返回列表 發帖
年度十大歌曲第八位
隨時都可以走 揮揮手

放手後更難做到的事便是放低
「我們」變成「你和我」所指的不止 ...
JasOh103 發表於 2018-12-30 23:05

Talent always wins

年度十大歌曲第七位
我最多走到這裏 以後 要靠你衝過去
你衝過去 這一次 凝住眼淚

懷念你難懂的完美
懷念 ...
JasOh103 發表於 2018-12-30 23:11

Love her

容祖兒 - 心之科技

心之科學 is coming

天后已出場
頭四不用看了

Kay kay

咁反容都有兩種既
有一種 rational 既 好歌有好報
另一種 係咪都 ban 係咪都白果 係咪都負評 成日以為自己 ...
616.1314 發表於 2018-12-30 23:30

我係第二種

係咪全女班榜黎

天聽不到地看不見
616.1314 發表於 2018-12-30 23:34

Garbage

天后級

希望我要給世界最悠長的濕吻下年十大第三

係咪 DSE 壓力太大搞到你咁
正常人真係唔應該鍾意隻非洲猩猩唱歌囉 ...
616.1314 發表於 2018-12-30 23:47

DSE 壓力太大
要聽 Kary 既好聲音舒緩一下

冇人估至尊歌 呵呵
趕客到

2018年實在有太多要鳴謝的人 不能盡錄

Welcome!

今年依然好懶咁貼張list就算

Yan's music choice 2018
歌曲獎:
第一位:未來見 (194)              ...
Yan 發表於 2018-12-31 11:21

support

Yan's music choice 2018
歌曲獎:
第一位:未來見 (194)            
第二位:let us go then you and I (185)                       
第三位:愛情是一種法國甜品 (182)                 
第四位:漸漸 (176)                           
第五位:奉愛之名(2) (50+174)                                      
第六位:飢餓遊戲 (170)                                                         
第八位:幾分之幾 (167)                             
第九位:沉默的士高 (172)                        
第十位:慢慢喜歡你 (163)                                

男歌手
金獎:陳奕迅(717)  
    上榜歌:誰來剪月光(29) 龍舌蘭(40)
      冠軍歌:之外(56)與你常在(145)漸漸(176)可一可再(126)破壞王(145)
銀獎:張敬軒(367)
        上榜歌:缺(47)潛水(47)百年樹木(100)
        冠軍歌: 天才兒童1985(173)
銅獎:許廷鏗(303)
        上榜歌:大雄胖虎綜合症(13)恐怖情人(67)停半分鐘聽一闋歌(18)白紙(45)     
        冠軍歌:演員的自我修養(160)

女歌手
銀獎:鄧小巧(479)
       上榜歌:將沙拋給一片海(2)重陽(34)
       冠軍歌:和好(155)芭樂(144)四大發明(144)
銅獎:陳慧琳(393)
        上榜歌:Be With You(15)花見小路(49)
        冠軍歌:尾站天國(165)冷淡(164)

組合
金獎:Dear Jane(412)      
銀獎:RubberBand(419)            
銅獎:Robynn & Kendy(404)      

新人
金獎:洪嘉豪(185)

唱作人
金獎:Serrini (364)
銀獎:AGA(321)
銅獎:王菀之(326)

大碟
L.O.V.E.-陳奕迅 (and the duo band) (632)

五週年大獎:
女歌手:容祖兒(1928)
組合:RubberBand(1460.5)

good list!!!!

Space Cowboy

Live Performance Of The Year

These Days feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen [Live at Abbey R ...
JasOh103 發表於 2019-1-1 10:48

應該係 Rainbow - Kacey Musgraves

Wrong move.

Kacey! Kacey!

Janelle 好慘
一個獎都冇

Kacey is robbed

支持說到愛

男新人銅獎:李晧軒

上榜歌曲:窮我一生、明明想抱緊

男新人銀獎:鄧思朗

上榜歌曲:苦情俠、狂迷

男新 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 19:34

洪生張圖好恐怖...

心之科技

祖兒冇十大第十
即係冇十大了

十大第五位

和這一天講再見了。

每日重複過活,回家也幸好有你陪伴我。雖然大家都是全職工作,但是你總是 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 20:33

至尊歌曲
《荒原》盧凱彤

作曲:盧凱彤
填詞:林夕
編曲:蔡德才@人山人海 / 盧凱彤
監製:蔡德才@人山人 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:17

組合銀獎:
呢一隊組合今年產量唔算多,但係亦都推出左一張專輯,裡面有唔少歌曲都擺脫左當紅時嘅風格,所 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:25

Dear Joey

Dear James Ng

Dear Joey 有出碟?
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:28

睇漏咗

女歌手銅獎:
呢位歌手亦都係前輩級歌手,今年推出有一張無實體嘅唱片。雖然我諗佢都係想出實體碟,但係佢 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:37

Abella !!!!!!!!!!!!

Abella 好靚

女歌手金獎:Serrini

上榜歌曲:我可唔可以唔好咁樣、溝晒啲仔、Don't Text Him、Pink Song、趣緻的響 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:51

抄我上年女金

Idk her

十大第六位:
《捲土重來》郭泇妏

上榜週數:Weeks 6 – 11
走勢:1>3>7>4>3>4 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:52

好聽!

祖兒有冇三甲,,,

不因氣壓搖擺
紫昕有你擁戴

Support #teammuseum
但估唔到

搬龍門做馬

估唔到呢首有定估唔到會加獎定估唔到d咩 ...
kevinlai1621 發表於 2019-1-6 19:44

個tag
估唔到係缺

Remember me

Joey! Joey!

#teammuseum 心之科學館輸咗
鏡子說 is robbed

好重

自我都可自high

Yeah~~ To Whom

遺書

AGA

thank u, next

per se 好叻

進步銅
per se

上榜歌: 天空塌下前 / 逝水如斯

進步銀

銀獎今年發揮空間好大, 同時都建立屬於自己個人 ...
kevinlai1621 發表於 2019-1-6 20:55

Talent always wins

WYTV Music Award 2018

十大金曲 第四位
奉愛之名 - 吳雨霏

曲 Kiri T.
詞 陳詠謙
編 Kiri T.
監 馮 ...
kevinlai1621 發表於 2019-1-6 21:10

Talent 又贏