標題: 【是的,我們曾不和】傅穎突自揭 遭Cookies某成員抹黑排擠 [打印本頁]

作者: Kyle_    時間: 2015-4-17 16:15     標題: 【是的,我們曾不和】傅穎突自揭 遭Cookies某成員抹黑排擠

昔日嘅女子組合Cookies,即使解散咗,都是非多多,始終都係一班女仔嘛,o依家呢個年紀都開始結婚,好似退出嘅成員何綺玲(Elaine)同蒲茜兒(Serena)已經嫁咗做人妻,不過咁啱得咁橋,佢兩個結婚有請餅碎去飲,唯獨就係冇請最近傳出嫁內地富二代嘅舊成員傅穎(Theresa)。

日前Theresa自己喺微博貼咗隻手戴巨鑽嘅相,咪就係惹來各方猜測,仲有周刊去追訪傅媽媽,當時Theresa受訪表示:「其實都嚇到媽咪,突然有人影佢相。」每次Cookies成員結婚都冇請佢,其實交情唔深就一定嘅,不過Theresa今日突然開咗個新浪博客寫咗篇文,除咗承認同Cookies一班成員冇聯絡,又話每次Cookies有咩事又搵佢回應冇乜意義,仲間接承認以前Cookies內部的確係有「分黨分派」,佢仲被排擠,節錄如下:

「近幾年,我已經無心再為一些假新聞和假消息作回應了,因為我明白到,無論我怎樣解釋也是徒然。當別人帶著有色眼鏡看你,你在別人心中便有了一個既定形象,然後你說甚麼都會給你加上語氣助詞,做甚麼都會給你加上目的。」

關於結婚報道:

「這並不是我第一次被揑造新聞,我還好,但騷擾到我家人,就很不好。如果是你的親人被騷擾,你會怎麼樣?」
「我並沒有秘婚,也還沒有結婚,戒指是戲裏的道具。」
「這麼多年了,關於我的新聞總要問十多年前的組合成員作回應。坦白說,我們確實很多年沒聯繫,相信我們彼此也不太清楚對方現在的為人和生活。除了在她們生日和結婚時我有送上祝福,其他時候我們並沒聯繫。找跟當事人沒交流的人作回應,好像沒有什麼意義。就如同每次她們出新聞時問我回應,我除了站在保護她們的立場去回答,個中因由我確實不瞭解。」

關於前隊友:
「很遺憾我跟她們沒變成知心好友,對上一次真正的溝通應該是2012年吳雨霏辦演唱會的時候,被邀請時我也感到很高興,也很希望能夠參與其中,當時她們更對我的顧慮作出保證:不會有人在那時候向媒體對我作出言語上的攻擊。可惜當下我在台灣拍攝電視劇,實在分身無術。」

「後來前隊友在專訪裏也有說到我們以前分黨分派的來龍去脈,我被問及時沒多作解釋和回應,因為我覺的那些已經是很多年前的事了,現在大家各有各的工作和生活,實在沒必要再提。但事實說明,有些事情,不明說反而讓人惦記。所以這一次,我不希望借別人的嘴巴,也不希望借別人的筆,就想簡單的回應這一次。」

「是的,那時候被排擠了,所以我們的關係一直沒有很親密。關於排擠,是抹黑也好,誤會也罷,那段不愉快的時間都已經過去了,而且也過去很久了。現在我們都長大了,有些更成家了,就算私下我們沒有交集,我也希望她們每一位都幸福安好。至此以後,有關於我們不和的實情,不用再旁敲側擊了。是的,我們曾不和,現在也不熟,可我們不是敵人。」

source: http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150416/53639766

--------------------------------------------------------------------
之前都已經好好奇, 自從佢地單飛, 到後來各自離開金牌時,
點解好似成日都唔見Theresa同其他餅碎有任何聯繫同同場咁
原來當年話佢地不和係堅既....睇黎當年Theresa同stephy 真係爭隊長
更估唔到Theresa竟然係哩個時候爆哂seed....
至於cm天后阿霏, 可能佢年齡較細, 被人照顧多,
好似冇點見佢同其他成員有不和
反之仲好似幾fd咁
作者: Kyle_    時間: 2015-4-17 16:17

其他相關新聞:
【餅碎結婚】傅穎冇被邀請 Stephy:又唔係我結婚!
至於噚日個婚禮,Cookies唔齊人喎,Stephy都話:「係其中五個齊咗。」點解唔請傅穎Theresa、要佢一個人喺ig晒微罅咁陰公?佢就話:「又唔係我結婚,我都唔知佢有冇請佢(傅穎)。所以我哋只係約圍內幾個。」又話:「唔好再話我哋不和啲嘢,講咗好耐,唔想影響大家,大家都唔想回應。」

咁驚唔驚下次見面尷尬?Stephy謂:「咁又唔會,真係咁耐都冇見過,亦都冇一齊做嘢。唔想越講越複雜,一旦答咗又令人誤會。」 佢又坦言冇再同Theresa聯絡:「真係冇聯絡,睇報道知對方成日唔喺香港。」
【同Angela唔妥到出面】傅穎自爆 俾餅女指住嚟鬧
突然「被結婚」嘅傅穎,今午突然於微博貼長文,一則澄清冇秘婚,同時亦交代佢同餅女Cookies眾成員之關係,傅穎更寫道,對上一次真正溝通應該係2012年吳雨霏開演唱會,當時眾成員更對佢作出保證:「不會有人在那時候向媒體對我作出言語上的攻擊」,究竟呢個「有人」係邊個?好自然令人聯想到,就係以「舊同事」形容傅穎嘅Angela區文詩。

去年7月,傅穎接受周刊專訪時,已曾大談同眾餅女關係。當時九餅時代嘅Cookies,已略聞分黨分派;到四餅,不和傳聞更不脛而走。四餅之一楊愛瑾(Miki)更直言佢哋同傅穎「冇偈傾」到好出面,傅穎憶述一次九餅時代一齊拍網劇 :「我哋喺一架雙層巴士上,突然間其中一個隊員走過來指住我鬧。內容、有冇講粗口,我已經忘記,當時我好surprise。後來我問另外一個隊員點解佢會咁樣鬧我?佢話因為某人話我咁樣咁樣,於是謠言四起,我話:『我真係冇呢啲咁嘅嘢!』」

到四餅年代,又一次,傅穎話:「有一個畫面係我哋四個出席活動,佢三個唔講嘢,但又笑得好開心。或者如Miki所講,我要求很高,對自己嘅鞭策好嚴謹,所以都會俾身邊人帶來壓力。」

傅穎同Mike、Kary吳雨霏都有偈傾,至於同Stephy鄧麗欣,大多都係當年因為兩人經常被比較,自自然然就傳不和。但傅穎同區文詩,似乎真係唔妥到出面。

去年區文詩生日,被問到沒有邀請傅穎出席生日派對,區文詩話:「唔會因為外間點睇而請自己唔想請嘅人。」傅穎接受訪問時講起區文詩,就話:「我真係唔知道原因,不如你幫我問問佢。有時聽收音機,佢喺節目偶爾都會提及我,又會講一、兩句唔太好嘅說話。雖然我不明白原因,但我都希望佢好。」又笑言:「呢十多年來,佢一直都沒有忘記過我,我依然喺佢心中……哈哈!」
all source from apple daily
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-17 16:35

指住黎鬧個個一定係Angela
作者: mamakin    時間: 2015-4-17 16:37

「很遺憾我跟她們沒變成知心好友,對上一次真正的溝通應該是2012年吳雨霏辦演唱會的時候,被邀請時我也感到很高興,也很希望能夠參與其中,當時她們更對我的顧慮作出保證:不會有人在那時候向媒體對我作出言語上的攻擊。可惜當下我在台灣拍攝電視劇,實在分身無術。」

開心。。。証明左阿霏冇講大話 真係有請美褲

但係Angela又好似做得太盡。。。
作者: moxy    時間: 2015-4-17 16:41

呢個時間爆新聞 怕且都系想返香港發展 造定個勢?
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-17 16:44

呢個時間爆新聞 怕且都系想返香港發展 造定個勢?
moxy 發表於 2015-4-17 16:41

唔會番香港發展
作者: Kyle_    時間: 2015-4-17 16:46

rubylovessss 發表於 2015-4-17 16:35

why ruby 姐你好嬲同好憎angela 咁??佢兩個點解會針鋒相對?
作者: alexleung    時間: 2015-4-17 17:08

睇黎以後都唔會有機會睇到4餅齊人同台合唱

作者: 黃家正    時間: 2015-4-17 17:10

Theresa真系陰公豬。。。 甘講法佢EQ都算高lol,Miki Stephy Angela擺明同佢唔Friend,得Kary似乎同佢有少少交情。Stephy好似無正面講過Theresa,Angela印象中真係 唔妥佢。Shine演唱會請Cookies(七餅)做嘉賓,Theresa照舊無到。但係有少少可惜,Kary個show最後Theresa去唔倒。

不過佢話對自己要求高,但係D live可以屎到。。。講翻當年,陳輝虹當年雪藏Theresa都好過份,明明花吃了那女孩 果期Thereasa都叫紅過。去星皓簡直係換個雪櫃。。
作者: Lewis    時間: 2015-4-17 17:19

太好喇
美霏真係好好人好nice好感動人間有愛
作者: -Prince-    時間: 2015-4-17 17:33

其實呢個都公開既秘密好多年啦
仲以為有咩爆
作者: 616.1314    時間: 2015-4-17 17:39

rubylovessss 發表於 2015-4-17 16:35

Angela 應該係一向無品
好記得 2012 o個陣容祖剛剛同師兄拍拖
上港台做訪問
o個陣祖師仲好負面
容祖係唔想人提
但個 Angela 不停 re , 龍嫂前龍嫂後
連軒仔都開 post 話咩聽港台 o個主持好唔尊重個嘉賓

作者: CNKB    時間: 2015-4-17 17:44

我記得何綺玲微博有關注到Theresa嘅
仲有前年書展Miki唔係都有同Theresa擁抱同合照咩
Shine嘅演唱會嗰時Theresa咁啱喺台灣拍緊戲,至於個中細節係點就唔清楚啦!
我仲記得Shine舉辦演唱會嘅時候Stephy講過希望Cookies都可以開個十週年演唱會,不過後來就不了了之
歐文詩經常有意無意咁去中傷Theresa真系好黑人憎啊
好希望可以再見到四餅同台演出啊
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-17 18:43

why ruby 姐你好嬲同好憎angela 咁??佢兩個點解會針鋒相對?
Kyle_ 發表於 2015-4-17 16:46

我唔係憎angela....曾經喺微博雙方fans鬧過交

我又唔覺係stephy鬧過佢
gloria都無可能
作者: John    時間: 2015-4-17 19:17

Ping Pung的 Kary黑黝黝,懶型;現在?「我拍美白廣告都得呀!」健康膚色、格
調氣質、 Punk盡皆豬扒們的遮羞布,你看日韓系化妝品即知何謂王道正宗。這方
面我屬保皇黨。

再遠古, Kary說:「我只適合拍笑片。」更教人無言以對了。「我有這樣告訴過
你嗎?唔記得啦,可見我當時幾無自信。九個女仔合照,有時我企了中間亦俾人叫
去側邊。隊衫穿咩色通常 Stephy(鄧麗欣)話事。」

吳雨霏這天對攝影師搔首弄姿說:「我依家係甫士王。
「要人相信你,首先要相信自己。」

包括謊言。

綏靖政策

在 Cookies中濫竽充數?又不盡然,吳雨霏透露:「監製總是先叫我一個去試歌,
說我唱得,然後才齊齊錄,無人知道㗎這秘密,可能我識詐傻。」

對,主將如 Stephy來自屯門,入住劏房宿舍; Kary免疫,家居半山。有錢唱得,
如果不知收斂,聽光榮孤立。

「女仔好 sensitive,一定有 jealousy——是 jealousy不是 envy。」

有次收工,隊友寸:「你屋企直升機嚟接你嘞!」她也一味戇笑。

話說戰國名臣孫臏遭同學龐涓猜忌陷害,身陷牢獄,臨危拆開師父所贈錦囊三字真
言「詐瘋魔」,於是佯狂吞糞,才得以脫險復仇。

幾年前,吳雨霏放聲氣揭父親曾營商失敗破產,意指並非貼錢捧自己的太子女,云云。

「 No shame,但那時太天真,怪只怪未夠紅。」嗯,陳慧琳出道時尊翁也賣珠
寶,未聞質疑似 Juno,因為 Kelly一出即紅。

踏入後 Mini Cookies角逐: Mikki介入永安太子爺婚姻,狐狸精率先落馬;傅穎
與羅仲謙互毆,形同情殺雙屍案同歸於盡; Stephy緋聞多多,雖獨佔「賈寶玉」
方力申,鄧走音九年不變,轉業北上拍劇。吳雨霏成為最後一強。

「我們第一首歌叫《心急人上》,我也是個心急人,看着她們成日上頭條,我要辣入
去好容易,但知道不是捷徑,我唔係咁嘅人。每次是非不和,我飾演親善大使。
「每人選擇的路不同,我 day one專心唱歌,好彩達到而已。」

得以升讀名校(環球),吳同學依次序有家底、有關係(吳父與黃栢高熟稔)、主
科音樂成績尚佳(而非靠口術的術科)、操行良好無記過缺點……某程度上相當合理
公平,如果閣下認同香港教育制度的話。
作者: harryharry    時間: 2015-4-17 19:56

來源: http://blog.renren.com/share/232517203/2028322939

2002年----
COOKIES成立·純潔姐妹大聯盟建立
掌舵人Paco從四方八面簽回來的幾個女孩張開了純潔的友誼
當時隊長Stephy19歲、Theresa18歲、Miki17歲、Kary16歲
帶著無盡的憧憬於一顆純淨的心來到充滿浮光掠影的娛樂圈
尋找青春的嚮往和被崇拜的快感
可是
天真的笑容背後
誰是真正的無知呢?
誰又開始了自己如意算盤的打算呢?
誰又料到
但2009年的10月份
一切都不再呢?
誰又會知道
誰的笑是真正內心的笑呢?

2002年----2005年
繼續純真·享受娛樂圈的快感
憑著《心急人上》《Forever friends》等歌一炮即紅
並充斥著和Twins比較的動力
4個純真的女孩在娛樂圈越做越起勁
享受萬千虛榮
Stephy:《好好戀愛》《哼淠好報》已經成為代表作
Theresa:《雀聖》驚艷
Miki:電影方面贏盡口碑
Kary:《愛是最大權利》唱遍香港
······
可是
不和的傳聞也首次在這幾年內傳出
就有傳
“Theresa於Stephy為爭方力申反面”
“Theresa不服隊長Stephy,開會途中發脾氣走人”
······
當時金牌有Paco做話事人
女歌手有千樺做一姐穩住大局
男歌手剛剛簽進基仔這個天王
又捧了側田
梁漢文等人又稍有影響
外人根本不留意這些不和新聞
就這樣
Cookies最後看上去平平靜靜地度過了這幾年
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

[YouTube]76bcBCm2Ct8[/YouTube]

作者: 數彩虹    時間: 2015-4-17 20:03

Angela 應該係一向無品
好記得 2012 o個陣容祖剛剛同師兄拍拖
上港台做訪問
o個陣祖師仲好負面
容祖係唔 ...
616.1314 發表於 2015-4-17 17:39

原來當時軒仔所指嘅係區文詩啊
作者: Kenny    時間: 2015-4-17 21:22

真係戥九餅變四餅而家仲依然繼續為樂壇服務既洪吳家穎而感到慶幸
作者: 李范建    時間: 2015-4-17 21:23

回復 16# harryharry

隱藏做乜喔
作者: kevinlai1621    時間: 2015-4-17 21:34

angela 一定係從中作梗個個, 不過個人本身都對theresa 無咩好感
可能咁俾人借題方法, 不過不和一直都係不爭事實
作者: 賴爽    時間: 2015-4-17 22:14

區文詩慘到要借傅穎先有新聞
返屋企食洋腸啦
作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 22:21

朋友呢家野從來都係合之則來 不合之則去
講咁多年好無謂
作者: Hanson    時間: 2015-4-17 22:28

作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 22:36

「很遺憾我跟她們沒變成知心好友,對上一次真正的溝通應該是2012年吳雨霏辦演唱會的時候,被邀請時我也感到 ...
mamakin 發表於 2015-4-17 16:37

應該係講緊the present concert尾場Stephy Miki Angela突然上台比surprise Kary嗰part
真係估唔到有叫過Theresa

Kary講 ge 係有邀請過Theresa去睇
作者: mamakin    時間: 2015-4-17 22:37

應該係講緊the present concert尾場Stephy Miki Angela突然上台比surprise Kary嗰part
真係估唔到有 ...
ricorico07 發表於 2015-4-17 22:36

所以我咪話阿霏冇講大話
作者: CNKB    時間: 2015-4-17 22:44

來源:

2002年----
掌舵人Paco從四方八面簽回來的幾個女孩張開了純潔的 ...
harryharry 發表於 2015-4-17 19:56

狗仔想像力好豐富啊!Theresa和Stephy有一半係狗仔做成嘅
作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 22:51

所以我咪話阿霏冇講大話
mamakin 發表於 2015-4-17 22:37

美霏本身同Theresa真係無野ge只係人之常情 當然會同多人嗰邊玩

另外 Miki同Theresa都應該無咩野
因為得Miki一個有follow Theresa ig
連美霏都無
前年書展佢地見面都ok呀 睇得出唔係扮
作者: bagfgfcde    時間: 2015-4-17 22:54

吳雨霏(Kary)出身自9人女子組合Cookies,更被形容是成員中的友誼小姐,與各隊友都保持友好關係,更有不少圈中好友,所以昨日她宣布結婚,連天後Sammi都恭賀她幸福到老,各前Cookies成員也送上祝福,開心她能嫁得有情郎。身在內地的傅穎也第一時間在微博恭喜他們。

愛 霏妹真係好真好和平
作者: mamakin    時間: 2015-4-17 22:54

美霏本身同Theresa真係無野ge只係人之常情 當然會同多人嗰邊玩

另外 Miki同Theresa都應該無咩野
因為得 ...
ricorico07 發表於 2015-4-17 22:51

好明顯真正不和係同區文詩啦
作者: harryharry    時間: 2015-4-17 22:56

真係估唔到有 ...
ricorico07 發表於 2015-4-17 22:36

[YouTube]Qmw8aWaspZs[/YouTube]
Theresa有去
作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 23:03

好明顯真正不和係同區文詩啦
mamakin 發表於 2015-4-17 22:54

9餅得一年 其實大家唔fd好正常姐都不見得Gloria Helena Serena Elaine 同 Stephy Kary好熟 (Elaine同Miki ok fd )
只係 Angela 同 Stephy 熟
去到4餅 Stephy 同 Kary Miki熟
所以咪變左一堆

9餅嗰陣咁短時間 應該未發生排斥
真正有排斥應該係四餅 Miki都認左有
所以Angela 唔覺得係排斥都好正常
因為根本係兩段時間
作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 23:04

Theresa有去
harryharry 發表於 2015-4-17 22:56

呢個係2011年Kary on live. Theresa無去 被邀請係指2013年The present concert
作者: wilson0091    時間: 2015-4-17 23:09

我仲要為4餅時間佢地好frd tim...
好掛住cookies :(
作者: harryharry    時間: 2015-4-17 23:11

其實theresa本身性格都唔係好social
同隊友唔熟都正常
作者: 616.1314    時間: 2015-4-17 23:16

區文詩慘到要借傅穎先有新聞
返屋企食洋腸啦
賴爽 發表於 2015-4-17 22:14

食左 29 條

濫到...

作者: ricorico07    時間: 2015-4-17 23:20

其實theresa本身性格都唔係好social
同隊友唔熟都正常
harryharry 發表於 2015-4-17 23:11

Theresa 同 Angela 都係有性格ge 人 兩個有性格ge 人 fd唔倒又唔出奇
只係佢地做過組合 比人放大黎睇
作者: 616.1314    時間: 2015-4-17 23:20

9餅得一年 其實大家唔fd好正常姐都不見得Gloria Helena Serena Elaine 同 Stephy Kary好熟 (Elaine同 ...
ricorico07 發表於 2015-4-17 23:03

https://youtu.be/pVq8SxV-RyU

Angela 叫 Stephy 做好姊妹
作者: Qmen    時間: 2015-4-17 23:34

其實呢篇報道係咪曲線贊美霏
作者: 賴爽    時間: 2015-4-17 23:40

食左 29 條

濫到...
616.1314 發表於 2015-4-17 23:16

以佢份人應該唔止 29
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-17 23:48

都十三年啦,咩恩怨都淡晒
作者: Manfong    時間: 2015-4-18 00:05

唔系依d煲水新聞又真系唔多記得佢哋啦
作者: samson712    時間: 2015-4-18 00:10

其實唔覺 theresa 有幾多係公開場合主動提 / 講 其他餅既野,
反而每次 區文詩 一係記者面前就講佢地幾唔fd 無聯絡

當然大家都係搏新聞啦我會覺得。
但區文詩本身個格都唔buy,聽佢節目就聽得出幾扮野…
作者: 阿田    時間: 2015-4-18 00:23

區文詩以后应该识得收口啦~ 今次俾人一次过反攻借住搏到咁大单报导~ 输晒!
作者: Cklababyk    時間: 2015-4-18 01:32

我睇完呢單野打左個冷震
作者: kenny211    時間: 2015-4-18 01:42

我觉得Theresa呢几年算发展顺咗,虽然好多人话佢下坡,但系内地稳到钱,可能佢都唔介意知名度了

反正做野都系有野心,佢稳到钱,过好日子就够了
作者: disappoint    時間: 2015-4-18 09:07

好亂
kary姐好nice
作者: cindyee    時間: 2015-4-18 09:34

我覺得個問題係區文詩,因為佢次次都出黎講好多
而Stephy可能係D雜誌寫得多,又唔係好熟,所以先同Teresa一樣唔回應啫!
作者: nicholashin    時間: 2015-4-18 10:02

至於cm天后阿霏, 可能佢年齡較細, 被人照顧多,
好似冇點見佢同其他成員有不和
反之仲好似幾fd咁
Kyle_ 發表於 2015-4-17 16:15
開心。。。証明左阿霏冇講大話 真係有請美褲
mamakin 發表於 2015-4-17 16:37
美霏真係好好人好nice好感動人間有愛
Lewis 發表於 2015-4-17 17:19
愛 霏妹真係好真好和平
bagfgfcde 發表於 2015-4-17 22:54
其實呢篇報道係咪曲線贊美霏
Qmen 發表於 2015-4-17 23:34
kary姐好nice
disappoint 發表於 2015-4-18 09:07

所以話都係霏妹最純情
nicknicknick 發表於 2015-4-18 09:50
大家睇Cookies新聞都記掛著kary 開心。。。
作者: MAMA    時間: 2015-4-18 11:59

[YouTube]SJFdS5HWGyM[/YouTube]

又令我諗起呢個
作者: 數彩虹    時間: 2015-4-18 12:07

來源:

2002年----
掌舵人Paco從四方八面簽回來的幾個女孩張開了純潔的 ...
harryharry 發表於 2015-4-17 19:56

好精彩嘅宮心計!最後純潔聖母kary成為咗萬凰之王
作者: Jacz    時間: 2015-4-18 12:24

唔講Angela係咪真係同Theresa不和先
本身一直都唔鍾意Angela,佢真係好扮野,又一副刻薄樣
作者: kel_kelvin    時間: 2015-4-18 13:23

傅穎真係好幾年冇新聞
一黎就黎單咁既野
作者: ﹏傻嘉。    時間: 2015-4-18 13:42

呢句真係好慘...究竟"有人"係幾咁鍾意攻擊THERESA
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 14:02

Theresa之前有位好朋友叫肥A
喺有個首映上向angela爆粗
我諗佢都係幫Theresa
作者: wilson0091    時間: 2015-4-18 14:15

其實睇番佢地d舞,都係有d難度,唔係做下動作就算,仲要跳得幾齊
同而家kpop有得揮啦
i miss cookies ar
作者: Jacz    時間: 2015-4-18 16:26

Theresa之前有位好朋友叫肥A
喺有個首映上向angela爆粗
我諗佢都係幫Theresa
rubylovessss 發表於 2015-4-18 14:02

呢位肥A係一傳媒資深記者
同千嬅都好熟
聽聞當年千嬅都係幫肥A向Paco推薦力捧Theresa
作者: mrshadowll    時間: 2015-4-18 16:28

stephy!!應該係!我細個分唔清佢地兩個!唔知被女神見到會不會殺咗我
作者: 黃家正    時間: 2015-4-18 17:03

回復 55# rubylovessss

甘爆?幾時ge事?
作者: chj0928    時間: 2015-4-18 17:11

Theresa有公開多謝千嬅
系千嬅叫paco幫Theresa出碟噶
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 17:50

回復  rubylovessss

甘爆?幾時ge事?
黃家正 發表於 2015-4-18 17:03

2,3年前掛
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 17:51

stephy!!應該係!我細個分唔清佢地兩個!唔知被女神見到會不會殺咗我
mrshadowll 發表於 2015-4-18 16:28

九餅時期個時佢地係最fd,又攬又咀,而家就唔係啦
作者: mrshadowll    時間: 2015-4-18 19:20

回復 62# rubylovessss 扮出來的
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 19:27

回復  rubylovessss 扮出來的
mrshadowll 發表於 2015-4-18 19:20

好似係helena定gloria都係咁講,佢地不和都係d記者成日寫
再加上stephy同angela真係好fd
作者: gujuji    時間: 2015-4-18 20:22

女人真係麻烦
作者: harryharry    時間: 2015-4-18 20:52

其實睇番佢地d舞,都係有d難度,唔係做下動作就算,仲要跳得幾齊
同而家kpop有得揮啦
i miss cookies ar{:1 ...
wilson0091 發表於 2015-4-18 14:15

所以依家改撐超女
大家歸瘦就真係難跳
派對動物係咪香港樂壇首個用櫈跳舞嘅舞曲

如果九餅時期啲舞可以多啲雜技成分就好,善用多人優勢
作者: mrshadowll    時間: 2015-4-18 21:27

回復 64# rubylovessss 咁姐話係angela?
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 21:40

回復  rubylovessss 咁姐話係angela?
mrshadowll 發表於 2015-4-18 21:27

佢有無請過theresa食飯? 都係請stephy,kary,miki

有次上佢電台做訪問合照都企得好開,所以覺得係佢囉
作者: 賴爽    時間: 2015-4-18 22:20

其實區文詩唔整容都幾靚女呀 :(
點解要搞成咁 :(
before

after

作者: rubylovessss    時間: 2015-4-18 22:23

before

after

...
賴爽 發表於 2015-4-18 22:20

before係美霏黎架喎
作者: wilson0091    時間: 2015-4-18 22:25

其實9餅既angela冇而家咁樣衰+bitchy lol
作者: Kyle_    時間: 2015-4-18 22:25

before

after

...

最尾果張....................
作者: Kyle_    時間: 2015-4-18 22:27

好精彩嘅宮心計!最後純潔聖母kary成為咗萬凰之王
數彩虹 發表於 2015-4-18 12:07

真心, 岩岩單飛果陣邊有諗過跑到最後既係阿霏我仲以為stephy 可以留得低, 點知就自己唔爭氣
我果陣真心覺得阿霏會係下一個鄭融
事實上阿霏成就同hit 歌都比鄭高同多好多
作者: mrshadowll    時間: 2015-4-18 22:45

佢有無請過theresa食飯? 都係請stephy,kary,miki
有次上佢電台做訪問合照都企得好開,所以覺得係佢 ...
rubylovessss 發表於 2015-4-18 21:40
估唔到Angela咁對我女神
作者: tree    時間: 2015-4-18 22:50

昔日嘅女子組合Cookies,即使解散咗,都是非多多,始終都係一班女仔嘛,o依家呢個年紀都開始結婚,好似退出 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-17 16:15

吳雨霏個樣完全無威脅 大家都懶得同佢爭執
作者: Frankiekiekie    時間: 2015-4-18 23:40

tree 發表於 2015-4-18 22:50

好Mean咁樣講天后霏
不過一直都對Angela負好感(零好感都畀多佢)
作者: harryharry    時間: 2015-4-19 00:00

tree 發表於 2015-4-18 22:50

「最不起眼」所以咪懶得同佢爭執
作者: ricnature    時間: 2015-4-19 00:11

想問呢張相所謂何事?
左面隻小強個樣黑到呢

呢張點解佢地會一齊坐?
作者: ricky1028    時間: 2015-4-19 01:19

before

after

...

戴帽戈張相 我有一秒以為係ellen
作者: saisaisai    時間: 2015-4-19 02:47

好想睇成篇野呀~~~~
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-19 07:30

想問呢張相所謂何事?
左面隻小強個樣黑到呢

呢張點解佢地會一齊坐? ...
ricnature 發表於 2015-4-19 00:11

明顯ANGELA唔想對住THERESA 第二張係記者要求影
作者: on07111    時間: 2015-4-19 08:08

聽完篇報道。。。

大家贊多d kary唱得啦,等佢有自信d去唱
畢竟佢係cookies 唱歌好有自信,因為對比8個都唔得lol
作者: wilson0091    時間: 2015-4-19 09:48

聽完篇報道。。。

大家贊多d kary唱得啦,等佢有自信d去唱
畢竟佢係cookies 唱歌好有自信,因為對比8個都 ...
on07111 發表於 2015-4-19 08:08

明明cookies時代既theresa把聲沉得黎型,live都算定都唔知單飛時發生咩事

作者: Lewis    時間: 2015-4-19 10:11

所以話好人有好報
天后霏唔搞是非,對人咁nice
最後憑住驚人既live都成為9個最紅哥個
作者: joshua    時間: 2015-4-19 10:18

想問呢張相所謂何事?
左面隻小強個樣黑到呢

呢張點解佢地會一齊坐? ...
ricnature 發表於 2015-4-19 00:11
上次聽到angela訪問theresa,個訪問好無話題,Angela唔多想出聲
---------------
唔好亂用大字,THANKS
作者: 賴爽    時間: 2015-4-19 10:58

上次聽到angela訪問theresa,個訪問好無話題,Angela唔多想出聲
joshua 發表於 2015-4-19 10:18

叫佢收啦,作為一個 DJ 將自己情緒放哂上台,咁唔專業點解可以繼續做,真係咁多人想聽佢咩?
作者: CNKB    時間: 2015-4-19 12:00

某人真系要靠Theresa先至可以上頭條
可憐我嘅Theresa
作者: kicy200    時間: 2015-4-19 12:23

講真~四餅果陣距地3個的確系排斥過theresa lor~
之前MIKI好似宣傳自己本寫真集果陣接受電台訪問自爆既~
不過我覺得大家已經唔care噶啦~~近幾年我覺得距地四個都好和諧~
而甘多年嚟 都真係得angela好唔妥theresa~~距真系一有機會就插距
又試過起微博同我D fans開戰~~話咩有咩偶像就有D咩既fans~
而theresa同stephy其實好多年前書展果期系爆過一個新聞出來
話stephy叫公司D同事唔好去theresa果邊幫距撐場  當時都有曬message截圖噶
不過唔知真定假啦~~~之後我覺得距地系無乜野咯~~
都有見過距地私底下翻公司然後合照 然後post上blog~

P.S:其實講真~~如果唔系fans~可能都會幾唔中意theresa的~
因為距次次D新聞都係距自己自爆的..包括比巨胸謙家暴
都係自己主動講出來~今次只系想澄清自己無結婚..又爆埋同隊員既關係
不過我都會永遠撐女神~相信距唔系想造新聞既
作者: ricorico07    時間: 2015-4-19 12:40

明明cookies時代既theresa把聲沉得黎型,live都算定都唔知單飛時發生咩事
wilson0091 發表於 2015-4-19 09:48

聲帶做過手術啊
作者: jose    時間: 2015-4-19 12:58

有冇人覺得Cookies其實只係Kary同8個dancers既一個group?
由頭到尾得kary識唱歌 而且越大越有星味
果8位dancers真係差好遠 都唔知佢地爭乜
作者: newguy    時間: 2015-4-19 13:03

回復 90# jose

Stephy 都還好啦,比之前有進步,但都唔穩定
作者: harryharry    時間: 2015-4-19 13:14

有冇人覺得Cookies其實只係Kary同8個dancers既一個group?
果8位dan ...
jose 發表於 2015-4-19 12:58

但論廚藝就

[attach]4238[/attach]
作者: kayzzz    時間: 2015-4-19 13:31

所以話好人有好報
天后霏唔搞是非,對人咁nice
最後憑住驚人既live都成為9個最紅哥個 ...
Lewis 發表於 2015-4-19 10:11

佢之前係環球同美KAY啲不和傳聞唔通係作出嚟?
Kary唔杯葛Theresa好大機會係Theresa根本威脅唔到佢,佢自己都話喺cookies有乜歌都係公司偷偷俾佢試音先,好明顯佢知自己暗地裡得寵啦,仲搞是非做乜?美霏真係叻女。
作者: newguy    時間: 2015-4-19 14:29

回復 93# kayzzz

但果陣 不要離我太遠guo d hit歌都俾左Stephy 先wor
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-19 15:48

講真~四餅果陣距地3個的確系排斥過theresa lor~
之前MIKI好似宣傳自己本寫真集果陣接受電台訪問自爆既~
不 ...
kicy200 發表於 2015-4-19 12:23

有人會覺得佢好似做新聞,佢性格係比較直接,想將個事實講出黎
作者: ricnature    時間: 2015-4-19 16:11

明顯ANGELA唔想對住THERESA 第二張係記者要求影
rubylovessss 發表於 2015-4-19 07:30

咁第二張點解佢地會一齊坐?
作者: 風見志郎    時間: 2015-4-19 16:32

嘩, 估唔到咁多人討論靚靚Cookies is 實力派
不過今時今日好少組合可以做到01、02果種鼎盛時期
家下D組合、樂隊我連名同人都認唔曬, 對唔上號.

至少9個餅女我全部up得出
作者: 風見志郎    時間: 2015-4-19 16:35

真係戥九餅變四餅而家仲依然繼續為樂壇服務既洪吳家穎而感到慶幸
Kenny 發表於 2015-4-17 21:22

最後一塊
生我的命
作者: rubylovessss    時間: 2015-4-19 16:36

咁第二張點解佢地會一齊坐?
ricnature 發表於 2015-4-19 16:11

唔想記者又寫咩
作者: 風見志郎    時間: 2015-4-19 16:39

所以依家改撐超女
大家歸瘦就真係難跳
派對動物係咪香港樂壇首個用櫈跳舞嘅舞曲

如果 ...
harryharry 發表於 2015-4-18 20:52

派對動物型爆囉個舞
作者: 風見志郎    時間: 2015-4-19 16:44

果8位dan ...
jose 發表於 2015-4-19 12:58

其實基本隊嘢得4餅係賣得果期係為咗整個港版morning娘咋嘛
家下好似有隊super gear仲恐怖

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2