返回列表 發帖
我今年首至尊歌真係好好聽
bagfgfcde 發表於 2017-9-16 12:11

好想坐上飛姐><
Happy and Blessed.

霏霏既fan屎可唔可以唔好咁唔知傭
bagfgfcde 發表於 2017-9-16 14:05

旁人看着我我都不理
全程發夢我沒法抽離

吳雨霏(Kary)今晚現身中環,參與時裝品牌舉行嘅大型街頭時裝派對。問到佢平時有冇着性感睡衣o氹老公?Kary話:「都有嘅,係夫婦間嘅情趣,我鍾意喱士款式。」佢仲話會搞啲浪漫氣氛,例如點吓蠟燭咁:「自己會佈置吓,令屋企浪漫啲,因為覺得婚後大家都需要一啲熱情,希望令婚姻多啲情趣。」

Kary又提到老公都會俾番啲情趣自己嘅,記者問係咪着大象內褲嚟o氹老婆?Kary即笑言:「哎呀,我唔成日講佢啲嘢喇,陣間又話我爆晒佢啲嘢出嚟!」

笑左
bagfgfcde 發表於 2017-9-17 21:03

係咪二珂?

霏個樣幾好睇
好我決定愛番霏

恭喜某四字歌獲得我個榜下星期既冠軍
bagfgfcde 發表於 2017-9-19 17:54

恭喜 come with me remix

Merry lamb lamb就嚟有新歌喇
大家準備好未

我下星期首冠軍歌好聽到喊
bagfgfcde 發表於 2017-9-20 23:48

最幸福的眼淚?

去m記4次 每次都聽到和每天講再見
不過Flop With Me就只係聽到一次

邊首係大hit已經呼之欲出 ...
JasOh103 發表於 2017-9-22 09:01

長洲間m記咁衰嘅=0=

好不容兒真係好好聽 ^^
nicholashin 發表於 2017-9-22 13:50

植到你安琪肯定好聽啲

Harrybb 生日快樂
永遠愛你
dongbb2332 發表於 2017-9-22 17:52

祝佢唔洗再做二奶

個MV不得了
Wonders 發表於 2017-9-23 21:14

想操lamb lamb

繼續係歌曲對戰時間

Come With Me VS 快

論演繹 雖然霏霏真係好淫好襯首歌
但Abellabb完全唱出快既精髓  ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-25 21:24

幾時比較三角題同拋物線

第一個po咪有三角題
又hard sell 二珂既話會俾位啲會員公 雞佢
bagfgfcde 發表於 2017-9-25 21:43

林奕匡都唔係好嘅對手。。

好想幫某會員喺10月12號洗手。。

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-9-29 10:17

勁敵無咗祖兒。。 傷心

另外,談到Blaster每相隔兩年就會推出專輯,五人透露希望明年年中能夠推出新專輯,雖然覺得喺香港出碟好難 ...
nicholashin 發表於 2017-10-1 16:56

想搵返佢哋上兩隻碟啲歌

好感激有幾個人救左2017年嘅一潭死水
今年十大如無意外又係八成女聲
RVHOCPC 發表於 2017-10-4 23:59

多謝樂壇救世主吳雨霏!

gin lee音樂會好睇!
利申 忙到睇唔到

fat lan is so jeng
JasOh103 發表於 2017-10-8 17:44

肥蘭就嚟可以入this is us劇組做kate替身

支持吳雨霏嘅請眨眼

齊競猜以下邊首會有十二大 定係兩首都冇

查無此字 02>01>02>06>05>04>04>03>06
有淚多好 02>01>0 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-17 12:03

兩首刀有得吾得牙

下一首自plug邊隻碟既歌好

Don't Text Him
We R Mr.
同在
bagfgfcde 發表於 2017-10-18 09:50

In Control

找每位填詞人之前,Gin Lee 都會先寫一段字給他們,講解構思、意念,以及她對 Live in the Moment 的看法。 ...
dongbb2332 發表於 2017-10-21 21:32

Gin lee當自己哲學家?
佢啲諗法咁on點出到街

http://www.cmusichart.com/discuz ... =1&authorid=427

04. Gin Lee - 玫瑰的故事        20
15. 林欣彤 - 番梘        17
09. 王菀之 - Chotto 等等        16
14. 官恩娜 - 謝謝你離開        16
10. 吳雨霏 - 今夜煙花燦爛        15

恭喜Gin Lee奪冠

今年最出色大碟
同在 VS Don't Text Him
bagfgfcde 發表於 2017-10-23 14:41

Don't text him
雖然你應該會頒俾同在

容祖兒剛剛在facebook上載3張她著晒波衫踢足球的相片,其中一張她留言問大家:「是不是一模一樣呀」究竟祖 ...
John 發表於 2017-10-23 14:20

祖祖好玩得
喜愛

今年俾宋念宇男歌手三甲既榜主可以免費獲得BAG音樂流行榜頒獎典禮2017 VIP入場門票乙張 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-25 12:29

我做女員工OK?

呢個PO真係好高質
等我今年之內都要整好佢賀下雅妹入行20周年先
bagfgfcde 發表於 2017-10-26 23:06

希望撞到20首啦=,=

bagfgfcde 發表於 2017-11-10 19:59

咪晒我數據流量啦!

https://www.spill.hk/features/to ... kong-part-1/anchor/

呢個網真係好有心
列晒90年代必聽百大出嚟
我自以為聽得多歌都仲有最少四成未聽過

無論幾時聽 We R Mr.都依然係咁好聽
就好似Merry Lamb Lamb幾時都咁養眼咁
nicholashin 發表於 2017-11-29 22:18

我好耐無聽 =,=
因為隻碟出嗰段時間我好唔開心
依家開心仔就唔聽^^

所以要支持想拋開一切要想霏
nicholashin 發表於 2017-11-30 00:01

我嘅第四最愛  (雖然當時無上到榜)

頭三位係時間遊戲、還原成長同邊首
nicholashin 發表於 2017-11-30 02:06

搏一鋪

12月1日      晴
今日係sem 1 last day
亦要做埋最後一個present喇
尋日個present我做得麻麻哋
無乜準備搞到講得有點甩咳
但我相信今日一定會更好
因為我會奉愛之名戰勝一切
我相信無野會難得到我!!
I do my best and let God do the rest <3

12月2日      晴
雖然完咗sem 但我仲有幾份essay要趕
唉 好懶好唔想做
所以開電話聽歌..
一聽就聽到奉愛之名
聽完之後唔知點解好似有鼓莫名其妙嘅動力
同我講叫我努力啲 捱埋佢就得架喇
過去幾日我都係咁樣捱過
我相信今日都唔例外 <3
#全憑身邊寬恕我的他扶我再撐過去

2:32 - 2:50
bagfgfcde 發表於 2017-12-2 16:59

抄gin lee玩close up嘅
罷睇

12月3日      晴
又黎到Sunday喇!
當然要Call一班人一齊玩bga啦
夜晚仲得睇陳廣偉
估唔到陳廣偉會奉愛之名教大家互愛
啱呀!互助互愛先係好鄰居
希望大家由今日起開始互傳一聲慰問~ OK?

1 Aug 2017 - 提到Jason好想在紅館開個唱,佢揚言會積極地計劃,但謝絕除衫騷肌,因為「好似做鴨咁!」//
...
dongbb2332 發表於 2017-12-4 21:04

覺得佢好嘔心
賣肉賣到出晒面
不經意少少得唔得

其中,樂壇天后復出後的首張專輯大碟大膽地打破以往的情歌以及電子舞曲路線,改以流行作為主題,為香港樂 ...
JasOh103 發表於 2017-12-5 00:21

紀錄係要嚟破
睇住嚟

回復  jose

點解有我份。。
kk8733 發表於 2017-12-5 00:51

你首一格格爭緊至尊歌wor

係要同呢度人相反  
Wfc
bagfgfcde 發表於 2017-12-6 21:57

姐係直?
利申我都愛坤哥jw <3

Regen好型 OMG

點解Gin Lee d haters 同supporters 都咁極端嘅?
newguy 發表於 2017-12-15 01:01

因為Gin Lee係屬於極端人口

我奉愛之名將《奉愛之名》送俾所有愛之同有愛之嘅朋友

我信
不過當日sunny一讚完我就好好奇咁搵下佢地有乜關係
點知睇到呢個
實力l ...
JasOh103 發表於 2017-12-19 21:45

邊個鄉下

逼班學生聽左成堂Taylor Swift
bagfgfcde 發表於 2017-12-23 10:21

體罰

gin lee 9
睇完更加憎佢

條片真係百看不厭
同天敵/萬年最女/環球棄將抱抱

當年開心到癲左
「重奪」真係意義 ...
JasOh103 發表於 2017-12-27 23:11

好溫馨

牙mag好gfable><
想同佢交配