返回列表 發帖
大家好得閒睇劇 其實選戰之後未睇過任何港視既劇 因為太忙啦
nicholashin 發表於 2015-3-28 18:05

我 lunch time 先得閒睇

你地lunch time有幾耐時間架 點解夠時間睇6節
nicholashin 發表於 2015-3-28 18:09

尋日 6 節都係 1 粒鐘姐 , 平時 3 節有 45 - 50 mins

話說今年已經睇咗3套講記者嘅電視劇
Wonders 發表於 2015-3-28 18:09

嗰 2 套係 ... ? me 想睇

韓劇黎嘎。。。 有興趣?
Wonders 發表於 2015-3-28 18:20

我梗係知啦 , 想睇下呢套同韓劇有咩唔同

其實我好似係開台個日睇左陣之後冇睇過
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-28 18:25

咁你錯過左好多好劇啦 選戰 + 來生 + 導火 + 黑玫

仲諗住睇新一集 點知搶修緊

終於開波睇《飄》
初頭以為好似大台《走過烽火大地》咁「資訊性」,
但第一集介紹已經睇到眼濕濕/_\ ...
艾石仔 發表於 2015-3-29 12:36

尋日我都睇左第一集 有幕太震撼

唔怪得我用app開唔到, 搞到我欠愈黎愈多集
kevinlai1621 發表於 2015-3-30 15:56

聽日一次過睇 2 集 你 easter holiday 可以一次過追幾集 bo

wiki買左亞視
留名跟進 (等睇聽日某貝戔人即刻收牌)
jose 發表於 2015-3-31 18:21

祈求一切順利

WIKI 肯唔肯做阿爺既喉舌先...咁佢有好多劇都唔出得街GA WOR~
wchild 發表於 2015-3-31 20:21

數極都係得 選戰 同 來生 姐

HKTV Mall
【$100 mall dollars 延期】由於最近兩天網頁技術故障關係,原定今晚到期的 開張誌慶$100 Mall Dollars,將延至4月5日截止使用;請注意系統需24小時更新到期日。 不便之處,敬請見諒。再次感謝大家支持!

導火新聞線 第十七集

CHI Q SIN 哩集!!!
局中有局, 完全冇諗過LOL
皇阿媽D 戲真係勁到.....{:1_11 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-1 12:47

今集真係好 chi sin , 連關公都唔幫 alma

HKTV fb
《導火新聞線》下星期進入結局週!為咗令更多劇迷、戲迷更緊張追劇,我哋趁劇集進入高潮時段,以及復活節兼清明節長週末假期,由本星期四開始 (2015/4/2) ,連續兩週於百老匯院線 (Broadway/ PALACE/ AMC),Golden Harvest 嘉禾院線,MCL Cinema 及 UA Cinemas 嘅部分影院播放一段 30 秒廣告!
除咗睇 HKTV 之外,呢兩個星期放假叫多D朋友一齊去睇吓戲,早少少入場支持下。但要注意返,由於廣告被評定為 IIA 級,所以大家要喺 IIA 或以上嘅電影先有機會睇到㗎!

me先睇到第十集
Wonders 發表於 2015-4-1 13:08

話定比你聽 , 後面仲好睇過前面

知道咗皇啊媽點解同方凝反面
btw 皇啊媽時好時壞
Wonders 發表於 2015-4-1 13:41

我諗可能唔係大奸角就無爆得太盡掛

其實海外有冇方法用app睇HKTV
我費事dl
electric 發表於 2015-4-1 13:58

未睇過條 link , 唔知幫唔幫到你

亞視開記者會話成功搵到投資者 但冇講係邊個LOL
同埋講到明要續到牌先交易成立
有可能係wiki跟本就係個個白 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-4-1 15:19

個經理人之後補充話投資者係一間本地公司

亞視經理人德勤中國華南區主管合夥人黎嘉恩二時開記者會時,確認王征及黃
炳均已與一名投資者簽條款 ...
kk8733 發表於 2015-4-1 17:46

都唔知點解嗰個經理人又話唔可以透露係邊個
但係又帶張合約上台

幸福醫藥特約: 導火新聞線

阿咩好慘

3月25日 至 3月31日
點播 : 52,000 → 54,000
LIVE : 106,000 → 109,000
158,000 → 163,000   ...
kk8733 發表於 2015-4-3 12:34

希望結局周有 200,000

有睇今日呢集就知做咩我提起呢首歌

唔怪得之前 d 眼神咁怪啦

OMG 有D SHOCK
仲有王子除衫

BTW 我發現HKTV D劇既字幕偶有錯別字, 而家好似仲出現得多 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-6 22:58
下。。SHESHE

好期待之後點發展
kk8733 發表於 2015-4-6 23:08

聽日嗰集夠曬 Juicy

頂...次次完場都好想睇下一集,
關公一野收左EMILY皮!!!!!!好MAN!!!!!!!
艾石仔 發表於 2015-4-8 21:07

集集都係咁 睇完預告更加想睇 就快大結局 完全估唔到個 ending 會係點

整個加長版咪得lol  到時兩集變4集劇

急起直追, 剛剛睇完第19集 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-8 19:36

節目表度 大結局無加長 ... ssd

大眾情性(4月13日) · 驚異世紀(4月29日) · 歲月樓情(5月12日) · 還來得及再愛你(6月2日)

From : wiki 百科 (信得過嘅)

頂佢就係哩個咁緊張既位CUT
Kyle_ 發表於 2015-4-9 13:18

咪係 次次都係咁 勁緊張

[反白]睇埋預告就知某人肯定衰梗[/反白]

大眾情性有柏宇應該會睇

但係驚異世紀佢講到好似好恐怖咁
kevinlai1621 發表於 2015-4-9 13:31

之前睇佢嘅預告片好似真係嚇左跳 (睇完一次已經無再禁多次黎睇)

打錯字

完全挑戰電視尺度啊
kevinlai1621 發表於 2015-4-9 15:08

期待今次小冰點演 , 呢個角色好似仲難演過皇阿媽

呢3套得歲月樓情叫做有D張力追下
BTW HKTV播1個劇其實幾好,
可以集中討論
BTW 你頭像真係好似KA ...
艾石仔 發表於 2015-4-9 15:23

不過如果真係想 keep 住有自家劇播, 就呢幾個月要開始拍啦

4 月 1 日 至 4 月 7 日
點播 : 54,000 → 59,000
LIVE : 109,000 → 123,000
163,000 → 182,000 (↑11.66%)

好想重睇導火

by colin

一開始睇HKTV ,老實講係為啖氣~
點知愈睇愈覺得好睇.....
今日訪問完潘漫紅,佢話HKTV的劇會播 ...
艾石仔 發表於 2015-4-10 16:45

播完 D 劇都唔知可以播咩 ...

咁仲唔拍劇 ._. 莫非佢以為而家既人一定要上港視先睇到韓劇
nicholashin 發表於 2015-4-10 19:09

D 藝員約滿走左 lu , 導火全部走曬 tim la , 要返黎都要度度期 ssd

幾經辛苦, 今日可以同步睇完成套導火新聞線
講真, 真係唔想佢完, 劇終個刻真係有好大失落感
不過續集其實都 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-10 23:18

應該唔會有續集 , 潘漫紅話 D 線都講曬 , 如果真係開續集就係新嘅角色

但之後播「大眾情性」可能會跌番,始終唔係好多人接受??
kelton 發表於 2015-4-12 08:26

都預左啦 , 不過我諗因為導火會多左人留意港視劇集

所以我都唔贊成開續集, 橫掂維基都話要創新咁點解要好似以前咁收得就開呢 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-12 08:30

見好就收真係有好多好處 , 最大嘅好處係套劇一直會比觀眾有個好印象 , 如果拍續集 , 內容唔夠前集豐富可能會破壞個品牌

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇左半集大眾情性, 劇情黎講係幾好笑, 題材講性都有d information, 其實我好想知D人拍時講呢D對白有咩感覺, ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 11:46

喺 lift 嗰幕 笑左 , 雖然之前搶先睇都有呢幕

一開始嗰到有 Aki 陳綺雯 !!!!!

港視(1137)公佈,擬透過亞洲電視(ATV)廣播旗下劇集、綜藝及資訊節目,在ATV的本港台及11台每日同步廣 ...
kk8733 發表於 2015-4-13 19:04

總計提供 1000 小時節目

希望 ATV 肯啦

而家係要幫亞視可以播到出年4月1, 講真將佢頻譜俾rthk真係唔係辦法
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 19:25

合作到 12 月 31 日炸 , rthk 嗰 d 基本可以話係資訊節目 , 無可能同 tbb 鬥到 , 政府根本幫緊 tbb

播得幾耐得幾耐啦, 而家就連hktv都去到久延殘喘嘅地步, 希望係atv播可以吸引下D人投資落hktv俾佢拍 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:01

如果成事 , 希望 HKTV 會多 D 觀眾去睇 同埋 廣告客户可以肯落廣告

大眾情性都幾好笑
kk8733 發表於 2015-4-13 20:48

輕輕鬆鬆 有時可以笑下
鮑康兒由開台劇到而家都有佢

食的秘密 me 好有興趣呀

第一集《情迷雲吞麵》| 嘉賓主持:林利
播影日期:2014年4月18日(星期六)

其實我到而家都唔係好認得d年輕女角
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:33

我經常會睇劇都睇埋演員表 (由以前睇 TBB 劇到而家 HKTV) 所以好多二三四線都認得嘅

暫時幾多廣告
kk8733 發表於 2015-4-13 21:35

今日好似多左 2 個未見過嘅廣告 (其中 1 個係華仔) 希望會有更多廣告

咩事呀,個版面唔同哂
kk8733 發表於 2015-4-14 18:48

好多圖 , 比平時 load 多左陣

壹錘定音‧李慧玲 Hammer Out
【全民公投】你最想喺亞視睇邊套港視劇集?
選戰 VS 警界線 VS 導火新聞線 VS 來生不做香港人
http://bit.ly/1iagL2u

[反白]NOW :
13% VS 3% VS 69% VS 14%
[/反白]

大眾情性幾好睇喎, 有笑點又探討唔同既例子, 男女主既線又想知點發展落去 ...
JasOh103 發表於 2015-4-14 19:43

Jason 同 Joman 幾有火花

變了網購台多D 個
電視好細呀
kk8733 發表於 2015-4-14 19:43

不過禁出黎勁大 好唔慣