返回列表 發帖
今輪賽果都幾意外下
天津本輪 陳麗怡 李瑩 張曉婷 一班老將缺陣 , 由 Miha Carrillo 李盈瑩 主打邊攻 , 但天津一傳連續失誤 ... 上海又再一次喺主場贏天津
北汽今場 Robinson 缺陣 , 改由任凱懿首發 , 上場北汽客場用發球帶動攔網贏波 , 今場輪到遼寧用呢個戰術 , 不過輸波主要原因我覺得係 Kiattipong 用人用得唔好 , 其實中段真係可以試下 曉彤 + 曾曾 + Lowe 呢個組合
江蘇 3 比 0 四川呢場唔意外 , 八一客場終止浙江 12 連勝非常意外 仲要輸咁多小分 , 不過亦都好明顯睇得出今場浙江唔係發揮 100% 功力 , 期待遲 D 浙江 VS 天津

睇返積分榜 , 簡直亂曬龍 浙江 天津 江蘇 逐步上岸
原本 3 隊爭 1 個 4 強席位 , 而家又變返 5 隊都有機會

月月終於公開佢同袁靈犀嘅關係
恭喜曬

OMG 公喜晒 幾時到佢啲隊友
stopzi 發表於 2016-12-26 19:32
應該未有咁快

Guidetti下週期唔教 NED !!!!!
Wonders 發表於 2016-12-27 01:35
前幾日有消息話佢去土耳其到教

10號果日得閒可以睇live
我一場波都冇睇到lol 不過聽你咁講 其他人得分能力的確差左d 咁佢地幾時 ...
PY79 發表於 2016-12-27 05:09
我未知得唔得閒
太差啦 真係 3 月 31 到 4 月 2 , 唔知 Easy 同 Murphy 份約去到幾時 , 希望唔係去到 4 月啦 寧願佢地去其他地方打
都唔知點解嗰時炒左 Barbolini , 雖然佢都好鍾意亂用 challenge , 但講真 TUR 喺世錦賽嗰組咁勁 , 拎到咁嘅成績都已經唔錯啦
跟住又唔知點解會係 Ferhat 教最重要嗰 2 年 佢咁後生根本無經驗
希望荷蘭唔會Flop到一個點
stopzi 發表於 2016-12-27 11:42
真係要睇新人 荷蘭呢班人幾年都已經一齊打 黎到當打之年 而且又遇到 Guidetti
可以話佢地最好嘅狀態真係喺今年 , 下年真係唔敢保證會唔會 keep 到 難得有隊波有衝擊一線嘅能力都唔想佢地咁快下滑
其實話唔教陪屋企之後去教其他國家隊件事好怪
雖然我知佢太太係土耳其人...

一個週期就回歸解放前真係喊出黎...
唔知佢愛漿Sloetjes點睇呢
Wonders 發表於 2016-12-27 12:46
不過佢呢 2 年又真係無時間陪 Toksoy , 而且 Toksoy 本身就係主力 , 分分鐘會出返黎打 , 而家 TUR 無教練 , Guidetti 本身又係銀行教練 , 又係女婿 , 咁樣又可以照顧屋企人又可以教國家隊 , 所以真係唔係無機會

因為上輪嘅意外賽果,令到 4-8 名嘅排名有極大嘅變化
呢輪真係場場都好睇啦 無一隊都可以保證自己必贏

江蘇 VS 遼寧 2 場都打得好激烈 今次仲要打到決勝局
而家打完呢輪有 3 隊都係 3 勝 7 負
北汽總算贏到 1 局

2016 - 2017 中國女排聯賽 第 14 輪 賽果

12.31 16:00 江蘇 3 : 2 遼寧 (23:25 25:20 22:25 25:17 15:13)
12.31 16:00 上海 3 : 1 八一 (22:25 25:22 25:23 25:23)
12.31 19:30 浙江 3 : 0 四川 (25:20 25:17 25:13)
12.31 19:30 北京 2 : 3 天津 (20:25 25:23 25:20 18:25 8:15)

2016 - 2017 中國女排聯賽 常規賽 第 14 輪過後 球隊排名 及 主客場戰績

最後北汽都係打唔過天津
浙江率先晉級 4 強
天津 江蘇 贏多場肯定入硬
繼續係 5 爭 1 局面 , 睇左咁多年聯賽都未試過 5 爭 1

下場開始好強嘅對陣
有排名靠前嘅球隊 - 天津 VS 江蘇
靠後嘅球隊 - 八一 VS 北京 | 四川 VS 上海
仲有另外一場 遼寧 主場打 浙江
超期待

男排聯賽尋日都打完第 14 輪 以下係 14 輪過後嘅排名
1. 北京汽車 - 10 勝 0 負 - 30 [獲得 4 強資格]
2. 上海金色年華 - 9 勝 1 負 - 26 [獲得 4 強資格]
3. 四川 - 5 勝 5 負 - 16
4. 八一盈冠體育 - 4 勝 6 負 - 14
5. 山東體彩 - 4 勝 6 負 - 12
6. 河南天冠 - 4 勝 6 負 - 10
7. 江蘇 - 3 勝 7 負 - 8
8. 天津全運村 - 1 勝 9 負 - 4

好快好快就到 上海 VS 北汽 仲有十日

而 9 - 12 名保級戰都打完
9. 浙江能源 - 5 勝 1 負 - 15 | 10. 福建師範大學 - 5 勝 1 負 - 13 | 11. 湖北鯤發檢測 - 2 勝 4 負 - 7 | 12. 河北 - 0 勝 6 負 - 1
浙江男排 同 福建男排 保級成功 , 而 湖北男排 同 河北男排 需要打升降賽

而女排嘅 9 - 12 名保級戰都喺前面打完
9. 福建陽光城 - 5 勝 1 負 - 15 | 10. 山東濰坊恆信 - 5 勝 1 負 - 12 | 11. 雲南大學滇池學院 - 1 勝 5 負 - 5 | 12. 河南奧瑞克電梯 - 1 勝 5 負 - 4
福建女排 同 山東女排 保級成功 , 而 雲南女排 同 河南女排 需要打升降賽

BJ果然借左鄭益昕,佢得分能力算強,但真係要睇下佢同陳馨彤國青時期既默契可唔可以幫到呢點盡快打出黎{: ...
skyhorse1111 發表於 2017-1-2 23:24
北汽年年令人期待 年年令人失望而回
淨返 四川 八一 未打 雖然都係有機會 但係真係唔敢保證係咪真係有表現
四川王思敏比北京提前叫返去 四川無自由人 , 應該會買夢潔

https://www.facebook.com/VakifBankSK/photos/pb.132938403446421.-2207520000.1483446226./1322763067797276/?type=3&theater  
睇唔明 , 但 Guidetti 應該真係 confirm 教 turkey

2020週期打造 NED 2.0
Wonders 發表於 2017-1-3 20:30
要 2.0 嘅前提要有 Dijkema 咁樣嘅二傳
都要睇下有啲咩隊員 之前德國都未試過有今年荷蘭既成績
stopzi 發表於 2017-1-3 20:50
講起佢喺德國到教嗰時 2011 嘅世界盃真係有機衝三甲 , 可惜又係對日本嗰場裁判做嘅好事間接搞到佢地失去左入倫奧嘅主動權
TUR 2015 青年賽 U18 第 4 , U20 第 10 , U23 第 2 , 照咁睇貌似都有 D 唔錯嘅人
U23 見到 D 主力 好幾個都係銀行

仲要爆冷贏美國 不過其實唔錯 都拎過歐錦亞軍既
stopzi 發表於 2017-1-4 09:10
呢場真係好意外
歐錦第 2 , 歐預第 2 , 落選賽第 2 , 大獎賽第 3 , 奧運第 4 , 世界排名第 7 其實我覺得 Guidetti 係真係有 D 水平 每次都將一 D 二三線球隊帶返起

係 仲要荷蘭兩年時間就華麗轉身
不過佢亦好彩遇到一線球星 Furst 同 Sloetjes
不 ...
stopzi 發表於 2017-1-4 22:31
Furst 我係開始睇排球嗰時先認識佢 , 所以唔知佢出道嗰時係咪已經好勁
不過 Sloetjes 喺 Guidetti 開始帶嗰時先逐漸由替補成為主力 , 無記錯 Dijkema 都係
me too 朱朱話佢聽得明

今年真係搞得成明星賽 由大家投票出黎 無記錯 NBA 都係咁樣 post 條 link 出黎比大家投票先 過幾日再研究下係咩黎
http://sports.sina.com.cn/z/pickstars2017/

Furst拎過 06 10世錦 11 世界杯 Best Blocker 好癲
教練投邊個好
stopzi 發表於 2017-1-5 20:51
09 11 13 歐錦賽都係 Best Blocker
我諗我會投 李牧 + 蔡斌

差唔多有份參加既大賽就係Best Blocker
不過佢既進攻唔算出色 比起同期既 Gioli Fabiana 同Bown  ...
stopzi 發表於 2017-1-6 12:03
可惜佢都係無得入奧運
2016 歐預賽佢都喺到 , 以為第一場 3 比 2 打贏荷蘭有機出線 , 點知之後荷蘭零封土耳其 , 最後 3 隊 2 勝 1 負 , 德國出局

而家呢 3 場都打得好好睇

2016 - 2017 中國女排聯賽 第 15 輪 賽果

01.07 16:00 天津 2 : 3 江蘇 (25:22 25:23 21:25 16:25 8:15)
01.07 16:00 四川 3 : 1 上海 (21:25 25:21 25:20 25:23)
01.07 16:00 八一 3 : 2 北京 (23:25 25:19 22:25 25:20 15:9)
01.07 19:30 遼寧 3 : 1 浙江 (19:25 25:20 25:17 25:18)

2016 - 2017 中國女排聯賽 常規賽 第 15 輪過後 球隊排名 及 主客場戰績

今個禮拜 D 比賽好好睇
先有今晚女排黎到第 16 輪,終於黎到兩組小組首名嘅對決,天女主場打浙江,上場天女打江蘇真係好高水平
江蘇換上小惠之後全隊越打越好 天女後三局係咁比江蘇攔死 大逆轉成功噶 恭喜江蘇喺第二階段目標 5 勝已經達成
上海都有機同四川打 5 局,可惜關鍵分都係出事
北汽果然令人失望 今場喺客場打四川 如果都輸咁就真係出局啦
而浙江機本上之前一套陣容打到底 終於喺呢場有一兩位隊員得到休息嘅機會 為今晚打天津做好準備

今晚亦都有歐冠 全球期待 E 家主場打銀行
星期四夜晚 7 點半有男排,終於黎到上海同北汽嘅比賽

好耐無Follow有咩比賽添 太忙今晚幾點
stopzi 發表於 2017-1-10 09:10
今晚 7 點半中聯 , 10 點 E 家 VS 銀行
我近排都需要早訓 等我盡量諗下計點樣可以睇到 live

有冇人有睇開男排?
Hananana 發表於 2017-1-10 09:26
當然有
10點我睇到 不過我仲諗早訓添
為左支持朱朱夜少少訓啦唯有
中聯成日撞我返工時間
stopzi 發表於 2017-1-10 09:46
好慘 , 7 點都未走
後面 2 輪有 D 比賽仲要打 2 點 3 點 好在都有 D 打 7 點 8 點

今年奧運係史上最Chur 睇完波就準備返工 有時仲要返工時偷睇
好攰呀  希望有多啲時間睇波{ ...
stopzi 發表於 2017-1-10 10:28
嗰時我見到有人話為左睇排球直程請埋假 不過好彩嗰時仲要返學 而且唔使成日返去 可以睇曬成個奧運
我希望有比賽嘅時候我係得閒啦 睇 replay 勁無癮
嘩 今晚呢個必睇!!!!!!
上次Vakif慘勝  希望今場唔好咁慢熱啦
Wonders 發表於 2017-1-10 12:33
人地主場好難講
反而想知 E 家個場係咪大場 上次個場好細唔知嗰時係咪仲未起好呢

浙江完全將 Miha 同 Carillo 完全攔死曬 好強勁

2016 - 2017 中國女排聯賽 第 16 輪 賽果

01.10 19:30 天津 0 : 3 浙江 (23:25 21:25 19:25)
01.10 19:30 遼寧 3 : 0 上海 (25:15 25:21 25:18)
01.10 19:30 四川 3 : 1 北京 (18:25 25:22 25:20 25:18)
01.10 19:30 八一 3 : 2 江蘇 (25:23 21:25 17:25 25:23 16:14)

2016 - 2017 中國女排聯賽 常規賽 第 16 輪過後 球隊排名 及 主客場戰績

求link喲
Wonders 發表於 2017-1-10 21:48
之前咪話左 laola 官方播歐冠

上海 北汽 提前 2 輪出局
八一爆冷贏江蘇 繼續保留晉級 4 強希望
最後一個席位懸念仍然好大

而 E 家用大場

北汽真係......
但無人睇
stopzi 發表於 2017-1-10 22:02
果然真係年年期待年年失望
係囉 當地時間 5 點未放工 ?

好靜好悶 好唔慣 D 無氣氛嘅聯賽

19 平 希望一傳可以接好

又反cup
Wonders 發表於 2017-1-10 22:30
朱朱 Rasic 合作攔網 23 比 20
Good job

2016 - 2017 歐洲女排冠軍聯賽 小組賽 第 2 輪

01.10 22:00 Eczacibasi VitrA Istanbul 2 : 3 VakifBank Istanbul (21:25 21:25 25:21 25:20 15:10)
第 1 局 - 4 : 8 | 14 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 7 : 8 | 12 : 16 | 21 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 7 : 8 | 13 : 16 | 25 : 21 | 1 : 2
第 4 局 - 6 : 8 | 16 : 13 | 25 : 20 | 2 : 2
第 5 局 - 4 : 5 | 7 : 10 | 10 : 15 | 2 : 3

首發
大主 - 10. Larson | 小主 - 15. Kosheleva
大副 - 8. Adams | 小副 - 6. Thaisa
二傳 - 18. Ognjenovic
接應 - 3. Boskovic        
自由人 - 2. Gulden

大主 - 5. 朱朱 | 小主 - 2. Gozde
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
二傳 - 11. Naz
接應 - 10. Sloetjes
自由人 - 1. Orge

Eczacibasi 1.53 : 2.37 Vakifbank
3:0 - 4.33 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 8.00 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

7:3 -> 7:8
So bad~
Wonders 發表於 2017-1-10 22:42
呢場睇得出銀行發球比 E 家強
而且 E 家發球無上兩場咁好

E家一傳仲要麻麻添
stopzi 發表於 2017-1-10 22:47
係呀 就係因為銀行今日發球好好 特別有針對性 好清楚就係搵前排主攻

換埋苦瓜落黎
Wonders 發表於 2017-1-10 22:54
換內媽姐係兩點換三點

Eczacibasi VitrA Istanbul 2 : 3 VakifBank Istanbul (21:25 21:25 25:21 25:20 10:15)

第四局中段明明 ...
stopzi 發表於 2017-1-11 00:34
睇睇下訓着左

2016 - 2017 歐洲女排冠軍聯賽 小組賽 第 2 輪 賽果 [1.10-1.13]

01.10 21:00 A Telekom Baku 0 : 3 Chemik Police               (16:25 21:25 20:25)
01.10 22:00 D Eczacibasi VitrA Istanbul 2 : 3 VakifBank Istanbul       (21:25 21:25 25:21 25:20 10:15)
01:10 22:00 D Uralochka-NTMK 3 : 1 Dresdner SC              (16:25 25:17 25:20 25:16)
01.11 03:30 C Saint-Raphaël Var VB 1 : 3 MKS Dąbrowa Gornicza      (18:25 15:25 25:20 22:25)
01.12 00:00 B CS Volei Alba-Blaj 1 : 3 Dinamo Krasnodar          (23:25 25:16 19:25 22:25)
01.12 00:00 C Fenerbahçe Grundig Istanbul 3 : 0 Azerrail Baku       (25:12 25:19 25:9)
01.13 03:00 B Voléro Zurich 2 : 3 Dynamo Moscow             (17:25 25:20 25:22 18:25 11:15)
01.13 03:30 A Liu Jo Nordmeccanica Modena 3 : 2 Imoco Volley Conegliano (23:25 26:24 20:25 25:23 16:14)

小組賽 第 2 輪過後排名
A - 1. Liu Jo Nordmeccanica Modena 2 勝 0 負 - 5 | 2. Imoco Volley Conegliano 1 勝 1 負 - 4 | 3. Chemik Police 1 勝 1 負 - 3 | 4. Telekom Baku 0 勝 2 負 - 0
B - 1. Dinamo Moscow 2 勝 0 負 - 5 | 2. Volero Zürich 1 勝 1 負 - 4 | 3. Dinamo Krasnodar 1 勝 1 負 - 3 | 4. CS Volei Alba Blaj 0 勝 2 負 - 0
C - 1. Fenerbahce SK Istanbul 2 勝 0 負 - 6 | 2. MKS Dąbrowa Gornicza 1 勝 1 負 - 3 | 3. Azerrail Baku 1 勝 1 負 - 3 | 4. Saint-Raphaël Var VB 0 勝 2 負 - 0
D - 1. VakıfBank Istanbul 2 勝 0 負 - 5 | 2. Eczacıbaşı VitrA Istanbul 1 勝 1 負 - 4 | 3. Uralochka-NTMK Ekaterinburg 1 勝 1 負 - 3 | 4. Dresdner SC 0 勝 2 負 - 0

呢輪除左有 2 大豪門對決之外
A 組有 2 隊意大利球隊 同樣星光熠熠
Liu Jo 有 Brakocevic , Belien , Heyrman , bosetti 妹妹 , Ferrrtti , Ozsoy
Imoco 有 Ortolani , Malinov , Cella , Folie , De Gennaro , Costagrande , Fawcett , De Kruijf
全場得分王竟然係 De Kruijf , 25 分 當中有 7 分攔網 1 分發球
同埋 Fawcett 轉左會麼 ???

而另一場有 Voléro Zurich VS Dynamo Moscow
Voléro 之前見過啦 , 球隊球員黎自 10 個國家 , 當中大家熟悉嘅有 阿金 , Popovic , Zivkovic ...
至於 Dynamo Moscow 有 Shcherban , Goncha , 肥潘 , 劉海 , Fetisova , Malova 同埋 De La Cruz !!!

羨慕歐冠有咁多強隊
如果亞洲都有個亞冠就好啦

2016 - 2017 中國女排聯賽 第 17 輪 賽果

01.14 15:00 北京 3 : 0 八一 (25:18 25:22 25:21)
01.14 16:00 上海 3 : 1 四川 (18:25 25:19 25:20 25:17)
01.14 19:30 浙江 3 : 1 遼寧 (25:16 21:25 25:16 25:20)
01.14 20:00 江蘇 3 : 0 天津 (25:21 25:22 25:16)

2016 - 2017 中國女排聯賽 常規賽 第 17 輪過後 球隊排名 及 主客場戰績

2016 CCTV 體壇風雲人物年度評選 完整得獎名單

年度最佳新人獎 任茜 [跳水]
年度最佳組合獎 吳敏霞 / 施延懋 [跳水]
年度大眾體育精神獎 米曼·艾米拉
年度殘疾人體育精神獎 榮靜 [擊劍]
年度最佳非奧項目運動員獎 鄒市明 [拳擊]
年度突破獎 宮金傑 / 鍾天使 [自行車]
年度最佳教練獎 郎平 [排球]
年度最佳女運動員 朱婷 [排球]
年度最佳團隊獎  中國女子排球隊
年度最佳男運動員獎 馬龍 [乒乓球]
評委會大獎 中國女子排球隊

朱朱 !!!!! 拎個人獎確係唔容易
Wonders 發表於 2017-1-15 21:57
嘩 評委會大獎頒埋比女排
12 個隊員一共黎左 10 個

你睇晒咁多場?
Good News to volleyball!!!!!!! 恭喜兩位排球天才同中女 ...
stopzi 發表於 2017-1-15 22:15
無啦 連 銀行 E 家 後段都未睇
小惠又出黎同大家獻唱

等我聽日重溫 Volero 對Moscow先
咁邊個代朱朱拎獎?
stopzi 發表於 2017-1-15 22:26
我應該呢幾日會睇返嗰 3 場強強對戰
佢自己 因為視像通話 佢係會即時知道嘅

等我聽日重溫 Volero 對Moscow先
咁邊個代朱朱拎獎?
stopzi 發表於 2017-1-15 22:26
最後睇返重溫大姐幫朱朱拎獎
希望jenny留任
Wonders 發表於 2017-1-15 22:53
佢話以佢嘅身體狀況可以呀 不過唔係擔任女排教練咁囉
喺到希望 Jenny 手術成功
薛明都有去
我有信心
stopzi 發表於 2017-1-16 11:23
仲有 JJ 薛明又靚着衫好好睇 可惜咁快就退役 話說佢同大姐係同一代副攻
Volero 對Moscow 個氣氛好到呢
stopzi 發表於 2017-1-16 13:21
睇左 set 1 聯賽真係有氣氛先好睇

臨時發現原來有個 Turkish Women's Volleyball Cup 嘅比賽
尋日打完半準決賽

2016 - 2017 Turkish Women's Volleyball Cup 半準決賽 賽果
01.15 17:00 Vakifbank 3 : 0 Nilufer   (25:19 25:15 25:19)
01.15 19:00 Galatasaray 2 : 3 Bursa  (25:27 17:25 25:14 25:20 12:15)
01.15 21:30 Eczacibasi 3 : 1 Halkbank (25:23 25:22 21:25 25:17)
01.15 23:30 Fenerbahce 3 : 0 Sariyer (25:11 25:17 25:20)

2016 - 2017 Turkish Women's Volleyball Cup 準決賽 賽程
01.16 21:00 Vakifbank VS Bursa
01.17 00:00 Eczacibasi VS Fenerbahce

2016 - 2017 Turkish Women's Volleyball Cup 準決賽

01.16 21:00 Vakifbank 3 : 0 Bursa (25:17 25:19 25:16)
第 1 局 - 7 : 8 | 16 : 15 | 25 : 17 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 19 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 8 | 25 : 16 | 3 : 0

首發
大主 - 5. 朱朱 | 小主 - 2. Gozde
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
二傳 - 11. Naz
接應 - 10. Sloetjes
自由人 - 1. Orge

Miss左一局添
stopzi 發表於 2017-1-16 21:36
差 D miss 埋成個比賽 check 下 fb 點知見到話有比賽就覺得好奇怪所以去 check
點知原來呢個佢地都會參加
姐係可能又黎多 1 次銀行打 E 家
但係呢個場係咪費內場 唔知邊隊係主隊 check 唔到
呢場邊度可以睇~
Wonders 發表於 2017-1-16 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=uxgKogFymQU&feature=youtu.be

Thanks 陳生
咁快已經局尾
Wonders 發表於 2017-1-16 21:53
銀行打 Bursa 好似砍瓜切菜咁
但係 E 家打 Bursa 就打得好吃力 唔知點解

Bursa 好似win埋
應該係打法上面唔適應?
Wonders 發表於 2017-1-16 22:21
係囉 仲連贏 E 家同 Galatasaray
可能因為打先掛 對佢地唔熟悉 準備唔夠
銀行最後一場先打佢地 睇得出佢地好重視 派全主力 而且準備得好透 可能 Bursa 真係有 D 強嘅地方
可惜唔係場場都睇到 到而家都唔熟悉佢地

2016 - 2017 Turkish Women's Volleyball Cup 準決賽

01.17 00:00 Eczacibasi 1 : 3 Fenerbahce (25:23 22:25 21:25 23:25)
第 1 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 13 : 16 | 22 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 7 | 14 : 16 | 21 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 3 : 8 | 16 : 14 | 23 : 25 | 1 : 3

首發
大主 - 15. Kosheleva | 小主 - 7. Hande
大副 - 6. Thaisa | 小副 - 9. Busra
二傳 - 11. Ozdemir
接應 - 3. Boskovic        
自由人 - 2. Gulden

大主 - 10. 金延璟 | 小主 - 12. Natalia
大副 - 14. Eda | 小副 - 8. Dicle
二傳 - 11. Ezgi
接應 - 16. Grothues
自由人 - 1. Melis

Fenerbahce 打贏 E 家 , 恭喜金哥隊
冠軍戰今晚 00:00 打