返回列表 發帖
SuperGirls唱美少女戰士主題曲 唔夠舊嘅好....

聽 桃草 唱原版啦
harryharry 發表於 2016-4-11 01:14

鍾意不必放棄個首多啲

由於 跟你渡過 一個下雨天 當 天陰要下雨 好戲便上演~

原本仲諗住自plug呢隻, 點知轉個頭就有新歌
kevinlai1621 發表於 2016-4-13 13:49

plug晒佢啦

山林道x豬神混亂x拾回

有4個FANS我識

nick係邊個?

RUBY好勁
kk8733 發表於 2016-4-13 22:41

其實個4個係stephy,miki fans

名字也未透露過的你 怎會為你寫歌

豬神混亂

Kay 都唔係唱得好難聽姐...
點解啲人咁鍾意踩

一首歌實有人中意 有人唔中意 㗎啦
kayzzz 發表於 2016-4-15 04:06

睇下...

http://forum.tvb.com/viewtopic.php?f=1458&t=290516

Kenny出新歌前聽下呢首先....

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 15/4/2016

(Week 15 7/4- 13/4/2016)

RK   LW Songs                     Singer

01  03   穿花蝴蝶                  衛蘭
02  02   哪裡只得我共你         Dear Jane
03  01  永遠很近                   黎曉陽
04  12  這首歌的名字是秘密    鍾舒漫
05  08  生於斯                      C Allstar
06  10  不經不覺                   張匡佑
07  04  臨別一秒                   黃千庭
08  05  我好得閒                   容祖兒
09  14  你今天快樂嗎             盧冠廷
10  13  我有分數                   黃貫中
11  ne  天生發呆                   Trekkerz
12  16  學習浪漫                   曹震豪
13  17  消化不良                   周國賢
14  ne  謝謝你                      SiS樂印姊妹
15  07  叮噹可否不要老      張敬軒
16  06  一雙手                      林奕匡
17  20  我的不死                   丁悅
18  ne  不可能                      周柏豪
19  ne  卡布奇洛的泡泡          J.I
20  15  夢想家                     鍾舒祺

本周共 4 首新上榜歌曲

===================================
OUT

09  05   完美                        草蜢
11  04   山林道                     謝安琪
18  08   自己的情歌               張惠雅
19  13   我們的                     黃劍文

活著...

Janice有冠
kevinlai1621 發表於 2016-4-16 01:04

轉下星期日 5-7pm

點解嘅??

係一次定以後都係??
kevinlai1621 發表於 2016-4-16 01:18

以後都係 可能許諾會做返五日樂回家

到今日已經三年了.好唏噓...

懷念她
jun518 發表於 2016-4-17 12:23

話咁快三年...

20130417 三年前嘅今日當睇到新聞嘅時候真的好震驚

當不斷聽佢嘅歌眼淚不停流下來 三年了 巳經開始慢慢接受你的離去

悲傷再沒有 希望你在那邊仍快樂 你的聲音永遠都不會忘記

百年好合(愛情來的時候2主題曲)....?

難道開不開心都需要世上允許
最近壓力好大 情緒好唔穩定 有好多問題
多謝Sammi呢首歌比我正能量 無論咩事都要跨過去

哇 Kenny留wu蘇好man啊

關智斌—藍白紅
electric 發表於 2016-4-19 15:28

預言書,分手不要太悲哀 I  like

還好有你在.....

天平先生
harryharry 發表於 2016-4-19 19:05

你地年尾搞嘅頒獎禮至尊歌要比天平先生了對嗎?

太陽的後裔ost
Always
You are my everything
每日瘋狂loooopppppp

Sugarbaby / side angle side /Sugarbaby / side angle side /Sugarbaby / side angle side /Sugarbaby / side angle side/ Sugarbaby / side angle side Sugarbaby / side angle side /Sugarbaby / side angle side

CM至尊歌
CM年度之歌 雷琛瑜-天平先生

點解唔搵返Kay唱呢首 尋晚個集佢唱得好好聽

還好有你在讓我喘息悠閒下來

載我走

因為你 才找到我自己 我愛你

我愛你 我愛你 我愛你~~~~~~~~~

DBC 華語歌曲流行指數 @ 24/4/2016

(Week 16 14/4- 20/4/2016)

RK   LW Songs                     Singe ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-24 17:05

Next week dearjane 冠,美漫唔知幾時會冠呢

好想聽諸神混亂Live
Kay 今日又唔唱T_T

諸神混亂 x2

見親你啲圖我都覺得眼花
stephybest 發表於 2016-4-24 22:06

冷靜D

邦邦 向前走
匡匡 一雙手

諸神混亂
天地不容

主題曲同片尾曲都正到不得了
kevinlai1621 發表於 2016-4-26 12:39

鈞鈞咁多首最正真係天地不容...

月亮下求你一吻x3
比我瘋狂loop 3次 Leon好正

DBC 華語歌曲流行指數 @ 1/5/2016

(Week 17 21/4- 27/4/2016)

RK LW Songs                  Singer

01 15 原諒我                    劉德華
02 08 月球下的人               Gin Lee
03 02 哪裡只得我共你          Dear Jane
04 01 穿花蝴蝶                  衛蘭
05 19 卡布奇洛的泡泡          J.I
06 10 你今天快樂嗎            盧冠廷
07 11 謝謝你                    SiS樂印姊妹
08 ne 女神                       鄭欣宜
09 ne 想跟你去野餐             糖妹
10 16 Ah Oh                     陳凱彤
11 ne 笛子姑娘                  林憶蓮
12 14 最真心一對               何雁詩
13 05 消化不良                  周國賢
14 17 百姓                       吳業坤
15 06 天生發呆                  Trekkerz
16 ne 愛                          吳若希
17 ne 今天我起不了床          曾路得
18 20 四不像                     泳兒
19 03 這首歌的名字是秘密     鍾舒漫
20 ne 原來                       MATZKA Feat.家家

本周共 6 首新上榜歌曲

OUT
07 03 永遠很近 黎曉陽
09 12 學習浪漫 曹震豪
12 08 我好得閒 容祖兒
13 07 臨別一秒 黃千庭

18 06 不經不覺 張匡佑

----------------------------------------------------------------------
女神高位上榜

上劉華都唔上黎明:(

謝謝你們~

Goodbye my friend~
@dongbb2332 @harryharry

回復 3736# harryharry

你兩個都係霏粉同曲奇粉嘛