返回列表 發帖
CBM 第 288 期  2015 第 27 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 / 新地球 / 家明 / 最好的債 / 落俗 / 不枉我們張山十年 / 雙面人 / 念念不忘 / 天盡頭 / / 篋神 / 粉紅解密 / 飛吧! 獨角仙 / 你瘦夠了嗎? / 笑忘書 / 小確幸 / / 煩擾中起舞 / 回眸一笑 / 清平調 / 飄紅 / 上車咒 / 為何要我愛上你 /
不將就 / 兩杯茶 /

歷年 劉美君 冠軍歌 : 1 首
兩杯茶(2015) /

01 12  兩杯茶 (1 周冠)     劉美君           18>XX>20>02>13>12>01
02 10  小手術         王菀之           04>10>02
03 03  瑕疵          麥浚龍 / 莫文蔚       04>04>06>07>10>03>03
04 11  Just Be Gay       唐藝             16>11>04
05 NE  別來無恙        陳柏宇           05
06 15  那你呢         宇宙人           19>15>06
07 18  香港傑出廢青      黎曉陽           20>18>07
08 NE  年輕人們        周國賢           08
09 04  幸福之歌        Supper Moment       11>03>14>04>09
10 NE  本身的用處       林欣彤           10
11 NE  發抖          盧凱彤           11
12 09  逾越生死        C AllStar          11>03>09>12
13 19  人間天堂        盧冠廷           19>13
14 17  喜歡更多        盧敏            17>14
15 NE  主角一號        梁漢文           15
16 16  靈魂盡頭        張惠妹           16>16
17 07  無常          Another Kitchen       05>08>07>17
18 NE  只是太早        Myar            18
19 NE  心嚎          鍾舒祺           19
20 NE  肆無忌憚        陳凱彤           20

Out
01  不將就 (1 周冠)     李榮浩           10>03>09>14>04>18>12>01
02  改潮玩代        鍾舒漫           10>07>12>13>15>02
05  虛偽          方皓玟           08>07>05
06  女孩          韋禮安           10>05>06
08  只怕不夠時間看你白頭  林二汶           04>11>08
13  咖啡因眼淚       Dear Jane          14>06>09>13
14  上次講到        周柏豪           15>09>06>14
20  天國與地獄       張子丰           20

rb 要等喔
G專輯第一主打幾正
Wonders 發表於 2015-6-28 01:08

暫時唔知會唔會冠
竟然冠呢首
magBB 上榜即有 top ten
唔知美 chan 有無收到《女皇》派台碟呢 {:1_111: ...
616.1314 發表於 2015-6-28 01:35
聽左兩杯茶 piano version 真係勁爆鐘意呢首歌
無諗過要上女皇

等到上左去訓
NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們 ...
nicholashin 發表於 2015-6-28 13:10

Ella 嗰首原本諗住上 1 week 跟住 ... 都係算啦唔上
兩杯茶有冠
無即上我是樂隊
nicholashin 發表於 2015-6-28 13:26

見你冠 + 有睇 HKTV + 之前聽到個 piano version + 首歌真係好掂 → 成功 re 兼有冠 RB + 大同 舊年 2 位得獎人 都無得即上 太多歌要上啦

**** 本內容被作者隱藏 ****
616.1314 發表於 2015-6-28 14:16

聽都無聽過 ... 完全唔識答 ...

兩杯茶走勢有d噴

又黎大洗榜
kevinlai1621 發表於 2015-6-28 21:33
霏完返黎啦

無計啦, 因為季選要提早整榜 呢周我都係尋日先整, 搞到有一炸派台歌未上

所有 原因同武媚娘傳奇好相似  wiki 可以幫到你
siongguan 發表於 2015-6-28 19:02

其實我完全無睇過套劇 每晚都係一邊聽 vani 一邊做野
wiki D 角色介紹長到唔想睇 唯有希望有睇嘅人做下你地份試題

先出總結  

cHarrty Music 華語及外語榜2015年上半年總結

歌曲︰(數到第二十首先有十個歌手單位)
...
harry 發表於 2015-6-28 22:17

唔該李榮浩準備定致謝詞 !!!

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-3 22:49

你有 4 首上得快過 me 啦今次

心嚎 1 week , 比其他人早上榜仲以為你好 sup tim

其實係因為有堆谷緊嘅歌塞住咗
搞到另一批未上而又想谷嘅歌要hold住先
結果就有d新歌極速上榜再極速out{:1 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-3 23:00

咁係咪姐係今次有 d 新歌 next week 就 out 尤其係喺最尾新上榜嗰 d

依排反而我無咩歌想上...
可能無諗住上個d有機會攝一攝上榜>
hictons 發表於 2015-7-3 21:10

你分開左 廣 + 國 應該從來唔使擔心個榜好塞 只會擔心無歌上

Wonders Music Recommendation 2015 Week 27

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-6-28 01:02

等睇 RB 02>XX !!!

那你呢 咁快 out 嘅