返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-11 23:08

文學區呀依家?

「無獎唔到搞我。」

因為祖兒一出碟
所以Ivana, JW速冠,Janice減到hihi, Gin Lee死位
大家咁諗就會舒服好多

「努力做人誰怕氣喘」
原來首歌咁yum

專業推介叱咤十大第七位

細個既時侯呢你地有無迷過偶像呀?
點迷法?儲哂佢地啲唱片就不在話下啦,
如 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-21 17:00

邊度可以睇返段片,什至14年叱咤
利申:當年有入場支持菲霏

澳門好似好大穫
HOTMAN 發表於 2017-8-24 01:18

i have fd in macau
no water
John 發表於 2017-8-24 19:49

澳門英皇娛樂酒店
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解硬係覺得今年D 單曲好似麻麻地咁既
kwanie 發表於 2017-8-26 11:31

即係album好好?
例: Love and the other things, 30克

Rb隻呢度完勝
艾石仔 發表於 2017-8-26 12:34

連林狗都有大碟出,咩世界

高質fans :
祖粉
膠粉
bagfgfcde 發表於 2017-8-27 11:24

最低(澱粉)質係咩粉?
勤奮?
辛粉?
通粉?
蘭粉?

投訴: 點解cm無阿姐演唱會post

你係唔係想提名老人獎。。
kk8733 發表於 2017-8-28 00:22

我覺得係年輕一輩樂迷打壓美蛆囉

萬水千山總是情

給我一個吻
玫瑰玫瑰我愛你
夜來香
何日君再來
Ja Jambo
水仙花
美麗的時光

金絲雀
...
艾石仔 發表於 2017-8-28 10:21

少女的祈禱都冇,可以慳返買VIP霏

嘩如果聽日係咁播傷心xxx 同 x魂記咁點算
kwanie 發表於 2017-8-28 23:59

GiGi 同 Endy都係好歌手
支持

英皇幾時幫J Pop出埋黑膠
失約又會唔會出
My secret live又出啦不如

咁等錢洗

開始懷念以前d大碟混戰
Binary vs In Motion
火鳥 vs 你們的幸福 vs J&J

最鍾意係佢地約埋同期出碟,由1 ...
HOTMAN 發表於 2017-8-29 11:22

請珍惜如珠如寶的李克勤:30克

在上一個星期六,商台節目《公子會》邀請了陳潔玲(Christy)做訪問嘉賓,不知道她是誰?她曾經是無綫的小花,可惜因沒有機會而離巢,即將上映的電影《私人會所》就是她擔當女主角。她在《公子會》上大爆自己在娛樂圈當中見過最「人渣」的男人,立即惹來不少人熱烈討論誰是「渣男」。

節目主持森美當時拋出一個問題,問到Christy在TVB或者工作上遇過最賤的男人是怎樣的,Christy就答:「有一個case就係我哋一班女藝人,約莫去到咁上下時間呢,就發現原來佢(某男士)追過你喎,又追過佢喎,又追過呢個喎。(追過好多人?)係喇,佢每一次都會用一個故事,就係佢受過情傷,當自己係一個受傷嘅小白兔。講到自己其實係好專一呀,好追求愛情,跟住我哋大家拎返出嚟講就覺得點解個個都一樣。(咁你有無受哄?)佢都有approach過我嘅,都係用同一個故事,嗰一下我都有信佢,因為佢啲招數好勁。佢會識得點令你去同情佢,例如講啲佢以前嘅經歷、童年、屋企嘅慘事咁。但因為嗰陣坊間已經對佢有負面嘅印象,佢反而會用返呢樣嘢,用返佢自己真實嘅版本,姐係係佢自己先係俾人辜負嗰個,佢會講佢自己受過一次好重嘅情傷唔敢再去愛人,但遇到你就重新(出發)嗰啲。好好彩,啲騙徙呃唔到你就會好快去呃第二個。」

這段訪談被商台節錄了放上Facebook,立即惹來不少網民競猜誰是當事人,結果網民意見一致的將矛頭指向吳業坤。對於一連串猜測,《香港01》致電坤哥了解事件,他說:「我同佢(陳潔玲)唔熟㗎,就算拍過《愛回家》同《迷》都係好短時間。(佢話嗰個男人追過佢?)咁緊加唔係我喇,我拎Whatsapp出嚟對質都唔驚,其實不嬲都有好多呢啲新聞,娛樂圈呢幾廿年都一直有,基本上超個三個人就一定有事非。嗰個咩係節目嚟架?等我都聽下先,如果真係好大獲都要搵佢了解吓。同埋佢話係靚仔,覺得已經與我無關,我有劇拍有歌唱點叫慘搏同情?所以算喇,一笑置之。」坤哥否認,我們去找原訴者Christy究竟誰是「渣男」,不過她笑喊樣回覆:「唔好問我啊。」再追問是否說出來怕得罪人,她就表示:「唔講啊,sorry!」看來這件事去到此時相信已經沒有再新的證據,各位想知是誰就自己猜測吧!

陳冠希插話:「喜歡Hip hop是一件很好的事,只是不要假裝你知道嘻哈是什麼,要學好、做好,hip hop是一個生活,是一個文化。我怎麼穿衣服,不止是我怎麼穿衣服。我怎麼跟我女朋友做愛,全部都是Hip Hop。

Cum with me一冠就打風
邪過美祖,霏非有潛汁成為樂壇天后

明明雨神fi先係正統

派520就牽起10號風
kevinlai1621 發表於 2017-8-31 19:01

希望薛天后自重以後唔好再派歌
再係咁我驚佢聖誕派都會落雪

澳門個___政府係咪會起訴張敬軒......

【愛瞞報道】張敬軒話兩澳門auntie風災遇難 司警:無相關資料,籲勿製造散播謠言

強颱風「天鴿」襲澳過後,據香港媒體報道,28日香港歌手張敬軒向記者表示:「我媽媽啲好朋友嘅兩個同學都喺風災過咗世,佢哋兩姊妹諗住出去搵兩老(爹哋媽咪),但點知喺路上遇上海水倒灌,失蹤一段時間,後尾搵番就已經走咗,真係冇諗到依家呢個年代颱風都會造成咁大傷亡,心好唔舒服,所以都想做多啲嘢回饋社會。」

但官方公布的10名死難者名單中,並沒有2名姊妹身亡。《愛瞞》前日(29日)向治安當局查詢,而今日(31日)司警局則表示,經翻查司警局資料,沒有相關資料及如報道所指情況,並呼籲任何人勿製造或散播謠言。

有雷暴警告唔可以去維園暢泳
John 發表於 2017-8-31 19:09

CWM至尊
已經feel到叱咤嗰日會係狂峰暴乳

其實歐陽志強個劇想點?
完啦好嗎on9903

好聽個d唔買 買哂d難聽碟

真fans
HOTMAN 發表於 2017-9-1 14:16

除左2002之前啲碟同live dvd
全部二手,隻me-re do 廿蚊有找

你擺隻yimsin係度做咩?你又拎哂黎食杯面?
HOTMAN 發表於 2017-9-1 14:28

我冇擺隻Kay one入去已經好比面

SAD 做佐22年學生 終於冇得再用學生證冇得再用學生優惠
去游水要比正價/_\ 去睇戲要比正價/_\ 食飯 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-1 19:09

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

Kay 初踏樂壇短短一個多月,唱片公司為她鋪排的出道“方程式”,與現為天后級的容祖兒十分相似,都是先派歌 ...
HOTMAN 發表於 2017-9-1 19:27

點解佢生左兩件都仲後生過容祖兒,好恐怖,係咪吸血鬼黎

想睇大逃殺/災難生存類型文章
matthew1990 發表於 2017-9-3 01:23

想寫食評,日日都肚餓

學S版主囉
matthew1990 發表於 2017-9-3 12:50

佢大唔大食?

聽日有得聽千千新歌,
希望聽完紅館D霏會無人要, 拉闊又無人搶啦
艾石仔 發表於 2017-9-3 23:30

其實今時今日仲聽楊千嬅既人
同紅館聽汪阿姐堆阿嬋係無分別
兩個一樣咁大陣驅風油味

4字頭開始已經係阿嬋
點解美祖美霏可以咁青春
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-4 01:08

請支持青春歌手黃淑蔓<3

我要ban你
electric 發表於 2017-9-4 06:28

bang定bam?

Bang埋你
electric 發表於 2017-9-4 20:54

本帖隱藏的內容需要積分高於 3500 才可瀏覽

你蝦人
electric 發表於 2017-9-4 22:20

我最鍾意聽楊千嬅
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

其實今時今日仲聽容祖兒/薛凱琪/謝安琪/KARY/JANICE既人
同紅館聽汪阿姐堆阿嬋係無分別
四個一樣咁大陣驅風油味

識 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-4 22:45

好彩我唔係聽開容祖兒/薛凱琪/謝安琪

包埋王菀之
bagfgfcde 發表於 2017-9-4 22:51

TANYA陣驅風油味都唔少

Yum kay真係好正
HOTMAN 發表於 2017-9-5 00:09

好想X佢

當年簽古巨基, 霆鋒就主力返大陸
當年簽張敬軒, 到古巨基返大陸
現在簽送禮, 即係張敬軒已成棄將要返廣州......
如此類推
將來簽吳業坤拎男金, 送禮就可以正式北京北角

我到今日都仲要解釋我唔係 Kary粉
係咪今日嘅 林奕匡 都要證明佢係 祖粉?
hkwilliamsiu 又係咪會繼續 比人唔知 佢係 偽毒粉 呢?

恨鐵不成鋼,係咪只有粉先會明?

我就嚟要搵 艾石仔 心理輔導

諗緊俾某廣東歌至尊好定俾某國語歌至尊好
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:18

Come with Me好可能出個國語版「跟我來(奶)」
到時就唔洗煩語言問題

勵志㗎其實

所以希望未來廿年
吳業坤努力加油
陳柏宇努力加油
側田都努力加油
麥浚龍努力加油
黎曉陽努力加油

因為無論你幾乞人憎、你幾霉、你唱啲歌幾咁不堪入耳、你作既歌幾唔得人鐘意
只要你呢世人窮追不捨,每隔幾年話自己當年有幾咁懷才不遇、不停做柒事
去到你事業既第30個年頭,就會成功架啦

年份真係咁重要咩
Kfmusic 發表於 2017-9-7 00:10

唔重要,係華人社會論資排輩

Serrini肯派歌未 MV都好似拍左好多個啦
HOTMAN 發表於 2017-9-7 12:07

Yuki Lovery 派歌未

你話係咪今個星期應一應
可以硬tag隻冠軍歌比阿副局長聽

DLLM 每一次我諗住減肥既時候 一係出SHAKESHAKE粉一係出點JACK

屮SiU霖屮 發表於 2017-9-7 21:58

跑下步做下尖啦月巴仔

你瘋狂跑步
matthew1990 發表於 2017-9-8 11:27

最近好懶跑
去游水濕一些比較多

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

#愛勤亦愛笑
#星勤都係勤

你BF 好慘。你咁樣對佢。。
kk8733 發表於 2017-9-10 23:29

你情我願, 有樣野叫Open relationship

你都係Open relationship????
kk8733 發表於 2017-9-10 23:44

就算係見到你會即刻Close返

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽