返回列表 發帖
7年前有同學話呢度有得睇四大走勢同903流行榜統計先入 :D
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

以前有個嬅粉叫madison 成日入客祖兒post玩 同埋成日轉chob icon
愛笑最近終於返左黎{: ...
John 發表於 2014-7-24 23:52

你...係咪我地之前msn group中其中一個 @@
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

邊個group先
我唔係個個都入過
John 發表於 2014-7-25 00:09

hinz 10A Perkins 果個好似 :$

果時真係為左食花生
D歌手Post由第1頁追到30幾頁

又髮力又噴又.... ...
海彥 發表於 2014-7-25 00:26

咁就好 :$ 因為... 吾洗再見到互對... 玩埋堆算

好似有
雨霏18禁成人交友區果個???
John 發表於 2014-7-25 00:39

係呀... 好想download番msn 有無生還者

◎『 只有好音樂 』
└ 給會員分享自己寫作的碟評/歌評/詞評/曲評..等 (主題集中討論樂壇幕後創作)
now gg :D

菇校都無哂影啦
   仲有天使藍都係菇粉
艾石仔 發表於 2014-7-25 00:43

你之前個名係乜 @@?呢度好多issac 不知道為什麼

我是新人,乜都唔知
艾石仔 發表於 2014-7-25 00:46

lol okok...
    但係吾知幾年前見到你個名 :$ 想識你好耐 :$:$:$:$:$:$:$

我成日出文架 不過一篇篇 有d我覺得寫得唔錯 有d就唔係幾得
John 發表於 2014-7-25 00:48

ok 呀... 我見你fb都好多意見:D

John 發表於 2014-7-25 00:49

其實講真... 我都吾知... 我有女的,,, 但我會call我好熟既男仔fd18次 call 醒佢淨係出來食下煙 食下飯
但係係一定要... 仲要每日都要 ... 所以我有時都好迷惑

果時係咪有位會員叫傻得...??
成日見佢寫野架啵
海彥 發表於 2014-7-25 00:51

系乜區 :$ 蒲開果D都吾見 lol

兄弟係咁架啦 係旁人眼中可以曖昧到唔信 尤其而家腐魂深種每個人心入面既時候
有d野係女仔好難同你一齊 ...
John 發表於 2014-7-25 00:55

都係架... 有乜事佢都出到來... 佢又住我附近...
    呢排又悶... 又暑假 :$
    先係咁上cm :D 但就發現一直封存既hehe problem
    上番水就爆發左 ... lol

你都係想咁啫

反OT:
雖然年頭先check 過
但我又唔記得咗
究竟係熱浪假期定愛情突擊嗰期開始 ...
jasonng 發表於 2014-7-25 00:59

以前都好似見過你

講icon有一排係美少女戰士~仲有一個係用孔慶翔~
kenny1102 發表於 2014-7-25 00:59

啊 我都記得william hung 果個 :D

Stephy d歌其實幾好聽早排搵左好多耐搵得返佢05-09 年果幾隻碟d歌
Kyle_ 發表於 2014-7-25 01:02

吾知仲有無機會開番dl mp3 果個版:$

想同女扑野咪得
John 發表於 2014-7-25 01:02

佢太乖啦... 我幾淫都無用啦 > <
    仲要一直一直抑壓住自己既情慾... ><

香港歌 95%
台灣 4%
其他 1%
大概是咁 偏聽嚴重, 所以生我的命抄歌係好耐之後有人寫文先發現 ...
John 發表於 2014-7-25 01:17

都係好事... 起碼有人真正支持本地樂壇
以前我就全部廣東...
而家偏差太大

65% E
30 ﹪ 國
5 %廣東

我覺得要聽多d外國先真係擴闊眼界,華人歌曲多數太保守
HOTMAN 發表於 2014-7-25 01:20

但係就算要變都未必有人handle 到 flo rida/ eminem / rihanna 既曲風啦講真...
最易既justin bieber 都好難去學
但廣東歌都有佢特色 不過同樣既rhythm其實太多... 同埋真係太多情歌... 而家聽番好似80﹪既歌都係話失戀無緣... 太悶了 都無好大突破...
係有政治既... 但係都係被河蟹... 好難有大進步好似外國咁

我覺得係樂迷口味問題
有點樣既樂迷就有點樣既樂壇
海彥 發表於 2014-7-25 01:23

都吾可以話係咁
    同樣都好多香港既外國樂迷...
    點解有韓風 美風... 都係因為佢同廣東或姐台灣作品差好遠...

不過廣東歌真係有一個問題~有日我諗~04年聽返94年你真係會覺得係2個年代~尤其d編曲~94年個d真係好老feel~
...
kenny1102 發表於 2014-7-25 01:26

99%既人都覺得舊歌好聽D
都足於證明係走下坡 吾單至無進步

其實好多歌手都有唱D另類既歌不過派上台又唔受歡迎
自然唱片公司又靠K歌黎食糊啦

你睇返D頒獎禮
十首有 ...
海彥 發表於 2014-7-25 01:28

係睇邊個歌手唱...
    香港樂壇根本除左一個台比幾個某年資較少既歌手然後彈起
    否則都無乜機會上位
    組合 男歌手 女歌手 大獎既都係幾位
    我無曲線任何歌手。。。
    但呢個就係問題
    香港同樣有新血只係無人去聽到或者其實係OK好聽之下都無乜人識

其實唔只香港樂壇今非昔比, 而家D英文歌/歌星冇MJ, WH果D 咁好聽, 台灣歌冇90年代中期果D 咁好聽, 日本歌就 ...
lblemon 發表於 2014-7-25 01:48

韓國歌太深入民心,吾止係歌,仲有視覺享受,香港搵陳偉霆出來都係淨係識跳...

樂壇積弱,弱在主流音樂毫無進步可言
但如果香港音樂喺你眼中只有呢個主流樂壇,難怪你會覺得無野好聽
因為 ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-7-25 02:21

嗯 反而其實我覺得組合大有進步
    好多方面都有

真係好多人聽到話廣東歌就冇興趣
但係我覺得廣東歌歌詞真係比d台灣大陸果d寫得好太多
呢樣就係我覺 ...
electric 發表於 2014-7-25 09:32

嗯 廣東話9個音節已經好難填詞

======900幾字長文慎入======

08年入左黎,應該係睇AP連下連下入左黎,個時既人大部份都唔記/應得啦,唔知 ...
nicholashin 發表於 2014-7-25 11:08

無做版主兩年 haha
好耐之前已經識你啦... 兩年前走之前都見過 :D

又好似係,但好蒙糊 XD

SM之前都聽過下最後晚餐,但之後都當個組合唔存在,直到機械人無盡先記起佢地,仲 ...
nicholashin 發表於 2014-7-25 11:57

其實我就覺得以前多D post吹水...
而家無乜...或者 吹hehe吾岩我 lol

我諗左好耐,我走左嗰十幾年係咪因為市場太過玩年青偶像,
但係諗起有朋友知道我鍾意聽 C AllStar,叫我 ...
Bluejays 發表於 2014-7-26 02:08

yes....
咪有幾年興搞咩歌手情侶 然後帶起男女合唱潮...
其實青年人會因為咁而會聽歌既
但係會令以前聽開高質廣東音樂會吾再聽歌...
好似上左年紀既人就淨係會聽返80尾 90 頭既歌
千嬉年之後就好少聽...