返回列表 發帖
正吖!等左好耐,14年睇左三場,今次都要睇三場!
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

個演唱會名堅正
食字得嚟又表達到演唱會主題
好過佢以前嗰啲乜乜軒動心弦
今次應該至少都平佢紀錄4場啦
mea ...
JayantL 發表於 2018-2-25 02:40

佢係yahoo個訪問話以翻唱歌為主,我希望佢唱自己歌個部分唱多d未唱過live嘅歌

我估佢個show既Concept係將唔同歌分part
阿樂-快樂(My Way、羅賓、Do What You Want......)
阿愁-愛情(老了 ...
Wing1211 發表於 2018-2-25 11:04

前面個d主題係咩黎架?

一樣既?
Jacz 發表於 2018-2-25 11:28

咁睇黎張poster好襯佢,畢竟佢有個朵叫 火爆小甜甜XDDD

張軒係美國Reno登台唱左啼笑姻緣,我覺得6月個show都有機會唱,
因為如果淨係為左登台練一首新歌,太唔似佢啦XD

最遲20/6要交台啦,兩日起台+Full dress rehearsal
我估Hins頂盡4場4面台,佢叫座力唔係真係咁高
同埋 ...
fifty1205 發表於 2018-2-25 15:10

插佢嘅人就算無歌手事件,都唔係真係會買飛黎香港睇佢演演唱會嘅群體。

同理所謂政治hater都唔係張軒嘅target market,

希望d 飛唔好咁搶手,因為我已經訂左三晚酒店,一定要搶到飛呀

當年張軒都係因為支持民主+青春常駐攞最男,呢D先係真正目標受眾
1d14 發表於 2018-2-25 15:49

但我更希望鍾意張軒、睇佢演唱會嘅人唔係因為佢對時事嘅發聲,而係因為佢嘅音樂、佢嘅歌藝

英皇好聽主打:
緋荔榭‧少年、叮噹可否不要老、風起了、缺、靈魂相認

英皇麻麻地嘅主打:
青春常駐、不同 ...
1d14 發表於 2018-3-11 09:35

聽歌好主觀,
你列嘅難聽嘅歌,我個人覺得麻麻嘅只有 找對的人
我鍾意過客別墅,而最卑微的願望雖然唔係主流plug歌格,但遠遠講唔上難聽

呢個係真
三次個人紅館都要請好多嘉賓
歌又次次唱嗰幾隻
跟住佢自己又鍾意cover好多人哋啲歌
搞到冇一次 ...
JayantL 發表於 2018-3-11 16:54

成晚唱30幾首歌,如果無快歌真係好單調喔
出vibes前佢講過想唱多d快歌,其中一個原因係為左演唱會度rundown有得揀
LIP 請嘅三位嘉賓都係有鋪排,唔係請黎攝時間
至於翻唱歌,其實係佢自己嘅情意結

作為一個紅館show當然係要照顧好多方面ge野
張生跳舞係唔叻 但係2個幾鐘企係度唱一定悶到抽筋
請嘉賓唔係問 ...
janice001 發表於 2018-3-11 19:28

唔止餐廳,仲有avon同埋要照顧病左嘅狗狗,
每晚凌晨,同工人姐姐輪流帶隻狗出去散步:(

雖然佢今次要降兩度 預左唔夠位唱自己歌 唔敢望太多SIDE CUT...
但我覺得呢五隻歌係自己SHOW無唱過條數點都 ...
wewa1001 發表於 2018-3-11 17:47

呢最後列嘅歌單我都好想聽,
全部都係英皇時期嘅歌,其實值得再係演唱會推介俾大家
張軒有好多歌都係因為Live版得到更多人鍾意:春秋、追風箏的孩子、遙吻

不過可唔可以唔好再唱酷愛 櫻花樹下 青春常駐
真係聽到嘔 唔唱係咪會死
janice001 發表於 2018-3-11 19:47

頭兩隻係biggest hits ,第三隻係英皇時期最hit,
好難唔唱,街外人分分鐘就為左呢幾隻入場

想問問有人成功優先訂票,但仲未扣數架?
我8號訂左480但未收到任何消息,現在好煎熬> ...
JasonKwang 發表於 2018-3-12 18:38

其實係咪可以打去建行信用卡客服熱線查下?

張軒尋日big big channel 直播話演唱會會唱塵埃落定,
不過唔知邊場,話每場rundown都會有小小唔同

同埋會有嘉賓,其實我只想睇張敬軒同降兩度

微博見到紅館外有黃牛訓街排隊,唔會係排張軒d飛掛,提前兩日咁誇?
聽日有無其他演出開始公售?

幫手問下佢,係翻唱D女歌手D歌多,還是唱翻佢自己D歌多呀?而且唱唔唱 美蘭 首心亂如麻?我記得佢好多年 ...
Kenny 發表於 2018-3-26 13:11

佢咪話左係張敬軒x降兩度,可能一半一半掛

自己歌佢話會唱兩本書同埋塵埃落定

翻唱歌可能會唱Dahlia 2入面d歌,見到隻碟先知咩歌喔

有冇人入到幫手買四連or五
無言感激
JayantL 發表於 2018-3-27 10:32

等宣布加場好過啦

佢要加後面我先得閒睇到
加15前面都冇用
JayantL 發表於 2018-3-27 10:36

18號端午節應該會加掛

活得比你好 垃圾 失樂園 大開眼戒

14年紅館有part好似就係話唱Pink Dahlia 2嘅新歌(唔記得係咪咁講 可 ...
JayantL 發表於 2018-3-31 23:37

Dahlia 2最新曝光曲目:黃色大門

我諗Dahlia 2 應該都會係女歌手歌
因為要配合番降兩度吖嘛

唔知邊首會先派台呢

全Wyman作詞?
l00540 發表於 2018-4-2 22:05

係呀,今次全部揀Wyman填詞嘅歌

佢呢個走數友而家又轉口風wor
話係10隻wyman side tracks
JayantL 發表於 2018-4-2 22:36

佢講呢句可能係指黃色大門掛,好心分手 、活得比你好,呢d都唔算sidetrack
不如演唱會唱多幾首自己嘅sidetrack好過啦

邊度講黃色大門架?如果係就正
岩岩903訪問爆左首李玟既下次小心 ...
Wing1211 發表於 2018-4-9 14:17

《號外》4月刊專訪,互聯網應該搜到相關訪問內容

呢啲公式編曲嘅hifi碟根本就係製造垃圾
JayantL 發表於 2018-4-9 13:42

做乜講嘢咁mean,你唔買有其他人買

好開心,搶到飛,個網站算順暢,至少無死server

估計今次放咗好小飛
應該有更多放咗落套票度
kelvinyu188 發表於 2018-4-12 10:34

睇番個訂單,我諗報名序號代表一張門票,睇其他論壇睇到有人個報名序號係3377 ,即係至少放左3千幾張飛今日預售,

我諗4.16 賣嘅門票+KKBOX會員組合應該會有呢個數,即係至少都有半場飛擺上網賣了

邊個話一定係0001開始?  可能1字頭是780, 2字頭是480, 3字頭係380... 3377可能係某個票價第377張票 ...
lblemon 發表於 2018-4-12 11:04

但係我買780 ,門票序號係9百幾
我都分享下今日買飛嘅經驗,10點前登入,不斷留意時間,我諗快到10:00個幾秒係關鍵,要第一時間刷新到可以買飛嘅頁面,
因為最緊要第一時間hold到飛,之後係有時間填資料、付款,
希望你416順利買到飛

因為慣咗城網同aeg嘅廢
kktix咁順反應唔切,技不如人唯有認命
真心kkbox今次做得唔錯
剩係俾香港 ...
littlek 發表於 2018-4-12 11:59

就係因為要港澳地址,好多內地歌迷都買唔到,我都係托香港嘅朋友幫忙收門票咋

咁香港show香港會員優先都好正常吖, 平時信用卡優先都係咁㗎啦
littlek 發表於 2018-4-12 12:21

我無話乜,我只係想講其實已經少左好多內地fans搶飛

我覺得未必 佢16號都比非會員去買。
hin0526 發表於 2018-4-12 15:48

但係fb 見到話係紅館開一定要有公售喔,唔知有無專業人士科普一下
不過睇張軒頭三場公售嘅情況,我反而覺得416 搶到票機會大d,起碼唔使提早去售票處排隊

小! 仲衰過城網, 20秒內入去已經話冇晒!
lblemon 發表於 2018-4-12 10:07

後來網上睇番KKTIX購票攻略,你個時應該係d 票俾其他人hold住(如果唔係自動放棄,KKBOX話有10分鐘俾大家完成payment)
呢個時候要不停刷新睇下有無機會執漏,我見到有人10:20 分先完成交易,所以未顯示soldout 都唔好放棄。

講真呢個市道,演唱會賣得已經好值得開心,
張軒有自己嘅魅力,唔需要加天王光環,
可以叫佢火爆小甜甜XDD
開太多場我都驚佢把聲同體能應付唔黎,
anyway 恭喜張軒!我都要諗辦法再撲飛!

如果要10場起跳先係天王天后,相信香港以後都唔會有,開到5場或以上嘅新一代歌手唔係第一都有第二。我用5場 ...
1d14 發表於 2018-4-29 08:41

我明你意思,你其實都係希望香港樂壇唔會越做越萎縮,
無論係邊個歌手都好,賣得好其實好鼓舞,

其實又唔使咁悲觀,新一代GEM都有潛力,
話唔定過幾年又出一個好勁嘅小鮮肉又大hit呢...

但15號先開始wor 睇來會繼續加
JayantL 發表於 2018-5-4 15:40

呢個人係咩來頭?11-19 會唔會只係佢嘅工作排期咋,計埋排練時間?

我覺得今次演唱會咁賣得,除左宣傳做得好之外,
2014 Live in Passion 演唱會積累嘅好口碑都功不可沒,
上Youtube 見到呢個show d 片段好多首歌都過百萬hit rate,仲勁過佢係英皇d 新歌,
我希望今次演唱會現場錄影、到出DVD都有好好嘅質素,
因為真係可以儲到街客,希望英皇落多d 資源係呢方面

睇隔離論壇,有小道消息話6.14 再加一場,唔知係咪真,等官方公佈...

見到張軒係IG回覆一位fans,應該最終就係開六場,
唔會再加了

張軒係真係希望想睇嘅朋友都買到飛,祝大家都順利買到

大陸圈粉喺因為《my way》《斷點》《酷愛》呢幾首歌幫佢唔少
lightupmylight 發表於 2018-5-16 15:21

錯啦,好多大陸(國語區)fans都係鍾意張軒嘅粵語歌,因為張軒好少唱國語歌,
而且口味同粵語區歌迷好似,例如 春秋 喺內地都係神曲般嘅存在,
仲有塵埃落定、不吐不快...etc. 所以話音樂大同係好有道理

我朋友都幫我收到KKBOX 18號嘅飛啦,Row 4,勁開心!

今日聽叱咤樂壇張軒訪問,佢話其實今次係一張飛睇兩個show ,降兩度嗰part會睇到張軒crazy d 嘅一面,
會係史上最短嘅演唱會(指降兩度嘅部分)

呢個人都算犀利
臨開show竟然都唔使閉關仲要連一啲排練嘅新聞都冇透露過出嚟 ...
JayantL 發表於 2018-6-6 23:28

佢IG story 有post 過,Johnny Yim IG post過、英皇工作人員IG都post過,
排練新聞應該要總彩排後先會見報?我諗...

睇左第二晚演唱會,有笑有淚,好滿足!
之後仲會睇多四場,會好好珍惜每一晚!
張軒,繼續Good show吖!

睇ig其實不論路人定dj反應都幾好咁
可能真係一開始part人妖show太搶fo
721AXA 發表於 2018-6-16 15:14

其實你入場睇左未?始終要現場睇過先有發言權

我就覺得第一part完全無問題,佢好形象咁塑造左降兩度嘅性格,
大家可以當嗰part佢演緊一個歌舞劇,主角叫降兩度

下, 咁惡嫁咩, 一定要入過場先評論得?
我鍾意軒都唔會盲目到好似你咁
第一PART 真係好唔掂, 就連連登果班 ...
Kyle_ 發表於 2018-6-16 17:25

請問我邊句話令你覺得惡?

就算上面一堆負皮我都無出過聲

我回覆佢係因為我覺得佢好似都唔sure究竟張軒表現係點?
可能佢(我回覆嗰位朋友)太在意網絡嘅民意,所以先咁講

唔入場就唔評論得, 哩句野仲唔夠惡咩?街客/冇入場既人踩幾句就起鋼
Kyle_ 發表於 2018-6-16 17:38

ok,我以後唔係呢度留言