返回列表 發帖
我覺得我有八成準
ed8671ed 發表於 2017-7-31 22:34

我覺得自己唔係太細心... 修理果啲真係不了
不過係幾鍾意慢慢分析 所以先咁鍾意玩狼人殺
我又真係鍾意串串地咁係朋友面前恥笑某啲人
而有時真係講笑 例如話d會員個榜啲歌噴 可能真係hurt到d會員
愛情果part係準既 不過其實咪又係得外向同內向兩type
外向就話好熱情 內向就話一開始cool之後好熱情
不過佢話冇安全感又幾中既 某前朋友都咁樣話過我

我先冇咁玻璃心
就算你點話失約難聽我都係照冠架 吹咩
dongbb2332 發表於 2017-7-31 22:44

和每天講再見好好聽 希望你唔冠

知道對方幾時出世 勁
nicholashin 發表於 2017-8-1 00:58

佢係stalker。。。

我既偶像都盛產金句
開心子

流行音樂已沒有「最大公因數」

「今年金曲評審的組成結構比較年輕,判斷的原則就不再會是以前,唱片流不 ...
hehehaha 發表於 2017-8-1 18:52

開啦
BTW 佢首黑鳥好正 同Tanya首失語者一樣入圍27屆金曲獎最佳作曲架 正正子

平時唔覺
但係佢對住桃子笑個下真係  

其實我覺得今集桃子09都差左
同埋原來無左鼠大王係無咁好 ...
-Prince- 發表於 2017-7-29 23:40

話說啱啱有狼人殺既八卦!!!
前排JY同李錦指間等人一齊參加一個叫best killer既狼人殺比賽
JY發揮依然好好 但指間就麻麻
結果指間造謠話JY偷睇 JY 就發微博( http://m.weibo.cn/2079468590/4136025255348531 )要求道歉
沐沐囚徒(PK果個)桃子KS王寶寶等人全部站邊JY
今次真係若要人不知 唔好太白痴

之前JY都有同LM既桃子玩
感覺係桃=JY>指
今次指間仲要屈人 仲要屈個最多fans既JY
應該摺得了

由這裡 行過去 行過去 下一區
誠實地 無懼地 隨遇地 行過去
...
JasOh103 發表於 2017-8-1 22:20

乜原來呢位歌手係CM都有fans
我以為全部都係祖粉

下星期出WK32小結
望下女歌手啲榜分 再望下男歌手啲榜分
再加上某女人九月就會出碟呢個消息
真係要同班本地男女歌手講聲唔好意思

原來林奕匡同盧凱彤唔係本地歌手……
nicholashin 發表於 2017-8-1 23:51

截止WK31 林奕匡仲低分過某大陸男歌手

說到愛入面好多首歌既歌詞都好神
下次見 便利貼 說到愛

決定如果HOTMAN唔交榜 下週就out Come With Me!
nicholashin 發表於 2017-8-2 15:22

因為冇得望住佢個榜cum with Kary?

尋晚發夢見到周二珂唱歌 可以放心re翻告白氣球

pandakill又有新板子

今日堆好人玩得幾好
不過都係因為班狼人太廢
JY假跳女巫唔錯
-Prince- 發表於 2017-8-3 23:41

今日好短 同埋氣氛冇前幾集咁壓抑
我覺得小蒼假跳預言家都好優秀 以佢既水平黎講

JYC深圳店開業

希望快啲開到黎HK

霏妹真係好有品味
下星期冠多一次^^
* 詳見佢ig story
jose 發表於 2017-8-4 21:43

Tanya只想對所有公 雞佢既霏粉 例如某d會員 講
我不是你偶像 我是你偶像的偶像

啦啦誇啦啦 繼續落力吧 (拍手)
dongbb2332 發表於 2017-8-4 21:48

其實呢位會員愛上Tanya啲歌未

愛雅 反袋
dongbb2332 發表於 2017-8-4 21:56

The opposite of love is not hate, it's indifference.

多謝支持!

聽TANYA唱歌有冇令你心跳加速?
dongbb2332 發表於 2017-8-4 22:03

冇呀
但聽你唱歌會嚇到心跳加速

??
When did i do that?
dongbb2332 發表於 2017-8-4 22:09

你唱千千首塔羅迷 難聽到原地爆炸 到而家都記得

和每天講再見
共鳴指數 : 5/10 (詞一般啦, concept ok既)
創新指數 : 1/10 (哦)
用心指數 : 2/10 (旋律普通得黎又唔順暢, 林夕好明顯求其填, 編曲悶到一個點)
TOTAL : 8/30

Come With Me
共鳴指數 : 6/10 (想同Kary一齊翻教會!)
創新指數 : 5/10 (Tropical House兩年前已經係EDM界hit左啦霏姐)
用心指數 : 6/10 (霏霏唱得好用心!)
TOTAL : 17/30

吃定我
共鳴指數 : 5/10 (後段個編曲有帶動情緒既,不過我唔想俾人吃)
創新指數 : 3/10 (對AGA黎講可能比較新既...)
用心指數 : 5/10 (如果outro長啲會高分啲)
TOTAL : 13/30

恭喜KARY!

求其填都填到一般貨色出黎
支持林夕
dongbb2332 發表於 2017-8-5 09:35

我從來唔會否定林夕填詞既功力

多謝支持加油
dongbb2332 發表於 2017-8-5 09:47

我寧願RE翻異類的同類

好似好貴?
-Prince- 發表於 2017-8-5 09:51

其他地方既JYC係好_貴
相信深圳果個都貴架啦

永遠的輸家

**** 本內容被作者隱藏 ****
dongbb2332 發表於 2017-8-5 21:41

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

kevinlai1621 發表於 2017-8-5 22:24

可能禾留咳呢

大字頭同美心都不喜
HOTMAN 發表於 2017-8-5 23:07

平民選擇篇
三哥>>傷心酸辣粉>譚仔>給親戚看見我一個人食>雲桂香>大家樂>>美心>吳若希>M記>>>大快活

原來903有冠過說到愛
20>17>10>04>05>01>19
算唔算係呢個榜2010年之後做過最有良心既行為

個幾年係903難得良心發現唔理語言會冠高質國語歌
-Prince- 發表於 2017-8-6 17:07

仲有乜普通話歌有得冠
那些年?

會冠高質國語歌既榜都值滿分

他約我去食樹皮

老豆: 呢個肥妹, 咩名呀?
我: Kellyjackie
老豆: Kellyjackie? 乜有呢個人架咩?
dongbb2332 發表於 2017-8-6 20:58

KellyJackie可以成為h會員新女神
反正都係肥妹

祝bag子派到A1
Kfmusic 發表於 2017-8-7 09:00

Kfmusic 發表於 2017-8-7 11:59

李權哲係咪新人
如果係的話 原來今年已經頒到新人金銀銅獎

希望無周二柯份
jose 發表於 2017-8-7 15:29

Yes 而且係唯一一個已經出碟嘅新人

不過你連Tuesday Excretion都計新人  ...
nicholashin 發表於 2017-8-7 15:25

咁陳蕾呢????

陳蕾上年有派歌
http://www.cmusichart.com/discuz ... 2&goto=lastpost
nicholashin 發表於 2017-8-7 15:51

好彩姐

恭喜定 _ _ _ 勇奪本榜新人金獎先

呢首歌勁L好聽
jose 發表於 2017-8-7 16:52

時間做證幾好聽
可以上耐一陣

JY 玩avalon!!!
學下野先

好想害佢
John 發表於 2017-8-7 22:51

估唔到你鍾意害啲冇脖既人...

自己睇牌啦 預言家係好人 狼人係壞人
nicholashin 發表於 2017-8-7 23:20

我剩係知有睇pandakill既會員先係好人

失語者 Goodbye&Hello 說到愛
三大世間珍寶

想買翻說到愛 儲齊呢三隻

另外兩隻唔配同神碟擺埋一齊wor
換做四台聯頒大碟control比較適合 橫掂同神碟都係同一年  ...
-Prince- 發表於 2017-8-8 23:38

咁唯有改成咁...
Abella梁佑嘉  In Control  Goodbye & Hello

好掛住Abellabb
英文名包含"ella"既女歌手都係靚女

今年環球女歌手既主打都唔錯

3am
吃定我
Come With Me

和GL說再見了吧
stopzi 發表於 2017-8-9 09:38

I don't know her

**** 本內容被作者隱藏 ****。
kk8733 發表於 2017-8-10 09:41

唔緊要啦
今晚有鬼陪你訓都幾好呀 你應該好想

原來孫盛希係Tanya fans
仲要俾人叫做小蔡健雅
比賽果陣又唱過勁多佢既歌
睇黎要力谷很晚的晚安了

咁你要上返曬Between四首派台歌
nicholashin 發表於 2017-8-10 12:27

有呀
前三首都係PEAK 11

可以直接谷愛情動作電影神功 唔洗自plug光の序曲 開心
nicholashin 發表於 2017-8-10 17:13

首歌可以同雨溝同cum with me 並列做2017三大淫歌

一蓮托生欲哭無淚
nicholashin 發表於 2017-8-10 17:39

首歌好似得一位會員識喳WOR