返回列表 發帖
睇完段野
應該就係 Don't Text Him 想講嘅野
所以支持 Serrini 拎大獎

淨係前奏已經感受到今年 EDCBA 應該會好高質
今次係抵讚嘅

暫時 4 張都係唔錯

ED’s Choice Billboard Award 2017 / 前奏

最佳編曲 / 最後七強

01 3AM Remix(NU Disco Version) / Oliv ...
ed8671ed 發表於 2018-1-17 21:35
仲以為會有凡人對抗命運添
不過呢個名單都幾好 支持 5 6 7

ED’s Choice Billboard Award 2017 / 前奏

諗咗好耐公布幾多強好,最後揀咗八強呢個cut-off位,個名單應 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-20 10:03
我計返個分 , 我男歌手三甲係 小肥 , 林宥嘉 同埋 郭頂

結果有點pun 郭頂都有。。
女人呢
ed8671ed 發表於 2018-1-21 12:38
小肥 - 439 , 林宥嘉 - 182 , 郭頂 - 166
盧凱彤 - 437 , 鄧小巧 - 390 , 孫盛希 - 311
RubberBand - 399 , Robynn & Kendy - 256 , Nowhere Boys - 236

總結 : 呢個結果真係好噴
歌曲等你頒完我地再比較下 , 因為連我自己都唔知

ED's Choice Billboard Award 2017

開場前先有請特別表演嘉賓 坤囝個偶像 盧隊長演唱未有CD version嘅新歌 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 17:29
好聽 !!!

恭喜 RubberBand 奪得組合銀獎 !!!

太好啦 !!! 恭喜徐智勇男金 !!!

根據啱啱得過獎嘅歌手唱過嘅歌 , 一間十大應該係咁

剎那的烏托邦 歌謠 18
有淚多好 說再見了吧
深淵 無敵
Come With Me 山河故人 3AM

希望啱曬

gaga都係得銀, 點做愛ga力
kevinlai1621 發表於 2018-1-21 19:17
3AM 雙周冠 , 可能有至尊歌呢

無一蓮托生肯定錯
RVHOCPC 發表於 2018-1-21 19:18
話說呢位 ED 榜主都有上過一蓮托生
起初佢都話好鐘意首歌 , 跟住見我冠左比人話之後佢急急腳 out 走首歌 , 佢真係好衰

恭喜明天 ! 恭喜烏托邦 !
暫時兩首都有冠

恭喜歌謠
at17 咁都追到個第 7
恭喜耀輝有兩首十大

ED’s Choice Billboard Award 2017

最佳作曲

飛 / 林家謙 [主唱 / 林宥嘉]

最佳填詞

剎那的烏托邦 / ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 19:58
WOW 最後突然一生人有 MV 獎 !
耀輝有填詞人 !!!

ED’s Choice Billboard Award 2017

嚟緊速度會減慢。。因為我未打完tag。。

年度十大。第五位

「你站到 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 20:18
再一次恭喜徐智勇 !!!
恭喜內外

年度十大。第四位

曾經奢望過意念不同的舊友可以找到個舒適的平衡點 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 20:26
恭喜徐智勇嘅好朋友 !!!

年度十大。第三位

偶爾會多麼失常,無端端想算帳
恨自己為什麼沒有別 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 20:35

年度十大。第二位

「念在是互相珍惜過的人,我才言辭抖震。
 為盡量 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 20:50
兩首都愛

估唔到 恭喜靈感床

ED's Choice Billboard Award 2017

ummmmm...睇埋呢個先

共和榜貢獻三甲 / 歌曲篇

01 有淚多好 / 72

01 ...
ed8671ed 發表於 2018-1-21 21:16
恭喜有淚多好連十大都無埋

恭喜烏托邦 !!!
恭喜 Serrini
終於有長文啦

前幾日計完我大笑咗出聲。。
ed8671ed 發表於 2018-1-21 21:44
我都計好個十大啦 結果超噴