返回列表 發帖
希望唔係鄧小巧。。。
bagfgfcde 發表於 2017-1-15 18:28
希望係王嘉儀。。。
ed8671ed 發表於 2017-1-15 18:29
hur
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:31
恭喜小巧 !!!
希望黃瑋中係後台出黎拎新人獎。。。
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:30
唔 plug 歌 plug 歌應該有提名
無大巧咪即係有更大獎項等緊佢
kevinlai1621 發表於 2017-1-15 18:29
無啦 得呢個炸
嘉儀如果早少少出道好難揀下
Wonders 發表於 2017-1-15 18:34
我都會揀返小巧

2016 CBM 年度總選

年度班霸
索尼音樂娛樂有限公司

全年上榜歌曲
陳柏宇 - 告別之前
Matzka Feat. A-Lin - 嗚哇嗚
蘇運瑩 - 冥明
黃浩琳 - 青鳥
林奕匡 - 一雙手
陳柏宇 - 請跟我走
蔡琴 - 12 月 22
Trekkerz - 天生發呆
湯駿業 - 森山大道
蘇運瑩 - 精靈
A-Lin - 迷霧
盧廣仲 - 一定要相信自己
陳柏宇 - 上集大結局
盧廣仲 - 一坪半
盧廣仲 - 手機仔(一)
周杰倫 - 床邊故事
艾怡良 - 寂寞無害
湯駿業 - 寂寞的總和
小塵埃 - 化險為夷
Trekkerz - 微笑任務
陳柏宇 - 乜青
小塵埃 - 卜卜卜
周興哲 - 你,好不好 ?
陳柏宇 - 沒有你,我什麼都不是
小塵埃 - 嗚
林奕匡 - 停止繁殖
周興哲 - 愛情教會我們的事

全年上榜專輯
蘇運瑩 - 冥明
Matzka - 東南美
陳柏宇 - 告別之後光影音樂劇場原聲大碟
蔡琴 - 哈利路亞
湯駿業 - 寂寞的總和
Trekkerz - Back To Our First Day
盧廣仲 - What a Folk !!!!!!
周杰倫 - 周杰倫的床邊故事
艾怡良 - 說 艾怡良
小塵埃 - A Little Louder
周興哲 - 愛,教會我們的事
陳柏宇 - The Players

要講到今年好嘅唱片公司
Sony 應該都係大家今年心目中嘅候選人
喺上面嘅唱片同歌曲裡面
都係有好多比正評嘅作品
其實公司裡面嘅新生代真係好有才華
希望公司可以比多 D 機會佢地發揮所長啦

恭喜曬 Sony !
一首好歌要得到好成績
除左要唱片公司宣傳之外
歌曲本身嘅質素亦都好重要
以下落黎頒發嘅都係幕後獎項
頒比一眾最好嘅音樂人 !

以下呢 2 位頒獎嘉賓
搵佢地頒「最佳旋律」「最佳填詞」「最佳編曲」「最佳單曲製作人」
係因為候選名單嘅候選音樂人
佢地大多都有合作過或者本身都係 friend 底嘅
有請 二汶 Ellen at17 !

Ellen: 我真係要恭喜你呀 , 今年你有 3 個提名
二汶: 咁我都要恭喜你 , 有 4 個提名
Ellen: 你話我地今晚會唔會白果呢
二汶: 有機會架真係 , 拿 , 如果我地今年都拎唔到 , 咁黎緊我地就要努力 D 啦
Ellen: 係呀 , 其實唔知大家知唔知 , 其實我地 2017 年 at17 會重組
現場觀眾 : WOW !!!
二汶: 喂 大家會唔會支持我地先 woo 一聲黎聽下
現場觀眾 : WOO
Ellen: 我地而家好似已經打定輸數咁
二汶: 係喎係喎 , 黎緊嘅曲詞編監都有你嘅歌同我嘅歌入到 5 強
Ellen: 咁我地快 D 頒啦
二汶: 好呀好呀 , 好緊張 !

最佳旋律
小塵埃 - 卜卜卜 [演唱者: 小塵埃]
馮穎琪 - 煩可寧 [演唱者: 鄧小巧]
王菀之 - 強弱 [演唱者: 鄧小巧]
周國賢 - 四季 [演唱者: 陳奕迅]

馮穎琪 - 銀髮白 [演唱者: 林二汶 / 岑寧兒]

支持連詩雅上台代華納攞獎
ed8671ed 發表於 2017-1-15 18:34
算啦華納
Sony 定 巨巧間公司呢
Wonders 發表於 2017-1-15 18:35
音樂份子真係值得留意嘅一間公司
如果佢喺唱歌方面可以再加強就更加好
matthew1990 發表於 2017-1-15 18:36
agree
等睇小巧(同佢公司)掃獎。。。
jose 發表於 2017-1-15 18:36
銀髮白都係呢間公司派 唔係無機

最佳旋律
馮穎琪 - 銀髮白 [演唱者: 林二汶 / 岑寧兒]

最佳填詞
方皓玟 - 你是你本身的傳奇 [演唱者: 方皓玟]
阿信 - 如果我們不曾相遇 [演唱者: 五月天]
林夕 / 周耀輝 - 結 [演唱者: 麥浚龍 / 薛凱琪]
黃偉文 - 該死的快樂 [演唱者: 王菀之]
周耀輝 - 銀髮白 [演唱者: 林二汶 / 岑寧兒]

得提名?
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:38
差唔多啦
下~~~~~~去~~~~~~~
好恐怖呀救命 今晚實發惡夢
JasOh103 發表於 2017-1-15 18:41
x2

最佳填詞
林夕 / 周耀輝 - 結 [演唱者: 麥浚龍 / 薛凱琪]

最佳編曲
RubberBand / 王雙駿 - 堅彌地城 [演唱者: RubberBand Feat. Charatay]
Blaster - 瀰漫 [演唱者: Blaster]
Nowhere Boys - 普通華 [演唱者: Nowhere Boys Feat. 游學修]
盧凱彤 - 還不夠遠 [演唱者: 盧凱彤]
方大同 / Larry Gold / Derrick Sepnio / Fergus Chow - 很不低調 [演唱者: 方大同]

支持銀髮白掃獎!
JasOh103 發表於 2017-1-15 18:44
大家投左比銀髮白未 !!!
https://goo.gl/forms/xau4yp33gvjgwqn23
全力支持如果我們不曾相遇
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:44
我都係
估岩呀wow
stopzi 發表於 2017-1-15 18:45
wow wow wow

Wow wow wow 年度歌曲大熱出場
Wonders 發表於 2017-1-15 18:47
年度歌係 heyo 呀
堅彌地城 good taste
Wonders 發表於 2017-1-15 18:48

五位阿伯好眼訓 返緊屋企
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:49
bye bye may day
結係你到有獎, 頭先都唔係好爆冷遮
kevinlai1621 發表於 2017-1-15 18:49
我有份投比呢首

最佳編曲
Blaster - 瀰漫 [演唱者: Blaster]

最佳單曲製作人
五月天 - 勇敢 [演唱者: 五月天]
RubberBand / 許創基 - 終於好天氣 [演唱者: 方皓玟 / RubberBand]
Michael Li / 黎義 - 未必、Maybe、未知 [演唱者: Heyo]
麥浚龍 / 蔡德才 - 孽 [演唱者: 麥浚龍]
蘇道哲 / 謝國維 / 馮穎琪 - 銀髮白 [演唱者: 林二汶 / 岑寧兒]

最佳單曲製作人
蘇道哲 / 謝國維 / 馮穎琪 - 銀髮白 [演唱者: 林二汶 / 岑寧兒]

恭喜曬 Blaster , 蘇道哲 , 謝國維 , 林夕 , 周耀輝 , 馮穎琪 同埋 馮穎琪

跟住落黎嘅我地有請容祖兒頒發「年度音樂錄影帶」「最佳專輯包裝」「最佳專輯製作人」

大家好嗎~
唉~ 今年呢 我地英皇喺 CBM 榜得 1 首冠軍歌
喺總選都只係得 2 個提名
一個呢就係我入圍左嘅我最欣賞歌手
另一個就係凱彤入圍嘅躍進歌手
咁呀~ 真係幾慘嘅
所以呢我地英皇每一個歌手一定會繼續努力做歌
多 D 出席頒獎禮
而我亦都唔可以怠慢嘅
黎緊幾年 , 我都唔可以比自己
放鬆
希望大家繼續支持我

我地即刻睇下「年度音樂錄影帶」入圍名單

最佳音樂錄影帶
陳雅莉 - 比賽歌 [歌曲演唱者: 彭永琛]
Neysan Sobhani - 悟空 [歌曲演唱者: 方大同]
麥浚龍 - 結 [歌曲演唱者: 麥浚龍 / 薛凱琪]
陳奕仁 - 頑固 [歌曲演唱者: 五月天]
徐嘉浩 - 牛頭角 [歌曲演唱者: 徐嘉浩]

Blaster係band房跑緊過黎!
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:53
明明黎左
瀰漫
開心。。。 Blaster咁快上台。。。
Wonders 發表於 2017-1-15 18:54

五位阿伯已經到左機場 等check-in
nicholashin 發表於 2017-1-15 18:58
下一個獎又有五月天份
聽講琴晚出席完兩個頒獎典禮之後已經走左啦喎
bagfgfcde 發表於 2017-1-15 19:00
無走到囉

祖祖竟然識凱彤
stopzi 發表於 2017-1-15 19:01
可能私底下好 friend 呢

最佳音樂錄影帶
陳雅莉 - 比賽歌 [歌曲演唱者: 彭永琛]

呢首歌曲無大嘅製作
亦都無大嘅迴響
MV 裡面更加無華麗嘅佈景同設計
靠嘅係大家嘅共鳴
喺 MV 裡面提及到好多好多對於做一個歌手嘅種種難處
而且你會明白到
係一 D 都唔易
你要出名 ? 必先要做出位嘅野
你要做歌手 ? 你夠唔夠人地多才多藝先
你個樣夠唔夠靚先
你唱歌夠唔夠高音先
喺做歌手嘅同時
中間有好多障礙係好難預料到
沿途幾多障礙 埋頭撞向未來
唯有同一班歌手們講聲加油

話說暫時今年最差既三首派台歌都係英皇出品
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:04
係咪 3 首都係而我不知道

恭喜陳雅莉
亦都恭喜彭永琛
跟住係「最佳專輯包裝」

最佳專輯包裝
Ho Yin Chan - Twisted [專輯演唱者: Kolor]
方序中 - 東南美 [專輯演唱者: Matzka]
Heyo - 花華 [專輯演唱者: Heyo]
門小雷 - A Little Louder [專輯演唱者: 小塵埃]
Lsltmr - 飛行器的執行週期 [專輯演唱者: 郭頂]

五月天上左機啦
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:06
唔好報流料 明明喺到

另一個凱彤
ed8671ed 發表於 2017-1-15 19:07
GOOD 我無講錯啦
希望係小陳埃拎
Wonders 發表於 2017-1-15 19:09
heyo 呢

最佳專輯包裝
門小雷 - A Little Louder [專輯演唱者: 小塵埃]

呢張碟嘅設計就算隻碟好唔好聽都好
真係令到人有想買嘅衝動
當然呢隻碟係好聽之外
無論封面定係裡面嘅插畫都畫得好好睇
你今日買左未 ?

繼續有請祖兒頒獎

最佳專輯製作人
麥浚龍 / Jerald / Adrian Chan / 王雙駿 / 蔡德才 / 伍樂城 - Evil is a Point of View [專輯演唱者: 麥浚龍]
Edward Chan / 李一丁 - A Little Louder [專輯演唱者: 小塵埃]
方大同 / Derrick Sepnio - JTW 西遊記 [專輯演唱者: 方大同]
蔡德才 / 盧凱彤 / 何山 - 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容 [專輯演唱者: 盧凱彤]
郭頂 - 飛行器的執行週期 [專輯演唱者: 郭頂]

最佳專輯製作人
蔡德才 / 盧凱彤 / 何山 - 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容 [專輯演唱者: 盧凱彤]

第一次聽完呢一張專輯之後
最深刻嘅印象就係隻碟嘅編曲真係好勁
相信 Ellen 經歷左躁鬱症之後
對於自己同埋喺音樂上面又有多一個認識
今次十首歌都係自己填詞
而且題材都幾貼地
有講青少年自殺,多元成家,環保議題等等等等
專輯提醒大家要接受自己嘅不完美
啱架 , 其實完美一 D 都唔美
追求完美只會弄巧成拙
好容易令到人焦慮沮喪
所以接受自己嘅缺點
咁做人都開心 D 架

我好似又估中
stopzi 發表於 2017-1-15 19:14
唔知最後會中幾多個呢
愛呀
Wonders 發表於 2017-1-15 19:15
隻碟真係值得買十隻
Heyo成晚比人拎出黎講
Heyo很慘, 但Heyo不說
Wonders 發表於 2017-1-15 19:15
咁希望大家可以去聽下 Heyo 首未知
好明顯呢張相係尋晚喺我個場影嘅
ed8671ed 發表於 2017-1-15 19:16
你個頒獎禮我見唔到有人影相

已經起飛

或者喺我個場影嘅
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:17
我已經有相為證佢地仲喺到
就頒比凱彤啦
jose 發表於 2017-1-15 19:24

呢個時候有請表演嘉賓 !!!
連 !!! 詩 !!! 雅 !!!

Shiga今晚狀態大勇
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:32
連連
Wonders 發表於 2017-1-15 19:33
今晚 2016 CBM 年度總選 最佳衣著獎

方大同訓著左
stopzi 發表於 2017-1-15 19:33
無囉
今天我感覺很壓場
jose 發表於 2017-1-15 19:34
shiga 表示 2017 年有信心掃獎
btw 想聽襟芒
Wonders 發表於 2017-1-15 19:35
都唔係今年

唔該曬 Shiga 落力演出 !!!
請留步 !!!
為我地頒發「年度細碟」同埋「年度組合」

聽聞呢 2 個獎極度唔激烈嘅關係
不如我地快快手公布啦
先係「年度細碟」

年度細碟
The Moment - Supper Moment
Welcome To Our Hyperreality - Nowhere Boys
Sophrology - 王嘉儀

The Strength of Weakness - 鄧小巧
呢度 - RubberBand

shega表示今晚食硬白果都仲要表演
唱到喊咗出嚟
陰公豬 ><
ed8671ed 發表於 2017-1-15 19:36
5 分鐘表演賺曬啦 仲喊
正式入場,SET 頭遲咗 SORRY
賴爽 發表於 2017-1-15 19:38
welcome 爽爽 B
估 四plug四冠嘅 The Strength Of Weakness
Wonders 發表於 2017-1-15 19:42
呢度 3 plug plug 曬應該都會冠

年度細碟
The Strength of Weakness - 鄧小巧

小巧嘅呢隻碟拎到呢個獎可以話無咩懸念
近年黎嘅 EP 裡面
好多都係將幾首單曲放埋喺同一齊然後推出
有概念性嘅 EP 真係越黎越少啦
呢隻 EP 除左有一個吸引嘅製作團隊之外
碟中嘅 playlist 亦都係編排得非常好
當然亦都同意小巧嘅演繹真係未夠好
比其他人唱可能會更好
不過其實小巧嘅演繹又未去到難聽或者難以接受嘅地步
起碼合格以上吧
喺訪問裡面
小巧提到錄到最後一首先開始識得點樣可以喺錄音投入喺歌裡面
希望下隻碟小巧可以呢方面有改善啦

全碟監製 : 謝國維
曲目
1. 雅俗
2. 煩可寧
3. 荒唐
4. 強弱
5. 不藥而癒

恭喜小巧同埋謝國維
[話說謝國維 like 左我地 CM 個 page 開心 ]
跟住係「年度組合」
睇睇提名名單

年度組合
C AllStar [專輯: /]
小塵埃 [專輯: A Little Louder]
Trekkerz [專輯: Back To Our First Day]
Super Girls [專輯: /]
My Little Airport [專輯: 火炭麗琪]

咁點解之前四首歌監製會收貨
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:48
我唔知 但其實又唔係真係唱得好差 只係無咁好 又唔係唔合格但唔係高分

年度組合

小塵埃喺一出道嘅時候已經建立左佢地獨有嘅風格
黎到第二隻唱片
歌曲不失風格之餘仍然好有吸引力
而且比起之前嘅 Be Little
我會更愛呢隻 A Little Louder
主要講嘅野闊左 而且好貼地
而且我覺得 Pollie 嘅演繹係有進步嘅
無刻意過份用力
呢點做得好好
佢地下一隻估計都要等 2 至 3 年左右
不過唔緊要
想聽好音樂係要等待嘅 , 加油 !

LIVE 幾好呀

跟住有請 2016 好髮力嘅 3 位女歌手
但只係喺呢度拎到好少提名
有 2 位都係得 1 個
有 1 位 1 個提名都無
好慘
所以請佢地上台頒獎
有請 Gin Lee , 鄭欣宜 同埋 JW !

Joyce : 鄭欣宜 : HI !
Gin : HI !
JW : HI !
Joyce : 其實我真係好 angry 囉 ! 我地今年咁努力都無提名 !
...... 冷場
Gin : 好啦 ! 唯有下年再發力啦 !
JW : 以下落黎會頒發卓越歌手獎 , 即刻睇下提名名單先 !

年度卓越歌手
Blaster [專輯: Keep Moving Forward]
Fabel [專輯: /]
Nowhere Boys [專輯: Welcome To Our Hyperreality]
Trekkerz [專輯: Back To Our First Day]

C AllStar如果有獎 會帶埋草蜢表演
nicholashin 發表於 2017-1-15 19:52
唔要呀
最佳衣著獎 ...

咁祖祖有無最佳驅風油獎?
賴爽 發表於 2017-1-15 19:52
喺你到頒
Be Little真係關口黎 好在佢地最後衝過去
Wonders 發表於 2017-1-15 19:55
對 而且相信佢地仲會有得做落去

年度卓越歌手

Joyce : 再次恭喜小塵埃
今晚第 3 個獎啦 !
JW : 恭喜恭喜 ! 跟住係年度躍進歌手 !
Gin : 即刻睇下提名名單先 !

年度躍進歌手
Heyo [專輯: 花華]
Nowhere Boys [專輯: Welcome To Our Hyperreality]
陳凱彤 [專輯: Out of the Blue]
鄭欣宜 [專輯: JOYCE]

三位女歌手表示頒完獎走去打邊爐 反正無獎
stopzi 發表於 2017-1-15 20:00
加埋 AGA
Nate專登唔去Peel Fresco既Sunday jam黎你個頒獎禮 希望Nowhere Boys掃獎
nicholashin 發表於 2017-1-15 20:00
年度歌手 : Nowhere Boys
嗚呀 掃獎
Wonders 發表於 2017-1-15 20:02
係咪要繼續留步
欣宜係咪做頒獎嘉賓先換到個提名?
賴爽 發表於 2017-1-15 20:03
問星娛樂

年度躍進歌手

舊年 Nowhere Boys 喺差唔多年尾先派佢地嘅第一首歌
並且好快就出埋碟
估唔到 2016 年佢地無停落黎
全年一共派左 5 首歌
喺上半年出左一隻 EP
而且密密出 show
佢地以電影式搖滾作為賣點
而佢地呢種風格玩起上黎真係可以好闊
所以幾期待 Nowhere Boys 之後嘅音樂

小塵埃 !!
第4個獎 !!
jose 發表於 2017-1-15 20:04
仲有年度專輯
希望凱彤贏
nicholashin 發表於 2017-1-15 20:05
輸左
不如掃埋躍進啦
ed8671ed 發表於 2017-1-15 20:05
我贊成
Wonders 發表於 2017-1-15 20:07
隻碟喺 youtube 無 post 上黎 無歌唱

投左票未 !!!
投左票未 !!!
投左票未 !!!

https://goo.gl/forms/xau4yp33gvjgwqn23

5 分鐘後截票 !!!
一間 10 分鐘返黎會頒發年度男女歌手同樂團 !!!
唔好走開 !!!

接住公布年度男歌手
有請頒獎嘉賓
上年年度男歌手陳柏宇 !

Hello ! 我係 Jason 呀 !
唔講咁多 ! 因為呢個獎我今年又有提名啦 !

年度男歌手
周國賢 [專輯: 風起]
陳柏宇 [專輯: 告別之後光影劇場原聲大碟 | The Players]
李榮浩 [專輯: 有理想]
方大同 [專輯: JTW 西遊記]
郭頂 [專輯: 飛行器的執行週期]

年度男歌手
方大同 [專輯: JTW 西遊記]

大同呢隻 21 首歌嘅雙大碟
淨係呢樣已經覺得份量十足
本身大同嘅唱片都有質量保證
都唔洗擔心大同會唔會無貨用啦
今次呢隻碟搵黎好多黎自唔同地方嘅音樂人一齊玩
將大家嘅音樂特色放埋一齊玩
係真係好有新鮮感嘅

郭頂下年會唔會又有提名 haha
賴爽 發表於 2017-1-15 20:27
隻碟提名過 唔會啦
1, 3, 4 都值
Wonders 發表於 2017-1-15 20:29
5 都幾好呀
希望李榮浩唔會白果
nicholashin 發表於 2017-1-15 20:30
仲有年度歌手
邊個都冇所謂
唔係陳伯頒俾自己就得
ed8671ed 發表於 2017-1-15 20:31
好似未試過自己頒比自己 下年試下

恭喜大同 !
跟住係年度女歌手
有請頒發女歌手嘅頒獎嘉賓
上年嘅年度女歌手得主
TANYA !

Hello ! 我是 TANYA 蔡健雅 !
大家想念我嗎 ?
很開心上個年度 CBM 頒了年度女歌手給我
我覺得這個頒獎禮真的很有質素
所以希望大家多多支持 CBM
我們一齊來看看今年那 5 位高質素女歌手

年度女歌手
方皓玟 [專輯: /]
田馥甄 [專輯: 日常]
盧凱彤 [專輯: 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容]
林二汶 [專輯: People Like Us]
楊乃文 [專輯: 離心力]

咁耐都未到最欣賞歌手既

祖祖嬲架
bagfgfcde 發表於 2017-1-15 20:34
有 47 票 要用時間點票
聽聞有意外賽果
2就唔好
仲以為係爸爸添
kevinlai1621 發表於 2017-1-15 20:36
無考慮過爸爸拎
不過爸爸拎過架 喺 2012

年度女歌手
林二汶 [專輯: People Like Us]

林二汶真係一位值得大力支持嘅女歌手

每隻專輯都有好多佳作
但喺四台頒獎禮年年白果
好在二汶仲有一班忠實 fans
所以黎到今日都仲可以聽到二汶嘅作品
確實二汶喺演繹方面都有自己嘅一套
無論喺錄音室定係現場演出都有好好嘅表現
今年 People Like Us 同埋 銀髮白 首首歌都係高分之作
佢值得擁有更多嘅掌聲

希望Tanya頒俾Ellen
bagfgfcde 發表於 2017-1-15 20:37
夢碎
二汶上台搶獎啦
jose 發表於 2017-1-15 20:37
正 又搶到個
小明冇理由起呢邊輸掛
Wonders 發表於 2017-1-15 20:38
就係輸左
不說咁低分 呢位歌手肯定白果啦
nicholashin 發表於 2017-1-15 20:39
但係前 3 首都好高分
恭喜
小明繼續努力
Wonders 發表於 2017-1-15 20:41
係呀 仲有年度歌手

二汶值呀認真
賴爽 發表於 2017-1-15 20:43
之前我咪話有個女歌手跑出左嘅 終於可以同大家講就係二汶

恭喜二汶 !
亦都唔該曬 TANYA !

跟住就頒發年度樂團
有請上年呢個獎項嘅得主
蘇打綠 !

Hello ! 大家好 !
我們要休團 3 年 ! 大家不捨嗎 ?
怎麼都好
希望 3 年之後
能夠跟我們一樣
在人生旅途上面都有所收獲
現在一起來看看那隊樂團在今天有所收獲

年度樂圑
Kolor [專輯: Twisted]
RubberBand [專輯: Gotta Go | 呢度]

五月天 [專輯: 自傳]
Blaster [專輯: Keep Moving Forward]

年度樂圑
五月天 [專輯: 自傳]

雖然今年五月天呢張自傳未能入圍 3 個專輯獎項
不過都拎到年度樂團
主要嘅原因係因為阿信嘅演繹真係好有感染力

恭喜二汶
希望小明有年度歌手補數
ed8671ed 發表於 2017-1-15 20:45
希望啦
我估係落機無耐既五月天
nicholashin 發表於 2017-1-15 20:46
無走到呀都話 上左台啦已經