返回列表 發帖
汞是化學元素,俗稱水銀,亦可寫作銾,化學符號Hg,原子序數80,是種密度大、銀白色、室溫下為液態的過 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-9 10:55

我想講就算理科人都未切分得清element同component分別美淫重要101%文科人

真好笑 私下同人傾計 要人負咩責 ?請問
    我只見到成班好㨾出黎抽Kay 水 咁又係 難得有少少位比 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 11:19

難得你今次好正常根本打定唔打每個人都要自己立場
美淫段聲出發點都係同人discuss
佢有自己立場自己見解唔覺有咩問題
出發點都唔係要社會大眾跟佢嗰套

最蠢係聽完佢段嘢諗都唔諗就信嗰班

king jer 提都唔提,唔怪得比人話回晒塘啦
newguy 發表於 2018-2-9 12:45

如果佢唔係學人做KOL
佢篇文唔會咁客氣囉講真

你嗰篇嘢只係對疫苗嘅 cost effectiveness 提出質疑
而謝安琪係話疫苗 brings more harm than good
又話會 ...
616.1314 發表於 2018-2-9 13:41

成件睇只係show到美淫對呢方面知識貧乏同啲長輩whatsapp group認同請分享一樣
始終佢個職業係歌手身份係老母唔係科學家
唔明有咩咁即得上新聞
上C1都難重要上港聞

就係你依堆咁既無知市民
一直以為自己所講既野可以吾使負責任
聽完又吾用下個死人腦
先攪到依家咁多 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-9 13:45

That's it.

當然平時吹下雞容笑下春捲一齊on9下 no big deal
但係依家講緊既係主流醫療系統
始終謝安琪講緊野同主流 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-9 14:06

再講多次佢原意唔係要公開佢套信念要大眾跟佢嗰套
成段錄音唔係官方認可流出...加上得段錄音又無上文下理
我睇唔出佢有影響其他人嘅意圖

佢身份係父母...家長有自己一套育兒方針好正常
拎自己個去立場同人discuss我亦唔覺得有咩問題
討論就係有唔同立場認知先討論到...就係佢本身啲logic係錯...所以先有得討論

亦都講過佢係歌手唔係科學家
唔明白點解大家咁智慧去信一個文科出身歌手想講疫苗
亦都睇得美淫咁高一個歌手可以影響社會大眾對咁學術嘅題目嘅立場
換轉係一個nobody或者啲得一兩百followers嘅所以KOL港媽講
大家會唔會咁大反應

疫苗風波:信謝安琪也不信專家,真的因為香港人都無知?

呢篇評論幾好睇 ...
newguy 發表於 2018-2-9 14:27

我同佢對美淫喺呢件事上嘅態度好接近

"我睇唔出佢有影響其他人嘅意圖"

佢段錄音係 share 俾朋友
就算無心影響大眾
都唔可以話佢無心影響朋友

...
616.1314 發表於 2018-2-9 15:22

聽晒啦五分鍾咪得美淫一個9up
連佢自己都深信套信念係正確佢用個tone其實好合理

同埋係說教係意圖影響人定討論好你睇點演繹
都話得一段錄音根本唔知上文下理係點同緊咩人講

有文有路地9 up
bagfgfcde 發表於 2018-2-9 15:38

不嬲都覺得美淫9up吹水當食生菜唔點做咩今次變聖母

上面我都講過唔係公唔公開既問題

佢有佢既立場冇問題 佢同朋友SHARE佢既立場都冇問題
只不過當其他人證 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-9 15:55

我無話無責任喎我見其他人好似唔係插緊佢呢樣嘢

我又覺得佢做過疫苗代言無咩值得抽水喎,你唔比佢做完代言人之後識多左野,先發現原來疫苗唔安全?{ ...
cathay1996 發表於 2018-2-9 16:10

其實疫苗一直都有唔少爭議同陰毛論只係美淫supporting錯到盡到無得再盡

其實我由頭到尾 都係串緊佢
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-9 16:14

Sor膠ry

你搞清楚先啦
其他人係插緊Kay 定係某會員呀?
bagfgfcde 發表於 2018-2-9 16:16

Sorry law唔怪得一單fake news傾到幾頁