返回列表 發帖
咦 點解而家無左司線員?

我感覺佢仲係比較保守,可能無大賽經驗,對手又高一檔 level 嘅選手,所以唔係好敢發揮
但對張景胤俞元泰佢 ...
chanchan0909 發表於 2022-6-11 09:56

確實中日個場兩隊都好似不在狀態
但對比個人實力 日本高好多

不過想問 之前對巴西友誼賽 日本有鬚個個快攻去左邊?
我印象佢打得幾好

中國竟然贏咗巴西第一局
Stanley 發表於 2022-6-12 21:31

估唔到第二局都領先

第二局都贏埋  張景胤發揮好好,不過主要係巴西呢邊發球失誤好多,高質量嘅發球好少,然後拎到嘅 ...
chanchan0909 發表於 2022-6-12 22:11

中國既失誤都唔係少得好多
反而今日巴西d主攻手唔知做乜 唔係好拎到分
特別一向穩陣既Alan都失誤好多

唔會3比0掛…….

嘩 中國3比0巴西……
幾多年黎一次?

等睇日本對伊朗

睇完精華,張景胤好似幾勁
應該去歐洲打波,唔好埋沒
qwerzx 發表於 2022-6-12 23:18

又未到去歐洲既實力……
係巴西今日游緊雲姐 2個主攻一個副攻都唔掂 無乜突破能力

對,不過中國男排一向失誤多,相對之下今日算係較高質量,然後咁啱二三局最後一球係張景胤發球,佢發球加力 ...
chanchan0909 發表於 2022-6-12 22:50

Bruno 呢幾年d升球已經差左好多
巴西球員d實力相比起前幾年整體真係差左好多

第三局竟然有低級錯誤 無夾好 升左去空位 無人接應

對上一次可能係 1973 年世錦賽
如果有 offer 去一去都無妨,歐洲聯賽唔一定係意甲波超俄超,法甲德 ...
chanchan0909 發表於 2022-6-13 13:17

從來都無懷疑過佢實力
但感覺呢一兩年 下滑左 唔知係d球員質素無以前咁高 夾唔到定咩

大家有無留意 而家日本做到一傳多數都唔俾石川?
係我小心眼定點

發生咩事巴西.....第四局一開局 俾波蘭領先 7比1.......

中國男排又創造歷史
德國拒戰中國男排3:0 細分75:0不戰而勝
想打場波練下兵啫都咁難 ...
Stanley 發表於 2022-6-23 16:34

咁搞笑..... 咁都唔打? 陰性曬哦....睇報導話

好想睇呢場,點知太忙放棄左睇
希望 波蘭 VS 美國 可以睇到直播  ...
chanchan0909 發表於 2022-6-23 15:56

我要全力睇日本!!!!!HAHA

打意大利男排,第三局中段石川祐希喺關田誠大喺場上時突客串二傳 !!!
chanchan0909 發表於 2022-6-24 20:40

我有睇呢球! 我仲突登play back 睇清楚係咪石川!
真係好野!估佢唔到!
雖然石川而家未必係日本隊最強攻擊手
但佢真係好全面!

有D唔明點解收起宮浦健人

巴西 仍然好強 Wallace!!!
終於bruno要退下....

日本今日打得真係麻麻。。

小組過後係再抽籤?

我真係私心希望日本羸 我覺得佢地既實力真係值得有更好成績!
不過 高橋藍既攻擊能力真係比下去 希望石川狀態可以穩定番
要睇下一傳 同 關田誠大既能力 !!
加油日本 !!!最衰凌晨先有得睇!!!

可唔可以形容下石川打成點?

石川打得幾好,好在高橋藍一傳發揮不錯而令到佢都嘅進攻能夠打出黎,喺整體 [副攻差左啲] 都比較平均之下, ...
chanchan0909 發表於 2022-9-6 10:43

Thanks!!! 巴西仍然係好強
只要Bruno打番狀態出黎 真係有機會爭冠

原來美國anderson仲打緊 以為佢會退伇

本身諗住今年可以去日本睇男排
又cut機 睇黎都無機會

嘩呢場 Lube VS Milano 做乜事,報名名單少左好多人,搞到今場場上有四個副攻,Loser 同自由人 Pesaresi 喺 ...
chanchan0909 發表於 2023-3-5 08:24

好似有3個陽性
石川受傷

RIP 藤井直伸,一路好走
chanchan0909 發表於 2023-3-12 17:13

r.i.p. 一個好出色既 setter 日本點算
石川同西田 都有傷

好想快D睇國際賽

本身諗住6月過日本睇順便去上旅行 點知之前cut機 轉左去台灣玩

Milano!!!!Go!Go!Go!

一超身見到Milano3:0 真係好興奮!
希望keep到個勢!

日本呢4場都打得好好!

好大進步 希望明年可以保8衝4強
石川 藍 西田 呢個邊攻陣容幾好
Wonders 發表於 2023-6-11 20:44

10號 高橋健太郎 都打得好出色
不過, 呢幾場其實都睇到西田好似一味想轟個波對對面 有時覺得官浦更好

西田由對中國、波蘭友誼賽到呢幾場波普遍發揮得唔係咁好
發球失誤率好高 一黎好心急同埋佢傷應該未完全rec ...
patrick1029 發表於 2023-6-11 22:54

認同! 官蒲 第四局 10扣10得分 好勁

日本 巴西 我都有睇!
日本呢隊真係好強! 攻防都打得好好  要keep住! 石川 藍 連今日 宮蒲 都打起埋 3個進步得好好! 加油呀!
反而西田傷左之後 仲未打得番起
好精彩 上網睇係30年無贏過
其實巴西都唔弱 不過 好似無以前打得咁順 可能仲磨合嘅緊

今日呢場日本對中國 睇到懷疑人生
中國攔網高到 4號位球球超手咁制
日本d防守 一傳 無曬
攻擊過唔到對面
係第四局叫好返d

嘩 宮蒲打兩局拎左15分?好癲!
好彩石川壓陣 穩住

意大利 VS 日本 又係打得好精彩,同埋意大利呢個主力陣全都係當打,好有競爭力  ...
chanchan0909 發表於 2023-7-8 21:01

係!好好睇 日本係關鍵分已經唔係第一次拎唔到 仲被人反cup
6號副攻一直都打唔番起 應該俾10號替代打下
無左藍 4號位弱左好多
另外對面發球好勁 下下都炮彈

唔好意思 介唔介意講介下咩護級? 仲有一個低級組別?????????

我覺得日本副攻始終都係最弱嘅位置,佢地全部發球都好弱,成功攔網數量都好少,今場日本攔網拎嘅四分全部都 ...
chanchan0909 發表於 2023-7-8 22:03

認同!不過今次比賽真係睇到日本真係有能力衝擊頭3位
4個攻擊手自身能力都好高 (西田反而有d比下去)

波蘭串到semifinals都唔出Kurek Leon Semeniuk
Wonders 發表於 2023-7-22 23:03

出左LEON 日本幾精神!!加油不過 LEON落場真係難打

已經唔知隔咗幾年再有亞洲隊上到男排大賽頒獎台
成個VNL既表現日本隊值拎一個牌 恭喜哂 ...
Wonders 發表於 2023-7-24 01:03

勁感動 哭左!!!恭喜日本!!!石川MVP 無得走喇應該!!!!

自由人攞MVP,有啲估唔到
kevin2011 發表於 2023-7-24 04:19

有無人可以解釋下????
咁d統計有乜用?

有無人有睇亞錦賽?

女子日本好大機會入打唔到巴黎奧運?…..

資格賽計唔計世界排名分數?