返回列表 發帖
太DJ好扣分 尤其對本身唔鍾意佢地啲歌既人而言
黃偉文今次既歌詞都有少少un耳 編曲OK但唔夠突出
但因為喜歡祖兒 所以不自覺地聽左好多次
最後俾左4分 Love Joey Love Four
如果唔係祖兒唱 我應該會俾1-2分

呢個post好正
容粉無所遁形
John 發表於 2018-6-17 12:38

反容都係
尤其係投四分果班人
喜歡祖兒4

好似赤地雪+連續劇,點都好過無人知道XX雙子座,我比左5分嘎
我等我在 發表於 2018-6-17 13:47

祖杯茶是我

其實有咩好比,容祖兒其實都謝安琪都唔同BRAND
謝安琪係係CM或網上紅, 但其實計商業價值永遠唔夠容祖兒高
...
SPNicole 發表於 2018-6-19 00:32

佢做既POP SONGS如果太用腦分析只係因為你唔識點欣賞POP SONGS,大路野唔岩你聽

中哂
佢做既流行音樂本質就係想多人識
歌詞寫得咁咬文嚼字 咁複雜 唔會有普羅大眾想聽
只要簡單舒服 聽落順耳 已經OK
但好多比較鍾意扮了解既樂迷都對呢類大眾流行歌曲有誤解

BTW 首歌越聽越好聽

嗱 我就咁睇
佢既然貴位樂壇天后
乜獎都差唔多攞晒
照計應該更有本錢去試唔同野
不過佢就選擇咗守業
繼續穩 ...
hlyung 發表於 2018-6-19 10:10

J-POP呢隻碟 以至係J&J同小日子 都可以見到唔同面貌既佢吖
一年有一首半首呢類歌 我覺得可以接受
不過佢今年會出新碟 可以觀望下啲歌質素如何

分一次手 你大傷元氣

可惡
收左某壽司店幾錢

開始識拍呢啲宣傳吓
babybaby226 發表於 2018-7-17 21:09

仲尷尬過睇Gin Lee自high

本來都唔想出聲 但見呢個post竟然唔係一致叫好容祖兒同呢首歌 忍唔住講幾句

容祖兒對上一首K歌已經係天窗  ...
nicholashin 發表於 2018-7-27 02:01

最後一句講得好啱 非常認同你
所以都希望你慳翻啖氣啦
(扮)黎M式發言都幫唔到祖兒啲乜

雖然現實中大家可能面對好多壓力...
但都希望各位上到網上可以平心靜氣少少... 見到有人公 雞祖兒既歌都保持冷靜 唔派發塑膠
少啲類似N會員呢種意氣留言 多啲我呢種喜歡祖兒式發言
咁世界都和平啲 我作為元老都總算成功維持治安 盡左一分責任

反OT 心之科學太好聽了