返回列表 發帖
講故事果part悶到死-.-又格硬又無聊-
係咁tag jy d情歌又唔tag題咁-.-

Part 1 - OPENING (末日情歌)
01.愛你(安)
02.新預言書(CAS)
03.這分鐘更愛你(祖)
04.啜泣(六人和唱)

Part 2
05.別讓小島沈沒
06.2013的約定
07.C ALLSTAR@jase 英文歌
08.C ALLSTAR@釗峰 怎麼捨得你

Part 3 祖
09.迷糊 情慾 對象
10.正好
11.牆紙
12.LOVIN U

Part 4 故事 (CAS獨白) (呢PART 次序錯)
13.未完的小說(祖)
14.心淡(安)
15.痛愛(安)
16.男人最痛(祖)
17.天梯(合唱)
18.二人行一日後(祖+安)
19.沒結果(祖+安)
20.逃避你(祖)
21.怯(祖)

Part 5 安
22.徹夜纏綿(With cas)
23.讓愛(With cas)
24.男人的感慨
25.爛泥X命硬X那些年X唯獨你是不可取替 (安仔自彈自唱)
26.花千樹 (自彈自唱With jy結他 )

Part 6
27.切膚之痛 (Cas)

Part 7 - Ending
28.活在當下(安)
29.多得他(祖+安)
30.我們的胡士托(CAS)
31.空港(祖)
32.前程錦繡(安)
33.我的天我的歌(合唱)

其實OPENING堆歌果陣,我以為同末日有關,
但去到中段果堆情歌真係88得
悶到想訓
WALLPAPER重新編過之後仲悶= =\

仲有另一個來自朋友「有趣」既反應
S206 果頭有一班舉住容祖強容祖兒大燈牌既 fans
但佢地響容祖兒唱歌期間 ...
星勤 發表於 2012-5-12 12:46

好難怪佢地咁講- -
JY COVER人地D舊歌...仲要唱到唔知點咁lol

咁樣你想講咩= =?
可能有d野應該同你反應下 成個拉闊開場到走
成日聽到有人話c allstar d燈牌 好煩
...
MAMA 發表於 2012-5-12 12:51

燈煩都係一個問題- -我比前面兩個CAF係咁照住- -
雖然識得但都好煩
但最煩係D人跟著唱:L人地講緊故事佢D人又跟著唱D歌
仲要大大聲
打拍子已經打到奇奇怪怪...明明首歌改到唔係K歌
但都仲要打拍子
煩到嘔...最正有個女人坐係我左手邊,
係咁講電話,問佢個朋友坐邊-_-''仲話睇佢唔到叫人地企起身
唉= =

男配角好明顯係 c allstar 個 on 仔做緊... 交哂戲架佢個樣 XDDD
星勤 發表於 2012-5-12 13:04

佢個樣好正XDDD諗住有首歌比佢唱
習慣失戀都好- -
點知影都無左就88

所以咪話以唔好騷擾到人為大前題囉
嗌歌真係勁煩......
我覺得細細聲唱可以接受
大大聲嗌出黎 真係 ...
MAMA 發表於 2012-5-12 13:21

問題係個個細細聲唱=好大聲-0-
我幾BUY琴晚D CAS既燈
成場有好多好分散都有c allstar 拎住一粒黃色c 色星星
真心覺得靚

其實JY到呢個moment 真係唔洗下下搬D大熱歌出黎哂場 - -
不如每次揀D冷門少少
次選少少既歌,
好似快歌可以揀番 honey, whatsup 果D
慢歌又揀番D未唱過又或者少唱果堆
下下 心淡痛愛咁真係你唔悶我都悶- -''''
不如大大方方學丁太咁唱SIDE CUT啦,反正佢乜都唱到