返回列表 發帖

oncc: 林欣彤5年一個總結 想有新嘗試未諗去向

【on.cc東網專訊】 歌手林欣彤(Mag)到將軍澳電視城出席無綫節目《J2靚聲王》開鏡拜神儀式,訪問時更透露自己將會與鄭欣宜合作包辦其中一集大半時間,以經典歌重唱為主題,其中更會有陳奕迅的歌曲。提到記者會開始時,她與欣宜在席上聊得開懷大笑,原來二人是重拾當年情:「第一年頒獎禮,我同佢同許廷鏗三個一齊成績好好,喺度討論緊我哋想一齊坐,但我發覺當我哋三個真係一齊坐就會好嘈!發現唔係好得,覺得咩都好好笑。」

提到Mag經理人合約的去向,她表示正與無綫和英皇洽談:「依家都係一個冷靜期,其實我唔止係要決定簽邊間,要諗嘅係嚟緊我要做啲咩方向嘅嘢,我啱啱好係5年一個總結,咁究竟我林欣彤仲可以喺觀眾面前發展到啲咩呢?(轉型?)其實曲風方面我都試咗好多,但原來仲有好多,好似Bossa Nova同JAZZ呢啲偏門啲嘅我都未試過,睇咁有冇緣分喇。」

續tvb

做訪問同番 蛋記歌手一齊
sosomusic 發表於 2015-11-17 18:34

但佢又勁post同欣宜既相

睇佢J2記招嗰日笑到見牙唔見眼個風騷樣, 點都唔似唔想再撈。
thecool123 發表於 2015-11-17 23:31

個樣同個企位都似會簽tvb如果唔係都唔會比佢唱啦

mag 優秀選咩都無
好慘

去邁亞啦,果一姐成日唱走音Live咁廢,實取代到走音k做一姐
最好的債 發表於 2015-11-22 21:41

有咁既可能嗎?

Mag 今晚有SHOW出,完左約都有野做,算係禁啦
希望快D有定案
sosomusic 發表於 2015-11-23 21:08

好奇怪完約有show出上到j2靚聲王
但就臨時話唔去優秀選,其他台慶野都無份
想點

Next Plus

太癲 林欣彤自由身無人敢要

現年只得25歲的林欣彤(Mag),11年因壓力而患上抑鬱及厭食症,經 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-25 10:20

有無咁慘如果真係咁差tvb唔會開個offer 仲有得比佢拍劇啦

太多人驚佢跑得出
怪獸一族 發表於 2015-11-25 12:54

但少少佢會簽邊度既聲氣都無 佢歌迷會好似咩都唔知又唔係好支持佢咁

因為歌系英皇的
阿mark 發表於 2015-11-27 08:22

無乜風聲話佢去星夢

佢終於響ig facebook 叫人幫佢投票了
難得咁積極

佢12月都多左活動
XYZZY 發表於 2015-12-2 10:21

有咩活動

呢篇嘢頭一段話冇唱片公司肯要,但下一段就話Mag巳傾好哂簽Starz同華納, 前後矛盾,邊句真呀?

就算篇嘢有幾 ...
thecool123 發表於 2015-12-2 21:21

邊度有得睇?

回復  pkl
壹週刊
怪獸一族 發表於 2015-12-3 00:42

搵唔到 可唔可以貼出黎

但佢有人簽係好事
不過唔知佢同祖藍熟
但黃祖藍應該可以幫到佢

祖藍真係把炮到可以捧人咩?
thecool123 發表於 2015-12-3 11:13

佢真係一個食腦既人好知自己同點做可以點

最少無公關災難

依到有,講到有starz people和華納都唔要,簽祖藍想上歌手4又唔係一定可以上,睇落都係吹水多,我覺得最終 ...
carols26 發表於 2015-12-3 15:47

我覺得有可信性如果係簽eeg既話,出左呢d新聞東方一定會報同否認
簽warner tvb一定唔會咁快比佢上節目

佢好似同樂小姐熟
樂小姐同黃祖藍熟同埋搞緊電影
係都唔出奇

其實真係好估怪,咁遲都未有缺定,不過依家啲工作還係tvb幫佢接,啲一定有獎嘅頒獎禮都去,如果背後冇唱片 ...
carols26 發表於 2015-12-4 15:16

所以簽祖藍唔係無可能始終佢同無線關係好,但就唔係親生
我稔應該唔會簽eeg 啦
要轉簽一早簽左啦

個個轉唱片公司都係低潮期
最好的債 發表於 2015-12-6 21:52

佢都未高過
如果唔計比賽個陣

其實新人年唔錯, 係樹藤之後急轉直下
michaelycy_2007 發表於 2015-12-9 16:34

歌曲質素計第一隻碟都好正