返回列表 發帖
我都覺得好疑惑
通常滿約前起碼至少半年前應該都會同歌手傾續約啦
舊年年中月巴亻老何冇理由咁快知 ...
Our_Souvenir 發表於 2021-2-24 15:38

定係cut 左份約再簽過?

仲見到9柏同hana
破條毛咩
Jason0223 發表於 2021-2-24 16:00

但企到好側JW 同Mag 仲正過佢

其實係破咗tvb同環球……星夢亦都唔會執笠……冇癮
Kimberley 發表於 2021-2-24 16:03

話就話唔執但唔會係之前咁既玩法啦我估2021 tvb最女仲唔係gin同aga之爭?

三大入面 華納派最少人得mag
Sony就無派晒主力 得Phil Mischa Michael C
環球派左三大女將美口美榴美隔 ...
kevin2011 發表於 2021-2-24 16:35

Mischa = Sony 一姐 confirmed
OT 見到米奇有主動搵阿mag 握手

特登叫佢哋嚟做佈景板
落佢哋面 之後等佢哋自動離開
星夢可以瓦解  ...
Our_Souvenir 發表於 2021-2-24 16:30

藍絲豪企得仲倒過謝東閔

嘩,曾生打曬人情牌請曬三大老闆上台,仲當眾話冇咗佢地支持TVB就等於零
choix 發表於 2021-2-24 16:20

但其實無講到有咩實際合作

有人錄音唔去啫 一哥偉無去 另一個唔去先係一姐
kevin2011 發表於 2021-2-24 16:39

另一個有無上過tvb?Mischa 出現都有少少talking point 既
又造星3又做緊viu主持

唔知 林欣彤 鄭欣宜 泳兒 呢三位仲有冇機會攞到 TVB 最女
Our_Souvenir 發表於 2021-2-24 16:51

泳兒應該機會細過aga gin以前成績好好似係因為六嬸鐘意佢

反而 林欣彤 鄭欣宜 可能會多左cctvb 既job
欣宜阿媽同米奇關係好好 雜誌都有講過米奇都感激肥姐

林欣彤就當年拍過我愛香港電影,同黃祖藍關係好,又算係樂小姐個邊既人
如果華納同tbb 再work close d ,佢應該都有機會既

估計好似以前咁, 直播節目, 音樂節目, 音樂特輯, 大SHOW, 翡翠歌星賀台慶, 勁歌頒獎禮, 劇集主題曲插曲
...
venus 發表於 2021-2-24 16:44

如果做到90年代個時既水準都ok既不過唔睇好

另一個成日上架啦 btw mi似幫大國文化班人開路 幫曾志偉傳話同花姐佢地講你地都可以上勁歌 ...
kevin2011 發表於 2021-2-24 16:42

無睇開所以唔知佢有無上過

Pixel Mike 應該都上到tvb既
如果mirror error 都上到,咁就真係好睇

講咗好多廢話,不過聽到Sony老總講想參與更多劇歌製作
Kimberley 發表於 2021-2-24 16:41

如果劇歌可以搵多d唔同創作人做同唱都係好事唔洗咁一式一樣

Mag突然好有火!
佢拎TVB最女都好岩數
Nathan 發表於 2021-2-24 20:52

佢今年好似有火左
好事黎既
希望做到一兩首hit 歌
爭下入最女五強先啦

AGA Gin 唔好唱劇歌啊
sigmasigma 發表於 2021-2-24 21:05

佢兩個似同tvb 合作機會大
Gin 幾岩唱劇歌

可能係客套說話黎啫
wchild 發表於 2021-2-24 23:01

睇佢01 個訪問答得好保守
似到呢刻仲係唔會玩

回復  angelicdestiny

咁我又覺得啲留言都算mild,都係話唔支持佢上tvb啲節目咁啫最高like嗰個cm都話 ...
solitude1102 發表於 2021-2-25 01:44

但mag個邊完全無事可能都係expectation 問題

mag tvb出身 -> 依家完全脫離左tvb系統
美貨 -> 造星3代表人物

不過其實佢地都好mild
淨係post 造型相,邊度同咩event都無提

志偉在活動後被問到星夢由誰接管,他直指何麗全,更笑言「盡量改動少,找一個姓何的來做,比較適合。」他指何麗全與各大唱片公司都熟悉、關係友好,而且具經驗,認為何麗全定必勝任幫到星夢所有歌手。而何麗全已與星夢歌手傾過未來方向,他們都樂意在其他平台現身,也想試唱其他歌曲,及與其他唱片公司的歌手合作,志偉直指何麗全絕對幫到手。

-> 姐係星夢會上viu?

見到佢話勁歌同提早時段播同做多d音樂節目
好事黎既
有競爭令Viu 放多d resources 同再做好d 都唔錯

無綫冰封四年 樂易玲證許廷鏗出「雪櫃」

許廷鏗自一七年離開星夢娛樂即被「封殺」,四年來未有亮相無綫任 ...
choix 發表於 2021-2-26 14:46

呢篇新聞好informative
- Viu開記者會應該會仲多星過tvb (最少warner 一定唔只淨係阿mag)
   到時好睇
- 有Viu做競爭逼到tvb落力做下音樂係好事 (睇唔睇另計)- 如果何麗全係顧問,係咪仲有其他人未出場?
- 應該3月度(?)慢慢四大會上返勁歌金榜
- 星夢應該完全被肢解(樂小姐睇=當同普通藝員約一樣?)

今朝我和Alfred都有通電話,其實我們一直都有聯絡,他是第一代(巨聲幫)、林欣彤是第二代,這裏是他們的娘家,(之前被封殺已解封?)封殺?你指是Herman?現在當然沒事,Alfred隨時可以亮相,今日記者會太趕,遲些吧!
-> 巨聲1/2 代表人物都比余大媽同佢老公打壓
   睇黎如果warner 同tvb 真破冰,樂小姐應該會打人情牌/ 谷下佢地以示同肥佬不同

無綫冰封四年 樂易玲證許廷鏗出「雪櫃」

許廷鏗自一七年離開星夢娛樂即被「封殺」,四年來未有亮相無綫任 ...
choix 發表於 2021-2-26 14:46

期待viu 個記者會3大派大星去剌激下tvb

娛樂
【星島獨家】兩頭唔到岸 未獲何麗全接見 志偉回巢變天 周柏豪變人球

曾志偉入 ...
venus 發表於 2021-2-28 22:34

全篇野其實無咩重點但藍神係抵死既

好感動
希望有一日會見到許廷鏗同林欣彤攞最受歡迎男女歌星  ...
Our_Souvenir 發表於 2021-2-26 23:37

希望有呢一日佢地呢代可能已經係cctvb最後成功捧起既人