返回列表 發帖
唔想其中一位嘉賓係古Sir
但好似都七八成係佢
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

覺得jay fung,豹都大機會   唔知會唔會請Kaho ee會唔會有興風作浪
ycadrian 發表於 2023-1-19 22:46

佢訪問話係音樂成長路影響好深既人
Kaho 應該唔太關事?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

即係miss Chan Chan?

其實搵返造星2 組員嚟都可以唱多兩三首,仲有埋班合作果隻 ...
powerful 發表於 2023-1-20 10:34

恭喜你估中左第一晚既嘉賓-->B4
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

要盲插咩都有得講啦
好似MC 首場未唱得唔算好我都唔會盲撐啦
但插人11:06 完show 仲要扮中肯 真係大開眼 ...
lemontea1069 發表於 2023-1-21 13:45

佢本身就係fake news專家拉
又話咩請B4 CM好多人大跌眼鏡
根本大家就冇care請咩嘉賓(甚至個show)
然後講到好似裝左個CCTV係人屋企咁見到人跌眼鏡
明明得個三四個posts講B4
唔知佢邊隻眼見到大家眼鏡
所以佢既信用評級同酷會員之流就冇分別
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

11 點幾變咗合理
果班罰埋錢 OT 就做壞規矩
真係慘個歌手冇問題 係間公司有問題姐
可以撐歌手罵公司
但 D 人要愛屋及烏 鐘意埋間公司
hissorhk 發表於 2023-1-21 17:23
CM 咁多人反鏡
冇啦啦出個鏡做嘉賓
真係 hang 晒機
琴晚出到嚟周圍 d 人都嘩嘩聲根本可以共存
算好好氣氛 ...
hissorhk 發表於 2023-1-21 17:31

總共三件事
1. 係間公司有問題姐
其實您要拎野來講我建議您可以做下資料搜集
呢度冇人話唔可以鬧歌手/鬧公司/鬧both
但建議可以參考下上面其他人既批評

照抄都好過有人冇嘢講搵野來講
如果您想批評歌手,建議你可以參考上面有人講過「六月飛霜炒車事件」
如果您批評華納,我比個point您,場外紀念品一晚賣曬冇預留每晚Quota已經係一個
上面講左舞台設計唔太好都係一個,建議唔想用腦既人可以照抄

2. hang 晒機
希望您可以話到比大家聽邊度hang曬機,邊個跌曬眼鏡
「可以唔撐華納唔撐MC愛CM,但 D 人要做假新聞 每次都要拉埋CM落水」
前有「CM冇人批評華納唱功」
後有「CM好多人對請B4做嘉賓大跌眼鏡」
係咪以為自己去左迪士尼樂園鍾意幻想世界?

P.S. 「明明話唔想提Aeon,之後又點點點」
比翻個參考資料您

2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

利申返我係睇直播 可能現場聽有分別
個show整體我會俾50分
歌單唔理想未睇之前已經知
畢竟排晒舞band練好晒 ...
tyli 發表於 2023-1-22 23:08

雖然狀態係差
但一直細聲都會以為真係狀態差
問題係全晚一時大聲一時細聲
僅次於陳伯Speechless
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

英皇搞演唱會方面真係業界指標
無一間公司比得上…
616.1314 發表於 2023-1-22 23:36

想講《乾》個陣個幾隻蝴蝶望落超級廉價
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

小心地滑最明顯
冇曬之前d 爆發力,高音位都係flat flat 地
不過佢都有提過呢個係自殺式歌單
anyway 下 ...
victor1991415 發表於 2023-1-23 01:14

其實冇真係咁差咁差
只不過真係唔可以再諗住淨係唱歌跳舞
然後就唔做運動唔戒口
體力同身體狀態夠夠唔夠應付以後三場(或者更多)係一個問題
btw好似好多歌手第一個紅館show都大炒(謝安琪/陳柏宇等等)
希望多啲歌,自己多啲諗法,然後歌show既主題集中啲
然後華納production真係可以翻屋企
成班人唔知咩腦,到第三日可以冇曬紀念品賣
每日留固定Quota是常識吧
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

舞台好廢 成個show 無乜主題
除左暗黑同老豆果part 比較特出
其他都係亂唱
希望MC 儲返多D 歌
同埋唔好 ...
lemontea1069 發表於 2023-1-23 02:05

舞台我就當比個藉口佢當係依家安全要求好嚴格
至於老豆個part其實都係得兩首係老豆
其實票價都1080,又100%入座,贊助又唔會少,Director都係徐浩姐
係咪啲製作費比Yee Yee食曬?

P.S.懷疑某會員係集團操作
除左製造Fake news
當年又話鍾意Loser/Good Time唔鍾意記憶棉等情歌
依家又話唔好唱Fk Boy歌應該唱情歌
以為大家同佢一樣記憶錯亂?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

睇開場條片都覺得熟口熟面
終於醒起應該係似sammi iconcert 99
當時條片又係搭的士趕去紅館買螢光棒呢啲sce ...
tyli 發表於 2023-1-23 02:41

仲有開場條眉係咪致敬當年既Nike眉
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉