返回列表 發帖
Kay Like 左Facebook 個CM共和冠軍歌Post
b01091018 發表於 2017-2-2 13:01
音樂人讚好 CM post 名單
王嘉儀 , 小塵埃 , 謝國維 , Tim Lui , 6 號 , 謝安琪

大家快 D 入去 like 個 page 同 like 下入面 D post !!!   
https://www.facebook.com/CMusichart/

點解唔@埋D作曲填詞?有時edward 一丁佢地會回LOL
艾石仔 發表於 2017-2-2 19:52
一丁有 @ 呀 , 但 edward 我搵唔到佢 fb

艾石仔 發表於 2017-2-2 20:04
感謝 啱啱喺 Miss Fiona 個 post tag 返
以後都記得

比過阿密特女金既榜主都值一億分
-Prince- 發表於 2017-2-25 12:13
比過專輯獎係咪會再高分 D

加加埋埋有 16 個單位 like 或者 share 了 , 開心
鄧小巧 | RubberBand | 6 號 | 謝安琪 | 王嘉儀 | 謝國維 | 馮穎琪 | 周耀輝 | 林二汶 | 小塵埃 | 林奕匡 | 鄭欣宜 | 李拾壹 | 潘伯仲 | Frenzi Music | 剎那的烏托邦

恭喜 Sarah 拎到銅牌

淒美地終於首播

下太后無播架咩平時 !?
kwanie 發表於 2017-5-21 20:46
無啦 佢應該最近先認識
草東沒有派對佢都好似唔識

講得難聽啲咁算唔算係葉公好龍
林仔 發表於 2017-5-29 08:55
你咁樣講我覺得就真係要幫自己澄清啦
首歌派台嗰時我已經話首歌好好聽
跟住仲要鐘意到比左 2 周冠
喺舊年我嘅頒獎禮佢嘅專輯仲要提名左有 3 個重要獎項
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12350&pid=944358

當然最近因為金曲獎
而會去聽下一 D 之前聽過同埋未聽過嘅一 D 作品
但聽左好多作品之後 , 真係覺得郭頂呢隻專輯 10 首歌好高質素而連貫
令到我又再次勁 loop 成隻碟所以 re 淒美地上榜

估唔到你會咁認真地回應一個咁既post..
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 22:16
我就唔知佢點諗啦 ... 但講真呀 我而家每個禮拜為左排好個榜都多左好多時間
真係唔係貪得意就跟風上榜或者落榜
真係諗過幾次先交榜 , 絕對唔係是是但但

有追你個榜既人其實都可以睇到你排榜整頒獎禮好用心
支持你架 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 22:52
真係好多謝你 自問無你地咁高水準但係都肯留意我 post 嘅野
有你地嘅支持同認同 我覺得排榜真係變得有意義左
所以真係 非常感謝給我機會能變好

如果真係想推一首歌上榜而有人s配合我就覺得無可厚非既
洗乜咁介意  
有得推唔通真係唔推咩
話明叫 ...
kwanie 發表於 2017-5-29 23:08
其實我覺得整榜最緊要係睇自己果排點聽歌
咁金曲獎咁大個節拎番佢既提名出黎聽下都好合理姐
就正如大家都 ...
CunninG 發表於 2017-5-30 11:30
知道 明白