返回列表 發帖
原來祖粉aphil係瓊姐。。驚。。
harryharry 發表於 2017-7-13 11:24

開工啫

做梗打手嘅時候係日頭 做梗歌手時候就係夜晚

依個設定可以拍到電影 ...
harryharry 發表於 2017-7-13 11:39

最正係呢位KingJxx 寫過歌比謝安琪

AGA係咪直接bam左
首播都無

告別要瀟瀟灑灑
不必常回頭吧
星空之中
你化作最閃的

懸掛

來約定
在天邊
重遇吧

我發生左件事 好認真
有冇人想聽我訴苦
John 發表於 2017-7-14 02:43

PM me ok?

追憶記
追魂記
離魂記
失憶記
失魂記

不知不覺
不經不覺
北京北角
不經北角

歡迎補充

香港樂壇需要更多好似你咁既清泉
廢事到時個個女歌手都唱淫歌攻佔共和榜冠軍 ...
-Prince- 發表於 2017-7-17 00:03

香港除左謝安琪好似9成女歌手都出過淫歌
已成定局
反而男歌手比較少
期待kwanGor唱yum歌

倪倪好似好清純
仲有何CC
王菀之
梁詠琪隻比堅尼都唔算淫掛=.=

仲有蘭蘭^^ 蘭蘭最清純 因為冇人想淫佢
...
John 發表於 2017-7-17 00:35

歌名充滿性暗示系列:

Gin Lee - 空姐、很想要吧、芝麻開門
何韻詩 - 親愛的黑色、 水花四濺、韻律泳
王菀之 - 一秒感動、小團圓、留白、Shower Song
梁詠琪 - 煙霧彌漫
Janice - 天敵

由於太巨雨關係
我間屋又開始漏水=.=
John 發表於 2017-7-17 17:26

係街聽住Come With me
第一次咁想再不擔遮,好想再濕一些
霏霏教導我們珍惜所有下雨天

____ Call我真係幫到手
HOTMAN 發表於 2017-7-17 19:27

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

希望各女歌手唔好再派yum歌污染cm會員 你睇下上面
HOTMAN 發表於 2017-7-17 20:25

17/7 叱咤咤 派台歌
馮Fing旗 Feat. 波LIN  - 水精零淫 (c)

11/7 叱咤咤 派台歌
AGA - 吃丁我 (c)

9/7/17 短期租約
鄭嘉嘉 - 我不想見淫 (C)

7/7 叱咤咤 派台歌
JW - 安全 . 感 (c)

男歌手都開始污染
拍埋啲yum0 MV
JasOh103 發表於 2017-7-17 20:40

係咪吳孽坤 - 傷心到變0 ?

李黑勤 - 濕痕記?
HOTMAN 發表於 2017-7-17 21:02

側田 - 不(月)經不覺 (C)

洪卓立 - 閃卡 (C)

今年編曲人比Adrian定Carl?
JasOh103 發表於 2017-7-19 00:31

Kiri T
剩係隻Cum with me已經冠絕全球

祖兒已經三個月冇派過歌
而出道以來好似冇試過
今年雖然派左七首歌
年頭個勢明明幾好
真係最好的時光
係咪驚左千千
公平咩依家
豈又此理
你老闆

!

其實祖兒出道個勢真係好勁
好彩18年都keep到大半, 叫做有女金十一次

本帖隱藏的內容需要積分高於 1200 才可瀏覽

睇返「末日」903十大得獎片段
真係衰到貼地
催催催 催你老母
一d都唔好笑
就算係4'40 remix版本都係咁話
根 ...
John 發表於 2017-7-21 05:46

仲要10幾年先比得兩隻十大

Kay, Fiona, Kary個個都4,5隻

霏妹story show到演唱會會唱control, 殺她死同逼得太緊...
可唔可以唱哂豔羨全碟... ...
jose 發表於 2017-7-21 23:20

諗左幾個禮拜
其實佢唱Come With Me個Live點先可以跳到你頭像個堆動作
因為到時叱咤拎至尊歌就話可以單手搶獎啫
要唱歌已經一隻手拎咪
再單手跳呢隻舞真係乜feel都冇
定到時alex fung會出一隻手幫手跳?
諗起都已經濕一些

支持吳雨霉
John 發表於 2017-7-22 00:18

霏姐變霉姐,得左

林奕匡《有淚多好》

好難聽,佢可唔可以唔好再唱歌

評得好
JasOh103 發表於 2017-7-24 13:26

咩"有囡多好"
結左fun都唱呢d
男歌手一樣咁yum賤

本帖隱藏的內容需要積分高於 1999 才可瀏覽

[預計同數愛同日推出] Gym And Other Things - lick威 (CD)

推出日期:預計同數愛同日推出
類型: CD

...
HOTMAN 發表於 2017-7-28 00:29

Cum With Mi 都冇你買埋我嗰份

太普通既歌係唔會收錄係呢隻至尊大碟度

更何況已經有至尊歌teen dick ...
HOTMAN 發表於 2017-7-28 00:35

零淫道 太普通?
零淫獨舞 太普通?

希望今個星期一格格re上榜拎十大
當日未派未聽剩係睇歌名已經覺得應該十大
然後8月開始熱播I dont Know I Dont Care
一年三冠拎埋至尊碟女金
好似上年J Pop咁

P.S. 8月開始轉軚支持衛蘭

上一隻第一plug無冠但有至尊碟既專輯好似係《我的快樂時代》
nicholashin 發表於 2017-7-29 23:57

你咁計上年JPOP第一plug Gotta Get High冇冠喎
真。第一plug穿花蝴蝶咪冠左 lol

拎至尊碟o個年第一首派台歌
nicholashin 發表於 2017-7-30 00:57

903會冒住比其他女歌手fans攻擊既風險
re返驗傷上冠

陳奕迅 - 海膽

其實我真係好討厭D人坐巴士坐小巴坐乜都好
坐定佐就咪_再係咁郁啦
頭先個阿叔 由上車係咁郁 郁到落車
扣安 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-31 20:28

阿叔係咁撞你好明顯比哂性暗示你試下如果係靚仔你唔撞返佢轉頭咩

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kk8733 發表於 2017-8-1 20:26

me肥矮染

我都好肥
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 21:12

我肥過你

又引人pm你...
-Prince- 發表於 2017-8-1 21:31

我反而想PM你,細細個就聽過CM王子呢個名

我睇過
kwanie 發表於 2017-8-1 22:15

你見過嗰次應該係我最肥嗰期

而家乜新人都話係楊千嬅接班人 但無新人係容祖兒接班人
容祖兒地位不容置疑! ...
nicholashin 發表於 2017-8-3 11:34

鄭容咪容祖兒接班人lo

百幾次好易追
John 發表於 2017-8-5 20:08

我都係咁話

903喜歡祖兒

John 發表於 2017-8-5 22:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 3200 才可瀏覽

好耐無開香港榜拖
kwanie 發表於 2017-8-7 12:58

本帖隱藏的內容需要積分高於 400 才可瀏覽

校腸幾時發多次功整死李小姐呀
jose 發表於 2017-8-7 23:20

歌手:譚詠麟 / Gin Lee
唱片名稱:Love from the early 90s
推出日期:2018/100/99
唱片類型:CD+DVD / LP / SACD / AVCD / BLURAY / MP3

TrackList:
CD  
1. Anything Goes
2. 美中不足
3. 教我如何不愛他
4. 無人之境
5. 左鄰右李2018
6. 唱一首好歌
7. 小風波
8. 天變地變情不變
9. 3am
10. 雙雙
11. Come with Me feat.Alex Fung

附加資料:
上世紀的父女愛才算真愛
經得起時間洗煉 爐火純 . 情
重點推介:無人之境、美中不足、左鄰右李2018
首批 10000張限量德國印製、靚聲之選 (Made In Germany)
監製: Alan Tam / Hi-End Audio Consultant: HiFi Duck

型人道呢?
ed8671ed 發表於 2017-8-8 00:06

譚詠麟 / Gin Lee 2ndEdition
CD + Bonus CD Single

Love from the early 90s 專輯第二版,是一套特別企劃出版的限量珍藏產品

8月1日限量發行

內容包括一張大碟(內容升級),及一張收錄兩首全新錄音製作的CD Single,
一套兩張CD獨立裝潢,為樂迷帶來雙重享受。

CD
曲目一樣

Bonus CD
1. 維園中李唱詠 Alan & Gin Gin
2. 型人道 Gin Lee Feat. Alan Tam

Source: heha music

喂d 節目無人要架喎星期一真係
kwanie 發表於 2017-8-8 00:30

個個都上CM, 唔通個個都聽903咩

退出樂壇!Kay專心湊女:我咁肥仲唱咩歌

產後很少露面的謝安琪(Kay)出席好友蕭潤邦(Oscar)的銅鑼灣生煎包店開張,見她仍有些面圓圓。受訪時她表示有入股支持Oscar:「大埔店同銅鑼灣店都有份,其實我同Oscar新人嗰陣已經識,我第一次出騷佢又嚟睇,好支持我,唔知佢嗰陣係咪已經睇中我,佢成日鼓勵我,我攞奬佢又會喊,今次同佢做生意係因為我想學嘢,我都想有自己生意,依家向佢學師先。」

40歲的她亦表示之前都有一齊為大埔店睇舖位,又笑言大埔店門口師傅很像韓國天團Big Bang隊長G-Dragon:「所以好受街坊歡迎,但呢招喺銅鑼灣未必咁work,因為銅鑼灣啲人潮啲。」問到入股幾多?她謂:「唔好講,有好多股東。(老公有冇份?)我哋冇計啦。」

問到她想做甚麼生意?她說:「想做生活館嘅嘢,做啲有機清潔劑、環保布袋等,但呢啲好難營運,所以依家加入學師先。(想幾時自己做到生意?)十年內。(咁耐?)要搜集資料嘛。」問到她幾時會出番來唱歌?她笑言:「我依家仲係好肥,唱咩歌呀,同埋同以前好唔同,依家生活他條啲,以前日日keep住工作狀態,同依家心態好唔同,好享受依家生活。」她亦分享湊女生活,笑言囡囡現時玩行為藝術:「佢識得碌嚟碌去同流好多口水,不斷喺我會張床單到印花,令我床單有好多口水迹。至於個仔依家自己出去踢波,發展緊自己事業,所以依家生活好多方面都好開心。」

"我咁肥仲唱咩歌"..........Janice學下野啦

佢係facebook clarify左
newguy 發表於 2017-8-9 20:20

肥婆係facebook clarify左自己唔肥?

你的長輩什麼時候覺得自己年輕了點?
就是他們也開始用Instagram的時候

你什麼時候覺得自己老了點?
就是你開始厭倦所有social media的時候

在分手後,手機難免不停地loop他的Facebook、Instagram……在看到他把感情狀態改為「單身」時,先是手震, ...
HOTMAN 發表於 2017-8-11 00:51

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

睇黎你想鼓勵CM會員唔好add你Facebook同Instagram
nicholashin 發表於 2017-8-11 12:51

但佢自己add人Facebook囉

屮SiU霖屮 發表於 2017-8-11 14:29

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

nicholashin 發表於 2017-8-11 15:02

下?! 本身原來無ga