返回列表 發帖

天橋
飄紅

愛噶

係903 phil可以沾r&k光上幾廿萬週榜尾
係共和 唔知係咪r&k沾phil光強勢奪首冠呢

新一天
回眸一笑

愛一個上多一個~~~
破結他
走慢一點點

單打獨鬥
天橋
不想再見
失戀要在放工後
花千樹
這麼近(那麼遠) 真係好好聽
戀人未滿
回 ...
jasonng 發表於 2015-4-14 20:38

chob粉 xx(

蔡健雅 - 說到愛

「有多久時間忘了去擁抱
身邊愛的朋友 懷疑幸福的存在那瞬間
其實早就擁有
...
chanchan0909 發表於 2015-4-15 21:21

有次開電台就聽到tanya瘋狂shubaba shubaba shu

幸福的起點 天生的美眷 未必走得遠 不必太豔羨
若果想修到看見最後大團圓 磨合大概也是不可避免

sita 啲歌

再加埋便利貼
我發覺tanya真係思想好鬼前衛
我不想每天都掛在網上結交虛擬朋友 --> 即係想瘋狂面對面周街識新朋友啦
我不想等到皮膚都皺了才後悔沒整容 --> 原來tanya想整容 嬲

噴完

同原版唔少處理上都好唔同
真.歌手
愛噶

待薄霧散淨 命運便注定

仲有聽左
世界變了樣
星塵
浪人
錢錢錢錢
音樂殖民地
不脫知女生
天台飛人
學會戀愛
毅行
最好的
我們他們

一起身就聽載我走

祖有預謀真係好好聽 好好聽 勁好聽

假想結局,不論一百個抑或一千個,都是不斷地重演,再重演……

溫柔唱出慢性煎熬 說出結局重演的無奈
憶蓮 ...
jose 發表於 2015-4-23 18:18

XXXXX1205 : 憶蓮同霏姐錄音咁慘,聽佢走音幾十萬次
體諒下人地亂up hea答啦

原來她不夠愛我
劇透

落雨不怕 落雪也不怕 專輯 強勢出擊
1. 天光
2. 晴空
3. 薄霧
4. 煙霞
5. 滲
6. 細雨
7. 雨落大地
8. 浪人
9. 冰點
10. 海枯石爛

同大家分享今日d live 片

註1: 畫面較低質
註2: 周柏豪d 女fans 尖叫聲好大, 請調低音量先

南瓜車 - 薛 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-25 22:11

南瓜車正喎

水星逆行 連ceye
水星逆行 八三夭

今日聽左兩次爭氣 證明自己要爭氣嘅決心
RVHOCPC 發表於 2015-4-26 15:14

難行也決不可洩h
要爭氣喲

點解aga剩係唱唔到一
kevinlai1621 發表於 2015-4-26 22:14

其實都ok架啦

飄紅
飄紅
飄紅
飄紅
飄紅
飄紅
飄紅
飄紅
天橋
天橋
天橋
天橋
天橋
天橋
天橋
天橋

, 不過我諗今年點都會派

VnP 好似連個 facebook fan page 都無, 搵極都無 係咪 88 左, 之前 SON ...
chanchan0909 發表於 2015-4-27 20:01

wrong whole lam

我 D fd 唔識 rb d 歌, 淨係識 Dear Jane d 情歌  連最後一次都識唱
chanchan0909 發表於 2015-4-27 21:54

一樣
無可避免is my當年既十二大 之後待遇仲差過GEMGEM

Stand Up 都無上榜 ???
chanchan0909 發表於 2015-4-27 22:37

咩呀 GEMGEM係我度都有幾首上到架 講到差過佢就0上榜咁 嬲
stand up好似最高第十

連詩雅 - 起跑
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : Howie@DearJane 監製 : Howie@DearJane

...
chanchan0909 發表於 2015-4-29 21:17

ceye係我創榜以黎第一首冠軍歌噶

to: w會員

真係越南版好聽啲,寶詩技巧好過吳若希,連個mv都好睇過水浸mv
(同時反映左星夢嘅製作 ...
harryharry 發表於 2015-4-29 23:26

桃色冒險 逃

台灣醫大聽到有人唱不安小姐
前兩日淡水老街聽到有間店播tanyabb既陌生人

斷絕來往 x10

好唔開心吖
不過又係自己sad 好無聊

國語類
為愛而生(五月天)

愛 有taste噶

陳柏宇 - 動物農莊
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : 馮翰銘 監製: 馮翰銘

「驢共馬匹  ...
chanchan0909 發表於 2015-5-3 22:24

話說呢首係我當年十二大之一

Cool Music Forum» Cool Hot Hits » 過期派台區 » Come On - 連詩雅
bagfgfcde
dongbb2332 發表於 2015-5-4 20:32

終於被發現了
所以呢首有得 NE 13 (高位 ^^)

之後發生乜事 睇個完整走勢都知

btw
.......其實首歌真係只值1分咩 ?
至少我而家成日LOOP LOR , 同埋都好過What Have U Done呀
首歌起碼叫做有message , 正面丫

ANYWAY都希望佢下一PLUG可以改下曲風
一世做死呢味一定唔得掂的 , 香港冇咁多個衛蘭~

尋找稜角(Yukilovey) / 尋找獨角獸(薛凱琪) / 飛吧!獨角仙(小塵埃) / Ghost Town(Adam Lambert) / 濛(麥浚 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-8 22:18

反而我今日聽左 Let's Just Do It
另外聽左時間之光 瑕疵

蔡健雅(Tanya)今年入圍7項金曲獎,其中一首〈達爾文〉就獲3項入圍,日前入圍歌王的陳奕迅(Eason)來台工作,見到金曲名單,很好奇〈達爾文〉是什麼歌;當工作人員放給他聽後,他直說:「這首歌是寫給我的耶!」Tanya也坦承:「當初這首歌是為Eason而作的。」

蔡健雅說,〈達爾文〉是有一天早上醒過來,忽然有靈感而完成的作品,當時Eason正為專輯收歌,於是她就把這首歌給了Eason。無奈這首歌最後被「退貨」,未收在Eason隨後發行的《認了吧》專輯中。

雖然Tanya一心認為是給Eason唱得歌,原本沒打算自己唱,但自己專輯收歌時,唱片公司認為好歌不該寂寞,建議Tanya收回來唱,才讓〈達爾文〉重見天日,並獲得金曲入圍肯定,Eason也錯過了一首好歌。

Tanya說,未因Eason未唱〈達爾文〉而得失心太重,認為有時專輯的走向會影響收歌的內容,不以為意,而正在準備8月個唱的她,已計畫要演唱一段幫他人創作的歌曲,包括王菲演唱的〈打錯了〉。

咁就成為tanya經典作之一

明明以前覺得分身術好煩好難聽
但呢期狂loop
祖祖d 感情演繹絕對係天后級

1314唱得三場
容許我做你的樹熊
Wonders 發表於 2015-5-10 21:59

1314 我睇果晚啲encore 唔啱我心水 (28/12)
下次睇chob個人紅館演唱會要睇多一場先得

未種的花
時代的顛覆者
未種的花
時代的顛覆者
未種的花
時代的顛覆者
………

周國賢
GinLee
黃浩琳
鄭裕玲

請速派歌

如果你被他傷的很痛
微微笑小時候的夢我知道
永遠都追不上那些人那事物消逝的速度

Gin Lee - 今天終於一人回家
作曲:馮穎琪 填詞:周耀輝 編曲:Kenix Cheang@Private Zoo 監製 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-18 23:38

my當年十大

原來她… 為何要我愛上你

2nd plug??

我們早前於網上舉辦了投票活動,投選第二主打歌。因為收錄於大碟的歌曲我們都很喜歡,難以決擇。所以舉辦 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-27 22:33

新人金噶

戰之祭
怪胎秀
母系社會
衝突得很
放了那個作品
不睡
牙買加的檳榔
難搞
血腥愛情故事
你想幹什麼

點解可以咁勁

覺得今年既歌唔夠上年同期既好聽 上年既又不如上上年
记低这感慨 發表於 2015-5-31 13:15

我覺得今年新歌好聽既都幾多下
但夠班入十大又真係少過上年好多
反而新碟有幾隻都唔錯 揀得落手

^^ <3

靈魂盡頭
靈魂盡頭
靈魂盡頭
靈魂盡頭
三月
三月

英皇四五六七線男歌手同期EP大比拼 :)

羅力威 再生
夏之咩 1.5 / 一花一世界 2.5 / 聽電台的人 3 / 未來還 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-11 18:01

加埋女歌手 eg chob落去啦

號外

2015年度英皇其他4首歌掠水EP點評

容祖兒 me, re - do
天然呆 3 / 樂觀 2 / 飄紅 4 / 這 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-11 22:45

mv分唔合格

反OT
別來無恙
哈囉

amei啲歌真係好正
啲舊歌

肆無忌憚
逾越生死
幸福之歌
改潮玩代
尋找稜角