返回列表 發帖
反佔中同警察同一黨,點會噴呀
kk8733 發表於 2014-10-13 14:18

如果真係有曬證據佢地係合作既話 都唔會有事 ?_? 咁咪真係屈機既 ??@@
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

LIVE: 大部分暴徒已離開金鐘,現正前往旺角!!
酷愛903 發表於 2014-10-13 15:49

系邊度有得睇呢d live ?
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

kk8733 發表於 2014-10-13 16:00

雖然重播左好多次... 但係班暴民真係好誇張...

佔左十幾日都可以不了了之
呢個政府真係厚顏無恥

btw 杜生杜太俾個like你地
不枉我支持你地咁耐 ...
張少 發表於 2014-10-13 19:14

而家咁搞落去 香港都真係淪陷 黑社會掃場... 好似以前未發展既香港咁
東方之珠可以發生d 咁既事 真係令好多人跌曬眼鏡
有d 外國交流生同我地食飯傾計果陣 同我地講有機會都唔會再來讀... 話每日睇到呢d 新聞問點解香港好似內地咁 我都唔知點答

梁狗真係我地投哂降都唔受降
可能太仰慕鄧小平, 想學佢開槍
John 發表於 2014-10-13 23:24

創下歷史就係咁既意思 @@

其實清場咪清場 又要否認
只係移除障礙物
呢個政府真係不知所謂
hinz 發表於 2014-10-14 11:59

今屆政府不嬲做乜都唔係明刀明槍,乜都係鬼鼠得來又要缷膊

而家佔既範圍又細左 清場更加易...
佔龍和道都唔係一個好既方法...

梁家傑指公民黨成員被警員毆打

公民黨黨魁梁家傑在本台節目說,警方今早在龍和道清場時,公民黨成員曾健 ...
酷愛903 發表於 2014-10-15 10:06

估唔到大台都會播出來

宜家已經刪片加刪文啦
Pure. 發表於 2014-10-15 10:29

真係覺得佢地比黑社會誇張 黑社會都唔會咁誇打議員 lol

警察已經痴x哂線...完全唔係人
唔會再同哩d人做朋友...佢地既良知已泯滅 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-15 13:44

每次警隊有醜聞 都話個別事件
    都的確好多個別事件下...

知道有D警察對我地示威者有憎恨
見評論都有鬧我地示威者
但係都唔需要用暴力去對我地 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-15 15:45

佢地咁樣做得出 就知道一定無後果 sosad

見到未呀哩位會員?

「數十名無綫新聞記者聯署公開信,對管理層處理警員圍毆示
威者報道表達遺憾;至 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-15 22:37

但係如果佢地一齊搞罷工咪 ... 屈機 @@?

淨心bb想點
阻住 發表於 2014-10-16 01:03

雙方都杯cctv 咁cctv 新聞收視咪仲低過 0 lol

689於記者會重申已透過中間人(但不便透露身分)聯絡學聯重啟對話,並表示希望最快於下星期對話,將邀請大學 ...
酷愛903 發表於 2014-10-16 14:51

點解唔親自做既 呢樣野 @@

http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20141015&55&1045960

袁 志 偉 ...
一個小子 發表於 2014-10-15 20:15

如果係佢所講咁 員工又點會咁樣 lol

可能中央唔俾佢做,呵呵
kk8733 發表於 2014-10-16 17:31

中央都玩殘左689-_- 但係689 好似好想攬住份工唔放咁 lol

張宇人 - 無怨信念 (OT: You Raise Me Up) 立法會 Live Version

聽到想喊 (啲稅交嚟係俾佢開會期間表演 ...
阻住 發表於 2014-10-16 22:26

算啦,由最低工資之後都係睇佢出來搞笑咖啦-_-

居然有人聽得出you raise me up ?
b01091018 發表於 2014-10-17 09:04

好聽到好似自作自唱咁 真係分唔到 lol

大學生點忍依個阿婆
kk8733 發表於 2014-10-17 13:28

仲要聲大夾惡 lol 應該都無得點傾

今日學完野經過旺角, 見到好多防暴, 交警,藍衫白衫都有
分佈在不同位置 仲唔知點解廿幾三十人一齊係甘跑{:1 ...
hictons 發表於 2014-10-17 21:23

我而家係擔心旺角失守 ai...

戴錯警徽女警官貌似楊千嬅
remus 發表於 2014-10-17 22:20

睇片果陣睇就似 而家cap 出來又麻麻 lolxD

係呀,千嬅比較後生啲和靚啲囉
remus 發表於 2014-10-17 23:34

講番正題先 我覺得政府似用旺角測試下佢清場既反應 之後再攻金鐘 :(

岩岩係mk 一班人想封埋洗衣街亞皆老街交界
推左d水馬出馬路 之後又一班人同佢地嘈
有個光頭阿伯拎個水樽打 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-18 00:39

光頭阿伯係反佔中定係佔中架 :$? :(

其實好亂
分左三批人
反佔中 佔中但比小巴過 佔中但要封洗衣街吾比小巴過
但個阿伯應該係反佔中{:1_11 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-18 00:53

我發覺真係反佔中(無收錢果d ) 都係上左年紀...
    好多老人家都係支持反佔中...

通常佢地都覺得安定係最重要

今晚香港警察又再一次出醜
拉埋個國際記者
國際笑話 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-18 01:08

係 FOX 外國超出名-_-
    聞說旺角d 警察岩岩走左... 睇來又轉look 做K*14

*重要更正*
該記者為Getty攝影記者,非早前報道所指的FOX,特此更正。
(來自蘋果日報facebook) ...
remus 發表於 2014-10-18 01:12

總之而家連報道都打壓 由此可見 香港係去緊邊個方向走...

政府越做得多野就越出事,
好似話連警犬都出左動, 痴線
艾石仔 發表於 2014-10-18 01:16

警犬手拖手-_- 警犬拉住警犬-_-

真係驚愈來愈步向內地攪啲新聞封鎖就死啦
remus 發表於 2014-10-18 01:22

我地呢一代都應該會睇到香港係點樣改變... 下一代應該會思想逐漸變成大陸人既思想 習慣

而家特首都已經唔係人民所想要 黎局長更加係...
    但係佢地會落台嗎 ? 無論大家係撐警察定係撐學生 去到最尾大家其實都唔想要689既統治之下
    只係傳媒同政治手法令撐學生同撐警察形成對立 但係其實大家都係想要民主...
    呢個先係問題  689既貪污事件而家搞搞下又淡左 就無人再會去提去調查
    呢個手法唔似中國大陸咩...

其實大家有無惗過,政府會為你地退讓咩?ok,退一萬步,政府退讓左,得益嘅系普羅大眾咩,得益嘅未系個班政 ...
dickiewin 發表於 2014-10-18 01:21

其實你講咁多 你知道學生理念 ?
    學生從來都係希望能夠爭取到佢地想爭取既事
    到頭來 佢地都知係無乜可能爭取到 而家出來係比大家知道新一代或者廣大市民都有好多人想要真正既公民提名 公正既選舉制度
    比唔比係另外一回事...
    得益又點會係政客... 如果政客能夠成功幫我地 你估會咁多人出來
    市民係自發性出來 係希望比壓力政府能夠改善佢之前既決定...
    而真係如果能夠爭取到係香港七百萬人既事 如果你淨係覺得關政客事 你未免太唔了解而家佔中既因由
    政府會唔會退讓係一件事 但係唔好話如果能夠爭取就淨係政客得利 普羅大眾最少有機會有公民提名 (若果成功)

最好笑就係係香港人用唔到香港既福利
呢個已經可以秒殺上面再上面果位

無講過佔中阻你發達。。

我只係講我對大部分大陸人既觀感,只要有錢搵就好, 其他自由,公義都唔會去爭取 ...
Nathan 發表於 2014-10-18 11:18

食有毒野 只係可能有部份人民質素真係差既 但都唔好話曬全部內地人
    果位會員令我諗起平機會既新條例
    明明呢度就係香港 我話佢地係大陸人又係歧視 之後香港都有好多英國 美國人 我地話佢係鬼佬 佢地又唔會話我地歧視 ? lol

民不民主、本不本土、獨不獨立是三件事呢

在香港民主運動、呢場雨傘革命中,
三串一過哂關的人,人數上或 ...
新水星 發表於 2014-10-18 13:32

中國內地之所以令香港人而家出來 除左係8月31既決定
    亦都係中國內地同香港本身既機制係相差太遠
    香港三權分立中國三權合作
    簡單d 真係中國領導人話乜就乜... 香港就係三權分立 做每一樣野立每一條法例要過幾關

如果內地要控制香港既民主步伐... 係必定會令土生土長既香港人所反感
    而世界既大步伐都係向開通同民主既方向走
    所以用d 乜可以說服香港人既選舉制度不進則退
    我衷心希望即使有些會員係系中國內地生活既人 都睇到一d 可信而中立既報道先好發言 唔係真係會令人反感再加比人無限恥笑

香港人對大陸不滿的一大原因,
就是切身利益受到損害,而損失的東西落在大陸手上... ...
新水星 發表於 2014-10-18 13:36

係架... 我地想要既野唔係自私 醫療 公共服務 政府津貼 要同大陸人分享而照顧唔到本地人既需求既話
    仲點解仲要外撥資源 去津貼非本地香港人 本身係系香港土生土長 父母納稅多年 都唔可以用到佢所需要既服務...
    唔明點解仲會有人出來話 今時今日香港人仲歧視緊內地人 係內地人當香港乜都用到 乜都攞去用 然後怪我地香港人唔想比佢 lol?

曾健超被打案有關的七名警務人員,已被停職

個7個警務人員無得撈

(綜合報道)(星島日報報道)前綫警員為應 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-18 13:54

有警隊同袍在社交網呼籲,為涉事人員籌款打官司

主動打人都有得打官司 lol?

佔中唔好拉埋中國黎講,唔係既話,實有排都講唔完
張少 發表於 2014-10-18 14:27

嗯 sorry 因為我爬文忍唔住先留...

雙非為香港未來帶黎既負面影響比自由行大得多,
但呢件事唔可以只怪內地人,當初係咩人為大陸人爭永久居 ...
uponand 發表於 2014-10-18 15:05

傳媒同政府官員意見分歧
    無辦法唔形成對立

首先, 雙非嘅影響唔講, 自由行嘅負面影響唔大? 自由行係令香港物價飆升, 通脹急速嘅主因.

1) 大陸居 ...
Pure. 發表於 2014-10-18 17:00

完全中point 本來我都唔想解釋... 我怕令到有d 內地會員本來撐學生都誤解我地既留言
    不過點都好... 大家有大家既諗法 我地既討論唔係要令人改變主意... 只係紓發一下大家既睇法
    希望係反佔中既會員 撐警察 撐共產既都好...  我地無權改變你地... 不過唔好一見到我地香港人對佔中睇法既留言就話我地香港點點點...
    因為我相信系度over 6成既人都希望佔中有成果... Thanks

政府及學聯已落實下周二於黃竹坑醫專進行首次對話,由嶺大校長鄭國漢做主持,政府派出政改3人組,劉江華及 ...
酷愛903 發表於 2014-10-18 21:34

對話有無用,好睇政府態度

===========
lester 去左mk
hinz 發表於 2014-10-19 00:54

哈 佢都預左慳番上大陸果程架啦... 仲有美加

今日大半日都去左現場
首先去左旺角,跟手過金鐘
發現真係兩個世界,平行時空咁..............
前者 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-19 01:10

係呀 你留系果度一陣都聽到好多野... 我有d 朋友之前去左都好多野講到出來...
    本來我同我d fd 都好憎警察 但係的確有d 警察係好好人... 唔會專登撩佔中既人 態度都幾好
    不過可能都有一半係唔好呢 唔知有幾多好 幾多唔好了~

你咁諗姐,
但佔中三子話左會自首, 我心諗你自乜鬼野首
出少句聲當幫忙算啦 ...
艾石仔 發表於 2014-10-19 09:11

係呀-_-仲要唔止講一次 -_-
    自首有乜作用 lol

咁都得....著黃衫就係撐佔中?
蘋果你係咪咁搞笑

主持變人肉黃絲帶撐佔中
《東張西望》作反
...
rubylovessss 發表於 2014-10-19 09:22

算啦... 東張西望又唔同新聞報道 炒唔炒無關係架...

盛傳今晚將會大清, 旺角明顯會首當其衝,
今晚會出去嘅認真要小心, 帶頭盔護目鏡先好去 ...
Pure. 發表於 2014-10-19 17:46

係呀... 琴晚氣氛已經好緊張 但係前面既示威者情緒難受控 :(

btw 警察開始上網搵人祭旗
希望各會員注意自己係網上既言論
唔好作出任何干犯法例既言論
例如 任何教唆殺人 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-19 23:59

sosad... 而家真係愈來愈難搞...
    遲d 可能公開討論都唔得 :(

根本唔應該自首
我地係犯法 但呢條係惡法 我唔認為要認同公安條例 或者煽動暴動罪 ...
John 發表於 2014-10-20 00:55

我都有同感 不過上網搵人拉就廢事再講落去 sad

自首與否我冇意見但有一樣野我好嬲
就係會唔會係金鐘果邊而家叫人做哩D認輸既野??????
人地MK果邊死守得好 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-20 01:02

階段性勝利真係好令人難以接受
    都佔左廿幾日 結果都未有就叫人走...
    如果一早聽左果三子講 星期二個對話都無埋-_-

其實依家真係等對話.___.
雖然我唔覺傾到D乜...
但起碼係第一步.__."
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-20 01:06

係呀... 政府系對話之前做左咁多野
都唔望有乜成功 不過都係果句 唔會因為對話而唔清場 lol

好彩冇事!尋晚張超雄,毛孟靜親往旺角呼籲示威者冷靜剋制,氣氛比早兩晚平靜得多
另外陳健民,岑敖輝等人 ...
酷愛903 發表於 2014-10-20 07:41

咁就好 晚晚mk 緊張到呢.. sosad

大陸封殺29名支持佔中演藝人士 李安 周潤發 劉德華 梁朝偉... lol

今季差餉貴到當爆燈
班老一輩既只係識得係到講話好貴好貴
我一句講咪又係政府問題
佢地又連珠爆發
幾貴幾貴 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-20 22:01

係-_- 比錢人地打自己 lol