返回列表 發帖
何秀萍既歌經常係演唱會被忽略...
powerful 發表於 2015-1-28 00:37

夏天,慢熱,長恨……其實下隻碟好可能有佢。

直覺 其實好岩E 個年紀既华华但係佢永遠 IGNORE 左
係得 L&G 過場音樂一段仔咁大把 ...
cch 發表於 2015-1-28 00:40

“一些生活“呢啲都係啱細場唱多啲。直覺,其實第一次演唱會唱過。

仲有 我有指數
loop左咁多年我都係咁鍾意
electric 發表於 2015-1-28 00:43

“不太難受 誰遇新也忘舊“真係好少人提。
當年精選放碟尾,之後舸間公司出精選都齋得“寒舍“,唱k所有人又齋唱“寒舍“。

我都好中意第一隻碟嘅“認錯人“,雖然無乜人有情義結。
其實我想知有無人睇過“三分鐘戀愛熱度“個mv? 據說係四人男子組拍㗎喎。

你再說我似你捨不得那位
其實我反而想佢唱下D 封塵既快歌
例如內有惡女
...
cch 發表於 2015-1-28 00:57

02年都唱過,我人生中第一個睇嘅演唱會。

回復  masterdragon

薛凱琪嘅hehe fans都好澎湃
yuzuki1127 發表於 2015-1-28 01:37

因為舸首“我們不是細菌“?

最尾都係決定只睇一場...好好珍惜同美麗嬅相見既回憶
可能聽日千嬅就會死 ...
John 發表於 2015-1-28 02:07

梅姐個case係本身已經有癌。
千千早一年祇係二十粒纖維瘤,而且已經切咗,應該唔使太擔心。

噴噴噴
你是宇宙逆轉廿年時光隧道回憶The Present Medley: 心魔(Intro)/三分鐘戀愛熱度直入Chorus/男女 ...
John 發表於 2015-1-28 02:07

千年人瑞Medley:有種沉默叫想念 /  色惑 / 什麼都不怕 / 聖女不敗

佢每日啲衫應該有個主調
一時全紅 一時全黃 一時全灰
ho_ 發表於 2015-1-28 03:02

好有睇頭!

由基本盤, 一班小圈子既best kept secret(外面普遍都負評千嬅, 覺得佢走音, 借運, 樣身材唱功要個樣冇個 ...
John 發表於 2015-1-29 02:28

我都估唔到千嬅可以再經歷大紅時期,之後又兩齣電影又大碟,重有有機會嘅part2,以而今聲勢,今後一兩年不得了!

其實佢爆晒已經奇
有得炒我諗真係冇人會諗過 ==
Jacz 發表於 2015-1-29 02:39

可能下次要爭住買添。

我都估唔到千嬅可以再經歷大紅時期,之後又兩齣電影又大碟,重有有機會嘅part2,以而今聲勢,今後一兩年不 ...
kenneth 發表於 2015-1-29 02:41

不過要睇佢又會唔會想再生,因為要生就即刻,越遲就越無。睇佢個款似一個就夠舸隻。

盛惠$12000/2
Jacz 發表於 2015-1-29 02:33

個價位係可以幾日昇幾倍。天后果然好有頭腦,可以算真正反彈。
想知而今啲後生有無加入捧千行列。

驚佢生完變咗蝦餃媽咁
Jacz 發表於 2015-1-29 02:56

而今變謝安琪咁咪算。

人氣真係緊要過石油氣
John 發表於 2015-1-29 03:01

係!呢句嚮今時今日好應景!

已經都吸唔到幾多後生喇,佢地依家多數聽kpop
Jacz 發表於 2015-1-29 03:06

實則我仍然唔敢相信呢個事實,您聽電臺都無幾可會播韓文歌,反證流行界撕裂得好嚴重。

fafa concert 都有得炒
真係有咩係無可能
adrianou0328 發表於 2015-1-29 03:14

如果三月套校長嚮香港同大陸(譯可愛的你)都爆收到春嬌咁呢,就真係見真章!

真係架? 炒到幾錢?
我淨係記得m vs m上下半場 同 music box 呢幾隻碟有炒咋
Jacz 發表於 2015-1-29 03:17

其實零二年演唱會炒風唔係好熱。

M VS M

真係痴左線, 從來千嬅近年都係出親野都瘋狂跌價, 未嘗係市場有咩大好表現
突然升左上去 ...
John 發表於 2015-1-29 03:18

證明佢近一兩隻主打同個唱玩忽然懷舊係workable lol

頭先坐黃區第4行
反應好好 唱快歌個陣$680 全部人企曬起身
adrianou0328 發表於 2015-1-29 03:22

以潮流大興蒞講,唱乜都會企澌起身啦。

聽千嬅d口吻我覺得佢想開完呢個想閉關咁既
沒講話世界巡迴....
electric 發表於 2015-1-29 13:58

Cool Music Forum » 演唱會資訊站 » [Jan/2015] 楊千嬅Let's Begin世界巡迴演唱會2015

我屋企人從來冇停止過鬧佢
Jacz 發表於 2015-1-29 23:53

反對派係咁㗎啦。

天有天國地有地府......
kenny1102 發表於 2015-1-29 23:48

希望下次mc會唱。

大傻7月派 又播得少
我記得11月生存之道一出 嬅粉即ff十大

第二年AAL又重演

點知第三 ...
John 發表於 2015-1-30 01:15

2014年十大中位加女金。

當睇多場老千演唱會
即係第七場之前
John 發表於 2015-1-30 01:16

阿哥仔,我都想知家下邊道有齊千嬅啲歌?

我記得係tvb一個節目度唱我已經勁鍾意
佢仲要係個節目度玩雞蛋 ...
electric 發表於 2015-1-30 02:32

之後換“笑中“極趕,派臺版係有問題嘅,最尾個位會窒一窒。之後有另一個剪接版,歌詞都有啲啲變化,“如果將來能夠和誰“變“如果將來能得到誰“。到出碟時整個編制又有少少變。

舊地同寒舍 都曲詞兼優,好想知呢兩首係做邊隻碟個陣冇揀到
Jacz 發表於 2015-1-30 06:55

應該係“楊眉“個陣做嘅。

咁我應該同你差唔多  

其實我都係上年先覺得只談風月不談戀愛好聽,好舒服,以前覺得好鬼悶

...
Jacz 發表於 2015-1-30 06:43

因為run快咗。