返回列表 發帖
#你個朋友就係你自己
nicholashin 發表於 2017-5-24 19:59

佢竟然有聽我推介睇pandakill 不過只係睇左兩集

段野甘似千千係 Let's Begin 同祖祖講既個段既
616.1314 發表於 2017-5-24 20:14

你聽條youtube片 有full version
Maria 好得體

台灣大法官周三(5月24日)釋憲宣佈禁止同性結婚是違反憲法。使台灣成為亞洲第一個同性婚姻合法化的地區。 ...
hehehaha 發表於 2017-5-24 20:49

係時候播tanyabb作果首歌

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-5-24 23:14

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

https://www.hk01.com/熱話/9238 ... 網民教3招拆解

笑左 lol

delete 功能真係好重要
stopzi 發表於 2017-5-25 15:30

WhatsApp群組多,有時手快快Send錯Message,相信唔少人都試過。如果內容無關痛癢,最多俾大家笑下當冇事;但內容如果太敏感,就唔係笑下自嘲下可以算數。好似今日嗰位「HJ兩Q,賓周都損」阿爸,下場係點,大家有眼睇。不過雖然Send錯訊息固然收唔返,但當刻如果有心補救,都可以一試。參考下面方法,分分鐘救你一命……

家長群組
叫得做家長群,群組入面自然都係阿爸阿媽。父母最緊張嘅就係仔女,所以只要將焦點拉返到兒女身上,將事件連繫去親子議題,就唔會有人覺得奇怪,仲會熱烈參與討論。如果不慎誤發「HJ兩Q,賓周都損」呢句,你可以即刻打出以下句子(任擇其一):

「今日囝囝/囡囡問我呢句嘢點解,可以點解釋俾佢聽?」

「囝囝/囡囡無啦啦同我講呢啲,係咪有同學教壞佢?」

「頭先接放學見學校附近有啲咁嘅燈牌,好易教壞小朋友喎……不如寫信投訴!」

另一半

唔小心向另一半(包括但不限於男友女友妻子丈夫)誤發「HJ兩Q,賓周都損」,你唔單止戀情隨時凍過水,分分鐘仲可能命仔不保。呢個時候你要做嘅唔係否認,而係要巧妙地將自己由受事主體轉換成施事主體。所以你應該打(任擇其一):

「本來今晚仲想同你大戰三百回,但我睇完動作片真係忍唔住自己……Sor」

「頭先諗住挑戰日本個自_世界紀錄,點知兩次就損晒……果然好難」

「你仲係唔肯同我__,咁落去我真係會搞到小弟不保。」

老友群組

或者有時你都會同朋友講下有味笑話、開下擦邊球,但大大句「HJ兩Q,賓周都損」打落嚟,可能佢哋都會「覺得呢個人相當有嫌疑」。不過只要善用以下自救句式,逢凶化吉就未必講得上,但或者你可以喺大家心中留下幽默有趣嘅印象呢?

「猜一句歇後語。」

「漢成帝遺言會唔會係呢句?」

「我朋友話佢將呢句Send咗去家長群組,笑死我 XD」

FYI  
愛需要勇氣 20>06>09>12>10>05>01
夢裡花 20>XX>15>03
太想討好你 15>11>09>07>02 ...
jasonng 發表於 2017-5-26 00:18

只上過最真心一對
19>20

ToNick同Yellow!都係未派o個首好聽過派左o個首
nicholashin 發表於 2017-5-26 12:13

TONICK最新果首咁普通
要bam

下星期冠一首上年既歌先

恭喜愛情小品
nicholashin 發表於 2017-5-27 11:28

不如大家估下
A. 愛情小品
B. Like A Gun
C. 煩可寧
D. 弗雷德之夢
E. 尋找消失的過去
F. 後知後覺
G. 瀰漫
H. 經過一些秋與冬

抄我

希望可以帶起潮流 一齊回到過去
HOTMAN 發表於 2017-5-27 13:09

證明我有你遺傳

不散不見 呢隻碟真係好掂

「Tanya一季下來估計罩杯都要被自己拍小了。。」
lol
nicholashin 發表於 2017-5-28 10:46

我之前個icon

今期Uniqlo依個系列唔錯
harryharry 發表於 2017-5-28 11:16

融到

講得難聽啲咁算唔算係葉公好龍
林仔 發表於 2017-5-29 08:55

唔算

表示試過14>07>08>13>09>12>08>17>12>16>05>03>01>02>04同01>02>03>04>04>02>03無十大
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:57

異類的同類都冇十大 慘

日頭唔好講人

你咁樣講我覺得就真係要幫自己澄清啦
首歌派台嗰時我已經話首歌好好聽
跟住仲要鐘意到比左 2 周冠
喺舊年我 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:12

估唔到你會咁認真地回應一個咁既post..

我就唔知佢點諗啦 ... 但講真呀 我而家每個禮拜為左排好個榜都多左好多時間
真係唔係貪得意就跟風上榜或者 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-29 22:47

有追你個榜既人其實都可以睇到你排榜整頒獎禮好用心
支持你架

冇人髪力,今年比立立克勒坤坤三甲好冇?

HEHA男歌手大奬

2010 金:陳奕迅 銀:麥浚龍 銅:周國賢
2011  ...
hehehaha 發表於 2017-5-31 17:50

16先俾陳柏宇三甲 too bad

日期:31/5/2017
時間:12:00-14:00
節目:903 Music

達爾文(蔡健雅) / 空白格(蔡健雅) / 天使與魔鬼的對話(蔡健雅) /

今日903music做乜事 咁good taste既

好似肌肉佬著住尿片咁
stephybest 發表於 2017-6-1 13:36

Agree 好不雅
CM應該多啲好似我頭像咁cute cute既icon

已經六月,冇人發力,決定比個唱作金ellen
有冇人跟?

#大拋離到林生小明都行埋一邊 ...
hehehaha 發表於 2017-6-1 20:10

俾女金好唔好

美霏reserved左sorry
hehehaha 發表於 2017-6-1 20:22

如果美霏出自己作既歌呢?

表示匡匡已經準備好勇奪我個榜唱作金 ^^
Ellen最多拎女金
nicholashin 發表於 2017-6-1 20:59

女金俾周二珂好唔好

見到賤嘴bitchard吞蛋出局 真係人生一大樂趣

打左差唔多兩個鐘乒乓波 開心子

小心有野生動物pm你...
-Prince- 發表於 2017-6-3 18:32

我又唔係h會員。。。
好sporty
kevinlai1621 發表於 2017-6-3 18:25

要學Maria咁9叫嗌come on

Something Just Like This個verse真係好好聽
聽完成首會好有能量 開心

好有愛
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

是日CM熱話
真女神重返CM
好奇袋
hoic1102 發表於 2017-6-5 09:54

難得一遇
jose 發表於 2017-6-5 10:38

覆左女神個po未

找不到。。
kk8733 發表於 2017-6-5 10:54

其實你睇翻我個po就會去到
http://www.cmusichart.com/discuz ... o=lastpost#lastpost

其實呢位女神有咩事蹟
nicholashin 發表於 2017-6-5 10:23

1. 係女仔
2. 好煩呀你地
3. 沙堡壘
4. 愛盧亦愛之
5. 識改詞
6. 唱歌好聽
7. 對上一次出po係15年
8. 好善良
9. 好好人
10. 好cute cute lol

對上一次聽到佢把聲係2014年
SA弟林 發表於 2017-6-5 11:18

好煩呀你地
頂呀 煩唔煩姐 都話未揀好歌囉

下 乜女神講嘢咁粗魯
jasonng 發表於 2017-6-5 13:31

同你有得比

原來而家啲人考完DSE 就拍片度日
Bag 幾時又拍下?
matthew1990 發表於 2017-6-5 21:03

你拍先啦不如

我一D都唔粗魯囉homo!!
My Alex bb
hoic1102 發表於 2017-6-6 11:28

Po埋啲咁既圖仲話自己唔粗魯
女神形象破滅

真!性!情!
nicholashin 發表於 2017-6-6 13:47

Wuby夠唔夠真性情
This is 真 女神
屮SiU霖屮 發表於 2017-6-6 13:46

佢之前話 三粒鐘之後見 最後冇翻過黎
成日講大話 咁都仲做到女神?

**** 本內容被作者隱藏 ****明明翻左黎 都話「冇翻過黎」
nicholashin 發表於 2017-6-6 14:01

一打膠唔使找

Sor
隔著個mon 睇住留言
都感受到hoic1102陣女神聖光囉homo
harryharry 發表於 2017-6-6 14:21

望到佢既留言 就聽到啲「呵呵呵」聲

開心
已經決定好未來五星期個榜既全周狂聽既主題係乜

香港樂壇新文青淸新 顏卓靈 薛凱琪楊千嬅系的新血

又有件垃圾齋睇一個po就係度派膠

我有個同學自己一個去左巴基斯坦
好勁好有勇氣

其實我唔知應該放係小確幸定係訴苦區

Ok ge Pakistan
自己一個去isreal India Palestine 就好佩服了
dongbb2332 發表於 2017-6-10 16:22

點解咁講 LOL Pakistan唔係都好亂下咩?
你講果三個地方點解恐怖過Pakistan

換咗一枚本年度最美麗嘅icon
jasonng 發表於 2017-6-10 21:49

我果個靚啲

你嗰個係嗲咋喎
jasonng 發表於 2017-6-10 22:07

一定要係樣靚先係靚icon咩

BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2015 得獎名單
BAG 女歌手
金獎 胡琳 562
冠軍歌:冬至 123 一葉知秋 76 滲 192
三甲歌:思城 126 放空 45
銀獎 YukiLovey 464
冠軍歌:小小宇宙 177 誰的青春不迷惘 111
三甲歌:兩個人的聖誕 79
上榜歌:尋找稜角 87一晚長大 10
銅獎 容祖兒 457
冠軍歌:飄紅 124 黃昏點唱機 165
三甲歌:女皇 83 世界真細小 35
上榜歌:這麼近那麼遠 43 Gotta Get High 7

15年既三甲真係頒得好好
話說當年既女人真係好廢

女皇得女銅都叫好...
黃昏點唱機仲要咁低分...
-Prince- 發表於 2017-6-11 00:15

好過你啦 銅都冇