返回列表 發帖
仲有俄妹第一副攻 Shlyakhovaya冇黎
其實佢傷癒未? 已經缺席佐國家隊好耐喇 ...
Jacz 發表於 2017-7-22 21:01
呢個真係唔知 奧運會之後連影都唔見
連俱樂部嘅比賽都唔見佢

上年奧運之前個個賽季仲係俄超打波,好似仲係攔網第一,奧運之後就真係唔見佢了,但係次次都係國家隊大名 ...
Jacz 發表於 2017-7-22 21:37
係囉 希望佢快 D 好返 快 D 返黎啦
前6隊都夠分入左.3. 就算聽日,日本拎3分都係14分
siubee1027 發表於 2017-7-23 01:28
要睇勝場之後先睇積分 而家荷巴日嘅勝場都係一樣

U20 再次帶來好消息
3 比 0 擊敗土耳其晉級決賽

打風!今日比賽點?
Stanley 發表於 2017-7-23 10:27
我估應該會照打 室內嘅比賽本身唔會有太大影響
係現場觀眾嗰到麻煩 D

開心 突然放假 可以睇波
stopzi 發表於 2017-7-23 11:02
我都係呀 而家快 D 去睇 U20 RUS VS JPN
超級好睇 ! 日本第 4 局大落後之下又追平而且贏左 , 將比賽拖入決勝局 !!!

荷蘭要赢比利時不難,所以應可爭得一個位,餘下一個位是巴西和曰本之爭,曰本要對俄女而巴西要硬併美國, ...
universal 發表於 2017-7-23 11:03
但歐洲同歐洲嘅比賽好難講 , 成日打足 5 局甚至爆冷
對於我黎講 NEL VS BEL , USA VS BRA , JPN VS RUS 都好有懸念

2017 U20 世界女排錦標賽 準決賽 賽果

07.23 07:00 中國 3 : 0 土耳其   (25:20 25:21 25:17)
07.23 09:00 俄羅斯 3 : 2 日本   (32:30 25:19 23:25 23:25 15:12)

宣佈左啦
比賽會如常進行但係唔會比觀眾入場

兩點前三號,

可以照入場
Stanley 發表於 2017-7-23 11:57
就算改返都應該都唔會比入場

但係我見到好多人都話照去 , 咁唔知比唔比入啦 ...

2) 如天文台改發三號或以下熱帶氣旋警告信號,或取消所有熱帶氣旋警告信號,歡迎觀眾入場參觀球賽 ...
Stanley 發表於 2017-7-23 12:44
咁我諗而家去到嘅人就算未改信號都比入嘅

2017 世界女排大獎賽 香港站

07.23 13:15 日本 3 : 2 俄羅斯 (23:25 19:25 25:20 25:22 15:10)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 14 | 23 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 4 : 8 | 13 : 16 | 19 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 20 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 22 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 2 | 10 : 8 | 15 : 10 | 3 : 2

首發
日本
大主 - 2. 古賀紗理紗 | 小主 - 11. 鍋谷友理枝
大副 - 13. 奧村麻衣 | 小副 - 3. 岩板名奈
接應 - 4. 新鍋理沙
二傳 - 10. 富永
自由人 - 21. 井上琴繪

俄羅斯
大主 - 5. Kutyukova | 小主 - 16. Voronkova
大副 - 21. Efimova | 小副 - 17. Polyakova
接應 - 7. Lazareva
二傳 - 22. Romanova
自由人 - 2. Frolova

Frolova今日打自由人
Stanley 發表於 2017-7-23 13:32
Frolova變咗自由人
stopzi 發表於 2017-7-23 13:36
俄羅斯每場嘅陣容都唔同 今日仲要換位置 接應變主攻 主攻變自由人

二檔焦點之戰
南韓 3 比 0 波蘭 (25:23 25:20 25:22)
繼早前喺波蘭站以 3 比 1 勝出之後
喺主場再奪得勝利
成功實現雙殺 , 恭喜曬

打得真係好有懸念
最後日本發球衝擊 1 號位見效
成功逆轉 恭喜曬

好諷刺
日本贏咗6場 有5場贏3:2 3場係落後2局後贏
俄羅斯輸咗6場 有4場輸2:3 全部都係局數領先下輸

希望今 ...
stopzi 發表於 2017-7-23 15:31
日本繼多米同塞隊之後成為新一個 5 局女皇

2017 世界女排大獎賽 香港站

07.23 16:00 中國 1 : 3 塞爾維亞 (21:25 20:25 25:18 15:25)
第 1 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 3 : 8 | 12 : 16 | 20 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 18 | 1 : 2
第 4 局 - 4 : 8 | 10 : 16 | 15 : 25 | 1 : 3

首發
中國
大主 - 2. 朱婷 | 小主 - 10. 劉曉彤
大副 - 1. 袁心玥 | 小副 - 5. 高意
接應 - 6. 龔翔宇
二傳 - 16. 丁霞
自由人 - 18. 王夢潔

塞爾維亞
大主 - 9. Mihajlovic | 小主 - 6. Malesevic
大副 - 15. Stevanovic | 小副 - 16. Rasic
接應 - 18. Boskovic
二傳 - 7. Antonijevic
自由人 - 20. Blagojevic

Boskovic 嗰 3 個 ace 真係好厲害

廢柴王夢潔d一傳死哂火,點解死人安教練仲係死都唔肯換入林莉?
酷愛903 發表於 2017-7-23 16:25
因為你未死

不過塞隊強攻太勁 , 真係好難守 , 唯有拎到一分就一分啦 , 加油

啱啱 fivb 提供嘅數據 , serve placement 嗰到 , 塞隊發嘅波都係搵前排主攻

Blagojevic 開始唔穩定啦 係突破點

塞爾維亞自由人送大禮
Stanley 發表於 2017-7-23 17:33
而家每一輪嘅發球都追住佢黎發
Rasic 同 大眼妹 都無波打

今局既探頭亦好小心
蘋果今日高水準攔網
stopzi 發表於 2017-7-23 17:36
不過佢有好多細小環節都做得唔好 , 例如掩護方面
但送禮嗰個係替補自由人
我覺得第四局應該追發米哈
Stanley 發表於 2017-7-23 17:46
都係 如果 Pusic 可能會打得好 D

恭喜曬塞隊
希望決賽周可以再對一次啦

中國有冇試過喺香港站包尾
Stanley 發表於 2017-7-23 18:29
應該無

泰妹完美開局 11 比 0

應該不會OUT李靜吧,佢還OK的
酷愛903 發表於 2017-7-23 19:51
李靜好慘

恭喜泰國隊喺主場奪得分站冠軍

好采佢無講朱朱
stopzi 發表於 2017-7-23 20:57
一陣間佢就會同你講 ''朱婷咁勁 咪傻啦 XDDD ''

嘩 2 隊嘅防守都好變態
而且移動攔網都好高水平
好精彩嘅比賽

巴西打得幾好喎 好有決心要嬴
CRS 發表於 2017-7-23 21:37
話說美國呢幾年喺巴西主場打佢地都好似無贏過波
剛剛有球 兩邊都飛身救波!
CRS 發表於 2017-7-23 21:41
對 就係呢球
巴西個自由人好肥
Stanley 發表於 2017-7-23 21:46
81kg 真係好肥

意大利输泰国 是为了和中国一组 避开 塞尔维亚
巴西赢了 美国 就和 美国塞尔维亚 美国 总决赛一组 好看了 ...
youfuqi 發表於 2017-7-23 21:48
點會係咁
荷蘭 巴西 一間全取 3 分 , 咁意粉咪又係同塞美一組

j组 塞维利亚 美国 巴西
k组 中国 荷兰 意大利
youfuqi 發表於 2017-7-23 22:02
其實比賽根本未打完 而且仲有懸念之際
就唔好 post 出黎誤導人啦

仲要話意大利走線心諗大獎賽都走線咁教練組都幾得閒計呢啲數

btw呢局到巴西啲一傳唔穩 加 ...
stopzi 發表於 2017-7-23 22:19
咪係 又唔係大賽 走咩線
好啦就當巴西贏梗荷蘭贏梗 咁個分組都無可能係佢嗰個囉

恭喜巴西隊晉級決賽周

2017 世界女排大獎賽 第一檔 第三周 第三輪 賽果

07.23 13:15 日本 3 : 2 俄羅斯    (23:25 19:25 25:20 25:22 15:10)
07.23 16:00 多米尼加 0 : 3 土耳其  (14:25 31:33 23:25)
07.23 16:10 中國 1 : 3 塞爾維亞   (21:25 20:25 25:18 15:25)
07.23 19:00 泰國 3 : 0 意大利    (25:13 25:21 25:20)
07.23 21:10 巴西 3 : 1 美國     (25:20 25:13 18:25 25:18)
07.23 23:45 比利時 2 : 3 荷蘭    (27:29 25:18 12:25 25:22 8:15)

香港站排名 1. 塞爾維亞 2. 日本 3. 俄羅斯 4. 中國
泰國站排名 1. 泰國 2. 意大利 3. 土耳其 4. 多米尼加
巴西站排名 1. 巴西 2. 美國 3. 荷蘭 4. 比利時

2017 世界女排大獎賽 預賽 最終排名

荷蘭比利時果然打足 5 局
恭喜荷蘭隊晉級

U20 俄羅斯應該係賽前大熱
尋日睇左佢地同日本嘅比賽
進攻真係好有實力
唔知中國隊頂唔頂住呢
希望加油加油

2017 U20 世界女排錦標賽 決賽

07.24 09:30 中國 3 : 0 俄羅斯 (25:22 25:22 25:16)
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 12 : 16 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 11 | 25 : 16 | 3 : 0

恭喜國青

恭喜 張玉倩打得好好
stopzi 發表於 2017-7-24 11:16
今晚返屋企睇返場比賽先
最後楊涵玉眾望所歸拎到 MVP 恭喜恭喜

世界女排大奖赛第一档次南京总决赛比赛时间:
8月2日
15:00 塞尔维亚对美国,
19:30 中国对巴西
8月3日
1 ...
youfuqi 發表於 2017-7-24 13:28
消息來源 ???
貼吧定自己作呀 ???
消息來源?
Stanley 發表於 2017-7-24 18:26
期待佢列出官方公布嘅賽程
中國對d無對過嘅對手,可以好好練兵

另一方面中國男排亞錦賽小組賽第一場輕鬆以3-0贏咗泰國 ...
Stanley 發表於 2017-7-24 18:09
睇左 set 2 , 江川真係好型
想休息一日 , 聽日唔睇 , 後日睇 CHN VS AUS , 聽聞無 live 睇 , 希望最後有啦

2017 U20 世界女排錦標賽

最終排名 - 1. 中國 2. 俄羅斯 3. 日本 4. 土耳其 5. 巴西 6. 波蘭 7. 美國 8. 保加利亞 9. 意大利 10. 塞爾維亞 11. 多米尼加 12. 阿根廷 13. 墨西哥 14. 秘魯 15. 古巴 16. 埃及

個人獎項
MVP : 楊涵玉 (CHN)
===================================
最佳陣容
主攻 1 : 吳晗 (CHN)
主攻 2 : Tugba Senoglu (TUR)
副攻 1 : Gunes Zehra (TUR)
副攻 2 : 楊涵玉 (CHN)
接應 : Anna Kotikova (RUS)
二傳 : 松井珠已 (JPN)
自由人 : Alexandre Costa Nyeme (BRA)

港隊居然第一局 25 比 23 贏左泰國
加油

2017 世界女排大獎賽總決賽 發布會 喺尋日舉行
會上公佈左賽程

2017 世界女排大獎賽 總決賽 賽程

A 組 : 中國 [主隊 & 預賽第七名] | 巴西 [預賽第三名] | 荷蘭 [預賽第四名] |
B 組 : 塞爾維亞 [預賽第一名] | 美國 [預賽第二名] | 意大利 [預賽第五名] |

08.02 15:00 塞爾維亞 VS 美國
08.02 19:30 中國 VS 巴西

08.03 15:00 美國 VS 意大利
08.03 19:30 巴西 VS 荷蘭

08.04 15:00 塞爾維亞 VS 意大利
08.04 19:30 中國 VS 荷蘭

A 組排名 : 1. 2. | 3.
B 組排名 : 1. 2. | 3.

準決賽
08.05 15:00 A1 VS B2
08.05 20:00 B1 VS A2

銅牌戰
08.06 15:00

金牌戰
08.06 20:00

另外亦都請黎小惠作為宣傳大使

介紹佢設計嘅吉祥物 “ 嘭嘭 ”

而為左宣傳大賽獎嘅總決賽
南京地鐵 2 號線嘅其中一列列車改為排球列車

亞洲男排錦標賽 中國 0 比 3 澳洲 (24:26 25:13 25:23)
場波無直播 所以唔知點解會打成咁
不過知道 3 局都用左唔同人首發
而今日嘅自由人由主攻杜海翔擔任

2017 世界女排大獎賽 第二檔 預賽 最終排名

2017 世界女排大獎賽 第二檔 準決賽 賽程
07.29 22:10 南韓 VS 德國
07.30 01:10 捷克 VS 波蘭

2017 亞洲男排錦標賽 小組賽 最終排名

A 組 - 1. 哈薩克 - 3 勝 0 負 - 7 | 2. 印尼 - 2 勝 1 負 - 6 | 3. 卡塔爾 - 1 勝 2 負 - 5 | 4. 沙烏地阿拉伯 - 0 勝 3 負 - 0
B 組 - 1. 伊朗 - 3 勝 0 負 - 9 | 2. 中華台北 - 2 勝 0 負 - 6 | 3. 巴基斯坦 - 1 勝 2 負 - 3 | 4. 伊拉克 - 0 勝 3 負 - 0
C 組 - 1. 南韓 - 3 勝 0 負 - 8 | 2. 日本 - 2 勝 1 負 - 7 | 3. 越南 - 1 勝 2 負 - 2 | 4. 斯里蘭卡 - 0 勝 3 負 - 1
D 組 - 1. 澳洲 - 3 勝 0 負 - 9 | 2. 中國 - 2 勝 1 負 - 6 | 3. 泰國 - 1 勝 2 負 - 3 | 4. 香港 - 0 勝 3 負 - 0

啱啱嘅日韓大戰好精彩
日本呢場過多嘅失誤令到南韓越打越順越打越 high

聽日開始複賽階段
中國隊會對上伊朗
黎緊亦會上演多場強強大戰

中華台北 3 比 1 贏左澳洲
中國 3 比 0 贏左 伊朗 U23
2 場嘅賽果都有 D 估唔到

2017 亞洲男排錦標賽 複賽 第一輪 過後排名

E 組 - 1. 南韓 - 2 勝 0 負 - 5 | 2. 日本 - 1 勝 1 負 - 4 | 3. 哈薩克 - 1 勝 1 負 - 2 | 4. 印尼 - 0 勝 2 負 - 1
F 組 - 1. 澳洲 - 1 勝 1 負 - 3 | 2. 伊朗 - 1 勝 1 負 - 3 | 3. 中國 - 1 勝 1 負 - 3 | 4. 中華台北 - 1 勝 1 負 - 3