返回列表 發帖
又會無人鬧
至少我係cm都鬧左十幾二十次
hinz 發表於 2015-1-10 21:23

鬧容祖兒一二百次先鬧果D 十幾二十次都唔知有冇?
做版主做到你咁無風起浪, 火上加油真係可笑

我諗好多人都覺得,至少拎左會有個機會,有個可能性。起碼傳媒都會有影響,雖然而家傳媒作用變細左。
其 ...
Gary 發表於 2015-1-10 21:52

發夢都冇咁早啦, 叱咤女金就紅到? 咁有料學GEM出去參加比賽啊笨
可惜唱自己得獎歌都唱唔掂先丟臉
走音走到上高峰不如之前頒比STEPHY?

國外有較長久既音樂歷史同較為成熟既音樂體系,每種風格都有較大既市場。最重要系普通市民普遍有較好既音 ...
Gary 發表於 2015-1-11 00:25

即係唔關容祖兒事啦... 散會 bye
明明果D歌手自己D歌都唱唔掂 唔夠紅 宣傳唔好 就走去賴容祖兒
好心學下自己負責任啦

你系唔系唔識中文啊?我講攞女金等於紅到等於上位?
我只系認為獎項對於歌手上位黎講系一個累積,一個儲 ...
Gary 發表於 2015-1-11 00:28

累積? 卡通片儲氣啊?
與其話容祖兒霸住晒, 不如話你地班人霸道要所有傳媒去捧紅一個SO-SO冇X-FACTOR既歌手?
TWINS一早要攞啦講儲氣

原來你咁留意我 開心豬
我有鬧容祖兒一二百次? 你可唔可以quote低其中一兩次俾我睇下
仲有 請 ...
hinz 發表於 2015-1-11 00:31

attention whore點會留意唔到啊?
咁你唔好去QUOTE自己鬧李克勤, 許志安班男歌手二十句比我睇?

呵呵,你都幾偏激下wor。如果你認為獎項唔系一個歌手累積上位既資本,咁容祖兒03年上位前最女女金系唔系 ...
Gary 發表於 2015-1-11 00:37

係唔係淨係我眼中, 睇演唱會場數真係好容易
TWINS 以前夠冇女歌手獎啦, 有年銷量仲好過容祖兒
佢地係冇料, 但上唔上到位大家知, 起碼唔洗走去黎楊千嬅 容祖兒
容祖兒未攞女金已經紅囉我想講, 起碼人地唱得同遇到好歌, 有料

我建議大家IGNORE S會員, 廢時搞到個POST俾人LOCK
Hanson 發表於 2015-1-11 00:41

雖然唔知係唔係講我
但係無理據真係IGNORE我, 無謂獻醜同顯得自己冇LOGIC啦

good point.

但joey而家先34歲
-.- 蛋公司應該未肯比佢退,應該玩多3-4年

-v-其實等祖兒結婚 ...
Nathan 發表於 2015-1-11 05:47

睇佢有排都未結婚
分分鐘唱到40歲都未停

同意, live係其一, judge 一個歌手有好多方面
聲線, 技巧, 感情
做音樂嘅能力, 追求突破, 顯示自己可塑性 ...
hehemamama 發表於 2015-1-11 12:58

LOLOLOLOLOLOLOLOLOL
容祖兒碟唔得, 反而吳雨霏個人風格有進步...?
樂壇大家都有自己既崗位, 容祖兒D歌 COMMERICAL自然冇咁有個人風格但會受歡迎

唔好轉移視線容祖兒既 Hit 歌多過謝安琪都唔止一條囍帖街

亦都好過有啲人盲反
將一個歌手上唔到位既責 ...
賴爽 發表於 2015-1-11 10:06

D人真係得意
RTHK果10首係投出黎
唔係容祖兒死忠加埋冇HK頭十AR MA?
又話人造馬
903樂迷幾千個投左KAY我最喜愛女歌手
幾千個對比全HK 7百8百萬人... 咁樣又唔係造馬又唔係小圈子選舉? (我個人認為KAY攞係岩, 冇問題架)
唔見得佢攞左呢個獎紅館會開多3場

網上碟評都無幾多人讚佢啲碟架啦,例如小日子係比佢以往嘅碟出色,但比其他歌手嘅碟算唔上出色
吳雨霏我覺 ...
hehemamama 發表於 2015-1-11 14:32

積極求變亦睇唔出佢有咩風格, 佢都未摸索完
容祖兒其實都係一樣, 所以除左KARY多產D唔覺佢會係風格比容祖兒突出
COMMERCIAL講道理係同風格冇衝突, 但現實的確往往要歌手二揀一
唔只香港樂壇係咁, 外國更加係

我發覺上年容粉話祖祖值拎最女
因為10幾場演唱會
今年話值都係因為10幾場演唱會
嘩 真係幾好用wor
快d拎到2 ...
jason567 發表於 2015-1-11 13:54

人地慘得過有得跨年
CAN YOUR FAVES EVER?

做開cd rom都忍唔住講幾句

無可否認近年頒獎禮既認受性同影響力係細咗
但唔代表獎項完全冇用 坊間完全唔重 ...
路人乙 發表於 2015-1-11 16:39

咁903夠唔係啦?
TVB夠唔係啦? 上年一人一票首充電器都有第十
人地投出黎話天然呆有十大, 我冇證據所以相信,
正如我相信謝安琪係香港入面既幾千人入面最受歡近女歌手一樣

做番CD ROM啦你, 脫晒節

成班反容仲扮關心樂壇

其實你係咪king jer 嚟
老實講,你呢到拗得贏係無用,唔會多左人支持祖兒
好聲好氣講啦不如 你咁火都好 其 ...
hehemamama 發表於 2015-1-11 17:04

WA 你好叻WOR, 個TITLE叫一個女歌手消失呢D係正面既想法?
正面係叫其他歌手繼續努力, 做好自己D音樂比樂迷聽, 已經會賺黎好多肯定
CHECK IP 都知我唔係瓊姐啦, 我係到時你都未註冊, 都唔知同你D人解釋咁多野做咩

我覺得Joey死霸住那些大獎唔放手的性格, 可能與自少老豆為了出面那個女人,唔要老母和自己有關, 再加上黃栢 ...
copperzinc 發表於 2015-1-11 17:12

大學心理學畢業證書please
冇就.....OH PLEASE

謝安琪喺大陸D節目唱LIVE都唱得唔錯, 都有D回響, 有百幾萬點擊
另外喺演唱會都唱得好
佢近排頒獎禮唱得差 ...
Hanson 發表於 2015-1-11 17:16

你地可以咬住容祖兒, 人地講多幾次謝安琪唱歌差又唔得
我個人覺得謝安琪唔穩定, 但CD演譯係唔錯

shei
釘釘 發表於 2015-1-11 19:10

其實獎項根本唔重要﹙不過都要比容祖兒﹚
女歌手根本無人接到棒﹙所以憶蓮彭bell騎呢千嬅祖兒係完美接棒? ...
John 發表於 2015-1-12 00:33

謝安琪做人瑞都未到容祖兒

如果容祖兒消失左 CM都可以摺埋