返回列表 發帖
真心想睇
但人人彈起真係hea到一個點
冇唱功 賣回憶 麻煩production製作用心啲精緻啲
不過唔排除見係黃金檔就hea做都唔怕sell唔去

pre-sale張相靚d既= =
但今次張poster有d hea喎
都係零4好玩靚
tungbilly 發表於 2015-10-7 22:13

我寧願poster hea內容好睇
人人彈起poster就幾好演唱會就..

條宣傳片
p74d47 發表於 2015-10-9 15:48

拍得好好 但我情願佢將D錢放係演唱會

阿SA講既野都係唔好信  當初人人彈起舞台都話成本高  = = 結果就係拎果件野都彈起

睇番零四好玩演唱會  ...
SA弟林 發表於 2015-10-14 23:16
人人彈起個台真係勁cheap- -(其實係成件事都好求其既感覺)
個舊twins字樣道具 好bad taste

佢地好需要好既幕後團隊
仲有希望轉下隊band 人人彈起隊band都唔多掂

講真 佢地排唔排咪又差不多 lol
情願佢地度耐D個rundown呀啲idea呀個台呀
人人彈起2.0就冇眼睇

排得多唔多又唔係重點
如果個創作團隊既idea係人人彈起2.0, 練得再多都一樣, 佢地又唔係sell舞藝歌藝
最重要係個創作團隊既idea係好

虛齡時代
作曲:伍樂城
填詞:黃偉文
編曲/監製:伍樂城@RNLS

S:如何重回少女 連眉頭那風沙 都將滿廿歲
G:然而年齡太虛 不肯衰老的 將不老下去

S:成年人遺失的 大哭大笑 仍要追 G:仍然不累
S:升上現實大學 若然讀得太累 返故居
G:回到你身邊去 S:世紀一對 ALL:最終歸隊

* 兜兜轉轉跟你都似一樣
可將青春封起儲存那樣
為十八歲解凍 曾新鮮的理想 今天拆箱
仍難得心癢癢 *

G:沿途紅塵太美 全憑朋友保管 彼此那稚氣
S:年輕氣傲不怕死
G:年華如何似飛 和舊知己一起 總可放慢喘氣
(不急於生老病離)

ALL:共聚在時光機 直飛共你 S:初見那世紀 G:無塵之地
S:一切踏踏實實 ALL:並無甚麼誘餌 G:都奮起
S:做套最好的戲 G:世間不理 ALL:也不傷悲

Repeat *

S:從前舊歌一唱 飛返老合照現場
ALL:你最愛那張
G:閒談若果講到 男同學的新去向
ALL:有幾位會 碰著震央
人人讓青春期 成為今後的信仰 無限無量

兜兜轉轉跟你都似一樣
可將青春封起儲存那樣
G:路上勝仗跟敗仗
ALL:無損當初你 仍然純淨潔白那章 和從前無邪面相

共你即使風沙吹過不再一樣
有一點滄桑都可更為漂亮
讓十八歲的你 留低於心裡邊 去補創傷
如成長不太順暢

如磨蝕了夢想

歌迷期待應該係相愛6年 飲歌 成長 個種慢歌 所以先有人話失望
但其實聽得出56x係想做啲唔同既野 而且melody係襟聽
加埋份詞 都係一首有心思既高質作品

依家rundown有57/58個items,有部份係medley
hit同比較少唱既side都會唱,不過依然有部份想唱既歌放唔入rundo ...
tungbilly 發表於 2015-11-19 08:40

無提有咩主題?
慘囉 係咪人人彈起2.0 lol

girl power最型個首係烈女 (唔係人瑞個首 雖然都係林夕)
嬌姐sa姐 你我再謙虛些 都不需要人射

iTunes 出左個 “Twins LOL: Ultimate Collection" 唔知rundown係咪又係裡面個堆歌
Juicy_Lemon 發表於 2015-12-21 15:52

邊會咁快爆rundown 九成九出黎呃下人錢姐
如果個個係真rundown ge歌 我會俾99分
但無二人世界盃 愛情當入樽 我覺得已經唔可信

希望冇 二人世界盃
Juicy_Lemon 發表於 2015-12-21 16:40

個collection入面有 18變, 人比人, 那天很愛笑, 朋友的愛, 救生圈, 我決定走了, 飄零燕, 星星月亮太陽, 天對地, 安全感
rundown無可能咁多side tracks, 除左整medley毎首唱少少咁

倒數十日!!!
Twins話經典歌一定會唱,睇黎好大機會好似Kelly咁9成經典+sidecut medley
有那天很愛笑 朋 ...
fifty1205 發表於 2015-12-21 18:05

我賭今次個rundown係 人人彈起rundown+插幾隻sidetracks

其實所有concert前kkbox spotify moov itunes呢D都有所謂既concert前warm up
份份D歌都唔同
真心唔洗信係rundown 純綷只係求其揀D歌出黎

《虛齡時代》MV

今日出MV聽日又有採排記者會同903投票
時間啱啱好 ...
tfyhk 發表於 2015-12-28 01:11

MV idea幾正又拍得好靚

《虛齡時代》MV

今日出MV聽日又有採排記者會同903投票
時間啱啱好 ...
tfyhk 發表於 2015-12-28 01:11

今日係咪有綵排記者會? 應該可以聽到一兩隻會唱ge快歌喎 雖然可能都係LOL haha

Apple:Twins今日為跨年演唱會做綵排。阿Sa話今晚試衫,佢都未知啲衫係點樣。而佢就透露邀請嘉賓方面有困難 ...
fifty1205 發表於 2015-12-28 21:36

即係 Shine boyz. 唔會有cookies掛 lol

【on.cc東網專訊】 組合Twins為《#TWINS#LOL#LIVE IN HK》演唱會進行綵排,兩人即場勁跳《Ichiban興奮》,更被舞蹈員抬起,站在膊頭上凌空踢腿,難度甚高!

第一首confirm會唱既歌

個套流出左既衫幾型喎 好似話係外國運過黎 得個兩件
人人彈起某啲衫獨立睇係okay既 主要因為舞台太簡陋 睇落都醜啲

驚喜既定義個個唔同 artist講既野打個七折差唔多
我都同意大家估得太side
我買大紅大紫做opening 都算少少驚喜

睇某dancer ig 今次個個dancer都染哂紫色頭 lol
唔知係咪意味著可能唱大紅大紫

我想講綵排ichiban興奮播既好似係錄既live
佢地紅館應該唔會好似tvb個次咁咪假live gua?
利申 未睇過佢地紅館live

Weibo:傳說中的舞台出現了,原來地板上會有液晶螢幕呈現特別效果,舞蹈也會配合地上效果,所以坐480、280 ...
fifty1205 發表於 2015-12-30 22:16

太好了 我坐280人人彈起個台真係好垃圾

LED地板show緊似籃球場 愛情當入樽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Monday已經爆左其中四首會唱既side tracks(其中一首唔算side)
反白-->冬令時間 慌心假期 我決定走了 香港紐約
廁所位來了 不過fans就應該幾鍾意
佢地兩個鍾意既sidetrack全部都係同一類型既歌sosad

Monday話頭四首係必唱 其他個幾首只係編輯推介咋 即係唔係必唱

百度有傳 opening係天地驕陽(反白)
真既話都幾爆下........

可信性都幾低下
fifty1205 發表於 2015-12-31 13:27

但無論曲風定歌詞都幾適合開場 幾有霸氣

其實Twins大把冇係演唱會唱過嘅半hit歌啦
四四首有兩首係連fans都未必識嘅side cut
到時全場靜哂就好笑{:1_ ...
bowbowbow 發表於 2015-12-31 17:52

我相信今次rundown一定有驚喜差在係咪得驚

有人係紅館出面聽到佢地her緊著睡衣跳舞<--
哈哈哈哈好鍾意呢首低b歌

個台好靚

痴線 二人世界盃個台好型 好想快啲睇

今次好多人話今次唱功進步好大。。。
p74d47 發表於 2015-12-31 22:38

可能假live呢

好正好正呀媽

個台真係好dump本

Rundown好完美 好有心既rundown

不過 有預感之後幾場會cut歌

啲衫都好靚好型
但套公主裙望耐啲有啲小鳳姐感覺
仲有啲animation 機關都做得好勁

個個音樂總監terry真係唔多掂
唔少歌都拖慢黎唱

小心愛好型呀,反而女人味改得唔好
其實好應該虛齡時代做closing song
有意義又可以roundup成個演唱會
唔明 ...
tungbilly 發表於 2016-1-1 15:38

明愛暗戀補習社改得好差 仲有最後個medley 唔講以為fanmade自己拼埋

我覺得人人彈起其實可以改做夏日狂嘩
人人彈起根本冇乜人識 個medley係high但到最後呢兩首高有啲跌watt
呢個係我琴日係山頂既感覺

仲有點歌part反應都幾唔好相比其他部分

大紫大紅全場大合唱喎,突然人人彈起係好odd,好彩loop副歌
我仲好掛住Twins ...
Wing1211 發表於 2016-1-4 12:25

大紅大紫係正呀但俾人人彈起cool down左少少

今晩兩個人會係邊個?at17?定番抄boyz?

真係完全搵唔到熱浪假期既片gar wor..lol

小福利時間
俊仔 發表於 2016-1-5 23:24

大福利時間

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊