返回列表 發帖
本身個節目又話係發掘有唱歌天份嘅藝員
但而家容許出過唱片嘅藝員參加就已經係好唔公平

羅鈞滿都贏過公開歌唱比賽

唯一期待梁烈唯......
嗰時佢喺變身男女 chok chok chok 扮楊丞琳唱歌都唱得幾好
如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

巫啟賢<<< 马来西亚人都讨厌的明星,another one is michelle yeoh
schoe 發表於 2013-6-19 00:19

但巫啟賢的確係一個樂壇上有份量嘅前輩
以前華星新秀都係搵佢去考驗參賽者
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

期待鄭俊弘

下晝去一個商場活動聽佢現場唱《今日》 Live
佢唱完全場鼓掌
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

李壁琦本身好似有教唱歌......
明屈機

清一色男生留低
陰謀論
其實呢個節目只係為左幫D 二三線小生 進身一線系列

FRED 應該可以成功彈出 ...
俊仔 發表於 2013-7-7 23:25

其實咁都幾好丫
起碼有一個令觀眾自此會記得佢、叫得出佢個名嘅機會
有好多做一世二打六都冇乜運
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

星夢 vs 巨聲幫

仲有 Alfred、Jay Fung 同譚嘉儀

這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

Alfred vs fred就正lor ....
rubylovessss 發表於 2013-7-27 14:25

【on.cc 東方互動 專訊】無綫藝人鄭俊弘、林子博、羅鈞滿等錄影歌唱節目《星夢傳奇》,今集主題是「星夢幫」鬥「巨聲幫」,鄭俊弘獲無綫安排「巨聲幫」出身的歌手許廷鏗與他合唱許的歌曲《青春頌》,鄭俊弘說:「有一星期預備,我哋夾咗三次。」許則大讚鄭聲線好,聲音具感染力。
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

回復 281# ansen514

應該係一首歌內各人有 solo 部份,亦有合唱
有去錄影的 Alfred fans 話 Alfred 有唱和音嘅部份......
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

據聞 Alfred + Fred 嘅表現被評判大讚
見到有人話 Alfred 聽完評語感動到喊

好期待
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

呢集之後青春頌會唔會hit爆呢
rubylovessss 發表於 2013-7-28 23:31

妄想首歌爆到拎叱咤我最喜愛

哇,好期待,系咪下下個星期啊?
阿mark 發表於 2013-7-28 23:31

yes...第 6 集
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

有在現場看的觀眾在網上說評判們大讚Alfred和Fred的合唱,
並說Alfred的和音好好。他唱和音時,flat的機 ...
Bluejays 發表於 2013-7-29 00:59

好多歌手喺 TVB 唱歌都會走音,但平時商場 show 冇事
係因為 TVB 啲音響問題......
好多時耳機出嚟嘅聲唔準確

評判都講過,會走音係因為聽唔清楚音樂
所以有唔少人唱到一半會除耳機......
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

林子博去左邊
seeseetv 發表於 2013-8-10 14:45

子博喺巨聲 vs 星夢
最低分 out 了
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

講真
流行曲 + 京腔唔係問題
但個人覺得姚兵真係唱得好難聽 -0-
係佢把聲令我想直接 mute 咗全 part

李壁琦唱開 opera
唱《日與夜》憶蓮個 feel 係夾架
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

子博揀錯歌......

其實平時睇子博採訪
會覺得佢咬字唔清的
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

冇想像中咁好聽
只係比其他所有都好聽......

期待下一集邊一個位大比數拉開
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

明明係HOCC首歌,就當左係電視插曲....TBB都得架喇
kelton 發表於 2013-9-22 22:12

因為呢集主題係電視劇歌曲......
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

但明明佢唔係真係電視劇歌=.=....屈成係
kelton 發表於 2013-9-22 22:41

算啦...
    一來呢個台係咁...
    二來,佢都 foul 架啦
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

比人品的話
姚兵感覺會比羅鈞滿好好多...
雖然兩個都唱得麻麻地
但羅先生啲囂史...由當年《天與地》播出開始數都有排講...
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

講真一句都唔太想 Fred 簽 TVB 唱片公司
但唔投俾佢,唔緊要,唔好投俾羅鈞滿就得
佢已經囂到咁,贏咗冠軍仲得了嘅 ?
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

其實無乜得邊間好簽
umg sony bma 三間自己友都未搞掂唔好諗
華納(本身可以諗下既, 但自從09年cut local  ...
艾石仔 發表於 2013-10-5 09:43

如果有人賞識佢
好似張丹簽 GEM 咁 1 對 1 比較好

我覺得簽俾 Paco 最穩陣
但同時唔少人都想星煥簽佢,想睇佢同 Alfred 拍住出 show
( 雖然見到藍色真心反胃)

我都好憎羅鈞滿,扮嘢兼造作(無論唱歌定講嘢)
koalabear 發表於 2013-10-5 13:23

當年《天與地》播嘅時候,佢所作所為實在太過討厭,啲 fans 又係
一直都唔覺得佢唱得好,太過刻意要 show off 自己
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

我就覺得最好嘅 combo 係 TVB自己唱片公司製作,由星煥做發行。
星煥嘅發行網,係有成績做到出嚟嘅,唔比佢製作就得架喇。
Bluejays 發表於 2013-10-6 00:48

呢個都 ok
只係一見到星煥兩粒字
就總令人淆一淆藍色長方型CD盒咁啫

不過都希望見到 Alfred + Fred 呢個組合可以有真正的合唱歌
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

定係因為佢講野動作太大
所以大家誤解了?
Our_Souvenir 發表於 2013-10-12 22:54

我有朋友曾經被佢不禮貌對待
平時啲態度都係好囂好串
佢太自大 覺得自己好勁

如果 out 佢,條氣會 gur 哂 !
今個星期真係好難聽
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

睇好陳明恩再奪最高分
一個真正嘅演出

回復  jvzus
具体讲下咩事,好有兴趣~
kenny211 發表於 2013-10-12 23:01

私訊講
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

姚兵進步咗好多
終於睇到佢係一個 演出
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

But really I don't see what you guys are saying about Moon. Even this performance wasn't THAT bad.
kin888 發表於 2013-10-12 23:15

只係唔想喺度 OT 啫
但佢今集真係不論造型定唱功都係兩個字:錯哂 !
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

Fred 完全冇得輸 !!!

揀啱歌又令現場觀眾投入演出
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

佢應該諗緊陣間講咩..
星夢情真 發表於 2013-10-12 23:27

好mean......
不過笑左XDD
victor1991415 發表於 2013-10-12 23:28

笑咗 x 2

回復  星夢情真

可能佢又講一大堆聽到人嘔嘅說話
kenny211 發表於 2013-10-12 23:30

所以咪要培養情緒囉 !!!
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

羅鈞滿 bye bye !!!!!
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

呢段嘢
頭先黑面期間度咗幾耐 ?

哇...鄭世豪好激動耶
rubylovessss 發表於 2013-10-12 23:36

贏咗個大熱喎
唔激動就奇
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》