返回列表 發帖

最受歡迎男歌星
周柏豪 vs 張敬軒

最受歡迎女歌星
Hana菊梓喬 vs 楊千嬅

紅字睇高一線,上年最女菊嬪,今年都只會係菊嬪,拎個演繹女。
楊太后出巡,所有其他妃嬪都要讓路,包括過氣既容太后。
太平公主

最受歡迎新人獎個名單好恐怖
hinz 發表於 2019-12-29 12:00 PM

screen一screen先,有d根本係連樣都唔知係邊個,果d foul走先。

真。候選最受歡迎新人獎:
金:林穎彤(tbb 親生女,上榜作品:娛樂大家、安樂窩
銀:李靖筠 Gladys(英皇,上榜作品:小蚊爛)
銅:劉子碩(tbb 親生仔,上榜作品:後生仔傾下計
新人戰場錶升獎:康華(tbb 親生女,上榜作品:宮心計2深宮計、金宵大廈)

Judas羅凱鈴(白果--非tbb、大愛同盟)
林家謙(白果--非tbb)

孫慧雪
(白果--前tbb親生女)

太平公主

吳若希 3奬,同舊年一樣,輸到咩面都冇晒
仲有連piece 雅得一獎,同大祖兒同grade,真係肉酸到暈

吳若希 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 07:17 PM

經過今晚, 新TBB樂勢力:
一線: HANA(一線之后) 周柏豪(一線之王) 王浩信
二線: 吳若希 胡紅君
三線: 鄭俊雲 碎雅 大祖兒 林穎彤 劉子石
四線: 英皇娛樂全體員工

太平公主

好心鄭融收檔啦,最女冇得候選,20首金曲連一首都分唔到,當年紅綠燈都分到十大啦,仲要其他九首的 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 06:23 PM

其實點解佢仲去? 比我就杯葛啦
真係好冇面, 睇住D比自己差的歌手上去拎大獎,
自己仲係拎細獎。唔會睇到條氣唔順嫁咩??
仲要係睇D唔值得既歌手上去, 完全唔會有一個覺得係值既..
太平公主

最想係以下賽果:

最受歡迎男歌星
吳業坤 (曾兩奪叱吒最男,一定紅過D未拎過嫁啦. )

最受歡迎女歌星
JW (開過紅館,點都紅過D未開過嫁啦. )

最受歡迎新人獎
Judas羅凱鈴
李靖筠 Gladys
林家謙
太平公主

連詩雅入星夢做咩?撐柏豪?成年無劇集出街,歌得三首,全部都唔係黃金時段劇歌,假假地以前有tvb8最受歡迎 ...
黃家正 發表於 2020-1-18 11:48 PM

感覺同groupmate同level @@

太平公主

呢個名單根本就係三四缐歌手
    有多一個平台曝光掛
    JW 就最傻 曾經叱吒女銅 算一缐尾 二線頭  ...
洗衣王國130 發表於 2020-1-19 08:41 AM

仲要去睇人地拎獎, 自己一個人拎一首歌曲咁大把...
佢唔會覺得個頒獎禮"好有公信力"嫁咩?
太平公主

出席既星夢歌手只得古家峯一個白果
真係陰公豬
表妹保莉 發表於 2020-1-19 10:39 AM

佢係唔係下年新人呀?
可能下年先比番個新人金佢.

p.s. 宜家勁歌愈黎愈似新城了~~
今年就住唔同的歌手創左好多新獎出黎...

2019新人王只係拎到個創作新人獎.....咩料~上年又唔見有.
太平公主

王浩信於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》連奪「最佳原創歌曲金奬」及「人氣王大獎(男歌星)」兩個獎,錄影進 ...
hinz 發表於 2020-1-19 04:25 PM

咁究竟LI個頒獎禮係for歌手, 定係視帝視后?
真.歌手竟然會輸比個唔識唱歌既人~~
我諗下年好大機會胡定欣上黎拎人氣女+廿大
真真正正做皇后。
太平公主

後宮佳麗圖:

太皇太后:
汪太皇太后
太后: 鄭太后  楊太后
太妃:
琳太妃  梁太妃  韻太妃

皇后:
莫皇后 (強勢復辟)
皇貴妃:
謝皇貴妃 (失勢,降一級)
貴妃:
貴妃(失勢,降一級)  汶貴妃(宮中紅人)  海貴妃(一時當紅)  倪貴妃(一時當紅)

妃: 容妃
(復辟於東京)  蘭妃(失勢,降一級)  關妃  薛妃  泳妃(無對手下升一級)  宜妃  灝妃
嬪: 融嬪  
蕾嬪(稍有起息升一級)  巧嬪  彤嬪  淑嬪  雨嬪  若嬪

貴人: 靖貴人
菊貴人 譚貴人
筠貴人 桐貴人 華貴人 陳貴人

冷宮: /
太平公主