返回列表 發帖
想問下大家係邊到睇直播/錄播?

好想睇巴西男女排

2018 女排泛美盃 美國及巴西隊 14 人名單

美國隊
主攻 - 10. Simone , 13. Wilhite , 14. Anae , 24. Rolf ...
chanchan0909 發表於 2018-7-8 09:37

Natalia 做自由人??

另想問 你地係邊到睇排球架?thanks

2018 女排泛美盃 準決賽 賽果

07.14 06:00 美國 3 : 1 加拿大    (25:18 23:25 25:23 25:19)
07.14 0 ...
chanchan0909 發表於 2018-7-14 07:35

巴西輸3比0? 嘩
新陣容真係差禁遠?
好懷念以前 Jaque Sheila Thisa 既組合

想問下 男排巴西 Lucarelli 係咪仲未回歸國家隊?

佢成年都無返過國家隊呀
已經直接去佢嘅俱樂部 Funvic Taubate 報到
如無意外下年會重返國家隊
估唔到咁多 ...
chanchan0909 發表於 2018-10-6 21:08

巴西無左佢 差好遠     佢愈打愈精彩!

對 佢真係好重要 !
Lipe 黎緊唔打國家隊比賽 LU , 所以就係佢同 Douglas 撐起主攻線 ...
chanchan0909 發表於 2018-10-6 23:15

Douglas未成氣候
不過都睇好佢既 力量仲差好遠
Wallence 同 lucarelli 加油!

想同 Sara Anzanello 講聲一路好走 , 永遠懷念你
chanchan0909 發表於 2018-10-26 22:37

今日都見到...SAD RIP!!!

VNL 2019 分組資料

香港站將會舉辦第三週賽事 (CHN JPN ITA NED)
Wonders 發表於 2018-10-23 23:12

都好有日本同意大利
唉 點解唔搞男排。。。好想睇

VNL 2019 分組資料

香港站將會舉辦第三週賽事 (CHN JPN ITA NED)
Wonders 發表於 2018-10-23 23:12

希望 Lucarelli 歸隊!

都想問下 美國 anderson係咪無打國家隊喇?

2019 國家男女排聯賽賽程
新浪排球呢個做得幾好 , po 呢個出黎
但估計比賽唔會係咁好睇 , 肯定部分國家都會 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-5 21:49

到時邊到有轉播或直播?
想睇下女排巴西d新人點 無左sheilla jaquline 個班老將
男排期待日本有個新人打得幾好 不過未記到佢個名
希望男排巴西Lucarelli入番正選 同 douglas有更好表現
當現仲有wallence

暫時未知
日本男女排最近公布左大名單 , 除左長崗再次受大傷幾乎可以確定缺席 2019 賽季之外 , 其 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-8 10:22

係呀!西田有志!

唉 巴西女排無人接到手 點打奧運 慘!

Ps 好想可以親身睇一次巴西或日本男排!

我一直都有 follow 巴超
真係唔係講笑,老將比新人更靠得住,無幾個新人發揮搶眼
Thaisa 嘅攔網好強,比舊 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-8 16:53

一直都覺得Fe Garay打得唔算太好
Natalia 都係水平之上但相比起Shelia 差好遠
力量夠 夠穩定 但好似唔係好岩巴西打法 d突擊 係佢身上唔係好睇到
不過可能真係Sheila 打得太突出

而家睇鐘意睇男排多過女排
呢幾年女排真係無邊幾隊突出

有能力夠穩定同時又唔可以打上速度 , 咁應該未必關係到佢本人嘅問題
二傳嘅傳球都有可能令到佢難以打上速度 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-9 11:18

認同!
男排真係好刺激!

費內一定會 , 絕對唔可以比 Sylla 輕易得分
男排你最鍾意邊個
chanchan0909 發表於 2019-4-9 14:20

以前就巴西既Murillo
佢退左之後役就lucarelli
有一段時間幾睇好wallace 不過佢生完個b 好似無心戀戰 跌曬watt

美國 我幾欣賞Christenson 我覺得佢2傳能力仲高過Bruno

想問下有無人知今年世界女排大獎賽 幾時賣飛?