返回列表 發帖
2014 CBM 年度總選

我最喜愛的組合 , 都係由第一位公布

2nd round rank1st round rank

我最喜愛的組合 : C AllStar
(1st round: 75 票 69%  2nd round: 49 票 47%)

我最喜愛的組合 第二位 : RubberBand
(1st round: 54 票 50%  2nd round: 29 票 28%)

我最喜愛的女歌手 , 都係由第一位公布

sorry ah late jor
bagfgfcde 發表於 2015-1-3 17:33

唔緊要

我最喜愛的女歌手 : 謝安琪
(1st round: 72 票 67%  2nd round: 55 票 53%)

我最喜愛的女歌手 第二位: 楊千嬅
(1st round: 43 票 40%  2nd round: 16 票 15%)

harryharry 發表於 2015-1-3 17:37

希望Kary唔係排第五啦
bagfgfcde 發表於 2015-1-3 17:37

頒完獎就公開票數

我最喜愛的歌曲 , 由第二位公布 , 請估 !

夠鐘! 無人估

我最喜愛的歌曲 第二位: 青春常駐 - 張敬軒
(1st round: 61 票 56%  2nd round: 23 票 22%)

我最喜愛的歌曲: 獨家村 - 謝安琪
(1st round: 67 票 62%  2nd round: 37 票 36%)

年度歌手 第三位

黎到最後一個獎,亦都係呢個頒獎禮最重要嘅一個獎 ! 年度歌手,唯一計分嘅項目,講求產量之餘亦講求質素 ! 即刻公布第三位 !

「其他人唔認同你,唔重要,但係我知道自己今年真係有努力過,我知道自己嘅實力喺其他歌手之下,但係我唔會放棄,我會繼續努力向上追 !」

今年你嘅努力,確實大家都見到 ! 恭喜你 !

年度歌手 第三位

周柏豪(320)
上榜歌: 異能 傳聞 小孩 現在已夜深 自由意志 日落日出
冠軍歌: 同行 還記得

年度歌手 第二位

「我今年確實係有 DD 唔開心,雖然大家都話我全能,但係我今年真係有 fans 離棄我,因為電影嘅角色,因為演唱會跳鋼管舞,而我嘅歌我都知道其實好少人聽 … …」

真心希望大家支持佢,其實 feel到佢因為呢 D 原因開始有少少想放棄,希望大家買佢嘅碟,睇佢演唱會,比多 D 冠軍歌佢,因為香港咁有藝術天份嘅歌手真係唔多 !

年度歌手 第二位

王菀之(322)
上榜歌: 不再說分手 我們他們
冠軍歌: 天堂有路 好時辰

IVANA ?
tree 發表於 2015-1-3 17:53

不過 Ivana 真係有咁講過

Ivana 請留步,因為你係上年嘅年度歌手,請你頒發今年嘅年度歌手 !

Ivana: 呀,我一直有聽過歌呢位歌手嘅歌,好好聽,好有誠意,一直以黎佢地嘅歌都好有質素,就算作比其他歌手嘅歌都唔會交行貨,恭喜你地 !

今年有量有質,實至名歸 !!!

百搭tag XD
thm 發表於 2015-1-3 17:57

不過都估到啦

年度歌手 : RubberBand(528)
上榜歌: 放 前面尚有一萬里 語言藝術 你和我
冠軍歌: 成長說明書 We are One(兩周冠) 坦白 瞬間看地球

18 項嘅獎項全部公布曬 ! 多謝大家支持 ! 稍後發布詳細嘅得獎名單 !

好啦 ! 交比 thm 嘅頒獎禮 !

如果你用三甲嚟頒,就會係
男金:pakho
女金:ivana
組金:Rb
ed8671ed 發表於 2015-1-3 18:01

係呀, 但係 Pakho 質真係唔多好

[高八度扭音](oooh...) 今晚~
今晚頒獎禮20:30開場啦!
歡迎各位20:00入場,開場前會有幾首非派台歌暖 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 18:02

我會留守到最後最後 !!!

KARAT (TREE。GO IN MUSIC)
年度盛典 2014 正式開始 :)

頒發獎項共 32 個 !
tree 發表於 2015-1-3 18:04

原來你都係今日

嘩 3 台頒獎禮 等我食完飯再黎 !

我今晚頒獎有無人會睇
Lewis 發表於 2015-1-3 18:44

me 會支持, 好在我已經頒完

今晚係咪好多人頒
Lewis 發表於 2015-1-3 18:58

8:30 有雅妹頒獎禮 !!!

lol 唔好再提 高山低谷無10大係今年一大遺憾
tree 發表於 2015-1-3 19:00

我嘅年度歌曲

繼續唱 一起的撐2015.01.03    1800 - 2000
Musicland 至尊唱片大獎 [全年榜分最高的唱片]

佢地每一隻碟 ...
thm 發表於 2015-1-3 19:02

RubberBand - Frank !!!!!

HINZ TOP 20 MUSIC 2014
年度歌曲
至尊歌: 高山低谷 - 林奕匡 (206)
08>03>03>05>03>04>01>01>20
...
hinz 發表於 2015-1-3 19:10

今日第二個至尊

Sorry 我頒錯獎, 原來係yukilovey銀, 小塵埃金
thm 發表於 2015-1-3 19:22

LLV + Hubert 翻版重現 ?

繼續唱 一起的撐2015.01.03    1800 - 2000
Musicland 傑出表現生力軍 [全年榜分三甲的樂壇生力軍(其首 ...
thm 發表於 2015-1-3 19:30

AGA 屈機 wo

ED's Choice Billboard Award 2014
今晚將會頒發33個獎項,包括:
* 年度至尊歌曲大獎^
* 年度十大歌曲( ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 19:55

我們他們 ? 咁都夠分 ?

今年出過歌既組合,DJ差唔多係最差既一隊  由新人Project Ace Blaster 小塵埃 SiS到舊人C ...
nicholashin 發表於 2015-1-3 20:06

仲有 SG and R&K , DJ 好在仲有 Stand Up , 如果唔係真係會變我最討厭的組合

揚威樂壇‧班霸大獎 [「2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜 ...
thm 發表於 2015-1-3 20:26

overrun wo

正式開場!!!

甚麼才更殘忍,謊言或掩蓋傷痕,謝謝你的殘忍。
黑中有白,白裡有黑中有白,灰色怎麼將 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 20:30

Yukilovey ?

年度新人銅獎

李拾壹
上榜歌曲:自由落體、死等

NEXT:年度新人
銀獎:上年你可能以為佢哋係只會pl ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 20:35

Blaster 金 小塵埃好多金 要比 D Blaster

KARAT 2014

年度歌曲
至尊金曲:AGA – 一
第二位: 吳雨霏 – 留不低
第三位: 方皓玟 – 分手總約在雨天 ...
tree 發表於 2015-1-3 20:37

大同 !

Project Ace
nicholashin 發表於 2015-1-3 20:38

Project Ace 真係慘 投票又無人投佢地

佢地排我新人第二

要balance返先得 XD
仲有有d時候頂唔順polly嘅唱腔 ._.
ed8671ed 發表於 2015-1-3 20:43

我都係咁話 希望佢地 2 隊第 2 隻碟會再好 d

NEXT:第九位
第二位合唱嘉賓係樂壇人瑞究極體宋禮勤 [搵唔搵到碎雅同送禮 XD,連小姐一啲都唔sociable ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 20:52

還記得

多謝噶
食物鏈冇20大
ed8671ed 發表於 2015-1-3 20:58

係咪整左好耐

其實今晚仲有我
Wonders Music Awards 2014
Date: 03/01/2014 (2100 - 2330)

Wonders 推薦 .歌曲 ...
Wonders 發表於 2015-1-3 21:00

之前見你好似話 17 號 wo 唔係咩

好,係錯晒嘅~

年度十大歌曲 第八位
《水星逆行》連詩雅 [分數:130]
作曲:Larry Wong | 作 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 21:06

主場得第八

NEXT:第七位
下一位嘉賓係好鍾意由讀書講到出道,死唔斷氣嘅丁Arie[又係唔知點解冇合照-_-]

I don't ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 21:09

fa 好不

KARAT 2014

年度歌曲
tree 發表於 2015-1-3 21:14

今年安哥拎左好多銀

有咁多銀我反而SURPRISE 喎
kwanie 發表於 2015-1-3 21:17

睇黎你應該唔會預佢

Wonders Music Awards 2014
Date: 03/01/2014 (2100 - 2330)

Wonders 推薦 .歌曲十大 第十位:

成長說明 ...
Wonders 發表於 2015-1-3 21:19

RB ! 有機掃獎呀今晚 !

死啦我已經唔記得呢首點唱 ._.
kwanie 發表於 2015-1-3 21:23

你上都無上梗係唔記得啦

RB 兩邊同時有十大, 究竟佢地去左邊個頒獎禮

KARAT 2014

年度歌曲
tree 發表於 2015-1-3 21:28

有仔 姐係點