返回列表 發帖

來源: http://blog.renren.com/share/232517203/2028322939

2002年----
COOKIES成立·純潔姐妹大聯盟建立
掌舵人Paco從四方八面簽回來的幾個女孩張開了純潔的友誼
當時隊長Stephy19歲、Theresa18歲、Miki17歲、Kary16歲
帶著無盡的憧憬於一顆純淨的心來到充滿浮光掠影的娛樂圈
尋找青春的嚮往和被崇拜的快感
可是
天真的笑容背後
誰是真正的無知呢?
誰又開始了自己如意算盤的打算呢?
誰又料到
但2009年的10月份
一切都不再呢?
誰又會知道
誰的笑是真正內心的笑呢?

2002年----2005年
繼續純真·享受娛樂圈的快感
憑著《心急人上》《Forever friends》等歌一炮即紅
並充斥著和Twins比較的動力
4個純真的女孩在娛樂圈越做越起勁
享受萬千虛榮
Stephy:《好好戀愛》《哼淠好報》已經成為代表作
Theresa:《雀聖》驚艷
Miki:電影方面贏盡口碑
Kary:《愛是最大權利》唱遍香港
······
可是
不和的傳聞也首次在這幾年內傳出
就有傳
“Theresa於Stephy為爭方力申反面”
“Theresa不服隊長Stephy,開會途中發脾氣走人”
······
當時金牌有Paco做話事人
女歌手有千樺做一姐穩住大局
男歌手剛剛簽進基仔這個天王
又捧了側田
梁漢文等人又稍有影響
外人根本不留意這些不和新聞
就這樣
Cookies最後看上去平平靜靜地度過了這幾年
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

應該係講緊the present concert尾場Stephy Miki Angela突然上台比surprise Kary嗰part
真係估唔到有 ...
ricorico07 發表於 2015-4-17 22:36

Theresa有去

其實theresa本身性格都唔係好social
同隊友唔熟都正常

其實睇番佢地d舞,都係有d難度,唔係做下動作就算,仲要跳得幾齊
同而家kpop有得揮啦
i miss cookies ar{:1 ...
wilson0091 發表於 2015-4-18 14:15

所以依家改撐超女
大家歸瘦就真係難跳
派對動物係咪香港樂壇首個用櫈跳舞嘅舞曲

如果九餅時期啲舞可以多啲雜技成分就好,善用多人優勢

吳雨霏個樣完全無威脅 大家都懶得同佢爭執
tree 發表於 2015-4-18 22:50

「最不起眼」所以咪懶得同佢爭執

有冇人覺得Cookies其實只係Kary同8個dancers既一個group?
由頭到尾得kary識唱歌 而且越大越有星味
果8位dan ...
jose 發表於 2015-4-19 12:58

但論廚藝就

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最記得08,09果幾年,啲新聞報告影住書展開幕,總係見成大班theresa fans係門口等
同埋a婆底褲

之後果幾年就變曬o靚模fans係書展門口等

是呢張嗎?

傅穎在娛樂圈打滾多年,雖然有不少歌曲及電影作品,但最為世人所記得的,相信是其八 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-4-22 02:31

HIDE左佢先PO homo

係大陸發展得好就唔可以返香港? 咩logic?
Jacz 發表於 2015-4-22 12:03

不要緊 自問落力做陪襯
假當真 一手抱起我太興奮
不要等 自願步入迷暈陣
請更狠 一手捏死我更開心