返回列表 發帖
ED's Choice Billboard [2016#38]

本週冠軍歌 芝麻開門 - 李幸倪
作曲 / Fergus Chow / 李幸倪
作詞 / 陳 ...
ed8671ed 發表於 2016-9-14 00:00
希望下周很想要吧接力上榜
孽 正呀
12年女銀
唔算空降嘅
ed8671ed 發表於 2016-9-14 00:20
12 年 GEMGEM 有無獎

ED's Choice Billboard [2016#39]

本週冠軍歌 Good Times - 馬米
作曲 / 陳瑋洛 / Joey Lam
作詞 / Masta ...
ed8671ed 發表於 2016-9-21 00:00
恭喜曬 MastaMic
Kimman 好似有機冠喎

ED's Choice Billboard [2016#Q3]
第三季總結

季度十大歌曲 [跨季榜分計算在內 | 排名不分先後]
有事發生  ...
ed8671ed 發表於 2016-9-21 21:46
祖兒無 top 7
ED's Choice Billboard [2016#40]

本週冠軍歌 一點點 - 林宥嘉
作曲 / 林宥嘉
作詞 / 吳青峰
編曲 / 陳珊 ...
ed8671ed 發表於 2016-9-28 00:00
希望 紅薔薇白玫瑰 下周上榜
希望 PPAP 可以下周上到 International Pick TOP 5

ED's Choice Billboard [2016#41]

本週冠軍歌 尋找消失的過去 - 黃劍文
作曲 / 周慧敏
作詞 / 林夕
編曲  ...
ed8671ed 發表於 2016-10-5 00:00
RE Blaster
Billboard 嗰邊有成 21 個禮拜無冠過男歌手

ED's Choice Billboard [2016#42]

本週冠軍歌 孽 - 麥浚龍
作曲 / Vincent Chow
作詞 / 林夕
編曲 / 蔡德 ...
ed8671ed 發表於 2016-10-11 23:45
寫得唔錯呀
Blaster 大巧 有三甲 大同 2 首上榜 Nowhere Boys 都高位上 今個禮拜好正
卜卜卜 有 Billboard 冠軍 恭喜曬

不說低位 新貴out 都話正
nicholashin 發表於 2016-10-12 00:47
預左首歌唔會有好成績
小道話祖兒即將 plug 玩家

ED's Choice Billboard [2016#43]

本週冠軍歌 乜青 - 陳柏宇
作曲 / 陳子龍 / Cousin Fung
作詞 / 周耀輝 ...
ed8671ed 發表於 2016-10-19 00:00
嘩 看不清高位上

Hi 英皇員工
nicholashin 發表於 2016-10-19 01:27
係呀 我係呀 你等睇英皇歌手喺我到掃獎啦
小道消息話呢首可能坐到十大尾班車
ed8671ed 發表於 2016-10-19 00:29
銀髮白呢 ? 唔等啦

希望 Ellen Loo 都係上左第 2 唔使死

ED's Choice Billboard [2016#45]

本週冠軍歌 無用 - 田馥甄
作曲 / 林愷倫
作詞 / 藍小邪
編曲 / Martin ...
ed8671ed 發表於 2016-11-1 23:55
看不清跌得好傷
恭喜小塵埃今個禮拜繼續有 2 個冠軍

ED's Choice Billboard [2016#46]

本週冠軍歌 四季 - 陳奕迅
作曲 / 周國賢
作詞 / 小克
編曲 / C.Y. Kon ...
ed8671ed 發表於 2016-11-8 23:55
超猛 同 一個人的永恆 都仲未上到榜

ED's Choice Billboard [2016#47]

本週冠軍歌 Cheers! - 林二汶
作曲 / Fergus Chow
作詞 / 周耀輝
編曲  ...
ed8671ed 發表於 2016-11-15 23:40
熊貓 BB 首歌聽完喊左幾次
仲以為二汶個走勢未必無冠 點知無 愛

ED's Choice Billboard [2016#48]

本週冠軍歌 還不夠遠 - 盧凱彤
作曲 / 盧凱彤
作詞 / 盧凱彤
編曲 / 盧 ...
ed8671ed 發表於 2016-11-22 23:45
王嘉儀隻 EP 唔錯唔錯

踢走連詩雅個女三甲

兩首都唔係
好似係喺台灣嗰邊plug過黎嘅

係 勁!正!囉!
唔知dig ...
ed8671ed 發表於 2016-11-23 20:25
應該應該應該計 AGA 都係咁的

ED's Choice Billboard [2016#49]

本週冠軍歌 壞與更壞 - 林宥嘉
作曲 / 林家謙
作詞 / 黃偉文
編曲 / 張 ...
ed8671ed 發表於 2016-11-29 23:50
希望大同有男三甲
睇黎就快要開始溫下李榮浩 D 歌

ED's Choice Billboard [2016#50]

本週冠軍歌 很不低調 - 方大同
作曲 / 方大同 / Derrick Sepnio
作詞 / ...
ed8671ed 發表於 2016-12-6 23:45
希望 舊街角 有心人 一個人的永恆 都可以 re / 再 re 啦

一首都唔會

咁搞唔搞投票好...
1:0
ed8671ed 發表於 2016-12-7 09:08
搞囉 3 比 0

ED's Choice Billboard [2016#51]

本週冠軍歌 銀髮白 - 岑寧兒/林二汶
作曲 / 馮穎琪
作詞 / 周耀輝
編曲 ...
ed8671ed 發表於 2016-12-13 23:55
嗚 死位 好擔心
BigBang 快到 嗰 2 首歌我聽都未聽

ED's Choice Billboard Award 2016

曾登上本年榜單三甲位置之歌曲均獲最佳作曲、最佳填詞、最佳編曲之入圍 ...
ed8671ed 發表於 2016-12-18 23:30
大吟釀有得提名開心
仲以為消化不良入到嘅係編曲
等我都快 D 搞掂我 D 曲詞編監先

ED's Choice Billboard [2016#52]

本週冠軍歌 嗚 - 小塵埃
作曲 / 小塵埃
作詞 / 阿凡
編曲 / 李一丁
監 ...
ed8671ed 發表於 2016-12-20 23:50
最後一周究竟係邊首呢 超勁重鎚 Like A Gun 獵

ED's Choice Billboard [2016#53]

本週冠軍歌 小故事 - 王灝兒
作曲 / 林家謙
作詞 / 陳詠謙
編曲 / 周錫 ...
ed8671ed 發表於 2016-12-26 00:40
WOW 最後一個禮拜一齊上 楊乃文 同 Miss Ko