返回列表 發帖
NH TOP 20 2018 WEEK 7 (2018/2/11 - 2018/2/17)

2018年 冠軍歌巡禮
WEEK 01-13: 奉愛之名 / 草原 / 明 ...
nicholashin 發表於 2018-2-11 00:00

Pink Song得第十九位
bam
唱片點評:
5. 《Inner Voice》鄧小巧
推出日期:2018年2月9日
歌單:
1. 兩溝
2. 心靈作家
3. 可惜你是個 ...
RVHOCPC 發表於 2018-2-11 00:00

B-
my LOVE my FAV Top 20
Week 06 : 05/02/2018 - 11/02/2018  |    |  

RK|LW WK|PE Songs        ...
jose 發表於 2018-2-11 00:12

就咁睇篇文仲以為係10分
全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y18 W07

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1 — Wonder Woman / 美麗新世界 / 一晃 ...
616.1314 發表於 2018-2-11 02:43

support R&K
Jim's Music Selection 2018

2018年度冠軍歌巡禮

一晃眼/ 草原 / 跳舞的梵谷 / I Just Wanna Stay With Y ...
放空 發表於 2018-2-11 10:56

siu hau > AGA
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

SUNDAY MUSIC CHART 2018 WEEK 07- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 2018-2-11 00:06

06 14 04 Don't Text Him      iiSerrini         i20>15>14>06

好榜

同自我溝通 都係一種溝通呢

心靈作家某程度上其實都係講同自我溝通
而將沙拋給一片海好大程度上唔係

至於和好份詞寫得咁簡單 (空洞) 呢點
根據小巧所講 首歌係同內心既小孩對話
所以份詞都唔會係寫到咁深 令小孩更易明白
當然出到黎效果如何視乎個人點睇 我就覺得問題唔大

Anyway 除左概念果段之外都大致認同

lca6 發表於 2018-2-13 12:27

下。。。灰色out jor

唱片點評:
7. 《睡前服》小肥
推出日期:2018年2月12日
歌單:
01. 差一點  
02. 當你走了以後
03. 過伶仃 ...
RVHOCPC 發表於 2018-2-13 21:01

得C+
真係大膽 得罪霏姐

Weekly Champion
Season 1 : 奉愛之名 / Leaving Home / 灰色 / 缺 / 風衣 / I Just Wanna Stay With Yo ...
dongbb2332 發表於 2018-2-16 10:52

呢個榜變左港台...

Jason's Playlist 2018

2018年度冠軍歌巡禮
WK01-13: 奉愛之名/一晃眼/咖啡因萬歲/曌/離遊記/初心/無期
WK ...
JasOh103 發表於 2018-2-17 09:16

從不抗拒所謂悶歌的我

原來你鍾意New Year's Day同This Love

廣東悶歌okay
1989/Reputation兩隻神碟放呢兩首垃圾簡直係拉低晒質素
JasOh103 發表於 2018-2-17 10:11

咁希望你全力支持若葉之年同Pink Song

CLWM 2018 Week 7

冠軍歌列表:Nights Without You/Leaving Home/奉愛之名/我們的航海時代/我可唔可以 ...
stopzi 發表於 2018-2-17 22:20

no Serrini...
bye

有人支持係開心既  
今日有時間可以解釋下第三段   

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
nicholashin 發表於 2018-2-18 20:21

應該係兩種溝通都有 唔一定要只從一邊去分析

我覺得隻碟前段 可能係好在乎其他人既諗法 主要著重同他人溝通 (兩溝)
(心靈作家係有同自我同他人溝通 但主因可能係唔想人地擔心?)
到最後發現解決問題既方法在於自己 結果和好就變成同自己溝通
最後兩首歌既音樂比較bright 都應該係想做到呢個效果

年度冠軍歌列表:
Season 1  畢業之後 / 再不再見 / Chocolate / 我本無罪 / 咖啡因萬歲 / 奉愛之名 / 缺 / ...
jasonng 發表於 2018-2-22 00:17

遲到呢
你不如下年先出榜啦