返回列表 發帖

Jer柳應廷奪生力軍金獎 毒媒發功強屈AK失獎台下黑面

《2020年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》今晚(1/1)舉行,當中「叱咤樂壇生力軍」被視為MIRROR三位2020年新人Jer(柳應廷)、Anson Lo(盧瀚霆)及AK(江熚生)的囊中物。最後Anson Lo奪得銅獎,Jer一如預期贏得金獎,但銀獎就由觸執毛主音Jan Curious(阿水)成立的新樂隊R.O.O.T.奪得。

艾粒宣布金獎由Jer得獎後,一眾MIRROR及ERROR成員都湧到Jer身邊祝賀對方,唯獨坐在旁邊的AK眼泛淚光,沒有為他慶祝。Jer在台上不忘安慰AK:「唔好唔開心,我哋一齊繼續努力,加油!」

Kenneth評: ak眼泛淚光 心情重激動過jer戥老友開心到忍唔住
被啲偽善毒媒強行扭曲演繹jer嘅一句話

抹黑成佢唔抵得
心地善良嘅kenneth忍唔住鬧句

毒媒真係好可恥!
隔住個罩點可能睇到係黑面吖講真

完全捕風捉影 造假新聞

失望好正常啊 佢笑曬咁去攬去拍手仲假啦
stephybest 發表於 2021-1-2 00:57

寫得咁衰就唔應該啦
除非ak親自解話佢無戥老友開心
自己黑面被記者作者讀心
否則無人信囉

最鍾意drama
留名先
JasOh103 發表於 2021-1-2 01:03

Metoo

中文名打錯都好少事,段新聞嘅Video,讀咗Jer中文名做柳應 延
samxdxd 發表於 2021-1-2 01:14

我以為自己記錯佢個名點讀!!!
毒媒真係唔鬧唔得!!!

另一角度 (sponsor by 花生友族長):
losyes 發表於 2021-1-2 01:13

人哋唱暫定佢#乾爹

咁我覺得,AK性格其實不嬲都係咁,有跟開MIRROR都知佢係鍾意認叻,自尊心重D,
佢有咁既反應我覺得一D都唔出奇, ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-2 01:31

正式開始有機會嗰陣又被毒媒造謠惑眾
企圖導向人以為佢花心 好在有情人終成公開戀人
但十大同最歌都大熱倒灶

gocrazy係其中一個有份強屈ak黑面嘅黑心會員
媒體無道德都多謝無恥讀者 唉!!!

好熱鬧追返post,發現都唔洗我出手
已經好多會員睇唔慣契兄弟嘅所作所為

好開心鏡仔今晚嘅表現令到好多人對佢哋改觀
而CM終於多咗人讚賞姜濤同AL(有實力嘅偶像型歌手)

最後希望果皮admin唔好又出story鬧柳柳垃圾
柳柳成晚坐係黑面神隔離,仲要不停照顧佢情緒已經好慘
gocrazy 發表於 2021-1-2 01:13

令人目瞪口呆! 協助毒媒毀滅樂壇幫兇! 惡性循環!

正解

AK 真性情姐
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 02:24

係 星2嗰陣佢一聽到可能重組
多次直接表達不滿 為保住兄弟不惜頂撞經理人
不過佢當其他人兄弟 世界唔係個個都咁善良
送二汶首最後的信仰畀佢

想像唔到如果gin lee坐aga隔離會有咩新聞
Yan 發表於 2021-1-2 02:32

隔個罩都被人話黑面
講真如果係aga講嗰句
唔好唔開心 下年咪繼續一齊努力啦
你諗啲毒霉會點報?

咪就係 所以 我撐AK 見人話佢搞分化 佢份人真姐
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 03:30

明眼人都知乜事啦
唔好提乜歌迷要用陰險手段要脅利誘dj播自己偶像啲歌啦
個世界真係好邪惡
映照今日令人嘩然嘅賽果

我唔知 mirror  隊內發生咩事 平時唔睇mirror go
        完全唔知AK 同其他人有咩過節 但我就咁睇 ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:27

蝸牛嗰100ap計落去ak度嘅話 事實上係高過al
佢哋個計法偏差咗先會得出新人銅易手嘅結果

蝸牛 有獨唱 同 Ian featuring 版 唔係全計 AK 咩?
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:57

唔係 cm將27.5ap計咗落ian仔度
但其實咁計唔掂 當時有時係播獨唱版
如果ignited兩個版本計開兩首根本兩首都10大不入

AK ig: Come on Hater  
花姐同啲仔惡補下pr好唔好
cymusic 發表於 2021-1-2 12:58

唉!唔想佢做男版關心妍
一個有樣有實力有才華因為唔肯向傳媒妥協
被唱足十年
不過個人欣賞呢類藝人傻下傻下又有性格
想當年jade轉公司前都cap咗呢度post留言分享
希望ak都睇到大家對佢嘅支持

支持黑面生
RVHOCPC 發表於 2021-1-2 12:47

同時令我諗起另一個被黑嘅藝人鄭融
~何以我的嬲爆爆未見得有效~
藝能圈內大家都自強不息 可以預見ak越戰越勇!
會係香港仔仔性格巨星代表人物

沉默是金
哥哥好多年前已經比暗示班年輕人
mrshadowll 發表於 2021-1-2 13:57

合唱㗎喎! 莫非要同jer翻唱下?

不過佢自己喺IG story選擇性恭喜隊友,真係好難唔俾人做文章
losyes 發表於 2021-1-2 13:55

啱 所以今鋪已經tag晒11舊鏡
如果重係唔撐 自己都咪話係鏡粉啦啩
係鏡重圓嘅奇妙時刻

明明係獨唱
mrshadowll 發表於 2021-1-2 14:03

• 中文名
    沉默是金
  • 所属专辑
    Sam and Friends、Hot Summer
  • 歌曲时长
    4分12秒
  • 歌曲原唱
    张国荣、许冠杰
  • 填词
    许冠杰

俾機會年輕人都有錯?

可能港台就到ak贏返啦 打和super
losyes 發表於 2021-1-2 14:18

可以順手拎埋男銅(我覺得實際上會畀姜濤)

標題改得好
支持樓主
PenguinMusic 發表於 2021-1-2 14:58

Kenneth看似無心
其實很用心

不如不見, 見你個名就真的gocrazy . AK唔開心正常不過, Jer 去擔心安慰亦理解,但台上講是有點尷尬,  ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-2 14:49

係毒媒有心造佢在先
班人被帶風向自己唔睇事實

IG edited
冇咗come on hater了
hehe 發表於 2021-1-2 19:47

老闆屈服啦!
Haters開心啦
心痛

唔明你咩邏輯
ignited: 一首歌 兩個version
蝸牛: 出完獨唱出合唱 credit都寫明係合唱版
咁都有 ...
steph 發表於 2021-1-2 12:27

咁四面楚歌個case年尾係變成kay feat.關楚耀
況且派合唱版後幾星期有唔少djs都係播返獨唱
蝸牛雖然作得唔好 不過大眾化又有noise 係年中hit歌之一啦

“調返轉講你點知佢只係失望 冇黑到面?”
我想問我邊隻字有指控佢黑面?
好似你先係邏輯謬誤

我 ...
jason 發表於 2021-1-3 03:03

子非魚安知魚之樂

莊子與惠子游於濠梁之上。莊子曰:「鯈魚出游從容,是魚之樂也。」
惠子曰︰「子非魚,安知魚之樂?」
莊子曰:「子非我,安知我不知魚之樂?」
惠子曰「我非子,固不知子矣;子固非魚也,子之不知魚之樂,全矣!」
莊子曰:「請循其本。子曰『汝安知魚樂』云者,既已知吾知之而問我。我知之濠上也。」

https://youtu.be/Y3aFqaxC78A
假中立續播毒 精叻讀者撕破偽善面具

如欲觀看更多精彩留言罵爆毒霉 請點擊以上連結
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

安咩慰呀 唔見以前美祖攞完金獎話 Kay唔好唔開心!

平時咁直腸直肚講野既人都唔會犯下呢個錯誤
嗰師奶真係 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 12:20

其實我當初望嗰張相已經心諗
咁都話黑面佢前後左右個個都黑緊啦
看圖作文都好難作得出
明顯毒霉帶風haters附和唔用腦嘅小數人跟風

"3子邊個攞都等於代表mirror12個攞" 佢做訪問自己講的...

都係嗰句, 失望還失望, 但如果走去反怪安慰嘅 ...
losyes 發表於 2021-1-3 12:39

蔡楓華當年講出一時風光唔代表永恆
告誡哥哥“唔好太開心”
同理一樣出於善意
事實上重要場合每句嘢都會被放大做meme預咗嘅
不過無表情隔個罩就話黑面真係太超過

呢個post回覆數目已經超越奶共豪, 恭喜恭喜
losyes 發表於 2021-1-3 12:55

kenneth自己超越自己

kenneth自己超越自己
kenneth 發表於 2021-1-3 12:56

開心時刻要tag首好聽作品勉勵自己同時都送畀ak