返回列表 發帖
某位唯一上過舊大台嘅CM會員,
見佢講咗一次舊大台某選秀節目嘅extra評語後,之後就冇再講
唔知係咪俾同行&CM朋輩恐嚇「再講(呢個節目嘅嘢)就絕交」呢?

唔係因為佢淨係做左嗰幾集嘅評判 所以淨係理嗰幾次咩
liwaynejason 發表於 2022-9-20 23:14

唔止啦,佢都做咗幾乎一半集數個節目嘅評判

當廣告世界沒有MIRROR的時候
便是張氏三分天下鳥(張天賦、張敬軒、張家謙)

佢似乎認真左 竟然咁mind你嗰兩句台詞
小伙子. 發表於 2022-10-20 23:28

見到「我對眼就係證據」呢句野 d假膠味即刻飄哂出來

十年之後,啲人就會開始懷念:
姜濤成功擴闊廣東歌版圖,唔做口水歌用心做非主流音樂
AL跳舞好勁有台風
鏡領錯啲歌好高質又有氣勢,係我學生時期嘅回憶
Lolly Talk同Collar係繼Cookies、Hotcha同Super Girls之後最高質嘅女團,好想睇返佢哋出嚟表演
林家謙Serrini繼方大同、張敬軒同王菀之之後最有成就嘅唱作人
MC係我學生時期嘅偶像,啲歌好高質、唱歌好好聽,依家聽返都覺得佢好勁

等睇十年之後呢堆預言中咗幾多先

期待Gin Lee搵陳展鵬合唱企好

幸兒行得好前
梨胃言 發表於 2023-7-29 00:22

係時候要多謝Eric Kwok

2023年叱咤 vs CM共和榜
至尊歌 vs 0分
(potential)組金 vs 0上榜

唔識矯情同無病呻吟嘅話
唔好話做歌手,學咩人做artist同玩創作呀

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

有隊韓團寧願跳世一妹豬團都唔跳婦團啲舞

His傻hk: 家謙係獨立歌手,再講就告你誹謗
Also his傻hk: 英皇歌手攞男金就即係Gin冇女金,完。

{: ...
JasOh103 發表於 2024-2-20 11:53

再講擇埋你名吖嗱

香港back number = 日本五月天 = 台灣Dear Jane

蕾語錄

1. 問在頒獎禮上輸哪位唱作人才氣?AGA:「方大同」,On仔:「蔡健雅」,陳蕾:「林家謙」。
2. 但 ...
bagfgfcde 發表於 2024-3-8 19:42

成為diva嘅必備語錄

有預感有朝一日個拉闊會喺以下line up:
Yan Ting x Kaho x Lai Ying x sica