未經官方證實,更有指Ian在不能上台表演後,已經在社交平台立即取消追蹤JJ。而有粉絲指出,其實昨日JJ的演唱會前Ian已經參與過彩排,而伴奏音樂亦已經準備好,不知道為什麼最後不讓Ian上台。

而主辦單位回覆傳媒查詢則説:「由於製作團隊與MIRROR方面溝通上出現問題,所以取消相關演出環節。」

Link

Update:
MIRROR經理人花姐今日中午作出回應:「JJ演唱會製作單位已就溝通和安排上的錯誤向我們表達歉意,MIRROR團隊衷心祝福JJ餘下香港個唱繼續演出成功,更期待未來有機會可與JJ在音樂上多方位合作。」

林俊傑演唱會香港區監製Jacky Lee李志倫在個人帳號發文:「本人Jacky Lee 李志倫作為林俊傑JJ20 世界巡迴演唱會香港站監製、同時也是JJ與Mirror雙方就表演安排之溝通橋樑。因錯誤傳遞雙方訊息、導致表演形式上出現嚴重落差;最後在雙方一致決定下、取消了此嘉賓環節。本人就有關錯誤安排向JJ、lan、Mirror、主辦單位和所有觀眾致上最大最真誠歉意。希望大家原諒。」

延伸閱讀:
Ian歌名變拼音 Wyman否認暗寸唱片公司求X其
作者: 風見志郎    時間: 2023-3-20 10:09

咁JJ係咪要滾出香港
作者: lorbat    時間: 2023-3-20 10:48

有傳因為公司以安全理由,不讓Ian上台做嘉賓

上年大電視跌落黎都俾成班鏡上, 今次點會咁兒戲呀
作野都俾個好d既理由
作者: kevin2011    時間: 2023-3-20 10:52

有傳聞話係JJ喺綵排期間注意到鏡仔們走音程度超乎佢預期,於是決定緊急煞停呢個環節
作者: MCmatt    時間: 2023-3-20 11:03

想聽我賢唱JJ歌啊
作者: hehe    時間: 2023-3-20 11:15

JJ敢得罪班鏡粉係威嘅
作者: VitoVibes    時間: 2023-3-20 12:01

JJ敢得罪班鏡粉係威嘅
hehe 發表於 2023-3-20 11:15

不愧是天王風範…
作者: samcheng    時間: 2023-3-20 12:06

據知演唱會主辦方與MIRROR溝通上出現重大問題,多番協調都不成功,最終決定取消相關環節,不獲尊重的Ian社交網亦即時Unfollow林俊傑,雖然7子臨時被「彈鐘」,但亦有拍下合照,笑指要留作紀念。
作者: huntergon    時間: 2023-3-20 12:07

花多d時間喺作曲同練歌到la,搶我迦迦唱作人獎,仲想猴住男歌手獎,哎......
作者: losyes    時間: 2023-3-20 12:08

被JJ婉拒當其表演嘉賓,事後回應:「人地JJ係天皇巨星,自己只係個歌星。」

#改編對白
作者: kio0909    時間: 2023-3-20 12:12

JJ已經觸犯鏡安法
作者: edwardngwy    時間: 2023-3-20 12:53

_ _被CUT 嚇鬼死
作者: kenneth    時間: 2023-3-20 13:20

好似講到啲咩好大件事咁
作者: LushKillYourMus    時間: 2023-3-20 13:52

好似講到啲咩好大件事咁
kenneth 發表於 2023-3-20 13:20

記者以外無人係贏家嘅新聞,邊個最鍾意?
作者: PenguinMusic    時間: 2023-3-20 14:08

一句「記低」可以炒作到冚世界炒大鑊
娛記又贏
作者: AndyChoi    時間: 2023-3-20 14:22

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會
作者: 風見志郎    時間: 2023-3-20 14:54

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會 ...
AndyChoi 發表於 2023-3-20 14:22

亞洲? 世界!
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-20 15:05

"記低" ---> Ian 係記仇嘅
Ian and Stanley crossed their arms 個樣好串.
作者: Solomon    時間: 2023-3-20 15:24

有關方面回覆傳媒是溝通問題所致,亦有消息指Ian事後在Instagram立即取消追蹤JJ。今日(20日)有傳媒報道,溝通最大分歧為JJ一方,有指JJ一直以為邀請了MIRROR全體成員擔任嘉賓,但最後發現原來其他成員不上台,只有Ian陳卓賢合唱及獨唱演出。由於誤會直至演出前才發現,最後JJ及MIRROR雙方未能達成共識,惟取消昨晚的嘉賓環節。
作者: huntergon    時間: 2023-3-20 16:03

小氣鬼唱作銅Ian
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-20 16:25

有指 JJ 一直以為邀請了 MIRROR 全體成員擔任嘉賓? 全體成員? Really?

JJ 工作人員 sent 邀請時發緊夢? 定係 JJ 同佢 d 員工太天真, 以為自己夠紅請到全隊? or 以為請一個 = 全體?

Alan Walker 請全隊都只有十一條友出席
作者: 風見志郎    時間: 2023-3-20 17:08

小氣鬼唱作銅Ian
huntergon 發表於 2023-3-20 16:03

marked
作者: myrichardac    時間: 2023-3-20 17:32

花姐又發作,ian契仔個名真係冇屈佢
作者: CircleXoX    時間: 2023-3-20 17:32

林俊傑呢d38線暗星,居然不給面子我們香港培養的亞洲巨星團體,下次別想來香港開演唱會 ...
AndyChoi 發表於 2023-3-20 14:22

曲到圓一定係金曲獎男歌手JJ有眼不識香港天團mirror喇
ian冇得做就即unfo,都幾大牌

但人哋寧願唔要嘉賓、改埋rundown都彈你鐘仔
作者: hehe    時間: 2023-3-20 17:38

Ian識英文你都唔請
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-20 17:39

有人已經食左死貓

https://www.hk01.com/article/879 ... utm_medium=referral

林俊傑演唱會取消 Ian 做嘉賓, 監製 李志倫 公開道歉承認誤傳訊息.

演唱會香港區監製 李志倫 就事件回覆傳媒表示:「本人作為JJ20世界巡迴演唱會香港站監製, 同時也是 JJ 與  MIRROR 雙方就表演安排之溝通橋樑。因錯誤傳遞雙方訊息, 導致表演形式上出現嚴重落差;最後在雙方一致決定下, 取消了此嘉賓環節。本人就有關錯誤安排致上最大歉意。」
作者: huntergon    時間: 2023-3-20 17:40

被JJ婉拒當其表演嘉賓,事後回應:「人地JJ係天皇巨星,自己只係個歌星。」

#改編對白 ...
losyes 發表於 2023-3-20 12:08
Ian好有自信啵,招黑方面
作者: yoshizawa    時間: 2023-3-20 17:54

2邊都唔抵爭
有乜理由唔係一早傾好晒條件? 冇人簽合同?就咁講就係?
作者: CircleXoX    時間: 2023-3-20 18:22

Ian好有自信啵
huntergon 發表於 2023-3-20 17:40

成件事最癲係ian、花viu、鏡粉竟然覺得,一個鏡仔就夠班去同金曲歌王合唱
我冇買飛都知JJ紅咗華語區好多年喇

由12變成1個hea鳩人,諗住渾水摸魚借人演唱會宣傳自己仔

唔尊重人在先,又唔係有d咩實力征服人,被彈鐘仔都係攞嚟衰
事後仲unfo前輩,小家又自負,人哋識你老鼠
mirror平時喺香港被吹捧得太犀利,心很紅
作者: hkbaby    時間: 2023-3-20 18:27

有指 JJ 一直以為邀請了 MIRROR 全體成員擔任嘉賓? 全體成員? Really?

JJ 工作人員 sent 邀請時發緊夢? 定 ...
boy4dudes 發表於 2023-3-20 16:25

甘可能人地台灣人真係吾覺得Mirror 天團好紅呢 至少香港好多人又真係識係同sa 合唱果首 小酒窩,甚至橫跨東南亞。
作者: hkbaby    時間: 2023-3-20 18:32

marked
風見志郎 發表於 2023-3-20 17:08

本小氣薄呢?事實上,人氣: JJ>Mirror,點解吾認清事實?
唱歌上,1個贏晒12個啦
作者: JasOh103    時間: 2023-3-20 19:49

嚇死
以為陳卓賢JJ被cut
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-20 19:56

甘可能人地台灣人真係吾覺得Mirror 天團好紅呢 至少香港好多人又真係識係同sa 合唱果首 小酒窩, ...
hkbaby 發表於 2023-3-20 18:27
其實 JJ 係新加坡人

Shout out to Stefanie, Tanya and Singapore Kenny (Khoo), not Philippine Kenny (Kwan)
作者: losyes    時間: 2023-3-20 20:07

其實我真係唔係咩粉, 不過覺得佢啲歌幾好聽, 又識作曲......咁有才華唔 deserves 比人咁彈鐘
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-20 20:23

JJ reminds me of 啤梨

作者: losyes    時間: 2023-3-20 20:37

JJ本來可能想同姜B合唱追

[YouTube]PG-SMRwsEnA[/YouTube]
作者: hkbaby    時間: 2023-3-20 21:37

其實 JJ 係新加坡人

Shout out to Stefanie, Tanya and Singapore Kenny (Khoo), not Philippin ...
boy4dudes 發表於 2023-3-20 19:56

我知,特登睇過資料話係 新加坡籍台灣男歌手。
作者: hkbaby    時間: 2023-3-20 21:47

成件事最癲係ian、花viu、鏡粉竟然覺得,一個鏡仔就夠班去同金曲歌王合唱
我冇買飛都知JJ紅咗華語 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-20 18:22

如果事主係Lady Gaga ,仲係米一個Ian 就足夠?Sorry, An 盧 美濤 代表作我會識1-2首,但Ian 我自己真係聽過,但一首都吾記得,只係印象佢把聲好悶冇特色。
作者: huntergon    時間: 2023-3-20 21:53

JJ本來可能想同姜B合唱追
losyes 發表於 2023-3-20 20:37

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>姜濤
作者: stephybest    時間: 2023-3-20 22:02

陳卓賢做JJ嘉賓環節被cut —> 陳卓賢做嘉賓被cut JJ環節
咁危險 當然取消!!!要保護Ian子孫根!!!
作者: on07111    時間: 2023-3-20 22:16

擔心陳卓賢JJ比人攻擊
作者: losyes    時間: 2023-3-20 22:42

陳卓賢做JJ嘉賓環節被cut —> 陳卓賢做嘉賓被cut JJ環節
咁危險 當然取消!!!要保護Ian子孫根!!! ...
stephybest 發表於 2023-3-20 22:02

標題黨fun
作者: losyes    時間: 2023-3-20 22:45

擔心陳卓賢JJ比人攻擊
on07111 發表於 2023-3-20 22:16

軒公會好傷心
作者: masterdragon    時間: 2023-3-20 23:21

作者: CircleXoX    時間: 2023-3-20 23:48

如果事主係Lady Gaga ,仲係米一個Ian 就足夠?Sorry, An 盧 美濤 代表作我會識1-2首,但Ian 我自己真係 ...
hkbaby 發表於 2023-3-20 21:47

派得一件ian去,仲要唔係最紅嘅兩件真係講幾句雞腸就當自己衝出咗國際咁
係得JJ呢啲級數嘅先唔怕你鏡安法

治下呢班大頭怪都好,人哋開世界巡迴又唔洗靠鏡粉買飛
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 00:04

派得一件ian去,仲要唔係最紅嘅兩件真係講幾句雞腸就當自己衝出咗國際咁
係得JJ呢啲級數嘅先唔怕 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-20 23:48

最好笑D 鏡粉當正佢地天皇巨星,問人JJ 何得何能請FULL TEAM 。  鏡粉又笑人咩俾一個人錢,妄想請晒12個。
但有冇腦稔下人地正式亞洲巨星吾係俾吾起錢,而係覺得佢地偶像吾值呢?
作者: LushKillYourMus    時間: 2023-3-21 00:42

怕佢煲緊24-26是但一日驚喜現身大和解,到時大家又被參與PR
Ian暫時都係慘啲嘅,少左個獨當一面嘅機會
作者: losyes    時間: 2023-3-21 00:52

怕佢煲緊24-26是但一日驚喜現身大和解,到時大家又被參與PR
Ian暫時都係慘啲嘅,少左個獨當一面嘅機會 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-3-21 00:42

即場表演重新follow?
作者: kenneth    時間: 2023-3-21 02:15

最好笑D 鏡粉當正佢地天皇巨星,問人JJ 何得何能請FULL TEAM 。  鏡粉又笑人咩俾一個人錢,妄 ...
hkbaby 發表於 2023-3-21 00:04

乜請嗰堆人要畀錢㗎!?
作者: hello12324    時間: 2023-3-21 03:02

留意到VIU PR又開始帶風向啦
作者: myrichardac    時間: 2023-3-21 07:20

hello12324 發表於 2023-3-21 03:02

反鏡嘅帶緊風向就真,件事明顯就係雙方溝通有問題,演唱會方臨時彈鐘
筆帳點都唔會算到鏡身上啦

而家就扯埋d咩鏡安法(你偶像臨場俾人彈鐘,fans有咩可能唔出聲)、jj紅過鏡、唔夠資格做嘉賓
借機反鏡,明明演唱會導演都認左錯
作者: MCmatt    時間: 2023-3-21 07:58

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong(AK)、Alton、Jeremy、Tiger及Stanley為撐他而列隊陪綵排兼捧場!不過,有消息指Ian上台綵排完後,有傳JJ一直以為嘉賓是MIRROR全體12子,當發現只有Ian一個時大表錯愕,有人問:「不是全體MIRROR嗎?只得一個?」似嫌他不夠「分量」。
當眾受辱的Ian深感委屈,但最令他忍無可忍是有人「提議」:「叫台下睇騷嘅6個上台伴舞!」好兄弟被視為「臨記」,Ian難忍隊友不受尊重,在公司允許下憤然拉隊走人,更即晚Unfollow JJ的社交網,用「劃清界線」捍衞僅餘的尊嚴!而Stanley事後在社交網上載7子於演唱會場內的合照,留言「要紀念吓!」似暗示要記住「被彈鐘」的不快經歷,又或「好兄弟共同進退」。

====================================

我賢撐團魂….
(不代表或認同其他hellosss嘅發表啦) 個人唔會覺得一個新晉歌手可以同天王比啦,相信我賢性格都會想珍惜呢個受寵若驚嘅合作機會先會努力去排練。根本係主辦嘅問題…
唔想賢JJ被cut
作者: lmml4    時間: 2023-3-21 08:11

反鏡嘅帶緊風向就真,件事明顯就係雙方溝通有問題,演唱會方臨時彈鐘
筆帳點都唔會算到鏡身上啦  ...
myrichardac 發表於 2023-3-21 07:20

請一隊人同請一個人好大分別
寫訊息果時好難有誤會
尤其係你要請某某隊員果時會講清楚個名
你早會叫某班同學/某Team同事,到頭來都唔會走出1個人黎啦
作者: losyes    時間: 2023-3-21 08:47

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong ...
MCmatt 發表於 2023-3-21 07:58

在成功的背後,有賴他們一直默默耕耘,對自己工作有要求、有態度。Anson Kong參加《全民造星》期間,接受傳媒訪問時指,他做過兩年舞蹈員,一心想成為歌手的他,不喜歡站在藝人後面表演,於是決定參加比賽,給自己一個機會。

不過慢歌點伴舞?
作者: 風見志郎    時間: 2023-3-21 08:57

誤會12子全體上台
事實上,Ian本來的確是演唱會嘉賓,前日更準時到場地綵排一首歌,隊友Lokman、Anson Kong ...
MCmatt 發表於 2023-3-21 07:58

咁JJ就唔啱啦,話曬12子都係亞洲第一,JJ頂多都係亞洲第二。
作者: Cath    時間: 2023-3-21 09:03

hello12324 發表於 2023-3-21 03:02

鏡點都係輸家
一方面就算有人食死貓道歉,都有網絡人士抽水話係被彈鍾

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig yt洗版,台灣樂迷點會唔反感,以後攻台灣市場更不順利
作者: on07111    時間: 2023-3-21 09:04

咁JJ就唔啱啦,話曬12子都係亞洲第一,JJ頂多都係亞洲第二。
風見志郎 發表於 2023-3-21 08:57

12個人已經霸咗頭12位
JJ 最多排13
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 09:15

鏡點都係輸家

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig ...
Cath 發表於 2023-3-21 09:03

真係好心佢地啦,撩事鬧非,要搞到全球犯眾憎先安樂。當正自己偶像世界第一,真係厚顏無恥
吾知佢地班人心目中12條友係米高level 過Lady Gaga,BTS ,Mariah Carey (MC)?
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 09:20

JJ 最多排13
on07111 發表於 2023-3-21 09:04

可能動搖緊 披頭4 世一地位,人地只有6億銷量,相信12條友好快追到
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 09:23

乜請嗰堆人要畀錢㗎!?
kenneth 發表於 2023-3-21 02:15

FB 鏡粉話佢地價值不菲,天價。
作者: kenneth    時間: 2023-3-21 09:37

FB 鏡粉話佢地價值不菲,天價。
hkbaby 發表於 2023-3-21 09:23

人哋畀機會你演出重想點?
有前科而言對佢哋有安全疑慮都好正常
曾經獲得邀請都應該要有感恩嘅心啦
自己做好啲專業啲就唔會搞成咁啦真係
作者: John    時間: 2023-3-21 09:39

myrichardac 發表於 2023-3-21 07:20

好明顯啦
呢個post都係反鏡最興奮
作者: losyes    時間: 2023-3-21 10:10

JJ 最多排13
on07111 發表於 2023-3-21 09:04

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Anthony
作者: samcheng    時間: 2023-3-21 10:18

所以上次周興哲只請MC係可以理解期待林宥嘉、周杰倫、韋禮安等重量級嘉賓
作者: hkaddoil    時間: 2023-3-21 10:52

成件事其實好小事,不過即刻unfollow又真係樣衰咗啲
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 10:59

其實點解甘多反鏡,都同好多鏡粉平時對其他歌手ge 所作所為有關,一有人吾認同就火力全開破轟人地,自然人地其他歌手fans對鏡反感。
作者: Gary    時間: 2023-3-21 11:05

鏡點都係輸家

何況係已道歉情況下,鏡粉去jj ig ...
Cath 發表於 2023-3-21 09:03

大膽講句,就算冇呢件事,佢地都冇乜可能攻到台灣市場。
作者: kwanie    時間: 2023-3-21 11:33

本身個標題咁精彩居然無人討論
作者: Cath    時間: 2023-3-21 12:27

Gary 發表於 2023-3-21 11:05

大國又去台灣拍劇又R咁多台灣合作如意算盤落空
作者: 阻住    時間: 2023-3-21 12:28

開始有台灣媒體報導呢單嘢啦但可惜Mirror呢個名依然不配係標題出現

林俊傑香港開唱傳「退貨嘉賓」 當紅男團氣炸IG退追蹤
https://ynews.page.link/DM152

林俊傑演唱會驚爆「氣走嘉賓」!香港當紅男團被輕視拒上台 IG立刻退追他
https://ynews.page.link/bXVWn

台灣反鏡Haters留言
如果不是大螢幕壓傷舞者,還真是不會知道這個團體

香港人都很自以為是~~等你們有四大天王的名氣再說~~
作者: mosesming    時間: 2023-3-21 12:30

喜歡卓賢
喜歡JJ
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 13:32

人哋畀機會你演出重想點?
有前科而言對佢哋有安全疑慮都好正常
曾經獲得邀請都應該要有感恩 ...
kenneth 發表於 2023-3-21 09:37

其實同JJ同台已經賺左好多,人地紅遍亞洲,間接幫你宣傳。班鏡粉仲井底之蛙仲話人俾吾夠錢,仲大聲夾惡
作者: cmho    時間: 2023-3-21 13:46

陳卓賢嘉賓環節被cut JJ, 監製稱溝通問題致歉
陳卓賢嘉賓環節被cut,  JJ監製稱溝通問題致歉
前者好似juicy D
作者: hehe    時間: 2023-3-21 15:22

人哋英文人黎,唔稀罕啲中文地方啦
作者: VitoVibes    時間: 2023-3-21 16:09

最後是林俊杰方致歉,揚我鏡威!!!
作者: boy4dudes    時間: 2023-3-21 18:05

真, 有人食死貓, 死貓變更大

拒絕 JJ 變成證明 MIRROR 有半團魂

https://www.hk01.com/article/879442?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

Ian 中午已經到達表演場地進行綵排,但在綵排時 JJ 以為是 MIRROR 的所有成員都會上台,最後卻只有 Ian 會上台與他合唱,他即時感到錯愕,並詢問是大會問不是全團都來嗎?報導更指有人覺得只得 Ian 一個不夠撐場。而 MIRROR 其他成員 Lokman、AK、Jeremy、Tiger、Alton 及 Stanley 其實亦有陪同 Ian 到場為他打氣及陪伴綵排,當 JJ 知道只有 Ian 時,有人即時提議讓陪同 Ian 到場的 MIRROR 成員都上台為 Ian 及 JJ 伴舞。據知當時 Ian 聽到後這句話後有感不受尊重,來支持他的隊友變成「臨記」,所以在得到公司的同意之下便與隊友離開現場,更即時取消關注 JJ。Stanley 前日亦上載了在演唱會場內的合照,並留言「要紀念吓!」疑似因為發生不愉快事件而記錄下來,隊員亦有轉發疑以示共同進退。
作者: SugarFree    時間: 2023-3-21 18:55

JJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Anthony
losyes 發表於 2023-3-21 10:10
荃力支持Anton Lee
作者: losyes    時間: 2023-3-21 20:12

成件事其實好小事,不過即刻unfollow又真係樣衰咗啲
hkaddoil 發表於 2023-3-21 10:52

已經留咗手無出聲明

作者: CircleXoX    時間: 2023-3-21 21:08

好癲 一條鏡唔夠班被彈鐘,viu跌咗落地想揦返拃沙

pr稿講成係ian主動走人,仲順勢幫佢煲埋義氣形象,d手法勁過蛋記
作者: oreo    時間: 2023-3-21 22:13

第一次聽嘉賓會被人彈鐘
長知識
鏡仔果然為樂壇寫上新一頁
作者: LoveMirkay520    時間: 2023-3-21 22:15

Cut JJ
作者: hkbaby    時間: 2023-3-21 22:25

好癲 一條鏡唔夠班被彈鐘,viu跌咗落地想揦返拃沙

pr稿講成係ian主動走人,仲順勢幫佢煲埋義氣形 ...
CircleXoX 發表於 2023-3-21 21:08

如果人地正式交代詳情,甘點算?
作者: gzsbx3    時間: 2023-3-21 23:18

開始有台灣媒體報導呢單嘢啦但可惜Mirror呢個名依然不配係標題出現

林俊傑香港開唱傳「退貨嘉賓」 當紅男團氣炸IG退追蹤
https://ynews.page.link/DM152

林俊傑演唱會驚爆「氣走嘉賓」!香港當紅男團被輕視拒上台 IG立刻退追他
https://ynews.page.link/bXVWn

台灣反鏡Haters留言
如果不是大螢幕壓傷舞者,還真是不會知道這個團體

香港人都很自以為是~~等你們有四大天王的名氣再說~~
阻住 發表於 2023-3-21 12:28

D口吻咁似大陸人嘅?舞台事故、掃掃掃、被彈鐘然後取關天王、粉絲攻擊天王,樣樣都係亞洲第一,恭喜曬
作者: lemontea1069    時間: 2023-3-21 23:34

鏡粉係最強豬隊友
作者: kenneth    時間: 2023-3-21 23:41

鏡粉係最強豬隊友
lemontea1069 發表於 2023-3-21 23:34

意外激發新一波港臺衝突
作者: stephybest    時間: 2023-3-21 23:57

林俊傑香港開唱傳「 ...
阻住 發表於 2023-3-21 12:28

鏡仔攻台失敗
作者: losyes    時間: 2023-3-22 00:07

[YouTube]4-H1rRzegsg[/YouTube]

新加坡藉台灣歌手都係隊友粉
作者: AndyChoi    時間: 2023-3-22 00:23

爛鏡出道咁多年來,台灣串流榜單來來去去只有陳奕迅和GEM.他們在哪,要紅早紅了
作者: on07111    時間: 2023-3-22 00:36

新加坡藉台灣歌手都係隊友粉
losyes 發表於 2023-3-22 00:07

九澤CP>登神cp
作者: kenneth    時間: 2023-3-22 00:48

鏡仔攻台失敗
stephybest 發表於 2023-3-21 23:57

一早就拍過齣台劇好似講殭屍
拍完無人理
作者: lemontea1069    時間: 2023-3-22 11:31

一早就拍過齣台劇好似講殭屍
拍完無人理
kenneth 發表於 2023-3-22 00:48

由始至終只係鏡粉打飛機
作者: hkbaby    時間: 2023-3-22 16:48

鏡仔攻台失敗
stephybest 發表於 2023-3-21 23:57

人地話要進軍國際市場,台灣就冇所謂啦期待佢地下首英文SINGLE 可以FT. LADY GAGA /ARINGA GRANDE,反正大家都甘紅。
作者: myrichardac    時間: 2023-3-22 17:37

上微博熱搜五
作者: FoldCC    時間: 2023-3-22 17:45

人地話要進軍國際市場,台灣就冇所謂啦期待佢地下首英文SINGLE 可以FT. LADY GAGA /ARINGA GRAND ...
hkbaby 發表於 2023-3-22 16:48

環球不了

支持12件搵Dove Cameron/Tate McRae果堆Team Sony新人Ft.
作者: hkbaby    時間: 2023-3-22 18:32

上微博熱搜五
myrichardac 發表於 2023-3-22 17:37

太好了,打開左內地市場,應該可以好快上春晚
作者: hkbaby    時間: 2023-3-22 18:33

環球不了

支持12件搵Dove Cameron/Tate McRae果堆Team Sony新人Ft. ...
FoldCC 發表於 2023-3-22 17:45

不如搵REBECCA BLACK 啦,整首SINGLE 叫 SUNDAY
作者: hkbaby    時間: 2023-3-22 23:26

由始至終只係鏡粉打飛機
lemontea1069 發表於 2023-3-22 11:31

吾準你甘講,你吾接受現實姐。人地話晒都全球俊男排第5
作者: justin    時間: 2023-3-23 02:17

Ian所作所為好低B
好感直線下降
作者: schoe    時間: 2023-3-23 10:50

JJ =jackson wang = 世界仔
作者: SPNicole    時間: 2023-3-23 15:59

A disgrace lmao

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2